Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Από τον Αστέρα… στα αστέρια!!

Στροφή στον «τελικό» με την Άντερλεχτ κάνουν στον Ολυμπιακό μετά τη δύσκολη νίκη επί του Αστέρα (2-0). Τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μίτσελ και τα κέρδη από το χθεσινό ματς.

Από τον Αστέρα… στα αστέρια
Η εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά… ποιος ασχολείται; Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο ζητούμενο της νίκης (2-0), αφήνουν στην άκρη τη μέτρια αγωνιστική εικόνα και μπορούν πλέον ολοκληρωτικά να αφοσιωθούν στον «τελικό» πρόκρισης στους «16» του Champions League απέναντι στην Άντερλεχτ την προσεχή Τρίτη στο «Καραϊσκάκη».

Τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα

Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να μην ασχοληθεί καν με το αποτέλεσμα του αγώνα της Μπενφίκα με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Λισαβόνα. Ο Μίτσελ γνωρίζει πως δεν υπολογίζει σε δύο βασικότατα στελέχη με τεράστια συμβολή στην πορεία της ομάδας στο Champions League. Πρόκειται για τον Γιάννη Μανιάτη και τον Κώστα Μήτρογλου.

Τη θέση του διεθνούς μέσου δίπλα στον Σάμαρη διεκδικούν οι Εντινγκά και Μασάντο. Ο πρώτος φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα, τόσο επειδή είναι καλύτερος ανασταλτικά από τον Πορτογάλο, όσο κι επειδή ο τελευταίος δεν δείχνει να έχει βρει ρυθμό μετά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα. Όσον φορά στη θέση του Μήτρογλου, ο Ολαϊτάν είναι το μεγάλο φαβορί για να απαρτίσει μαζί με τον Σαβιόλα τις δύο βασικές επιθετικές αιχμές της ομάδας. Αν και αλήθεια είναι πως ο Τσόρι με τη χθεσινή του εικόνα έβαλε σε σκέψεις τον Μίτσελ. Από εκεί και πέρα δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα, οι Μανωλάς και Σιόβας τα δύο στόπερ με τον Σαλίνο δεξιά και τον Χολέμπας αριστερά, ενώ ο Φουστέρ και ο Κάμπελ θα βρίσκονται σε ρόλο ακραίων.

Κέρδος Αβραάμ και Ολαϊτάν

Αν μπορούσε κανείς να βρει κέρδη, πέρα από αυτό των τριών βαθμών αλλά και του ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης (με 13 νίκες και 1 ισοπαλία κατέρριψε αυτό της σεζόν 1966/67 όταν είχε 12 νίκες και 1 ισοπαλία ως τη 13η αγωνιστική αλλά μετά έχασε), από το χθεσινό ματς θα εστίαζε σε δύο σημεία. Στη νέα καλή εμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, που δείχνει να πατά όλο και καλύτερα και σύντομα εκτιμάται πως θα είναι στο 100%. Αν, μάλιστα, Σιόβας και Μανωλάς δεν είχαν «δέσει» τόσο καλά στο Champions League, ο αρχηγός των Πειραιωτών θα διεκδικούσε ακόμη και θέση βασικού την Τρίτη. Όμως είναι ακόμη νωρίς για κάτι τέτοιο. Κέρδος ήταν και ο Μάικλ Ολαϊτάν, που ερχόμενος από τον πάγκο άλλαξε άρδην την επιθετική εικόνα του Ολυμπιακού αντικαθιστώντας τον μάλλον «τρακαρισμένο» Σέποβιτς, ο οποίος δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που πήρε.

* Ο Μιγκέλ Τόρες αποχώρησε με ένα σφίξιμο στο δικέφαλο, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό. Ο Ισπανός αμυντικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: