Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δεν είχε ρόπαλο, είχε… «Λούκι Λουκ»!!

Με γκολ του Λουκίνα στο 74’, ο Ηρακλής νίκησε 1-0 την ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο κι ανέβηκε ακόμη ένα σκαλοπάτι στη… σκάλα που θα τον επαναφέρει στη Superleague.

Δεν είχε ρόπαλο, είχε… «Λούκι Λουκ»!
Άλλη μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ηρακλής που αυτήν τη φορά κατέβαλε την αντίσταση της ΑΕΛ της οποίας επιβλήθηκε με σκορ 1-0.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά σε ένα ματς που πάντως δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις, αλλά οι ποδοσφαιριστές του «Γηραιού» ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ τις περισσότερες φορές, αλλά τους Λαρισινούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία όταν στο 36’ ο Χουάντερσον αντέδρασε εξαιρετικά στο δυνατό σουτ του Μπόγιοβιτς που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είδε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα τους παίκτες του να χάνουν καλή ευκαιρία με τον Πουρτουλίδη, αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν ήρθε ο…. Λούκι Λουκι, δηλαδή ο Λουκινας να «καθαρίσει» στο 74’ και να διαμορφώσει με κεφαλιά από κοντά το τελικό 1-0 υπέρ του Ηρακλή.

Η βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές

ΑΕΚ 22
Ηρακλής 19
Απόλλων Σμύρνης 7
Λάρισα 6
Ολυμπιακός Βόλου 4
Παναχαϊκή 3

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (70’ Τσιλιανίδης), Κάσσος (58? Κυριακίδης), Πασάς, Λουκίνας

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιγκίρης, Αγγελούδης

ΛΑΡΙΣΑ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας (82’ Γιάντσης), Πινδώνης, Σερζίνιο, Μπόγιοβιτς, Γκεσάν (Πίντο 42?)

Στον πάγκο: Σαρακατσάνος, Μουλόπουλος, Σταθάκης, Ζαχαράκης, Παπαγιάννης *Πηγή: sport-fm.gr*

Τους «τρολάρει» η ΑΕΚ!!

Ο Ολ. Βόλου πάλεψε για την έκπληξη στο ΟΑΚΑ, αλλά η ΑΕΚ δεν χαρίστηκε. Κάνοντας και πάλι μόνο τα απαραίτητα, η Ένωση πήρε με σκόρερ τον Γροντή τη νίκη, 1-0, που την φέρνει αγκαλιά με την επιστροφή.

Τους «τρολάρει» η ΑΕΚ!
Τα (θεωρητικά) εύκολα έκανε για ακόμη ένα ματς στα πλέι-οφ η ΑΕΚ… δύσκολα! Η «Ένωση», δεν παρουσίασε κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου την βελτίωση που περίμεναν οι οπαδοί της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, όμως και πάλι έφτασε στον στόχο της και έβαλε ακόμη ένα τρίποντο στο «σακούλι», 1-0.

Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους», που ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο Δημήτρης Γροντής (48’). Σημαντικές ευκαιρίες για να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους –στο πρώτο 45λεπτο- έχασαν οι παίκτες του Ελευθερόπουλου, που σε γενικές γραμμές έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές για την ΑΕΚ, Μπακάκης,Γροντής και Φαγέ, με την κατάσταση του 24χρονου μπακ να δείχνει σοβαρή.

Βαθμολογία
1. ΑΕΚ 22
2. Ηρακλής 19
3. Απόλλων Σμύρνης 7
4. Λάρισα 6
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 3

Το ματς:



Δυναμικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο ματς. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα - ευνοήθηκε από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε αρκετά ανοιχτά – κράτησε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ, που θα της έλυνε τα πόδια. Παρά το ότι η «Ένωση» έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη του Αραβίδη στο 15’ και γενικότερα «ζόρισε» την άμυνα του Ρίζου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω και είχαν την δυνατότητα να «παγώσουν» το ΟΑΚΑ.

inner

Μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου ο ρυθμός έπεσε, αφού η ΑΕΚ δεν ήθελε να ρισκάρει το «μηδέν» και ήταν κάπως πιο προσεκτική. Αυτό της γύρισε «μπούμερανγκ», καθώς οι Βολιώτες ανέβασαν τις γραμμές τους και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Μπακάκης έδιωξε σχεδόν στην γραμμή το σουτ του Μπιτάνγκ (31’). Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν οι κιτρινόμαυροι ξαναγκάζωσαν, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ελευθερόπουλου να πάνε σχετικά άνετα με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Ιδανικό ξεκίνημα για την «Ένωση» στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πέτυχε στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση το πολυπόθητο γκολ με σκόρερ τον Δημήτρη Γροντή (48’) και έδιωξε το άγχος. Η φόρα της ΑΕΚ κόπηκε απότομα όταν πρώτα ο Μπακάκης κι εν συνεχεία ο σκόρερ της ομάδας αντικαταστάθηκαν λόγω τραυματισμών, με αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού.

inner

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι ήταν αναγκασμένοι να ανοιχτούν και να ψάξουν την ισοφάριση κι έτσι μοιραία αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στα μετόπισθεν, καθώς οι κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και με την είσοδο του Ανάκογλου. Στο φινάλε του ματς οι Βολιώτες ρίσκαραν ακόμη περισσότερο (έπαιξαν με δύο καθαρά φορ), όμως η ΑΕΚ χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα κατάφερε να διαφυλάξει το προβάδισμά της μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα.


Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Μπακάκης (57’ Γεωργέας), Κολοβέτσιος, Σαρρής, Σοϊλέδης, Φαγιέ (78’ Ντακόλ), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Γροντής (64’ Ανάκογλου), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Στον πάγκο: Ανέστης, Κρισάντους, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος

Ολυμπιακός Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπούτσικος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (46’ Τριανταφυλλάκος), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (69’ Μπαλντομπαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος

Στον πάγκο: Μαργαρίτης, Κολίτσι, Καρράς, Μακρυδημήτρης

Διαιτητής: Δ. Στυλιάρας

Γήπεδο: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε προβάδισμα η Λιέτουβος Ρίτας!!

Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών η Λιέτουβος Ρίτας επιβλήθηκε της Νεπτούνας με 96-89, κάνοντας το 2-1, κάτι που σημαίνει πως απέχει μία νίκη από την πρόκριση στον τελικό.
Η σειρά της Λιέτουβος Ρίτας με την Νεπτούνας είναι αρκετά αμφίρροπη. Αυτό φαίνεται και από τα μεταξύ τους παιχνίδια, μέχρι στιγμής. Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, όμως, η ομάδα του Βίλνιους ήταν ανώτερη. Είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, φτάνοντας στη νίκη με 96-89.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ μέτρησε 16 πόντους και 5 ασίστ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του, με τον Γιαναβίτσιους να προσθέτει 15 πόντους.
*Πηγή: superbasket.gr*

Χωρίς Ράντολφ η Λοκομοτίβ Κουμπάν!!

Με μια σημαντική απουσία θα παραταχθεί η Λοκομοτίβ Κουμπάν στην αναμέτρηση με την Χίμκι, καθώς ο Άντονι Ράντολφ δεν θα ενισχύσει την «Λόκο», λόγω προβλήματος τραυματισμού.
Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στον αστράγαλο του ποδιού του και ως εκ τούτου ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς τον απέκλεισε από την αποστολή της σημερινής αναμέτρησης.
*Πηγή: superbasket.gr*

Βασικός μετά από έξι μήνες ο Γουίλσιρ!!

Καιρός ήταν! Ο Τζακ Γουίλσιρ πήρε φανέλα βασικού στο αποψινό ματς της Άρσεναλ με τη Σάντερλαντ για πρώτη φορά μετά τις 22 Νοεμβρίου του 2014!  
Πέρασε σχεδόν μισός χρόνος από την τελευταία φορά που ο Άγγλος μέσος είδε το όνομά του στην αρχική ενδεκάδα των «κανονιέρηδων».
Οι σοβαροί τραυματισμοί που αντιμετώπισε από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ανήκουν πλέον στο παρελθόν και ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε, έπειτα από την χρησιμοποίησή του ως αλλαγή στα τελευταία ματς, να του δώσει σήμερα την ευκαιρία να πατήσει από την αρχή γήπεδο.
*Πηγή: England365.gr*

Χωρίς τρεις η Ρεάλ Μαδρίτης!!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της, όμως θα έχει αρκετές απουσίες απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα (20/05), μιας και δεν θα αγωνιστούν οι Γκουστάβο Αγιόν, Φελίπε Ρέγιες και Σέρχιο Γιουλ.
Η κατάκτηση της Ευρωλίγκα ανήκει στο παρελθόν για την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι στρέφουν την προσοχή τους στο ισπανικό πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα, το βράδυ της Τετάρτης (20/05, 22:00). Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν απουσιάζουν για τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης.
Ο Πάμπλο Λάσο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γκουστάβο Αγιόν, Φελίπε Ρέγιες και Σέρχιο Γιουλ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Ο Ισπανός προπονητής τοποθετήθηκε επί του θέματος: «Η εβδομάδα που ακολουθεί το Φάιναλ Φορ είναι δύσκολη. Ο Γιουλ έχει ένα πρόβλημα στο πόδι, ο Φελίπε επίσης έχει δεχθεί ένα χτύπημα και αποφασίσαμε να τον προφυλάξουμε, ενώ ο Αγιόν νιώθει δυσφορία»
*Πηγή: superbasket.gr*

Βραβείο για τον Ρέγιες! (vid)

Ο αρχηγός της Ρεάλ, Φελίπε Ρέγιες είναι ο παίκτης που στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα συνδυάζει τις αρετές της αποφασιστικότητας, της γενναιοδωρίας, της συμπεριφοράς όταν μπαίνει στο παρκέ και γι΄αυτόν τον λόγο βραβεύτηκε από την ACB. 
Το βραβείο «premio» δίνεται στον παίκτη που αντιπροσωπεύει μέσα στο παρκέ συγκριμένα χαρακτηριστικά και αξίες, όπως η σωστή συμπεριφορά, η αποφασιστικότητα, η αποτελεσματικότητα, η γενναιοδωρία και ηγετικές ικανότητες. Το βραβείο δίνεται για τέταρτη σεζόν από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και την περσινή σεζόν το πήρε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και φέτος κατέληξε στα χέρια του Φελίπε Ρέγιες.
«Είναι πολύ σημαντική αναγνώριση, γιατί αυτό το βραβείο αντιπροσωπεύει όλες τις αξίες στις οποίες πιστεύω και είναι σημαντικές για μένα. Οι αξίες είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής και είναι εκείνες που μου δίνουν ταυτότητα. Είναι σπουδαίο το βραβείο», είναι όσα δήλωσε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Φελίπε Ρέγιες.




*Πηγή: superbasket.gr*

Τζέραρντ: «Ο Κουτίνιο είναι το next big thing»

Την προσοχή στον Φιλίπε Κουτίνιο έστρεψε στα βραβεία της Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ, χαρακτηρίζοντάς τον «next big thing» και λέγοντας πως ελπίζει να κατακτήσει πολλά τρόπαια με τους «κόκκινους».
Ο Βραζιλιάνος σάρωσε στα βραβεία της Τρίτης, χάνοντας μόνο αυτό του καλύτερου νεαρού από τον Ραχίμ Στέρλινγκ, και ο αρχηγός του δήλωσε:
«Κουράστηκα να μιλάω για μένα. Θέλω να αναφερθώ στον Κουτίνιο. Θεωρώ ότι είναι η βραδιά του. Πήρε όλα τα βραβεία, τα οποία αξίζει.
Είναι προνόμιο που συνυπήρξαμε στα αποδυτήρια. Για μένα είναι το next big thing. Ελπίζω πως θα μείνει χρόνια και θα βοηθήσει τον σύλλογο να κατακτήσει τρόπαια».
*Πηγή: England365.gr*

«Η Τότεναμ καταστρέφει τους παίκτες»!

Βέλη κατά της Τότεναμ εξαπέλυσε ο πρώην πορτιέρο της ομάδας, Εουρέλιο Γκόμες, δηλώνοντας πως ο λονδρέζικος σύλλογος καταστρέφει τους ποδοσφαιριστές, δικαιολογώντας σε αυτό τον ισχυρίσμο του την κακή απόδοση των Παουλίνιο και Σολδάδο.
Ο νυν πορτιέρο της Γουότφορντ, πέρασε έξι χρόνια στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», όμως έχει πλέον να πει μονάχα τα χειρότερα για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο και για όσα γίνονται, τα οποία δεν επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές να βγάλουν τον καλό τους εαυτό.
«Για τον συμπατριώτη μου, τον Παουλίνιο, τον Σολδάδο και όλους τους άλλους, ευθύνεται η ομάδα και όχι οι ίδιοι. Προσωπικά, συμβουλεύω κάθε ποδοσφαιριστή να μην παίξει ποτέ στην Τότεναμ. Πλήρωσαν 28 εκατ. για τον Σολδάδο και τώρα δεν τον βάζουν να παίξει. Όταν πήραν τον Λαμέλα εκείνος ήταν από τα πιο hot ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τώρα τον βλέπεις και μοιάζει να μην μπορεί να παίξει» ήταν τα λόγια του Εουρέλιο Γκόμες στο ESPN.
*Πηγή: England365.gr*

Ανησυχία για Μπακάκη!

Ο Μιχάλης Μπακάκης αποχώρησε τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά.

Ανησυχία για Μπακάκη
Άτυχος στάθηκε ο Μιχάλης Μπακάκης στη διάρκεια του δευτέρου μέρους του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική των play offs της Football League.

Μετά από μια κόντρα με τον Θέο στο 56ο λεπτό, ο δεξιός μπακ της «Ένωσης» έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας και λίγο μετά αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Γεωργέα. Στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» εκφράζονται φόβοι για σοβαρή ζημιά στο γόνατο, αλλά περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί ο Μπακάκης.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ έχει ήδη χάσει με σοβαρούς τραυματισμούς μέχρι το τέλος της περιόδου τους Μάνταλο και Μπρέτσεβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίσημα στο Champions League το βόλεϊ του ΠΑΟΚ!

Την συμμετοχή του στο Champions League της επόμενης περιόδου επισημοποίησε με ανακοίνωση η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνοντας όσα είχε πει ο πρόεδρος Γιώργος Ανδρέου.

Επίσημα στο Champions League το βόλεϊ του ΠΑΟΚ
Κατέθεσε τα χαρτιά για τη συμμετοχή του στο Champions League της επόμενης περιόδου η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Ανδρέου είχε διαλύσει από την προηγούμενη εβδομάδα τις αμφιβολίες που υπήρχαν σχετικά με την παρουσία της ομάδας στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, γεγονός που επισφραγίστηκε και επίσημα.

Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Champions League σημαίνει αναμφίβολα πως η διοίκηση της ομάδας επιθυμεί να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν σε υψηλό επίπεδο, στοχεύοντας σε διακρίσεις εντός και εκτός των συνόρων.

Η ανακοίνωση:
«To ΤΑΠ ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στάλθηκε και επίσημα το αίτημα συμμετοχής της ομάδας μας για το Τσάμπιονς Λιγκ της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016. Μετά και την πανηγυρική κατάκτηση του “νταμπλ” την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 ο ΠΑΟΚ θα δώσει το παρών στα μεγάλα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία εκτός από τον ΠΑΟΚ, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, παίρνουν μέρος οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Για τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί ένα επιπλέον στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση με βασικό στόχο την ανταγωνιστική παρουσία εντός και εκτός γηπέδου.

Η κατάκτηση του «νταμπλ» και η παρουσία 10.000 και πλέον θεατών στο PAOK Sports Arena έγινε πρώτο θέμα στην Ευρώπη και ειδικότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, εικόνες που επιθυμούμε να επαναληφθούν και στο Τσάμπιονς Λιγκ για να καταξιωθεί ο ΠΑΟΚ και εκτός ελληνικών συνόρων
».

Το στοίχημα με την επίθεση του ΠΑΟΚ!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος
Η ώρα της αλήθειας! Η σέντρα για τα πλέι οφ δίνεται το απόγευμα και το έπαθλο είναι γνωστό: προκριματική φάση του Τσάμπιονς λίγκ ή έξοδος στο EuropaLeague. Στην αφετηρία θα μπουν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος. Όλα θα κριθούν μέσα σε λίγες μέρες στο μίνι τουρνουά που απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, φυσική κατάσταση, ψυχικά αποθέματα και τύχη. Το ενδιαφέρον του κόσμου μπορεί να είναι χαμηλό αλλά η ανάγκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αντιστρόφως ανάλογη. Για όλους.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην αφετηρία με απουσίες και ένα μεγάλο ερωτηματικό: πώς θα εμφανιστεί μετά το χρονικό διάστημα της απραξίας; Ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν το έκρυψε ποτέ. Στο τελευταίο χρονικό διάστημα προσπάθησε να μοντάρει την ομάδα για τα πλει οφ, να κάνει πειράματα και δοκιμές, να ετοιμάσει το σύνολο που κατά την άποψη του θα μπορέσουν να κόψου το νήμα και να κουνήσουν το σεντόνι. Η απάντηση στο ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να τερματίσει πρώτος θα δοθεί, σε πρώτη φάση, σήμερα στο Περιστέρι. Απέναντι του ο Ατρόμητος.

Ο σημερινός ΠΑΟΚ του Γεωργιάδη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα του Αναστασιάδη, όπως παρουσιάστηκε μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στο Καραΐσκάκη. Ο Γεωργιάδης τα έφερε όλα...τούμπα! Ανέβασε τον ρυθμό των προπονήσεων, άλλαξε τις συνήθειες, έβαλε νέο κανονισμό, προσπάθησε να πιάσει τον σφυγμό των παικτών και επιχείρησε ολικό λίφτινγκ στην τακτική. Το σκεπτικό του μοιάζει απλό: ξεκινάμε από την ισοπαλία και κυνηγάμε τη νίκη!

Θορυβημένος από τις τριάρες και τις τεσσάρες που δεχόταν ο ΠΑΟΚ και την άμυνα παιδική χαρά, έστρεψε όλη την προσοχή του στα μετόπισθεν. Η τακτική άλλαξε, η ομάδα άρχισε να παίζει άμυνα κι αυτό που παραδέχονται όλοι είναι ότι πλέον δέχεται εξαιρετικά δύσκολα γκολ. Το θέμα όμως είναι ότι πετυχαίνει εξίσου δύσκολα! Μοιάζει με ισορροπία που εξοστρακίζει την ήττα αλλά δεν διασφαλίζει την νίκη. Αν ο Γεωργιάδης βρει την λύση στο επιθετικό πρόβλημα τότε ο ΠΑΟΚ θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες του να τα καταφέρει.

*Πηγή: metrosport.gr*

Χωρίς οίκτο!!

Με «φονικό» ένστικτο επιθετικά και «σκυλίσιο» πρέσινγκ, ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε οίκτο στον Αστέρα και πέρασε από την Τρίπολη με το εντυπωσιακό 4-0. Δύο γκολ ο Καρέλης, ισάριθμες ασίστ ο Κλωναρίδης.

Χωρίς οίκτο!
Την πιο ευρεία νίκη του απέναντι στον Αστέρα και μάλιστα μέσα στην Τρίπολη πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με το εντυπωσιακό 4-0 ξεκίνησε με ονειρεμένο τρόπο τα φετινά πλέι οφ.

Σόου από Καρέλη (δύο γκολ)-Κλωναρίδη (ισάριθμες ασίτ), ένα λεπτό χρειάστηκε για να επανασυνδεθεί με τα δίχτυα ο Μπεργκ που πέρασε ως αλλαγή, ο Σίλντενφελντ είχε ανοίξει το σκορ για το «τριφύλλι».

Εξαιρετική εμφάνιση γεμάτη εμπνεύσεις για τον Νίνη, πολλή δουλειά από Λαγό, ενώ ο Στιλ απάντησε στα σουτ του Γιαννιώτα που ήταν ο μόνος που διασώθηκε από τους Αρκάδες.

Στους 5 βαθμούς έφτασαν οι «πράσινοι», στον 1 έμειναν οι γηπεδούχοι.

Το ματς



Όταν βρίσκεσαι στο ξεκίνημα μιας διαδικασίας που είναι πιθανό να σε φτάσει μέχρι το ποδοσφαιρικό «Ελ Ντοράντο», δηλαδή στο Champions League, οφείλεις να είσαι προσεκτικός. Ειδικά από τη στιγμή που οι βαθμολογικές διαφορές είναι τόσο ισχνές που ένα στραβό ή θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Προφανώς με αυτήν τη λογική ως οδηγό έστειλαν Βεργέτης και Αναστασίου τους παίκτες τους στο γήπεδο, όπως τουλάχιστον μαρτυρούσαν οι κινήσεις τους σε αυτό. Κερδισμένος από αυτήν την τακτική έμοιαζε να είναι ο Αστέρας, αφού μπορεί να μην δημιούργησε κάποια εξαιρετικά μεγάλη ευκαιρία, αλλά κατόρθωνε να διατηρεί περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Παράλληλα, η παρουσία… μπαλαδόφατσων όπως οι Πάρα, Μάσα, Ρόλε και του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, του Μπαράλες στην ενδεκάδα, έβγαζε πιο πολλές ομορφιές στο γήπεδο και μια αίσθηση υπεροχής των Αρκάδων, αν και οι συγκεκριμένοι είχαν ρόλους που ίσως ξένισαν ορισμένους που είχαν συνηθίσει να τους βλέπουν να απειλούν στην κόντρα.

Η καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του «τριφυλλιού» απορρόφησε τους κραδασμούς που δημιουργούσε η αργεντίνικη παροικία της Τρίπολης, την ίδια στιγμή που η αδυναμία του πλάνου των «πρασίνων» εστιαζόταν σε δύο βασικά σημεία. Έχοντας επιλέξει να αφήσει χώρο και να πρεσάρει ψηλά ποντάροντας στο κλέψιμο της μπάλας, την ποδοσφαιρική ευστροφία του Νίνη και την ταχύτητα των Κλωναρίδη-Καρέλη, ο Παναθηναϊκός όφειλε να πάρει το ρίσκο να ανεβάσει ψηλότερα τις γραμμές του και να εντείνει την πίεση. Μετά από το πρώτο εικοσάλεπτο το έπραξε και… ανταμείφθηκε!

inner

Βέβαια, το 1-0 ήρθε από τα πόδια του Σίλντενφελντ και από στημένη φάση, αλλά τα τρία επόμενα ήταν το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής και της άψογης συνεργασίας των επιθετικών του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το παράξενο σύστημα, σχεδόν 4-6-0, Κλωναρίδης και Καρέλης μοίρασαν σωστά τους ρόλους μεταξύ τους και με δύο ασίστ του πρώτου και ισάριθμα «δολοφονικά» χτυπήματα και γκολ του δεύτερου έκαναν σμπαράλια την άμυνα των Αρκάδων και παράλληλα τις ελπίδες τους για οτιδήποτε καλό στο ματς.

inner

Πάνω που νόμιζες πως η βραδιά δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη για τους «πράσινους» που απειλούνταν μόνο από τις εξάρσεις του Γιαννιώτα (στις οποίες ο Στιλ είχε πάντα τον τελευταίο λόγο) ήρθε και το… κερασάκι! Ο Μπεργκ μετά την πνευμονία και τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες, μπήκε έτσι για το… καλό, για να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής. Αμ δε… Ο Σουηδός στην επόμενη κιόλας φάση (που προήλθε από αντεπίθεση με πέντε πάσες, τακουνάκια και… τέτοια) έβαλε ένα εύκολο γκολ, έτσι για να μην… ξεχνιόμαστε και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Νίκο Φερνάντες (46’ Γιαννιώτας), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (78’ Μουνάφο), Πάρα (60’ Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες.

Στον πάγκο: Μπαντής, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Κουρμπέλης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λαγός, Καρέλης, Νίνης (73’ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66’ Μαυρίας).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ατζαγκούν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο Λα Κορούνια θέλει ο Λούκας!!

Αν ήταν στο χέρι του, ο Λούκας Πέρεθ του ΠΑΟΚ όχι μόνο θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στη Λα Κορούνια (όπου και αγωνίζεται), αλλά να την κλείσει και εκεί!

Μόνο Λα Κορούνια θέλει ο Λούκας
Το... λιμάνι του στη Λα Κορούνια φαίνεται πως έχει βρει ο Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην πατρίδα του με την μορφή δανεισμού απ' τον ΠΑΟΚ και ξεκαθάρισε -μέσω Twitter- πως αν ήταν στο χέρι του, θα ήθελε να μείνει για... πάντα στην ομάδα της Γαλλικίας.

Κάτι που, όπως ξεκαθάρισε, θα αποφασιστεί απ' τους δύο συλλόγους όταν θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να δουν το τι μέλλει γενέσθαι.

«Αν ήταν στο χέρι μου μόνο, θα έμενα στη Λα Κορούνια για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Δεν είναι στο χέρι μου όμως, εξαρτάται από τις ομάδες και θα πρέπει Λα Κορούνια και ΠΑΟΚ να μιλήσουν για να βρουν μια συμφωνία. Αυτή τη στιγμή το βασικό μου μέλημα είναι να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λούκας, ο οποίος είναι απ' τους κομβικούς παίκτες της Ντεπόρ, η οποία είναι «αγκαλιά» με την παραμονή στην Primera Division. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ασκεί έφεση για Βέροια ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας!

Την απόφαση να μην ασκήσει έφεση για την απόφαση της Super League να μην τιμωρήσει τη Βέροια για χειραγώγηση αγώνα πήρε σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Δεν ασκεί έφεση για Βέροια ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας

Ο νόμος τού έδινε το δικαίωμα να εφεσιβάλει την αθωωτική για την ομάδα της Ημαθίας απόφαση μέχρι σήμερα, ωστόσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αποφάσισε να μην παρέμβει.

Η στάση αυτή εγείρει ερωτήματα από τη στιγμή που o ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, έχει ασκήσει από τη Δευτέρα κακουργηματικές διώξεις σε έξι παίκτες της Βέροιας, που θα περάσουν προσεχώς από την Ευελπίδων για να απολογηθούν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός Ευρώπης η Τζένοα!!

«Κόκκινο» για έξοδο της Τζένοα στην Ευρώπη άναψε η επιτροπή αδειοδότησης της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Σαμπντόρια, Ίντερ και Τορίνο έτοιμες να πάρουν τη θέση της.

Εκτός Ευρώπης η Τζένοα!
Χαμένη φαίνεται πως θα πάει η εξαιρετική σεζόν της Τζένοα στη Serie A. Η επιτροπή αδειοδότησης της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου άναψε κόκκινο για τη συμμετοχή της ομάδας της Γένοβας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, καθώς ο φάκελος που κατέθεσε είχε ελλείψεις, με κυριότερη αυτή του γηπέδου που θα τη φιλοξενήσει, αφού το «Λουίτζι Φεράρις» δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Η Τζένοα μετά από 36 αγωνιστικές είναι έκτη στη Serie A με 56 βαθμούς και από τη στιγμή που δεν της επιτρέπεται να παίξει στην Ευρώπη, Σαμπντόρια (54), Ίντερ (52) και Τορίνο (51) καραδοκούν για να πάρουν το εισιτήριο για να την αντικαταστήσουν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι συνθέσεις στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ!

Δείτε πώς παρατάσσονται Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα τους στα πλέι οφ, στο Περιστέρι.

Οι συνθέσεις στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Πρεμιέρα με το δεξί θέλει να κάνει στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν επιφύλασσε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, παρατάσσοντας τον Δικέφαλο του βορρά όπως ακριβώς το ‘χε το πλάνο στο μυαλό του.

Με τον Ιτάνζ κάτω απ’ την εστία, τον Ρατς στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Κίτσιου δεξιά και στο κέντρο ως στόπερ θα παίξουν οι Βίτορ και Τζαβέλλας.

Η τριάδα στον άξονα αποτελείται απ’ τους Κάτσε, Νομπόα και Τζιόλη, ενώ στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μακ, στο άλλο ο Περέιρα και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης.


inner

Όσον αφορά τους Περιστεριώτες, κάτω απ’ τα δοκάρια θα βρεθεί ο Γκορμπούνοφ, δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης, στο δεξί άκρο ο Κιβρακίδης και στο αριστερό ο Κούρος.

Πίτου Γκαρσία, Αγκουαζί και Κατσουράνης θα βρεθούν στον ενισχυμένο άξονα, με τον Ούμπιδες στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Καραμάνο στο απέναντι και στην κορυφή τον Ναπολεόνι.

Η ενδεκάδα του Ατρόμητου: Γκορμπούνοφ, Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης,Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος, Αγκουαζί, Ουμπιδες, Ναπολεόνι, Καραμάνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Βόμβες» Ανδρεάδη για το Βέροια-Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, o ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει ασκήσει από τη Δευτέρα κακουργηματικές διώξεις σε έξι παίκτες της Βέροιας!

«Βόμβες» Ανδρεάδη για το Βέροια-Ολυμπιακός
Ο ειδικός ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης «τρέχει» την υπόθεση του περιβόητου αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια και σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr έχει ήδη ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε έξι παίκτες της ομάδας που αγωνίστηκαν στο συγκρεκριμένο παιχνίδι.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της Βέροιας, είναι Δημήτρης Αμαραντίδης, στον οποίο έχει ήδη επιδοθεί το κλητήριο θέσπισμα..

Αντίθετα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε όσους έχουν ήδη καταθέσει ενόρκως δηλαδή στους Νίκο Γεωργέα (που έγινε αλλαγή στο 49' της συγκεκριμένης αναμέτρησης), Παντελή Καφέ (αντικαταστάθηκε στο 69') και Νίκο Καλτσά που δεν είχε αγωνιστεί.

Θυμίζουμε ότι αντίθετα με τον Ειδικό Ανακριτή που δείχνει ότι έχει στα χέρια του στοιχεία για να προχωρήσει την υπόθεση, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, απάλλαξε την Τρίτη τη Βέροια αλλά και τους Αρβανιτίδη, Λαναρή λόγω αμφιβολιών.

Οι έξι παίκτες αναμένεται να περάσουν άμεσα από το γραφέιο του Γιώργου Ανδρεάδη και θα πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάνκοβιτς: «Ο Νίκος δεν είναι μόνος του»

Σαν… οικογένεια αντιμετωπίζει το σοκ απ’ τον τραυματισμό του Νίκου Παππά ο Παναθηναϊκός. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς τόνισε πως άπαντες θα παίξουν και γι’ αυτόν κι έδωσε σύνθημα πρωταθλήματος.

Γιάνκοβιτς: «Ο Νίκος δεν είναι μόνος του»
Στην μεγάλη απώλεια του Νίκου Παππά στάθηκε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στο σοβαρό τραυματισμό του συμπαίκτη του και υπογράμμισε πως όλοι βρίσκονται στο πλευρό του.

Από ‘κει και πέρα, εστίασε στη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα και δεσμεύτηκε για ακόμα περισσότερη δουλειά –αρχής γενομένης απ’ τα ματς με τον ΠΑΟΚ- για την επίτευξη του repeat.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στο προσωπικό του blog:

Καλησπέρα σε όλους,

Πριν πούμε κάτι άλλο θα ήθελα να σταθώ σε κάποια πράγματα που είναι περισσότερο προσωπικά και συναισθηματικά. Τον τελευταίο καιρό μας έχουν συμβεί πάρα πολλά που μας έχουν στεναχωρήσει ιδιαίτερα. Όσο υποχρεωμένος και αν είσαι να κοιτάζεις μπροστά δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σε κάποιες καταστάσεις.
Ειδικά, ο σοβαρός τραυματισμός του Νίκου ήταν κάτι που μας πίκρανε όλους, ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω κάτι: Ο Νίκος δεν είναι μόνος του, όλοι είμαστε δίπλα του. Θα γυρίσει πιο δυνατός και αυτό να το θυμάστε.

Τώρα για το πόσο μας λείπει αγωνιστικά δε νομίζω πως χρειάζεται να το πούμε, είναι αυτονόητο καθώς αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα μας. Αυτή όμως είναι η ζωή των αθλητών, πέφτεις και είσαι υποχρεωμένος να σηκωθείς. Θα παίξουμε όλοι λοιπόν και για εκείνον ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας.

Έχουμε προβλήματα αλλά είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς το Πρωτάθλημα. Απέναντι στον ΠΑΟΚ θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σοβαρό πρόσωπο, να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν και να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας, ώστε να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό των πλεί οφ.

Έχουμε κάποιες μέρες να προετοιμαστούμε για το πρώτο παιχνίδι και να δουλέψουμε σκληρά ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό στάδιο έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Βλαδίμηρος

Τρεις… γαμπροί για τη «βασίλισσα»!!

Οι Γιούργκεν Κλοπ, Ράφα Μπενίτεθ και Γιοακίμ Λεβ είναι οι «εκλεκτοί» του Φλορεντίνο Πέρεθ για τη Ρεάλ, σε περίπτωση που ο Κάρλο Αντσελότι δε συνεχίσει την επόμενη σεζόν, όπως αναφέρουν στην Ισπανία.

Τρεις… γαμπροί για τη «βασίλισσα»!
Τους Γιούργκεν Κλοπ, Ράφα Μπενίτεθ και Γιοαχίμ Λεβ έχει στη λίστα του ο Φλορεντίνο Πέρεθ, αν τελικά αποφασίσει να μην κρατήσει τον Κάρλο Αντσελότι και την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα.

Το μέλλον του Ιταλού είναι στον… αέρα, και όσο η διοίκηση της Ρεάλ δεν παίρνει θέση επί του θέματος, η ονοματολογία θα συνεχίζεται, με τα τελευταία δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για τους παραπάνω τρεις τεχνικούς, με την κάθε περίπτωση ωστόσο να είναι διαφορετική.

Γιούργκεν Κλοπ

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το καλοκαίρι θα αφήσει τους Βεστφαλούς, με το όνομά του να «παίζει» δυνατά για αρκετές ομάδες, και κυρίως τις Λίβερπουλ και Σίτι.

Πρόσφατο μάλιστα δημοσίευμα, το οποίο και αποδείχθηκε ψευδές, έκανε λόγο ότι ο Γερμανός είχε συμφωνήσει με τη «βασίλισσα», ωστόσο ο μάνατζέρ του, Μαρκ Κόσιτσκε το διέψευσε, κρατώντας όμως ανοιχτή την… πόρτα για τους «μερένχες.

«Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι στιγμής, όμως, είναι ξεκάθαρο, ότι η Ρεάλ πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου του Κλοπ.

Πάντως, ο τεχνικός της Ντόρμουντ δεν έχει συζητήσει με καμία πλευρά μέχρι στιγμής, καθώς το πρώτο πράγμα που περιμένει είναι να τελειώσει η σεζόν, καθώς η ομάδα του αγωνίζεται και στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου.

Ράφα Μπενίτεθ

Το όνομα του προπονητή της Νάπολι έχει συνδεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με αυτό της Ρεάλ, άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια την αγάπη του για τη «βασίλισσα», καθώς ξεκίνησε την καριέρα του (και την ποδοσφαιρική και την προπονητική) από τη δεύτερη ομάδα των «μερένχες» και είναι φίλαθλος του συλλόγου.

Όπως αναφέρουν στην Ιταλία, έχει πάρει την απόφαση να αφήσει τους «παρτενοπέι», όμως, το στενό του περιβάλλον, κάνει λόγο ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Αγγλία, με τις Λίβερπουλ (τον ζήτησαν και οι οπαδοί), Σίτι και Γουέστ Χαμ να έχουν καταθέσει ήδη πρόταση.

Πάντως το «skysports», ανέφερε πρόσφατα ότι έχει παγώσει τις διαπραγματεύσεις με τις ομάδες τις Premier, περιμένοντας να δει τι θα γίνει στη Ρεάλ.

Όπως και στην περίπτωση του Κλοπ πάντως, ο ατζέντης του Ισπανού, Γκαρσία Κιλόν, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τους Μαδριλένους.

Γιοαχίμ Λεβ

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας είναι εδώ και χρόνια η «καψούρα» του Πέρεθ, καθώς τόσο όταν ανέλαβε και πάλι τη Ρεάλ (2009) όσο και όταν έφυγε ο Μουρίνιο (2013), είχε προσπαθήσει να τον πάρει στην «βασίλισσα».

Η περίπτωσή του όμως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες καθώς πέρα από το γεγονός ότι ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την γερμανική ομοσπονδία έως το 2018, μοιάζει απίθανο να αφήσει τώρα την «νασιοναλμανσαφτ», ένα χρόνο πριν το EURO της Γαλλίας και ενώ την οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συγγνώμη και δεσμεύσεις από την ΚΑΕ Άρης!

Η ΚΑΕ Άρης απολογήθηκε με ανακοίνωσή της για τα όσα έγιναν από μερίδα οπαδών στον χθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ και δεσμεύτηκε πως θα λάβει μέτρα για την εξάλειψη φαινομένων βίας.

Συγγνώμη και δεσμεύσεις από την ΚΑΕ Άρης

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. απολογείται ειλικρινά για τις μεμονωμένες επεισοδιακές συμπεριφορές των οπαδών της και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη να τις εξαλείψει. Για το λόγο αυτό ανακοινώνει στους φιλάθλους της ότι στους εναπομείναντες αγώνες των play offs δεν θα χρησιμοποιηθούν οι θέσεις στο παρκέ, (courtside seats) προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η τάξη των αγώνων αυτών. Οι φίλαθλοι – δικαιούχοι αυτών των προνομιακών θέσεων θα τοποθετηθούν σε θέσεις στην θύρα των επισήμων για τους συγκεκριμένους αγώνες που εκκρεμούν. Επίσης, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το παρκέ, ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και στους πάγκους των ομάδων».

ΑΕΚ και Μούλντερ… στο τραπέζι!!

Στην πιο κρίσιμη φάση της περνά πλέον η υπόθεση του Έρβιν Μούλντερ για την ΑΕΚ. Ο μάνατζερ του Ολλανδού γκολκίπερ βρίσκεται στην Αθήνα και ξεκινούν άμεσα καθοριστικές επαφές με την «Ένωση».

ΑΕΚ και Μούλντερ… στο τραπέζι!
Το ταξίδι στην Αθήνα που περίμεναν στην ΑΕΚ έκανε την Τετάρτη ο μάνατζερ του Έρβιν Μούλντερ. Ο Λούις Λαρός πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και μέσα στην ατζέντα του βρίσκεται και η «Ένωση», ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Ολλανδού γκολκίπερ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάνει ήδη κάποιες επαφές -και μάλιστα βρίσκονταν σε πολύ καλό δρόμο- για τον 26χρονο τερματοφύλακα, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Φέγενορντ.

Τα επεισόδια βέβαια που αναμένονται να ακολουθήσουν στο θέμα, ύστερα και από την έλευση του Λαρός στην Αθήνα, είναι τα πλέον κρίσιμα, ωστόσο στην ΑΕΚ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τον Μούλντερ, παρά το ενδιαφέρον που έχει προκύψει για την περίπτωσή του και από συλλόγους του εξωτερικού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοβαρές καταγγελίες η ΑΕΚ!!

Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλει η ΑΕΚ στο Nick Gallis Hall και κάνει λόγο για γεγονότα «προϊόν διατεταγμένης υπηρεσίας». «Δεν κάναμε ένσταση, δεν διεκδικούμε νίκες στα χαρτιά», λέει. Επίθεση σε Άρη!

Σοβαρές καταγγελίες η ΑΕΚ!

Η κιτρινόμαυρη διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας και τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες διεξήχθη η αναμέτρηση.

«Η ΑΕΚ δεν έχασε, γιατί μετά την διακοπή, αγώνας δεν έγινε. ‘Οσο παιζόταν μπάσκετ η ΑΕΚ κέρδιζε», αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ τονίζεται πως: «Μετά την διακοπή αυτό, που ήταν βασική προτεραιότητα για τους παίκτες μας ήταν η διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας».

Στην Ένωση πάντως δεν αποπροσανατολίζονται απ’ το στόχο τους. Αφού, λοιπόν, επιτίθενται στους Θεσσαλονικείς για τη φιλοξενία και αφού ξεκαθαρίζουν πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να επανέλθει «η βασίλισσα στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης», υπογραμμίζουν πως θα μπορούσαν να κάνουν ένσταση, αλλά είναι φιλοσοφία τους να μην κερδίζουν παιχνίδια στα χαρτιά.


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

«H διοίκηση της ΑΕΚ ξεκίνησε ήδη τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Η διοίκηση της ΑΕΚ συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθειά της για την επιστροφή της «Βασίλισσας» στην κορυφή του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν πρόκειται να επηρεαστεί από πρόσκαιρες εξωαγωνιστικές αντιξοότητες.

Η διοίκηση της ΑΕΚ τιμά και σέβεται τους θεσμούς και το έχει αποδείξει κατά κόρον. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν πρόκειται να μείνει, όμως, σιωπηλή απέναντι στα φαινόμενα βίας, μάρτυρες των οποίων γίναμε όλοι στην Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ έχει δείξει δείγματα αθλητικού πολιτισμού, και ως διοίκηση, αλλά και ως κόσμος της, αφού το παραμικρό δεν συνέβη φέτος στο ΟΑΚΑ, και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να κινείται. Η ΑΕΚ έχει ως προτεραιότητα την ευταξία και την αξιοπρέπεια στο ελληνικό Πρωτάθλημα και θα γίνει μπροστάρης στον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας και στην αναβάθμιση της BasketLeague.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την «φιλοξενία» των διοικούντων τον Άρη, οι οποίοι δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία, ακόμη κι όταν η αποστολή της ΑΕΚ και οι παράγοντές της προπηλακίστηκαν στο σημείο της προσωρινής διακοπής του αγώνα. Η αποστολή και οι παράγοντες της ΑΕΚ αφέθηκαν στην μοίρα τους, γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η διοίκηση της ΑΕΚ σεβόμενη τους θεσμούς, έθεσε σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της και δεν κατέθεσε ένσταση, όπως θα μπορούσε, στην χθεσινή αναμέτρηση, προκειμένου να μην διασαλεύσει περαιτέρω την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, αλλά και επειδή από φιλοσοφία της δεν διεκδικεί αγώνες της στα χαρτιά.

Όλη η Ελλάδα είδε ότι όλα όσα συνέβησαν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ήταν προϊόν διατεταγμένης υπηρεσίας. Η ΑΕΚ δεν έχασε, γιατί μετά την διακοπή, αγώνας δεν έγινε. ‘Οσο παιζόταν μπάσκετ η ΑΕΚ κέρδιζε. Μετά την διακοπή αυτό, που ήταν βασική προτεραιότητα για τους παίκτες μας ήταν η διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας. Όποιος γνωρίζει από αθλητισμό αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό για την διεξαγωγή μιας αναμέτρησης. Ο Άρης κάλυψε για άλλη μια φορά τις αγωνιστικές και διοικητικές του αδυναμίες με τραμπουκισμούς, ύβρεις και γενικότερα με κλίμα τρομοκρατίας.

Η ΑΕΚ δεν πρόκειται βέβαια να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο του Άρη, ο οποίος έχει μεν παρελθόν, αλλά έχει αβέβαιο μέλλον. Εξάλλου, οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν τρώνε… κουτόχορτο. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει να επενδύει σε συναίσθημα, σε υψηλά ιδανικά, σε παίκτες κλάσης Ευρωλίγκας και σε στόχους με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Η ΑΕΚ προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, την ευαισθησία του οποίου σε θέματα εξάλειψης της βίας, γνωρίζουμε.

Η ΑΕΚ θα ζητήσει τον λόγο από τον ΕΣΑΚΕ, η διοίκηση του οποίου ανέχεται τέτοια φαινόμενα, ενώ προτίθεται να κάνει παράσταση στην συνεδρίαση της Πέμπτης (13:00, 21/5) στην Λίγκα.

Καταγγέλλουμε όλους όσοι επιδόθηκαν σε εμετικά συνθήματα κατά της μητέρας του οπαδού της ΑΕΚ, Νίκου Ξηροκώστα, ο οποίος προ ετών είχε τραυματιστεί σε αγώνα με τον Άρη στο «Χαριλάου», με τις γνωστές συνέπειες για την σωματική του ακεραιότητα. Η διοίκηση του Άρη και σ’ αυτή την περίπτωση ήταν απούσα. Πρόκειται τελικά για τον ορισμό της ξεφτίλας».

Ζήτησε το φύλλο αγώνα ο Κοντονής!

Το φύλλο αγώνα για τον αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ στα play offs, όπως επίσης τις εκθέσεις διαιτητών και παρατηρητή, ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Ζήτησε το φύλλο αγώνα ο Κοντονής

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει πως η ενέργεια αυτή έγινε «…προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πόσο συντρέχει περίπτωση εφαρμογής διατάξεων του Ν. 4326/15 αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων για φαινόμενα βίας».

Βάσει του νέου νομοσχεδίου ο Άρης κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία, καθώς στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα, αλλά και η δυνατότητα της πολιτείας να κλείσει ένα γήπεδο ή ακόμη και να διακόψει το πρωτάθλημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ιδού η Ρόδος… Το Περιστέρι, δηλαδή. Ιδού και το πήδημα!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης
Οτιδήποτε λέγεται σ’ αυτόν τον κόσμο… Λέγεται φυσικά, ανεξάρτητα από τη γνώμη μας γι’ αυτό. Ως εκ τούτου σεβόμαστε την άποψη του ΓΧ Γεωργιάδη περί της σπουδαιότητας των πλέι οφ. «Σε αυτά παίζουμε όλη την χρονιά», δήλωσε ο υπηρεσιακός (;) προπονητής του ΠΑΟΚ. Παρακαλούμε όμως, να μας επιτρέψει, να διαφωνήσουμε με αυτήν την άποψη του…

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο – βλέπετε - γκρεμίστηκαν τα πάντα. Στόχοι, όνειρα προσδοκίες. Ουδέν έμεινε όρθιο. Αγωνιστικά. Έτσι; Επιμένουμε σε τούτο. Δίχως βέβαια ευθύνη του ΓΧ Γεωργιάδη. Εν τούτοις μαζί του υπάρχει χρονικό περιθώριο στην τρέχουσα να πέσουν τα θεμέλια για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο. Με την πρωτιά στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δρομολογεί από εφέτος, την ανοικοδόμηση του χρόνου. Όντας στον δρόμο για το  κατώφλι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με άλλα λόγια; Αυτή η χρονιά δεν σώνεται στα πλέι οφ. Σε αυτά δεν εκδίδονται συγχωροχάρτια. Δεν εξαγνίζονται αμαρτίες. Δεν σβήνουν μελανές σελίδες. Γι’ αυτό και διαφωνούμε με την άποψη του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά πάλι – επειδή πάντα στο λόγο υπάρχει αντίλογος – ο ΓΧ Γεωργιάδης κατέθεσε τη συγκεκριμένη άποψη μάλλον, για να καταστήσει σαφές στους παίκτες του την σπουδαιότητα των πλέι οφ. Δεν χωρά συζήτηση περί τούτου.  Η πρωτιά στα πλέι οφ θα αλλάξει άρδην το κλίμα στον ΠΑΟΚ. Θα αποκαταστήσει ισορροπίες. Θα εμφυσήσει αισιοδοξία. Και κυρίως – το σημαντικότερο – θα δικαιώσει κατ’ αρχήν την επική (οικονομική) προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη, να αλλάξει ο ΠΑΟΚ εποχή!

Μόνον ένα του σημάδι μάλιστα, με νίκη στο Περιστέρι φθάνει, τον κόσμο του αεροπλάνο να τον κάνει…

Είναι όμως, κακό για τον ΠΑΟΚ όλα να εξαρτώνται από το διαθέσιμο ρόστερ του. Οι δυνατότητες του στα λόγια είναι ικανές ίσως, και για περίπατο στα πλέι οφ. Στα έργα; Ο Θεός κι η ψυχή των παικτών. Στα πόδια τους είναι το… delete. Στα πόδια τους και το…reload!

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως, κατά την οποία τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους. Είναι – για να ακριβολογούμε – η τέταρτη. Στις τρεις προηγούμενες δεν άρθηκαν στο ύψος τω περιστάσεων. Στο Γιουρόπα Λιγκ στι Κύπελλο και στο πρωτάθλημα απέτυχαν παταγωδώς. Κι οι παίκτες κι η διοικητική και η (τέως) τεχνική ηγεσία. Πως και γιατί και με τι ποσοστό ευθύνης; Δεν της ώρας… Της ώρας είναι η ανάληψη των ευθυνών από τους παίκτες. Η ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους.


*Πηγή: metrosport.gr*

Ηρθε η ώρα να δείξουν ποιότητα και... μαγκιά!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Οι καύσωνες πλησιάζουν και τα πλέι οφ αρχίζουν. Η πιο άδικη, άσκοπη, ανούσια και βαρετή διαδικασία που θα μπορούσαν να εμπνευστούν οι “φωστήρες” του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να τονώσουν δήθεν το ενδιαφέρον ως προς τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαικές διοργανώσεις, εκτός του πρωταθλητή.

Είναι μια διαδικασία που βαριούνται όχι μόνο οι οπαδοί των ομάδων, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Κακώς, γιατί είναι επαγγελματίες και οφείλουν να ανταποκρίνονται αγόγγυστα σε όλες τις υποχρεώσεις τους, αλλά είναι απόλυτα δικαιολογημένη για την ανθρώπινη, ενδόμυχη, υποσυνείδητη, αντίδρασή τους.

Ούτε καν οι υπεύθυνοι των ομάδων βρίσκουν νόημα στα πλέι οφ και το έχουν δηλώσει κατ'΄επανάληψη. Μόνο το δηλώνουν, όμως. Δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να αποφασίσει επιτέλους η Σούπερ Λίγκα να καταργήσει αυτή τη σαχλαμάρα. Και δεν αντιδρούν γιατί βολεύονται με τα επιπλέον χρήματα που εξασφαλίστηκαν από τη NOVA. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο διεξάγονται τα πλέι οφ.

Πέρα, όμως, από αυτή καθ' εαυτή τη διεξαγωγή τους, είναι εντελώς άδικη και παράλογη η βαθμολόγηση των ομάδων. Σε σημείο τέτοιο που όλοι οι τελευταίοι αγώνες των ομάδων οι οποίες έχουν εξασφαλίσει την είσοδο στην πεντάδα πριν λήξει η κανονική περίοδος, είναι 100% αδιάφοροι και χωρίς καμία βαθμολογική σημασία. Το βλέπουμε άλλωστε όλοι μας. Δεκάρα δεν δίνουν οι ομάδες αν αρχίσουν τα πλέι οφ με συν δύο ή με συν ένα βαθμό.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που υφίστανται τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ οφείλει να κάνει το παν για να επωφεληθεί. Δεν αξιώθηκε να βγει δεύτερος στην κανονική περίοδο, μολονότι ο Παναθηναικός είχε και την αφαίρεση των τριών βαθμών, οπότε θα βολευόταν με το Γιουρόπα Λιγκ αν δεν υπήρχαν τα πλέι οφ. Τώρα έχει τη δυνατότητα να “κλέψει” τη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τεράστια σημασία να την κερδίσει. Δεν είναι μόνο το πρεστίζ της ομάδας, δεν είναι η ανάγκη να μη θεωρηθεί εντελώς αποτυχημένη η σεζόν, είναι και η αφετηρία που πρέπει να μπει στη νέα εποχή που υποσχέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης μετά την εξόφληση των χρεών.

Η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα δώσει ώθηση στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Θα είναι το πρώτο και πολύ βασικό κίνητρο για τη δημιουργία μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας, που καμία σχέση δεν θα έχει με τη σημερινή. Η ελπίδα της εισόδου στους “χρυσοφόρους” ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να φέρει στον ΠΑΟΚ σπουδαίους παίκτες για να γίνει η αρχή αυτής της νέας εποχής.

Θα μου πείτε, για ποιο λόγο να πασχίσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ; Για να φύγουν ώστε να έρθουν καλύτεροι; Οι περισσότεροι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να σταθούν σε έναν πιο ποιοτικό και πιο φιλόδοξο ΠΑΟΚ. Εδώ ακριβώς μπαίνει το προσωπικό στοίχημα του καθενός. Αν διαθέτουν στοιχειώδη εγωισμό και αν πιστεύουν στον εαυτό τους, δεν έχουν παρά να αποδείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν. Τα πλέι οφ αποτελούν κριτήριο για τους περισσότερους. Οποιος, λοιπόν, έχει μαγκιά και ποιότητα, ας το δείξει..
*Πηγή: metrosport.gr*

Εκπλήξεις και «μηνύματα» από Δέλλα!


Θέση βασικού σε Βούρα, Σαρρή, Φαγέ και Γροντή δίνει ο Τραϊανός Δέλλας στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου για την πέμπτη αγωνιστική των play offs (19:00) στο ΟΑΚΑ.

Εκπλήξεις και «μηνύματα» από Δέλλα
Ευκαιρίες σε παίκτες με πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και μηνύματα σε άλλους που έχουν απογοητεύσει με την αγωνιστική και όχι μόνο συμπεριφορά τους επιφύλασσε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου για την πέμπτη αγωνιστική των play offs (19:00) στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής της «Ένωσης» επέλεξε στο τέρμα τον Ηλία Βούρα αντί του Γιάννη Ανέστη, τον Γιώργο Σαρρή ως παρτενέρ του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας, τον Αμπλαγέ Φαγέ δίπλα στον Γιάκομπ Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή και τον Δημήτρη Γροντή σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Αναλυτικά, η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Βούρας, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Σαρρής, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Φαγέ, Πλατέλλας, Γροντής, Μπαρμπόσα, Αραβίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφεύχθηκε το Grexit, αλλά...!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, UEFA και FIFA θα ενημερώσουν με επιστολή τους την ΕΠΟ ότι δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά ξεκαθαρίζουν πως το Grexit παραμένει... standby!
Το gazzetta.gr σας είχε ενημερώσει ότι την Τετάρτη οι διεθνείς Ομοσπονδίες θα ενημέρωναν με κοινή επιστολή την ΕΠΟ για το αν θα προχωρούσαν σε αποκλεισμό της Ελλάδας λόγω των διατάξεων του νόμου Κοντονή. Η Ελληνική Ομοσπονδία τις τελευταίες μέρες ήταν αισιόδοξη για την κατάληξη της υπόθεσης και όλα δείχνουν ότι τα νέα είναι όντως καλά! Η επιστολή προς την ελληνική Ομοσπονδία έχει συνταχθεί και αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης και παρότι είναι σε αυστηρό ύφος, ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξει αποκλεισμός.
Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, η περίπτωση Grexit με αφορμή το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στον αθλητισμό  αποφεύχθηκε οριστικά, καθώς κρίθηκε από τους ανθρώπους των Ομοσπονδιών πως οι αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγμή διατηρούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και ανταποκρίνονται στα όσα είχαν ζητήσει.
Ωστόσο, στην ενημέρωση προς την ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίζεται πως ο ελληνικός αποκλεισμός παραμένει... standby σε περίπτωση πολιτικής παρέμβασης στο ποδόσφαιρο στο μέλλον. Το όλο σκηνικό δηλαδή που δημιουργήθηκε με τις αρχικές αξιώσεις Κοντονή, προκάλεσε μια έντονη καχυποψία και πλέον κάθε κίνηση θα περνάει από το... μικροσκόπιο!
Ουσιαστικά, η προειδοποίηση αφορά σε πρώτη φάση το επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι πολύ πιο σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θα αγγίξει ευαίσθητα ζητήματα που έχουν να κάνουν άμεσα με την πάταξη της διαφθοράς. Εκεί, οι Ομοσπονδίες περιμένουν τον Υφυπουργό να δουλέψει εξ' αρχής μαζί τους έτσι ώστε να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις, αλλά σε συντονισμό με τις δικές τους κατευθύνσεις.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Λώτσος: «Έναν ακόμη χρόνο στην Ευρώπη ο Βεζένκοβ»

Ο μάνατζερ του Αλέξανδρου Βεζένκοβ, Νίκος Λώτσος τόνισε πως ο παίκτης του θα μείνει στην Ευρώπη ακόμη έναν χρόνο.
Με δηλώσεις του στο basketplus.gr ο Νίκος Λώτσος μίλησε για το μέλλον του Αλέξανδρου Βεζένκοβ.
Ο ατζέντης του Βούλγαρου φόργουορντ ανέφερε πως έχει η κατάσταση με τα ντραφτ και το μέλλον του παίκτη τονίζοντας ότι, «Εξαρτάται από την ομάδα που θα τον επιλέξει. Εάν η ομάδα που θα τον πάρει δεχθεί να μείνει άλλον έναν χρόνο στην Ευρώπη προκειμένου ο Αλέξανδρος να προετοιμαστεί καλύτερα για το μεγάλο άλμα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να παραμείνει ο Αλέξανδρος στα ντραφτ. Εάν η ομάδα που θα τον επιλέξει επιμείνει να τον πάρει στις ΗΠΑ, μάλλον θα αποσυρθεί. Δεν θέλουμε να υπάρχει μια μακροχρόνια δέσμευση γιατί θα είναι άδικο για τον αθλητή».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επίσημη διάψευση για Σλούκα!!

Η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ διέψευσε επίσημα πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα.
Η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε διέψευσε τα όσα γράφονται σε τουρκικό και ελληνικό Τύπο για συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα.
Η επίσημη ενημέρωση της τουρκικής ομάδας αναφέρει πως, «Κάποιες ιστοσελίδες εγχώριες και μη και σε ορισμένες εφημερίδες γράφτηκε πως υπάρχει συμφωνία της ομάδας μας τον Κώστα Σλούκα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση για συμφωνία με οποιονδήποτε παίκτη. Μετά την επιτυχία μας στη φετινή Ευρωλίγκα είμαστε αφοσιωμένοι μόνο στο τουρκικό πρωτάθλημα και πως θα το κατακτήσουμε. Ενημερώνουμε τους οπαδούς μας να μην πιστεύουν όσα γράφονται».

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Δεν έχουμε σημαντικές προτάσεις για τον Εσιέν»

Ο Ιταλός εκπρόσωπος του Μίκαελ Εσιέν, Φαμπρίτσιο Φεράρι χαμήλωσε τον πήχη της αισιοδοξίας για τον Εσιέν τονίζοντας στο gazzetta.gr πως δεν υπάρχουν σημαντικές προτάσεις για τον Γκανέζο σταρ.  
Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός παλεύει για την οικονομική υπέρβαση για χάρη του Μίκαελ Εσιέν, ο Ιταλός εκπρόσωπος του, Φαμπρίτσιο Φεράρι μιλώντας στο gazzetta.gr εμφανίζεται επιφυλακτικός αναφορικά με τα σενάρια που ανατροφοδοτούνται στον ελληνικό Τύπο.
Ο συνεργάτης του Γάλλου ατζέντη του «βίσονα». Φαμπιάν Πιβετό άφησε να εννοηθεί πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι δύσκολο για τον Μίκαελ Εσιέν να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».
«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει σημαντικές προτάσεις για τον Εσιέν», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Φεράρι μέσω του gazzetta.gr.
Ο Ιταλός μάνατζερ ωστόσο τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποτελέσει καλή ευκαιρία για την καριέρα του Εσιέν.
«Πράγματι, θα μπορούσε να αποτελέσει καλή ευκαιρία για την καριέρα του Εσιέν ο Παναθηναϊκός.  Θα μπορούσε να είναι μία προοπτική, αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη εξ όσων γνωρίζω».
Ο Φεράρι διέψευσε παράλληλα πως έχει κατατεθεί πρόταση από ομάδα του MLS για τον άλλοτε άσο της Τσέλσι.
«Τίποτα δεν αποκλείεται. Αν έρθουν προτάσεις από το MLS θα τις επεξεργαστούμε».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Προσπάθησε για Ντεπάι η Σαουθάμπτον!!

Μπορεί ο Μέμφις Ντεπάι να ανήκει στο δυναμικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο η Σαουθάμπτον ήταν αυτή που κινήθηκε πρώτη για την απόκτησή του πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, με τον παίκτη όμως να προτιμά ωστόσο να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Αϊντχόφεν.
Τη δική της προσπάθεια να αποκτήσει τον Μέμφις Ντεπάι, όσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέμενε «ανενεργή», έκανε το περασμένο καλοκαίρι η Σαουθάμπτον.
Όπως αποκάλυψε ο Ρόναλντ Κούμαν, οι «Άγιοι» επιχείρησαν να κάνουν δικό τους τον Ολλανδό άσο, ωστόσο εκείνη την περίοδο, ο παίκτης προτίμησε να συνεχίζει να αγωνίζεται στην Αϊντχόφεν.
Η συνέχεια... γνωστή, με τους «κόκκινους διαβόλους» να αποκτούν πριν λίγες εβδομάδες με κάθε επισημότητα τον 23χρονο, ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν στην Eredivisie.
«Ήθελα να τον πάρω πέρυσι. Το προσπαθήσαμε, αλλά το παιδί ήθελε να παραμείνει για ακόμα έναν χρόνο στην Αϊντχόφεν. Τώρα ξέραμε ότι δεν χρειαζόταν να τηλεφωνήσουμε. Όταν έρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν έχουμε ελπίδα», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Σαουθάμπτον.
*Πηγή: England365.gr*

Κάρβερ: «Όλη η σεζόν αυτό το ματς»

Με ποδοσφαιριστές μαχητές θέλει να παλέψει για τη σωτηρία την προσεχή Κυριακή απέναντι στη Γουέστ Χαμ ο Τζον Κάρβερ, που έγινε σαφέστατος για την ανάγκη της Νιούκαστλ να πάρει τη νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.
Ο τεχνικός της Νιούκαστλ, αφού πρώτα αποκάλυψε πως είχε συγκεντρώσει τους ποδοσφαιριστές του μέσα σε μια αίθουσα και τους είδε όλους να μένουν μαζί του όταν τους είπε πως θα ήταν καλό να αποχωρήσει όποιος δεν θέλει να παλέψει για τη σωτηρία, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:
«Δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Όλη η σεζόν είναι αυτό το παιχνίδι και αυτά τα 90 λεπτά είναι μονάχα μέσα στο μυαλό μας. Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου σε αυτό το παιχνίδι. Αν πάρουμε τη νίκη, καταφέρνουμε αυτό που κυνηγάμε τον τελευταίο καιρό... Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου αντιλαμβάνονται τη σημασία της αναμέτρησης και ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Ξέρουν και θέλουν όλοι να κάνουμε το βήμα σωτηρίας».
*Πηγή: England365.gr*

Εκτός Ευρώπης το βόλεϊ του Παναθηναϊκού!!


Δεν θα λάβει μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της ερχόμενης περιόδου ο Παναθηναϊκός, με την διοίκηση να εξηγεί τους λόγους με μακροσκελή ανακοίνωση. «Προχωράμε με σταθερά βήματα» τόνισε.

Εκτός Ευρώπης το βόλεϊ του Παναθηναϊκού
Εκτός Κυπέλλων Ευρώπης θα μείνει ο Παναθηναϊκός, όπως ανακοίνωσε το «πράσινο» ΤΑΑ.

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ των «πράσινων» δεν θα αξιοποιήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που κατέκτησε, εξηγώντας τους λόγους με μια μακροσκελή ανακοίνωση.

Ο κυριότερος απ' αυτούς είναι το οικονομικό σκέλος, με τη διοίκηση της ομάδας να ξεκαθαρίζει πως προχωράει με σταθερά βήματα, στοχεύοντας σε μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Η ανακοίνωση:

«Μετά από ένα μήνα από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ανδρικού βόλεϊ με την κατάκτηση της 4ηςθέσης στο πρωτάθλημα θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για κάποια θέματα.

Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού δεν θα λάβει μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης για την περίοδο 2015-16. Όπως προσπαθούμε να κάνουμε πάντα, θέλουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού γιατί λάβαμε αυτή την απόφαση.
Όταν αναλάβαμε πριν από περίπου 2 χρόνια τη διοίκηση, θέσαμε 2 παράλληλους στόχους: την οικονομική εξυγίανση της ομάδας από τα υπέρογκα χρέη που είχαν δημιουργηθεί και την αγωνιστική ανάκαμψή της. Δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε με σίγουρα βήματα και με ρεαλισμό στις οικονομικά δύσκολες εποχές που ζούμε, για να βοηθήσουμε πραγματικά τον Σύλλογο.

Σήμερα, το χάος που παραλάβαμε στα οικονομικά έχει μπει σε μια σειρά. Τα περισσότερα από τα χρέη έχουν διακανονιστεί - και στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδειξαν κατανόηση και βοήθησαν να βρεθούν λογικές και αμοιβαία επωφελείς λύσεις σε κάθε περίπτωση. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα. Μέρα με τη μέρα οι οφειλές μας μειώνονται, αλλά έχουμε, βέβαια, αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά μας. Παράλληλα έχουμε καταφέρει να μην έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό νέο χρέος, επαναφέροντας δίπλα στο όνομα της ομάδας τις λέξεις φερεγγυότητα και αξιοπιστία.

Στο αγωνιστικό επίπεδο, η πρόοδος της ομάδας ήταν ακόμα ταχύτερη, με αποτέλεσμα να βρεθούμε νωρίτερα από το σχεδιασμό μας στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Για την επιτυχία της εισόδου ξανά στην 4άδα – και παραλίγο στον τελικό - αξίζουν για άλλη μια φορά συγχαρητήρια σε όλους όσους την πέτυχαν.

Δυστυχώς, στο βόλεϊ η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν συνεπάγεται επιπλέον έσοδα για την κάθε ομάδα, αλλά μεγάλα επιπλέον έξοδα. Στο διάστημα που μεσολάβησε, υπήρξε ενδιαφέρον και έγιναν επαφές για την εξασφάλιση ειδικής επιπλέον χορηγίας για τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα της CEV, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν αυτές οι επαφές. Έτσι, μετά και από την αρνητική απάντηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο αίτημα μας για παράταση της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, οριστικά αποφασίσαμε τη μη συμμετοχή μας, ώστε:

Πρώτον, να μην ρισκάρουμε στο παραμικρό το να βρεθεί ο Σύλλογος αντιμέτωπος με οικονομικές υποχρεώσεις που να μην μπορεί να καλύψει. Είδαμε τι έπαθαν άλλοι, ξέρουμε και τι έγινε στην ομάδα μας στο παρελθόν.

Δεύτερον, όποια επιπλέον χρηματοδότηση βρεθεί να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση της ομάδας μας για την επόμενη σεζόν. Για τους βασικούς μας στόχους δηλαδή.

Και τρίτον, να είναι το βόλεϊ ανδρών ηθικά συνεπές απέναντι και στα άλλα τμήματα του Συλλόγου, που επίσης υπό δύσκολες συνθήκες είχαν αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά για αντίστοιχους λόγους δεν έπαιξαν στο παρελθόν και δεν θα παίξουν ούτε φέτος στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός έχει την Ευρώπη στο dna του. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι το σπίτι μας και προορισμός μας είναι να πρωταγωνιστούμε και σε αυτές. Θυσιάζουμε κάτι που πετύχαμε σήμερα, για να μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα αύριο. Αυτό θα γίνει μόνο με την συνέχιση του χτισίματος του οικοδομήματος σε στέρεες βάσεις.

Ο προπονητής, οι παίχτες και όλο το επιτελείο που κέρδισαν με την αξία τους και τη μαγκιά τους τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα, να είναι βέβαιοι ότι στο χέρι μας είναι να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και σύντομα να είμαστε ξανά, όλοι μαζί, στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Κι ο κόσμος μας να ξέρει ότι θα κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό για να νιώθουμε όλοι περήφανοι για την ομάδα μας.

ΥΓ: Η διοίκηση, σε συνεργασία με τον προπονητή μας Δημήτρη Ανδρεόπουλο, σχεδιάζει ήδη τον Παναθηναϊκό της περιόδου 2015-16, αλλά και των επόμενων ετών. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας
».

Γκολ της σεζόν το γυριστό του Μάτα!! (video)

Η γκολάρα του Χουάν Μάτα κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», ψηφίστηκε ως το γκολ της σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τους φίλους των «κόκκινων διάβολων».

Γκολ της σεζόν το γυριστό του Μάτα (video)
Το γυριστό «ψαλιδάκι» του Χουάν Μάτα αναδείχθηκε ως το γκολ της σεζόν για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι φίλαθλοι των «κόκκινων διάβολων», στα φετινά βραβεία του συλλόγου, ψήφισαν το δεύτερο τέρμα του Ισπανού στο «Άνφιλντ» (είχε σκοράρει και τα δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του Φαν Χάαλ με 2-1), ως το κορυφαίο της χρονιάς.

Θυμηθείτε τη γκολάρα που πέτυχε κόντρα στους «κόκκινους»:



Μετά τη βράβευσή του, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής προχώρησε σε δηλώσεις, εκφράζοντας τη χαρά του για το βραβείο αλλά και το πόσο σημαντική στιγμή ήταν για εκείνον το συγκεκριμένο γκολ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για εμένα αυτό το γκολ. Ήταν μια εκπληκτική πάσα από τον Ντι Μαρία που είδε την κίνησή μου κι εγώ απλά προσπάθησα να κάνω το σουτ με τη μία και ευτυχώς, πήγε μέσα», ήταν τα λόγια του 27χρονου που στη συνέχεια τόνισε ότι εκείνη η ημέρα ήταν η καλύτερή του μέχρι στιγμής στο σύλλογο.

«Όταν παίξεις ενάντια στη Λίβερπουλ, είτε στο "Ολντ Τράφορντ", είστε στο "Άνφιλντ", αισθάνεσαι ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Η συγκεκριμένη μέρα, ήταν η καλύτερή μου στο σύλλογο από τότε που ήρθα. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη που συνδυάστηκε από μία πολύ σημαντική στιγμή για εμένα», είπε ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, που στη τέλος μίλησε για την επόμενη σεζόν και τους στόχους της ομάδας του να κατακτήσει όλα τα τρόπαια.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Κάναμε ό,τι έπρεπε αυτή τη σεζόν και επιστρέφουμε στο Champions League. Όμως, γνωρίζουμε ότι αυτός ο σύλλογος παλεύει και τρόπαια και την επόμενη σεζόν, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετέχουμε», κατέληξε.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Νεύρα» στην προπόνηση της Μπάγερν!

Ένταση υπήρξε στην προπόνηση της Μπάγερν Μονάχου μεταξύ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και του Ζερόμ Μπόατενγκ.
Αφορμή στάθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα του Γερμανού αμυντικό στον Πολωνό, ο οποίος αντέδρασε έντονα προς το συμπαίκτη του και χρειάστηκε η παρέμβαση των υπολοίπων παικτών αλλά και του Πεπ Γκουαρντιόλα για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Οι δύο ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν πρόωρα την προπόνηση καθώς ο τεχνικός των Βαυαρών έδωσε εντολή να πάνε στα αποδυτήρια.
*Πηγή: arenafm.gr*

Στην Κορτράικ ο Παπάζογλου!!

Είναι γεγονός. Ο Θανάσης Παπάζογλου θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην ομάδα της Κόρτραϊκ.
Ο 27χρονος επιθετικός που κατά τη φετινή σεζόν αγωνιζόταν δανεικός στον Ατρόμητο, αλλά άνηκε στον Ολυμπιακό τα βρήκε σε όλα με τον βελγικό σύλλογο, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτησή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Κορτράικ ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Θανάση Παπάζογλου. Ο Έλληνας στράικερ υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια. προέρχεται από τον Ολυμπιακό, που είχε δοθεί δανεικός στον Ατρόμητο. Η μεταγραφή του 27χρονου ολοκληρώθηκε σήμερα, αφού διευθετήθηκαν και οι λεπτομέρειες».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ευρώπη και πρωτάθλημα»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Χάρης Χαρίσης και μίλησε για την μεταγραφή του στον «Δικέφαλο» και τους στόχους του στη νέα του ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ενδιαφέρθηκε μια τόσο μεγάλη ομάδα για εμένα και με απέκτησε. Επίσης, είμαι χαρούμενος που αγωνίστηκα με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και κάναμε μια τόσο καλή πορεία. Έφυγα από μια μεγάλη ομάδα και ήρθα σε μια ακόμα μεγάλη».
Για τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του:
«Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν αλλά εγώ ήθελα ΠΑΟΚ και δεν με ενδιέφεραν τα υπόλοιπα. Προτίμησα τον ΠΑΟΚ καθώς εκτός από τον φανταστικό κόσμο έχει και πολλές προοπτικές η ομάδα».
Για το πώς του φάνηκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που τον αντιμετώπισε:
«Σίγουρα ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που παίξαμε δεν ήταν όπως στον πρώτο γύρο αλλά παρόλα αυτά ήταν μια ομάδα που είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποσπάσεις ένα αποτέλεσμα στην έδρα της».
Για το χειροκρότημα που δέχτηκε στη Τούμπα:
«Αυτό είναι τιμή για εμένα και ουσιαστικά ήταν ένα καλωσόρισμα από τον κόσμο».
Για τα άτομα με τα οποία μίλησε για να έρθει στον ΠΑΟΚ:
«Όχι δεν μίλησα με κάποιον. Με πήραν τηλέφωνο από τον ΠΑΣ για να πάρω την απόφαση μου και τους είπα πως ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ».
Για το αν είχε παίξει ο πατέρας του ποδόσφαιρο:
«Έχει μια συνωνυμία με έναν παλιό ποδοσφαιριστή στον ΠΑΣ αλλά ο ίδιος δεν έπαιξε ποτέ. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου με έβαλαν στο ποδόσφαιρο ενώ ο πατέρας μου πήγαινε και από μικρός στο γήπεδο και υποστήριζε τον ΠΑΟΚ».
Για τις απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ:
«Εννοείται πως αφού είναι μεγάλος σύλλογος ο ΠΑΟΚ, θα είναι και μεγάλες οι απαιτήσεις. Όταν τελειώσουν τα πλέι – οφ θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας».
Για το όνειρο του με τον ΠΑΟΚ:
«Θέλω μια διάκριση στην Ευρώπη και φυσικά το πρωτάθλημα».
Για το συμβόλαιο του:
«Είμαι 20 χρονών και το συμβόλαιο μου θα είναι τετραετές»
Για τις σχέσεις που έχει με παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Κωνσταντινίδη που ήμασταν μαζί και στην Εθνική Ελπίδων».
Για τον Κάτσε:
«Ο Κάτσε είναι ένας πολύ καλός παίκτης στον χώρο του κέντρου και είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής».
*Πηγή: arenafm.gr*