Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Αποφεύχθηκε το Grexit, αλλά...!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, UEFA και FIFA θα ενημερώσουν με επιστολή τους την ΕΠΟ ότι δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά ξεκαθαρίζουν πως το Grexit παραμένει... standby!
Το gazzetta.gr σας είχε ενημερώσει ότι την Τετάρτη οι διεθνείς Ομοσπονδίες θα ενημέρωναν με κοινή επιστολή την ΕΠΟ για το αν θα προχωρούσαν σε αποκλεισμό της Ελλάδας λόγω των διατάξεων του νόμου Κοντονή. Η Ελληνική Ομοσπονδία τις τελευταίες μέρες ήταν αισιόδοξη για την κατάληξη της υπόθεσης και όλα δείχνουν ότι τα νέα είναι όντως καλά! Η επιστολή προς την ελληνική Ομοσπονδία έχει συνταχθεί και αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης και παρότι είναι σε αυστηρό ύφος, ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξει αποκλεισμός.
Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, η περίπτωση Grexit με αφορμή το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στον αθλητισμό  αποφεύχθηκε οριστικά, καθώς κρίθηκε από τους ανθρώπους των Ομοσπονδιών πως οι αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγμή διατηρούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και ανταποκρίνονται στα όσα είχαν ζητήσει.
Ωστόσο, στην ενημέρωση προς την ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίζεται πως ο ελληνικός αποκλεισμός παραμένει... standby σε περίπτωση πολιτικής παρέμβασης στο ποδόσφαιρο στο μέλλον. Το όλο σκηνικό δηλαδή που δημιουργήθηκε με τις αρχικές αξιώσεις Κοντονή, προκάλεσε μια έντονη καχυποψία και πλέον κάθε κίνηση θα περνάει από το... μικροσκόπιο!
Ουσιαστικά, η προειδοποίηση αφορά σε πρώτη φάση το επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι πολύ πιο σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θα αγγίξει ευαίσθητα ζητήματα που έχουν να κάνουν άμεσα με την πάταξη της διαφθοράς. Εκεί, οι Ομοσπονδίες περιμένουν τον Υφυπουργό να δουλέψει εξ' αρχής μαζί τους έτσι ώστε να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις, αλλά σε συντονισμό με τις δικές τους κατευθύνσεις.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: