Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Το στοίχημα με την επίθεση του ΠΑΟΚ!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος
Η ώρα της αλήθειας! Η σέντρα για τα πλέι οφ δίνεται το απόγευμα και το έπαθλο είναι γνωστό: προκριματική φάση του Τσάμπιονς λίγκ ή έξοδος στο EuropaLeague. Στην αφετηρία θα μπουν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος. Όλα θα κριθούν μέσα σε λίγες μέρες στο μίνι τουρνουά που απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, φυσική κατάσταση, ψυχικά αποθέματα και τύχη. Το ενδιαφέρον του κόσμου μπορεί να είναι χαμηλό αλλά η ανάγκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αντιστρόφως ανάλογη. Για όλους.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην αφετηρία με απουσίες και ένα μεγάλο ερωτηματικό: πώς θα εμφανιστεί μετά το χρονικό διάστημα της απραξίας; Ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν το έκρυψε ποτέ. Στο τελευταίο χρονικό διάστημα προσπάθησε να μοντάρει την ομάδα για τα πλει οφ, να κάνει πειράματα και δοκιμές, να ετοιμάσει το σύνολο που κατά την άποψη του θα μπορέσουν να κόψου το νήμα και να κουνήσουν το σεντόνι. Η απάντηση στο ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να τερματίσει πρώτος θα δοθεί, σε πρώτη φάση, σήμερα στο Περιστέρι. Απέναντι του ο Ατρόμητος.

Ο σημερινός ΠΑΟΚ του Γεωργιάδη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα του Αναστασιάδη, όπως παρουσιάστηκε μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στο Καραΐσκάκη. Ο Γεωργιάδης τα έφερε όλα...τούμπα! Ανέβασε τον ρυθμό των προπονήσεων, άλλαξε τις συνήθειες, έβαλε νέο κανονισμό, προσπάθησε να πιάσει τον σφυγμό των παικτών και επιχείρησε ολικό λίφτινγκ στην τακτική. Το σκεπτικό του μοιάζει απλό: ξεκινάμε από την ισοπαλία και κυνηγάμε τη νίκη!

Θορυβημένος από τις τριάρες και τις τεσσάρες που δεχόταν ο ΠΑΟΚ και την άμυνα παιδική χαρά, έστρεψε όλη την προσοχή του στα μετόπισθεν. Η τακτική άλλαξε, η ομάδα άρχισε να παίζει άμυνα κι αυτό που παραδέχονται όλοι είναι ότι πλέον δέχεται εξαιρετικά δύσκολα γκολ. Το θέμα όμως είναι ότι πετυχαίνει εξίσου δύσκολα! Μοιάζει με ισορροπία που εξοστρακίζει την ήττα αλλά δεν διασφαλίζει την νίκη. Αν ο Γεωργιάδης βρει την λύση στο επιθετικό πρόβλημα τότε ο ΠΑΟΚ θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες του να τα καταφέρει.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: