Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ιδού η Ρόδος… Το Περιστέρι, δηλαδή. Ιδού και το πήδημα!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης
Οτιδήποτε λέγεται σ’ αυτόν τον κόσμο… Λέγεται φυσικά, ανεξάρτητα από τη γνώμη μας γι’ αυτό. Ως εκ τούτου σεβόμαστε την άποψη του ΓΧ Γεωργιάδη περί της σπουδαιότητας των πλέι οφ. «Σε αυτά παίζουμε όλη την χρονιά», δήλωσε ο υπηρεσιακός (;) προπονητής του ΠΑΟΚ. Παρακαλούμε όμως, να μας επιτρέψει, να διαφωνήσουμε με αυτήν την άποψη του…

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο – βλέπετε - γκρεμίστηκαν τα πάντα. Στόχοι, όνειρα προσδοκίες. Ουδέν έμεινε όρθιο. Αγωνιστικά. Έτσι; Επιμένουμε σε τούτο. Δίχως βέβαια ευθύνη του ΓΧ Γεωργιάδη. Εν τούτοις μαζί του υπάρχει χρονικό περιθώριο στην τρέχουσα να πέσουν τα θεμέλια για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο. Με την πρωτιά στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δρομολογεί από εφέτος, την ανοικοδόμηση του χρόνου. Όντας στον δρόμο για το  κατώφλι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με άλλα λόγια; Αυτή η χρονιά δεν σώνεται στα πλέι οφ. Σε αυτά δεν εκδίδονται συγχωροχάρτια. Δεν εξαγνίζονται αμαρτίες. Δεν σβήνουν μελανές σελίδες. Γι’ αυτό και διαφωνούμε με την άποψη του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά πάλι – επειδή πάντα στο λόγο υπάρχει αντίλογος – ο ΓΧ Γεωργιάδης κατέθεσε τη συγκεκριμένη άποψη μάλλον, για να καταστήσει σαφές στους παίκτες του την σπουδαιότητα των πλέι οφ. Δεν χωρά συζήτηση περί τούτου.  Η πρωτιά στα πλέι οφ θα αλλάξει άρδην το κλίμα στον ΠΑΟΚ. Θα αποκαταστήσει ισορροπίες. Θα εμφυσήσει αισιοδοξία. Και κυρίως – το σημαντικότερο – θα δικαιώσει κατ’ αρχήν την επική (οικονομική) προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη, να αλλάξει ο ΠΑΟΚ εποχή!

Μόνον ένα του σημάδι μάλιστα, με νίκη στο Περιστέρι φθάνει, τον κόσμο του αεροπλάνο να τον κάνει…

Είναι όμως, κακό για τον ΠΑΟΚ όλα να εξαρτώνται από το διαθέσιμο ρόστερ του. Οι δυνατότητες του στα λόγια είναι ικανές ίσως, και για περίπατο στα πλέι οφ. Στα έργα; Ο Θεός κι η ψυχή των παικτών. Στα πόδια τους είναι το… delete. Στα πόδια τους και το…reload!

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως, κατά την οποία τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους. Είναι – για να ακριβολογούμε – η τέταρτη. Στις τρεις προηγούμενες δεν άρθηκαν στο ύψος τω περιστάσεων. Στο Γιουρόπα Λιγκ στι Κύπελλο και στο πρωτάθλημα απέτυχαν παταγωδώς. Κι οι παίκτες κι η διοικητική και η (τέως) τεχνική ηγεσία. Πως και γιατί και με τι ποσοστό ευθύνης; Δεν της ώρας… Της ώρας είναι η ανάληψη των ευθυνών από τους παίκτες. Η ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: