Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο Άρης, ο Σλούκας κι οι… μάχες με τον ΠΑΟΚ!! (pics)

Ο Άρης πέρασε στην τετράδα της Basket League και το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο στα playoffs του 2011, τότε που οι «κίτρινοι» βρέθηκαν για τελευταία φορά στα ημιτελικά.
Ο Άρης ηττήθηκε εύκολα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο στην έδρα του εκείνος ήταν που… έκανε κουμάντο και με δύο νίκες κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ και να περάσει στους ημιτελικούς της Basket League. Πότε ήταν η τελευταία φορά που οι «κίτρινοι» βρέθηκαν ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος; Τη σεζόν 2010-2011.
Τότε, στον πρώτο γύρο των playoffs ο Άρης είχε αντιμετωπίσει το Μαρούσι με πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε το break στο πρώτο ματς, όταν με πρωταγωνιστή τον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς (20π.) επικράτησε με 72-86. Η απάντηση, όμως, του Άρη δεν άργησε, αφού στο δεύτερο ματς βρήκε τον τρόπο και παίζοντας σπουδαία άμυνα έκανε το 1-1 με 51-62. Τα πάντα κρίθηκαν στο Game 3. Οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να ηττηθούν δεύτερη φορά στο… σπίτι τους και μάλιστα έκαναν το 2-1 μ’ εμφατικό τρόπο, όπως μαρτυρά το τελικό 69-45.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΠΑΟΚ
Επόμενος αντίπαλος των «κίτρινων» ο ισχυρός Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που είχε τότε στην περιφέρεια Τεόντοσιτς, Παπαλουκά και Σπανούλη. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί κι εννοείται πως ο Άρης δεν ήταν το φαβορί… Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης  κι η ανωτερότητα τους φάνηκε από το πρώτο ματς, όταν ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με 95-63, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Μίλος Τεόντοσιτς (20π.). Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν και στο Game 2 στην έδρα του Άρη (76-102, πρώτος σκόρερ ο Μαυροκεφαλίδης με 18 πόντους), ενώ η σειρά τελείωσε στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να κάνει εύκολα το 3-0 (87-64, κορυφαίος ο Χαλπερίν με 15 πόντους).
Στη σειρά των μικρών τελικών, ο Άρης αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ έχοντας μειονέκτημα έδρας. Στο Game 1 ο Μπόμπι Μπράουν (ναι, ο Αμερικανός που έκανε… θραύση με τη Σιένα στην Ευρωλίγκα και τώρα βγάζει εκατομμύρια στην Κίνα) σταμάτησε στους 24 πόντους, ο «Δικέφαλος», όμως, βρήκε τον τρόπο και μετά από ένα ματς… θρίλερ έκανε το 1-0 με 76-74. Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν και το δεύτερο, με τον Άρη να κάνει το 1-1 (73-70) έχοντας για κορυφαίο τον Μπάβτσιτς (22π. & 10ρ.)! Στη συνέχεια είχαμε break από τους «κίτρινους» που εκμεταλλεύτηκαν την πολύ καλή τους άμυνα και πέρασαν από το ΠΑΟ Sports Arena (59-67) για ν’ απαντήσει ο ΠΑΟΚ με νίκη στην έδρα του Άρη (80-91)!
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η σειρά ήταν εξαιρετική, με θρίλερ και συνεχόμενα break! Τα πάντα κρίθηκαν σε 5ο ματς, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-2 με 63-56, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Μάρσαλ (20π.), ο οποίος φέτος βρίσκεται ξανά στη χώρα μας, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Κόροιβου.
ΝΤΑΝΣΤΟΝ & ΣΛΟΥΚΑΣ
Πιο ήταν το ρόστερ του Άρη την αγωνιστική περίοδο 2010-2011; Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνιζόταν ως δανεικός ο Κώστας Σλούκας. Στο πλευρό του Μπράιαντ Ντάνστον, με τον οποίο αντάμωσε λίγα χρόνια μετά στον Ολυμπιακό! Ακόμα υπήρχαν οι πολύπειροι Νίκος Χατζηβρέττας, Κώστας Χαραλαμπίδης, Φάνης Κουμπούρας, Χρήστος Ταπούτας, αλλά κι οι νεαροί Λευτέρης Μποχωρίδης - Λίνος Χρυσικόπουλος. Προσθέστε και τους Μιχάλη Τσαϊρέλη, Γάιο Σκορδίλη, Δημήτρη Βεργίνη, ενώ από… Αμερικανικής πλευράς ο Άρης είχε ακόμα τους Μπόμπι Μπράουν, PJ Τάκερ (σ.σ. νυν παίκτης των Σανς) και Τζαμέλ Τόμας. Τέλος, τη φανέλα των «κίτρινων» είχε φορέσει ακόμα οι Έντιν Μπάβτσιτς και Ντέγιαν Μπορόβνιακ, ενώ στον πάγκο της ομάδας κάθισαν οι Σούμποτιτς και Ντρούκερ!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: