Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Αυτήν την Κούπα ποιος θα την πάρει;

Κρίνεται και ο δεύτερος τίτλος σήμερα στην Ιταλία, καθώς η Λάτσιο αγωνίζεται στο σπίτι της με την πρωταθλήτρια Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου. Με αρκετές αλλαγές οι δύο ομάδες.

Αυτήν την Κούπα ποιος θα την πάρει;

Από τη μια η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και από την άλλη η τρίτη της βαθμολογίας, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, μετρώντας έξι κατακτήσεις (όσες και η Φιορεντίνα), θέλοντας να πλησιάσει την αποψινή της αντίπαλο που έχει τρεις Κούπες περισσότερες, όπως και η συμπολίτισσα, Ρόμα που έχουν τις περισσότερες.

Πάντως, οι «λατσιάλι» τα πάνε καλύτερα τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς έχουν πετύχει τον στόχο τους τρεις φορές από το 2004 και μετά (το σήκωσαν πρόπερσι), ενώ οι «μπιανκονέρι» έχουν να πάρουν το Coppa Italia από το 1995, όταν και επικράτησαν της Πάρμα (διπλός τελικός).

Για να φθάσει μέχρι εδώ η Γιουβέντους άφησε εκτός Ελλάς Βερόνα, Πάρμα και Φιορεντίνα (διπλό παιχνίδι). Η Λάτσιο από την άλλη απέκλεισε Τορίνο, Μίλαν και Νάπολι (διπλό παιχνίδι).

Πάντως, οι παίκτες του Μάσιμο Αλέγκρι νίκησαν και στα δύο ματς του πρωταθλήματος. Με 2-0 στο γήπεδο τους και με 3-0 σε αυτό που θα αγωνιστούν σήμερα.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Στοράρι, Παντοίν, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Ρομούλο, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Σουράρο, Περέιρα, Μοράτα, Μάτρι.

Λάτσιο (Πιόλι): Μαρκέτι, Ραντού, Τζεντινέλι, Ντε Φράι, Μπάστα, Παρόλο, Λεντέσμα, Μάουρι, Άντερσον, Κάντρέβα, Κλόζε *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: