Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Το στοίχημα της Γιουνάιτεντ για να βρει έναν άλλο Ντε Χέα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το «υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν είναι ο Ραδαμέλ Φαλκάο, ούτε ο Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Το στοίχημα της Γιουνάιτεντ για να βρει έναν άλλο Ντε Χέα
Tο αποτυχημένο πείραμα του Ραδαμέλ Φαλκάο, η πτώση του Ρόμπιν φαν Πέρσι, τα κενά στο κέντρο της άμυνας.

Όλα αποτελούν προβληματισμούς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως το μεγάλο πρόβλημα ακούει πλέον στη θέση Νο 1, αυτή του τερματοφύλακα.

Ο Νταβίντ ντε ΧEα θα αποτελέσει πιθανότατα παρελθόν από τη Γιουνάιτεντ. Από τη στιγμή που η Ρεάλ συμφώνησε με τον παίκτη στις οικονομικές απολαβές του, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα ικανοποιήσει και τις απαιτήσεις του συλλόγου, οι οποίες ανέρχονται σχεδόν στα 29 εκατ. λίρες.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, όταν ο Σκωτσέζος αποφάσισε να μπει στη διαδικασία δημοπρασίας του Μάνουελ Νόιερ, αλλά να επενδύσει στον νεαρό γκολκίπερ. Χρόνο με τον χρόνο, ο Ντε Χέα γινόταν όλο και καλύτερος και με τη σεζόν που πραγματοποίησε, δίκαια κερδίζει μια θέση στη μεταγραφική λίστα της Ρεάλ. Ο Ντε Χέα έδωσε φέτος στη Γιουνάιτεντ επτά με δέκα βαθμούς με τις επεμβάσεις του σε κρίσιμα ματς.

Αυτοί οι βαθμοί είναι που έφεραν ξανά τους «κόκκινους διαβόλους» στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτούς θα πρέπει να ψάξει μέσω του επόμενου γκολκίπερ που θα αναζητήσει. Ο Βίκτορ Βαλδές που ήρθε ως δεύτερος, δεν είναι στο επίπεδο που απαιτεί η Γιουνάιτεντ. Ο πλησιέστερος από τους πιθανούς αντικαταστάτες δείχνει να είναι ο Ούγκο Λιορίς ενώ ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Στόουκ, ίσως να αποτελεί μια ακόμη καλή περίπτωση, αλλά σαφέστατα ένα πιο ριψοκίνδυνο στοίχημα λόγω της τελευταίας διετίας που έχει πραγματοποιήσει.

Όσο για τον Ντε Χέα, είναι δεδομένο ότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να γίνει ο επόμενος τερματοφύλακας της Ρεάλ και της εθνικής Ισπανίας την επόμενη δεκαετία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά τον Πίτερ Σμάιχελ, δύο γκολκίπερ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Εντουιν φαν ντερ Σάαρ και ο Ισπανός! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: