Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Χωρίς οίκτο!!

Με «φονικό» ένστικτο επιθετικά και «σκυλίσιο» πρέσινγκ, ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε οίκτο στον Αστέρα και πέρασε από την Τρίπολη με το εντυπωσιακό 4-0. Δύο γκολ ο Καρέλης, ισάριθμες ασίστ ο Κλωναρίδης.

Χωρίς οίκτο!
Την πιο ευρεία νίκη του απέναντι στον Αστέρα και μάλιστα μέσα στην Τρίπολη πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με το εντυπωσιακό 4-0 ξεκίνησε με ονειρεμένο τρόπο τα φετινά πλέι οφ.

Σόου από Καρέλη (δύο γκολ)-Κλωναρίδη (ισάριθμες ασίτ), ένα λεπτό χρειάστηκε για να επανασυνδεθεί με τα δίχτυα ο Μπεργκ που πέρασε ως αλλαγή, ο Σίλντενφελντ είχε ανοίξει το σκορ για το «τριφύλλι».

Εξαιρετική εμφάνιση γεμάτη εμπνεύσεις για τον Νίνη, πολλή δουλειά από Λαγό, ενώ ο Στιλ απάντησε στα σουτ του Γιαννιώτα που ήταν ο μόνος που διασώθηκε από τους Αρκάδες.

Στους 5 βαθμούς έφτασαν οι «πράσινοι», στον 1 έμειναν οι γηπεδούχοι.

Το ματς



Όταν βρίσκεσαι στο ξεκίνημα μιας διαδικασίας που είναι πιθανό να σε φτάσει μέχρι το ποδοσφαιρικό «Ελ Ντοράντο», δηλαδή στο Champions League, οφείλεις να είσαι προσεκτικός. Ειδικά από τη στιγμή που οι βαθμολογικές διαφορές είναι τόσο ισχνές που ένα στραβό ή θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Προφανώς με αυτήν τη λογική ως οδηγό έστειλαν Βεργέτης και Αναστασίου τους παίκτες τους στο γήπεδο, όπως τουλάχιστον μαρτυρούσαν οι κινήσεις τους σε αυτό. Κερδισμένος από αυτήν την τακτική έμοιαζε να είναι ο Αστέρας, αφού μπορεί να μην δημιούργησε κάποια εξαιρετικά μεγάλη ευκαιρία, αλλά κατόρθωνε να διατηρεί περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Παράλληλα, η παρουσία… μπαλαδόφατσων όπως οι Πάρα, Μάσα, Ρόλε και του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, του Μπαράλες στην ενδεκάδα, έβγαζε πιο πολλές ομορφιές στο γήπεδο και μια αίσθηση υπεροχής των Αρκάδων, αν και οι συγκεκριμένοι είχαν ρόλους που ίσως ξένισαν ορισμένους που είχαν συνηθίσει να τους βλέπουν να απειλούν στην κόντρα.

Η καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του «τριφυλλιού» απορρόφησε τους κραδασμούς που δημιουργούσε η αργεντίνικη παροικία της Τρίπολης, την ίδια στιγμή που η αδυναμία του πλάνου των «πρασίνων» εστιαζόταν σε δύο βασικά σημεία. Έχοντας επιλέξει να αφήσει χώρο και να πρεσάρει ψηλά ποντάροντας στο κλέψιμο της μπάλας, την ποδοσφαιρική ευστροφία του Νίνη και την ταχύτητα των Κλωναρίδη-Καρέλη, ο Παναθηναϊκός όφειλε να πάρει το ρίσκο να ανεβάσει ψηλότερα τις γραμμές του και να εντείνει την πίεση. Μετά από το πρώτο εικοσάλεπτο το έπραξε και… ανταμείφθηκε!

inner

Βέβαια, το 1-0 ήρθε από τα πόδια του Σίλντενφελντ και από στημένη φάση, αλλά τα τρία επόμενα ήταν το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής και της άψογης συνεργασίας των επιθετικών του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το παράξενο σύστημα, σχεδόν 4-6-0, Κλωναρίδης και Καρέλης μοίρασαν σωστά τους ρόλους μεταξύ τους και με δύο ασίστ του πρώτου και ισάριθμα «δολοφονικά» χτυπήματα και γκολ του δεύτερου έκαναν σμπαράλια την άμυνα των Αρκάδων και παράλληλα τις ελπίδες τους για οτιδήποτε καλό στο ματς.

inner

Πάνω που νόμιζες πως η βραδιά δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη για τους «πράσινους» που απειλούνταν μόνο από τις εξάρσεις του Γιαννιώτα (στις οποίες ο Στιλ είχε πάντα τον τελευταίο λόγο) ήρθε και το… κερασάκι! Ο Μπεργκ μετά την πνευμονία και τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες, μπήκε έτσι για το… καλό, για να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής. Αμ δε… Ο Σουηδός στην επόμενη κιόλας φάση (που προήλθε από αντεπίθεση με πέντε πάσες, τακουνάκια και… τέτοια) έβαλε ένα εύκολο γκολ, έτσι για να μην… ξεχνιόμαστε και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Νίκο Φερνάντες (46’ Γιαννιώτας), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (78’ Μουνάφο), Πάρα (60’ Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες.

Στον πάγκο: Μπαντής, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Κουρμπέλης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λαγός, Καρέλης, Νίνης (73’ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66’ Μαυρίας).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ατζαγκούν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: