Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Υποβιβασμός και δάκρυα για Μποταφόγκο!! (video)

Την πικρή «γεύση» του υποβιβασμού από τη μεγάλη κατηγορία της Βραζιλίας γνώρισε η Μποταφόγκο, σκορπώντας απογοήτευση σε χιλιάδες οπαδούς της…
Η λαοφιλής ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο ηττήθηκε από τη Σάντος με 2-0 και είναι η δεύτερη φορά στα 110 χρόνια της ιστορίας της, που θα παίξει στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας. Η ομάδα είχε φέτος μεγάλα οικονομικά προβλήματα και γνώρισε την ήττα σε 22 αγώνες, κατρακυλώντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. «Η ημέρα είναι κακή. Η ομάδα μας υποβιβάστηκε και όλοι φταίμε γι' αυτό» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου.
Η Μποταφόγκο ακολούθησε τα… χνάρια της Βάσκο Ντα Γκάμα, η οποία υποβιβάστηκε πέρσι στη δεύτερη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Η ομάδα από το Ρίο στη διάρκεια της ιστορίας της έχει κατακτήσει 1 κύπελλο CONMEBOL, 2 πρωταθλήματα Βραζιλίας, 20 πρωταθλήματα Καριόκα, Τέσσερα πρωταθλήματα Ρίο-Σάο Πάουλο, 7 Κύπελλα Γκουνάμπρα και 9 Κύπελλο Ρίο...
Δείτε το βίντεο…



*Πηγή: onsports.gr*

Τους περιμένει ο Άγγελος!!

Την Τρίτη θα κριθεί οριστικά η συμμετοχή των Αθανασιάδη, Τζιόλη και Τζαβέλλα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να τους περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τους περιμένει ο Άγγελος
Στον ΠΑΟΚ θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν την κορυφή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο στην προσπάθειά δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα έχουν όλα τα βασικά τους όπλα. Για την ώρα, ο μόνος σίγουρος είναι ο Ρατς (προφυλάχθηκε στο ματς με τον Πανθρακικό).

Για τους υπόλοιπους τα πάντα θα κριθούν στην αυριανή τελευταία προπόνηση, αλλά τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά κι ελπίζεται τελικά οι Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Τζιόλης (απίθανο του Μακ) να τεθούν στην διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο Έλληνας τεχνικός θα περιμένει να δει την κατάστασή τους κι ακολούθως θ' ανακοινώσει την αποστολή για το ματς της Τετάρτης στο Φάληρο.

Η επίσημη ενημέρωση των «ασπρόμαυρων»: «Ο Γιώργος Τζαβέλλας που ζήτησε αλλαγή στο χθεσινό ματς, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, παρά φυσιολογική επιβάρυνση στο σημείο του πρόσφατου τραυματισμού του και προφυλάχθηκε με πρόγραμμα αποκατάστασης.

Οι Στέφανος Αθανασιάδης και Αλέξανδρος Τζιόλης γυμνάστηκαν μεν ατομικά και οι δυο όμως βρίσκονται προ των πυλών της πλήρους επανένταξης στο ομαδικό πρόγραμμα, κάτι που θα αποφασιστεί στην αυριανή προπόνηση (12:00 - Τούμπα).

Ο Ρόμπερτ Μακ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης σε πολύ υψηλούς ρυθμούς χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα και η πορεία της αποθεραπείας του προχωρά ικανοποιητικά, ενώ αντίστοιχη είναι και η κατάσταση του Χέντβιγκες Μαντούρο.

Ο Δεληγιαννίδης συνεχίζει με πρόγραμμα αποθεραπείας και ατομική εκγύμναση ενώ ο Γιώργος Κατσικάς -που επιβεβαιώθηκε πως υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο- ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα επιλέξει μετά το τέλος της αυριανής προπόνησης την αποστολή για το ματς του “Γ. Καραϊσκάκης”». .
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η μεγάλη βραδιά του Άρη στη Μαδρίτη! (video, pics)


Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από το έπος του Άρη στη Μαδρίτη. Οι «κίτρινοι» του Κούπερ νίκησαν σαν σήμερα την Ατλέτικο, κάνοντας βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Η μεγάλη βραδιά του Άρη στη Μαδρίτη (video, pics)
Από τα σαλόνια στα… αλώνια.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο Άρης, ο οποίος την Κυριακή έπαιξε στην Καβάλα με το… Βυζάντιο Κοκκινοχώματος για την 8η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας 2-0, είχε νικήσει πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια την Ατλέτικο στην Μαδρίτη με 3-2.

Με… μαέστρο τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ οι «κίτρινοι» έφυγαν θριαμβευτές από την πρωτεύουσα της Ισπανίας την 1η Δεκεμβρίου του 2010 και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «32» του Europa League. Η πρόκριση σφραγίστηκε με νίκη 2-0 επί της Ρόζενποργκ στο «Κλ Βικελίδης».

Μαζί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην επόμενη φάση πέρασε (ως πρώτη) και η Λεβερκούζεν.

inner

Το σκορ άνοιξε ο Κόκε μόλις στο δεύτερο λεπτό, ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Μενδρινού, αλλά οι γηπεδούχο έκαναν την… ολική επαναφορά σε ένα πεντάλεπτο, με τους Φορλάν (11’), Αγουέρο (16’). Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Άρη έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με την άριστη καθοδήγηση του Αργεντινού τεχνικού έκαναν τη μεγάλη ανατροπή. Αρχικά στο 51’ ο Κόκε «χτύπησε» ξανά, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, που είχε κερδίσει ο Λαζαρίδης από τον Αλβάρο Ντομίνγκες. Τριάντα λεπτά αργότερα ο Λαζαρίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Στην επόμενη φάση ο Άρης αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι και ηττήθηκε 3-0 στην Αγγλία, ενώ οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες (0-0) στην πρώτη αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης είχε νικήσει και εντός έδρας την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0, χάρη σε γκολ του Χαβίτο.

Μπορεί, οι Ισπανοί να μην είχαν τόσο καλό σύνολο, όσο τώρα, αλλά το ρόστερ τους ήταν πολύ δυνατό. Είχαν τερματίσει στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα την προηγούμενη χρονιά και βγήκαν στην Ευρώπη, καθώς ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου, όπου έχασαν με 2-0 από τη Σεβίλλη που βγήκε στο Champions League και εκείνη τη σεζόν βγήκαν έβδομοι.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεζ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86` Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86` Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73` Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72` Καζναφέρης), Κόκε (77` Πρίττας), Τσέζαρεκ (83` Ρουίς)


Atletico de Madrid vs Aris 2-3 από oyxten


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» πάλι ο Μπλάνκο!! (video)

Ένα ακόμη γκολ, αυτή τη φορά το μοναδικό του αγώνα και νικητήριο, πέτυχε ο Ίσμαελ Μπλάνκο στον Ισημερινό.

«Καθάρισε» πάλι ο Μπλάνκο (video)
Σε εξαιρετική φόρμα ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο «Ζορό», που φαίνεται πως με τα κιτρινόμαυρα έχει… άλλη ψυχολογία, χάρισε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη επί της Ντεπορτίβο Κίτο για το πρωτάθλημα του Ισημερινού.

Ο Αργεντινός πρώην άσος της ΑΕΚ σκόραρε στο 56’ με σουτ μέσα από την περιοχή και κράτησε την ομάδα του στο -1 από την κορυφή φτάνοντας τα 10 γκολ σε 14 εμφανίσεις φέτος.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκαθαρίζει για Κόκε και Δάρλα!

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποθέσεις του Σέρχιο Κόκε και του Φίλιππου Δάρλα στον Άρη, αφού εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν οι επαφές με τις πλευρές των δύο ποδοσφαιριστών.

Ξεκαθαρίζει για Κόκε και Δάρλα
Ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ στον Άρη θεωρείται η εβδομάδα που ξεκινάει, καθώς θα υπάρξουν οι συζητήσεις από κοντά με τις πλευρές του Σέρχιο Κόκε και του Φίλιππου Δάρλα.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν μία καθαρή νίκη κόνρτα στο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και τώρα στρέφουν την προσοχή τους στα μεταγραφικά ζητήματα, αφού πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

Στις υποθέσεις του Ισπανού φορ και του έμπειρου αμυντικού τα μηνύματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι αισιόδοξα και δεν αποκλείεται μέχρι την Πέμπτη να υπάρξουν οι ευχάριστες ενημερώσεις από τους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της ομάδας ασχολούνται και με άλλες περιπτώσεις παικτών, οι οποίες είναι «σταντ-μπάι», στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι προαναφερθείσες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βίντεο-σοκ από το ραντεβού θανάτου στη Μαδρίτη!! (video)

Δείτε πλάνα από το ραντεβού θανάτου των οπαδών Ατλέτικο και Λα Κορούνια στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες και τις κραυγές για βοήθεια στον οπαδό που δολοφονήθηκε και πετάχτηκε στα νερά.

Βίντεο-σοκ από το ραντεβού θανάτου στη Μαδρίτη (video)
Μαύρη μέρα ήταν η Κυριακή για το ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς ένας οπαδός έχασε τη ζωή του σε προκαθορισμένο ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Λα Κορούνια. Ο άτυχος άνδρας, υποστηρικτής της ομάδας της Γαλικίας, ξυλοκοπήθηκε άγρια και το σώμα του πετάχτηκε στα νερά του ποταμού Μανθανάρες.

Ένα βίντεο που σοκάρει ήρθε στην επιφάνεια, από τις τελευταίες στιγμές συμπλοκών των οπαδών των δύο ομάδων και λίγο αργότερα φαίνεται η μορφή του δολοφονημένου οπαδού στα νερά του ποταμού υπό τις κραυγές για βοήθεια.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψάχνει λύσεις για… σερί!

Το αήττητο σερί του επιθυμεί να συνεχίσει ο Παναιτωλικός, ο οποίος στρέφει την προσοχή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τον Μάκη Χάβο να καλείται να διαχειριστεί κάποιες απουσίες.

Ψάχνει λύσεις για… σερί
Έξι αγώνες αήττητος είναι ο Παναιτωλικός, ο οποίος μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 22 Σεπτεμβρίου μετράει τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, όμως, δείχνει διαφορετικό πρόσωπο και μακριά από το Αγρίνιο, παίρνοντας θετικά αποτελέσματα σε σχέση με την περσινή σεζόν (που σε 17 εξόδους μέτρησε 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 12 ήττες).

Στον Παναιτωλικό έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στον αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό για την 6η (εξ αναβολής) αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Μορένο δοκίμασε χθες να μπει σε φουλ ρυθμούς, αλλά αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις και τέθηκε νοκ άουτ. Σήμερα θα κάνει μαγνητική.

Πλέον είναι αμφίβολος ακόμη και για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Από την πλευρά τους, επιστρέφουν ο Κέβιν και ο Κούσας, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρίζει» η καρέκλα του Λουτσέσκου!

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται πως είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος όλα δείχνουν ότι η τελευταία του ευκαιρία για να μείνει στον πάγκο της Ξάνθης είναι το εντός έδρας παιχνίδι με την Καλλονή.

«Τρίζει» η καρέκλα του Λουτσέσκου
Μονόδρομο αποτελεί για την Skoda Ξάνθη η νίκη στην 6η (εξ αναβολής) αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κόντρα στην Καλλονή, ύστερα από την προχθεσινή ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Οι Ακρίτες δεν έχουν καταφέρει να φύγουν από τις μέτριες εμφανίσεις και ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν προς τα έξω τα πρώτα σενάρια που παρουσιάζουν «φευγάτο» τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός φαίνεται πως σταδιακά έχει αρχίσει να χάνει πόντους και το παιχνίδι με τους Μυτιληνιούς έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον ίδιο.

Εν τω μεταξύ, η Ξάνθη έχει καταφέρει να κερδίσει εδώ και δεκατρείς μήνες μακριά από τα Πηγάδια. Η τελευταία ήταν στις 20 Οκτωβρίου 2013 και πάλι με αντίπαλο την Καλλονή, την οποία υποδέχεται μεθαύριο, και είχε επικρατήσει με σκορ 1-5.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ… πέρα πάσης αμφισβήτησης!!

Αδιαφιλονίκητο αφεντικό του πρώτου ομίλου της Football League η ΑΕΚ, που μετά και τη νίκη επί της Παναχαϊκής έχει «καθαρίσει» το… άνω μισό της βαθμολογίας. Απώλεια με Ντ’ Ακόλ, αναμονή για Μάνταλο.

ΑΕΚ… πέρα πάσης αμφισβήτησης
Από τη θεωρία στην πράξη η απόσταση είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ, ωστόσο, την έχει… εκμηδενίσει καθώς με τις εμφανίσεις και τις νίκες της, πέντε σε ισάριθμους αγώνες στη Football League, δείχνει πως είναι το αδιαφιλονίκητο αφεντικό του πρώτου ομίλου της Football League.

Δεν είναι μόνο το 5/5, με τέσσερις νίκες εκτός έδρας. Είναι και το γεγονός ότι οι νίκες της «Ένωσης» ήρθαν επί όλων των βασικών ανταγωνιστών της, μιας και πρόκειται για τις ομάδες που «κατοικούν» στο άνω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έχει νικήσει 2-0 στην Κρήτη τα δεύτερα Χανιά (13β. σε 6 αγ.), 2-1 στο ΟΑΚΑ τον τρίτο Απόλλωνα Σμύρνης (12β. σε 5 αγ.), 1-0 στο Αίγιο τον τέταρτο Παναιγιάλειο (10β. σε 5 αγ.), 3-1 στην Πάτρα την έκτη Παναχαϊκή (9β. σε 4 αγ.) και 2-1 στη Ριζούπολη τον έβδομο Αχαρναϊκό (8β. σε 6 αγώνες), ενώ την επόμενη εβδομάδα-μετά το παιχνίδι της Κυριακής με την όγδοη Επισκοπή (6β. σε 4 αγ.) στο ΟΑΚΑ-αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πέμπτη Ερμιονίδα (10β. σε 5 αγ.).

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη του κάθε ομίλου της Football League θα πριμοδοτηθεί με τρεις βαθμούς εν όψει των play offs (μινι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών μεταξύ των τριών πρώτων των δύο ομίλων, με τους δύο πρώτους να ανεβαίνουν στη Super League) και παράλληλα η διαφορά από τους υπόλοιπους θα πριμοδοτηθεί με βαθμούς με συντελεστή «3». Αν για παράδειγμα, η ΑΕΚ έχει διαφορά 15 βαθμών από τον τρίτο, πέραν των τριών βαθμών, θα πάρει και άλλους πέντε (15:3=5) και θα βρίσκεται στο +8. Γίνεται, λοιπόν, σαφές γιατί η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο… Για να απλοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται το έργο της ανόδου.

Χωρίς Ντ’ Ακόλ, αναμονή για Μάνταλο

Μοναδική «σκιά» για την ΑΕΚ από το ματς με την Παναχαϊκή ήταν ο τραυματισμός του Άλεξ Ντ’ Ακόλ. Ο Βραζιλιάνος φορ αποχώρησε στα τελευταία λεπτά του ματς και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως έχει υποστεί θλάση στον αριστερό δικέφαλο και εφόσον αυτό επαληθευτεί από τις ιατρικές εξετάσεις θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά στον Πέτρο Μάνταλο, χθες είχε ακόμη κάποιες μικροενοχλήσεις στον αστράγαλο και προτιμήθηκε να μείνει εκτός 18άδας, αν και ακολούθησε την αποστολή στην Πάτρα. Τις επόμενες μέρες θα φανεί αν προλαβαίνει το παιχνίδι της Κυριακής με την Επισκοπή στο ΟΑΚΑ, αν και δεν υπάρχει πρόθεση να τον πιέσουν αν δεν είναι 100% έτοιμος, καθώς όπως αποδεικνύεται η ομάδα έχει λύσεις για να καλύψει το κενό του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλη μία ευκαιρία σε Τάτο!!

Συγγνώμη για το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε ζήτησε ο Ανδρέας Τάτος, με τον Σα Πίντο να εκφράζει την πίστη του στο πρόσωπό του και τη διοίκηση να δίνει «συγχωροχάρτι» στον διεθνή μέσο.

Άλλη μία ευκαιρία σε Τάτο
Αρνητικός πρωταγωνιστής βρέθηκε να είναι τις τελευταίες ημέρες ο Ανδρέας Τάτος στον Ατρόμητο.

Ο διεθνής μέσος είχε καθυστερήσει σε δύο προπονήσεις της ομάδας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ρικάρντο Σα Πίντο να τον τιμωρήσει με τον αποκλεισμό του από την αποστολή του αγώνα κόντρα στη Skoda Ξάνθη.

Μάλιστα, είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία που ήθελε τη διοίκηση του συλλόγου να προχωρά σε λύση του συμβολαίου του παίκτη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε ποτέ, ενώ χθες υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στους Τάτο, Γιάννη Αγγελόπουλο και Σα Πίντο.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα, γι' αυτό επέστρεψα και αυτό είναι που θέλω», είπε εμφανώς μετανιωμένος ο διεθνής μέσος. Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος τεχνικός του είπε: «Σε πιστεύω πολύ σαν ποδοσφαιριστή. Εχεις ποιότητα για να βοηθήσεις και αυτό θέλω να κάνεις. Σε υπολογίζω και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε πίσω».

Έτσι το θέμα θεωρείται λήξαν και ο παίκτης θα επιστρέψει εκ νέου στη διάθεση του προπονητή του για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια για την 6η (εξ αναβολής) αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τον έβαλαν σε σκέψεις!!

Η πολύ καλή παρουσία Αυλωνίτη, Μπουχαλάκη, Φορτούνη και Μπενίτες με τον Ολυμπιακό στην Κέρκυρα έβαλε σε σκέψεις τον Μίτσελ εν όψει… ΠΑΟΚ. Παράπονα από Κασάμι-Ντοσεβί. Πιθανή επίσκεψη Μαρινάκη.

Τον έβαλαν σε σκέψεις
Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας με συνοπτικές διαδικασίες την αποστολή στην Κέρκυρα και ήδη σκέφτεται το ντέρμπι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» (19:30), όπου με νίκη ανακαταλαμβάνει την κορυφή της Super League.

Ο Μίτσελ έβαλε στο… κεφάλι του αγωνιστικό «πονοκέφαλο». Γιατί παρότι επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τους Αμπιντάλ, Εντινγκά, Αφελάι και Μήτρογλου, στον πάγκο τον Μανιάτη και να χρησιμοποιήσει για ένα ημίχρονο τον Τσόρι, οι περισσότεροι αντικαταστάτες τους τα πήγαν περίφημα. Ο Αυλωνίτης έκανε μια ακόμη καλή εμφάνιση στα μετόπισθεν, ο Μπουχαλάκης έδωσε συνέχεια στην καλή του παρουσία με τον Πανθρακικό στη μεσαία γραμμή, ο Φορτούνης βοήθησε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ ο Μπενίτες παρότι δεν σκόραρε ήταν πολύ κινητικός και μέσα σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις.

Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιοι εξ αυτών να διατηρηθούν στο βασικό σχήμα για το μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί, αφού ο Ισπανός προπονητής ξέρει να επιβραβεύει τους ποδοσφαιριστές που αποδίδουν καλά. Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκαν χθες οι Κασάμι και Ντοσεβί, από τους οποίους ο Μίτσελ είχε σοβαρά παράπονα. Αμφότεροι είχαν ελάχιστες καλές ενέργειες στο ματς και μοιραία αντικαταστάθηκαν στο ημίχρονο. Για τον Κασάμι θα είναι έκπληξη αν την Τετάρτη βρίσκεται στην ενδεκάδα, ενώ ο Ντοσεβί ίσως να μην είναι καν στην αποστολή, έστω κι αν θα απουσιάζει δεδομένα ο Ντουρμάζ.

Στα κέρδη του Ολυμπιακού από το χθεσινό παιχνίδι συγκαταλέγεται και η παρουσία του Σιόβα. Αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο και είχε καλή παρουσία, αλλά είναι εμφανές πως του λείπει ακόμη αγωνιστικός ρυθμός. Δύσκολα θα τον δούμε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μίτσελ τον υπολογίζει πολύ και θα του δίνει σταδιακά περισσότερες ευκαιρίες για να ξαναμπεί στον ανταγωνισμό για το βασικό σχήμα.

Πιθανή επίσκεψη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αποκλείεται πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να περάσει από του Ρέντη για να μιλήσει στην ομάδα, όπως είχε πράξει και προτού προκύψει η αναβολή του αγώνα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει να ντοπάρει ψυχολογικά τους «ερυθρόλευκους» και να τους διατηρήσει σε εγρήγορση, αν και όλοι στις τάξεις του Ολυμπιακού αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία του αγώνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτος και με… ενισχύσεις στο Φάληρο!

Από θέση ισχύος πηγαίνει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, έχοντας ως στόχο να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ποια τα δεδομένα για τον Αναστασιάδη.

Πρώτος και με… ενισχύσεις στο Φάληρο
Την πρώτη του ανατροπή κατάφερε να σημειώσει ο ΠΑΟΚ με τη χθεσινή του επικράτηση επί του Πανθρακικού (3-2) στην Τούμπα και από σήμερα κιόλας στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι της 6η (εξ αναβολής) αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν τη διαφορά των δύο βαθμών από τους Πειραιώτες και εκείνο που θέλουν πλέον είναι να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει σε θέση ισχύος.

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τους Ακρίτες, ο Άγγελος Αναστασιάδης υπογράμμισε: «Ελπίζω να είμαστε στην πρώτη θέση και μετά από αυτό το παιχνίδι. Κανείς δεν ξέρει. Γνωρίζουμε ότι θα δεχθούμε αρκετή πίεση σε αυτό το παιχνίδι και όχι μόνο αγωνιστικά. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά».

Ο έμπειρος τεχνικός θα εξηγήσει τη σημασία που έχει για την ομάδα το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ παράλληλα θα καταστρώσει τα πλάνα του έχοντας αρκετές επιλογές για το αρχικό σχήμα.

Αυτή τη στιγμή οι μόνοι σίγουροι είναι ο Αθανασιάδης, ο Ρατς και ο Τζιόλης, οι οποίοι έμειναν εκτός για προληπτικούς λόγους. Από την πλευρά του, ο Μακ που κάνει ακόμη αποθεραπεία είπε στους δημοσιογράφους πως «θα είναι έκπληξη αν παίξω στον αγώνα με τον Ολυμπιακό». Από την πλευρά του, ο Τζαβέλλας αισθάνεται ενοχλήσεις και αυτή τη στιγμή η συμμετοχή κρίνεται αμφίβολη έως απίθανη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σερί και… ανανεώσεις!!

Σε πολλά μέτωπα κινούνται στον Παναθηναϊκό, καθώς μετά τη νίκη επί της Βέροιας ακολουθεί ο Παναιτωλικός. Παράλληλα, υπάρχουν επαφές για την ανανέωση των συμβολαίων και την ενίσχυση του ρόστερ.

Σερί και… ανανεώσεις
Τη δική του αντεπίθεση ξεκίνησε από χθες ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με σκορ 2-1 της Βέροιας και πέρασε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Οι «πράσινοι» ξεχνούν από σήμερα κιόλας το παιχνίδι με τη «βασίλισσα του Βορρά» και πλέον προετοιμάζονται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Πρόκειται για άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς στο Αγρίνιο έχει φανεί πολλές φορές πως η οποιαδήποτε ομάδα φεύγει δύσκολα με καλό αποτέλεσμα. Εκείνο, όμως, που θέλουν στο «τριφύλλι» είναι να δημιουργήσουν ένα μεγάλο σερί από νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όπου αυτή τη στιγμή έχουν τρεις επιτυχίες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκούρασε τους Σίλντενφελντ και Μέντες, ενώ δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τους Αγρινιώτες ο Ατζαγκούν.

Πέρα, όμως, από το αγωνιστικό στο «τριφύλλι» ασχολούνται και με άλλα θέματα, όπως είναι η παραμονή παικτών που είναι τώρα στο ρόστερ της ομάδας και η ενίσχυση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Μάρκους Μπεργκ, δήλωσε όσον αφορά την επέκταση του συμβολαίου του: «Δεν έχω να πω κάτι. Περιμένουμε τον σύλλογο να έρθει με μία προσφορά και θα αποφασίσουμε». Εκείνο που είχε προκύψει από τη συνάντηση των εκπροσώπων του Σουηδού με τη διοίκηση του συλλόγου ήταν ότι η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο και σύντομα θα σημειωθούν εξελίξεις.

Προχθές και χθες, όμως, ο Λεωνίδας Βόκολος συναντήθηκε με τον μάνατζερ του Σίλντενφελντ, συζητώντας και τα οικονομικά δεδομένα, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους σε περίπου δύο εβδομάδες. Πάντως, πρόθεση (και) του Κροάτη στόπερ είναι να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Τέλος, από χθες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» βρέθηκε στην Κεντρική Ευρώπη για μεταγραφικό σκοπό, ώστε να «τσεκάρει» από κοντά κάποιον παίκτη. Ίσως ήθελε να δει από κοντά τον ο Αλχασάν Καμαρά -εκ των «στόχων» της ομάδας- αγωνίζεται στην Ερεμπρο και στη Σουηδία έχει ολοκληρωθεί η σεζόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πονοκέφαλος» με Λαφαγέτ!

Νέο πρόβλημα στον Ολυμπιακό… Με διάταση στον αχίλλειο αποχώρησε από τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα ο Όλιβερ Λαφαγέτ.

«Πονοκέφαλος» με Λαφαγέτ
Η κακοδαιμονία συνεχίζεται στον Ολυμπιακό, αφού οι τραυματισμοί είναι σχεδόν στην ημερήσια διάταξη. Τελευταίο θύμα ήταν ο Όλιβερ Λαφαγέτ, ο οποίος αποχώρησε λαβωμένος από τον χθεσινό αγώνα με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απλή διάταση στον αχίλλειο, ενώ σήμερα ο Αμερικανός γκαρντ θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Αν επαληθευτεί η αρχική διάγνωση, πάντως, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ο παίκτης θα χρειαστεί να κάνει λίγη θεραπεία και στη χειρότερη των περιπτώσεων θα χάσει το ματς της Παρασκευής με τη Νεπτούνας στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα.

Σίγουρα εκτός μάχης παραμένουν οι Πρίντεζης, Παπαπέτρου και Κατσίβελης, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη δωδεκάδα ο Λοτζέσκι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Show Κόμπι και ρεκόρ!

Ο Κόμπι πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τριπλ-νταμπλ και ένα μοναδικό ρεκόρ οδήγησε τους Λέικερς σε νίκη επί των Ράπτορς. Νέα νίκη για Γκρίζλις, πέρασε από Νέα Υόρκη το Μαϊάμι.

Show Κόμπι και ρεκόρ
Επιτέλους νίκη για τους Λέικερς. Και γι’ αυτό φρόντισε ο Κόμπι Μπράιαντ! Οι «λιμνάνθρωποι» διέκοψαν ένα σερί τεσσάρων ηττών επικρατώντας 129-122 στην παράταση των Ράπτορς με τον ηγέτη τους να καταγράφει το 20ο τριπλ νταμπλ της καριέρας του με 31 πόντους, 12 ασίστ και 11 ριμπάουντ. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει περισσότερους από 30.000 πόντους και 6.000 ασίστ. Το Τορόντο αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν.

Οι Γκρίζλις παραμένουν η κορυφαία ομάδα στο ΝΒΑ, καθώς επικράτησαν 97-85 των Κινγκς στο Σακραμέντο με τον Ζακ Ράντολφ και τον Μαρκ Γκασόλ να έχουν 22 και 18 πόντους αντίστοιχα. Ο Κώστας Κουφός σε 15:11 είχε τρία άστοχα δίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 1:14 είχε 1 ασίστ.

Ο Ντουέιν Ουέιντ και ο Καρμέλο Άντονι επέστρεψαν στη δράση, αλλά το Μαϊάμι ήταν αυτό που πανηγύρισε στη Νέα Υόρκη με 86-79 επί των Νικς. Ο flash είχε 27 πόντους, 13 εκ των οποίων στην τέταρτη περίοδο.

Μετά την ήττα από τους Γκρίζλις, που διέκοψε το νικηφόρο σερί εννιά αγώνων που είχαν, οι Μπλέιζερς επέστρεψαν στις επιτυχίες νικώντας 107-93 τους Τίμπεργουλβς με 26 πόντους και 15 ριμπάουντ του ΛαΜάρκους Όλντριτζ.

Το Ορλάντο έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών νικώντας τους Σανς με 93-90 στο Φίνιξ με 21 πόντους του Τομπάιας Χάρις.

Αναλυτικά:

Λος Άντζελες Λέικερς-Τορόντο Ράπτορς 129-122 (κ.α. 109-109)
Μπράιαντ 31 (12 ασίστ, 11 ριμπ.), Γιανγκ 20, Μπούζερ 18, Χιλ 16 (12 ριμπ.), Τζόνσον 13, Λιν 11, Έλινγκτον 10-Λάουρι 29, Ρος 20, Βάσκες 19, Ουίλιαμς 19, Πάτερσον 10 (13 ριμπ.), Βαλαντσιούνας 9 (13 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Μέμφις Γκρίζλις 85-97
Γκέι 20, ΜάκΛεμορ 18, Έβανς 20 (17 ριμπ.), Κόλισον 16-Ράντολφ 22 (12 ριμπ.), Γκασόλ 18, Άλεν 13, Λι 11, Κόνλεϊ 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Μαϊάμι Χιτ 79-86
Άντονι 31, Στούντεμαϊρ 19 (12 ριμπ.), Καλντερόν 9 (10 ριμπ.), Ντάλεμπερτ 2 (10 ριμπ.)-Ουέιντ 27, Μπος 20, Ντενγκ 10 (10 ριμπ.), ΜακΡόμπερτς 7, Ένις 7.

Φίνιξ Σανς-Ορλάντο Μάτζικ 90-93
Ντράγκιτς 22, Μαρκίφ Μόρις 18 (10 ριμπ.), Μπλέντσο 13, Πλάμλι 12, Γκριν 11-Χάρις 21, Βούτσεβιτς 18, Φουρνιέ 15, Ολαντίπο 12.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 107-93
Όλντριτζ 26 (13 ριμπ.), Μάθιους 23, Λίλαρντ 17, Μπατούμ 10-Μουχάμαντ 28, Ουίλιαμς 21 (11 ασίστ), Γιανγκ 14, Ντιένγκ 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ημέρες του ‘89…!!

Τη σεζόν 1989/90 ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε πάει ως πρωτοπόρος στο Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, όμως οι Πειραιώτες στη συνέχεια διέσυραν με σκορ 4-0 τους Θεσσαλονικείς.

Ημέρες του ‘89…
Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ κατάφεραν να επικρατήσουν της Κέρκυρας και του Πανθρακικού, αντίστοιχα, για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι για την… 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τους «ερυθρόλευκους», και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήγαινε ως πρωτοπόρος στο Φάληρο.

Συγκεκριμένα, ήταν στις 12 Νοεμβρίου 1989 όταν οι «ασπρόμαυροι» κατέβαιναν στην Αθήνα για την 8η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, έχοντας δώδεκα βαθμούς (όσοι και ο Παναθηναϊκός).

Ο Ολυμπιακός είχε έναν βαθμό λιγότερο (11) και ισοβαθμούσε στην 3η θέση με την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ. Ωστόσο, στο ντέρμπι που διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 1989 στο Καραϊσκάκη, συνέτριψε τον «Δικέφαλο» με 4-0 (12' Αλεξίου, 35' Μητρόπουλος, 47', 74' Αναστόπουλος).

Στο τέλος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, με τον Ολυμπιακό να είναι τέταρτος, την ΑΕΚ δεύτερη και τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πήγε στην έδρα του Ολυμπιακού ευρισκόμενος ψηλότερα απ' αυτόν, αλλά όχι ως πρωτοπόρος, ήταν το 1993-94.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε Ντι Μαρία, ούτε Φαλκάο...!!

... είναι οι λόγοι της αγωνιστικής ανόδου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί πως κατάφερε να ανακάμψει το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ.
Τρεις συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ συμπλήρωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον φιγουράρει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Σε άλλες εποχές αυτό μόνο επιτυχία δε θα αποτελούσε, όμως με βάση τα περσινά και τα φετινά δεδομένα, αυτό μπορεί να αποτελέσει μια αρχή, ώστε σταδιακά να επιστρέψει εκεί που έχει συνηθίσει τους φίλους της την τελευταία 20ετία. Στην κορυφή.
Stop στα πειράματα Φαν Χάαλ
Περίπου τρεις μήνες πήρε στον Λουίς Φαν Χάαλ να ξεκινήσει να χτίζει τον κορμό της ομάδας. Μετά τα πειράματα της αρχής με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς (αν και αυτό δεν το έχει εγκαταλείψει εντελώς στο μυαλό του) ή τους τρεις σέντερ φορ (Φαλκάο-Ρούνεϊ-Φαν Πέρσι) έδωσαν τη θέση τους σε πιο ορθολογικά σχήματα και πρόσωπα.
Σωστοί παίκτες στη σωστή θέση
Ένα από τα βασικά πειράματα του Φαν Χάαλ ήταν η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που αγωνίζονται. Πλέον, ο Ολλανδός... έπαθε κι έμαθε. Ούτε ο Ρούνεϊ είναι δεκάρι, ούτε ο Ερέρα δεξί χαφ. Καθιέρωσε τον Ρόχο στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ο Σο (πριν τραυματιστεί) είναι ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας και δεν αλλάζουν θέσεις από αγώνα σε αγώνα.
Η απουσία Φαλκάο
Μπορεί κάθε ομάδα να ευχόταν να έχει στη σύνθεσή της τον Ρανταμέλ Φαλκάο, όμως η απουσία του τον τελευταίο μήνα ίσως έκανε καλό στη Γιουνάιτεντ. Με τον Κολομβιανό... στα πιτς, ο Ρούνεϊ αγωνίστηκε και πάλι στη φυσική του θέση - αυτή του επιθετικού – και βρήκε ξανά την επαφή του με τα δίχτυα. Ο αρχηγός αποτελεί βαρόμετρο για τους «κόκκινους διάβολους» και η αγωνιστική του παρουσία επηρεάζει όλη την ομάδα.
Παίζουν όποιοι αξίζουν
Το φετινό καλοκαίρι η διοίκηση των «μπέμπηδων» ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει παίκτες, που θα φέρουν ξανά τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Ένας από αυτούς ήταν ο Άντερ Ερέρα, για τον οποίο δαπανήθηκαν 36 εκατομμύρια ευρώ. Κι αν στο ξεκίνημα ο Ισπανός ήταν ενδεκαδάτος, μετά τον τραυματισμό του δεν επανήλθε ποτέ στο αρχικό σχήμα. Ο Φαν Χάαλ τον κράτησε μόνιμα στον πάγκο, τον έστειλε να αγωνιστεί ακόμα και με τις «ρεζέρβες», στέλνοντας το μήνυμα πως θα αγωνίζεται όποιος αξίζει και όχι όποιος κοστίζει.
Το δίδυμο Κάρικ-Φελαϊνί
Με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου βρέθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν Μίκαελ Κάρικ και Μαρουάν Φελαϊνί, οι οποίοι μάλιστα ταλαιπωρήθηκαν και από τραυματισμούς. Ο Φαν Χάαλ βλέποντας τη «μαύρη τρύπα» στον άξονα επιστράτευσε τους δύο έμπειρους χαφ, με αποτέλεσμα να δέσει το κέντρο της Γιουνάιτεντ. Στα τρία τελευταία νικηφόρα παιχνίδια, οι δύο χαφ δεν έχουν λείψει λεπτό από την ενδεκάδα, κερδίζοντας με το σπαθί τους μια θέση στο αρχικό σχήμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πως μπλόκαρε η Τσέλσι!!

Διαβάστε τη στατιστική ανάλυση της αναμέτρησης της Σάντερλαντ με την Τσέλσι στο FourFourTwo του gazzetta.gr.
Το αναμενόμενο ήταν η Τσέλσι να φτάσει τις 10 συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας με τη Σάντερλαντ. Οι μπλε είχαν ήδη κερδίσει τα 17 από τα τελευταία 19 ματς στο πρωτάθλημα και προέρχονταν από το επιβλητικό 5-0 στην Γερμανία επί της Σάλκε μεσοβδόμαδα.
Την τελευταία φορά που η Τσέλσι είχε χάσει ματς στον αγγλικό βορρά με αντίπαλο τη Σάντερλαντ ήταν όταν παίκτης της ήταν Γκουστάβο Πογιέτ, νυν τεχνικών των «μαυρόγατων», το 2000. Οι Λονρδέζοι είχαν κατοχή 66%, όμως κατάφεραν να απειλήσουν τον Παντιλιμόν μόλις με 6 από τις 23 προσπάθειές τους για γκολ, καθώς οι περισσότερες ήταν εκτός εστίας.
Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν με αυτοθυσία και κατάφεραν να μπλοκάρουν 10 από τα σουτ των αντιπάλων τους, ενώ προσπάθησαν να απειλήσουν με τη σειρά τους, έχοντας διπλάσιες προσπάθειες στο ένας εναντίον ενός, ολοκληρώνοντας τις μισές από αυτές.

- Φάμπρεγας και Μάτις επιχείρησαν μαζί πάνω από 100 πάσες, με τον Ισπανό να δημιουργεί και 6 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

- Ήταν μόλις η 5η φορά που η Τσέλσι δεν κατάφερε να σκοράρει επί της Σάντερλαντ σε 27 ματς για το πρωτάθλημα. Οι 4 από αυτές έχουν έρθει εκτός έδρας
- Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ισοπαλία ανάμεσα στις ομάδες για την Premier League. Η προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβριο του 2001, 0-0 και εκείνη.
- Η Τσέλσι έχει χάσει μόλις 2 από τα τελευταία 21 ματς με τη Σάντερλαντ για την Premier League (17 νίκες, 2 ισοπαλίες).

- Ο Ντιέγκο Κόστα αντίκρισε την 5η κίτρινη στη σεζόν στην Premier League. Πέρυσι με την Ατλέτικο είχε 7 σε όλη τη σεζόν στο πρωτάθλημα.
- Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι για την Premier League φέτος, που ο Ντιέγκο Κόστα δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ στην εστία (το άλλο με την ΚΠΡ).

- Η Τσέλσι κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για πρώτη φορά εκτός έδρας μετά τον περασμένο Απρίλιο (με Λίβερπουλ), ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά εκτός έδρας μετά τον περασμένο Μάρτιο (με Κρίσταλ Πάλας).
- Καμία ομάδα στην Premier League δεν έχει περισσότερες ισοπαλίες χωρίς τέρματα από τη Σάντερλαντ (4).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η πρόκληση της Τετάρτης και το κλειδί του «τίτλου»

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τη «γεμάτη» νίκη του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα, που πλέον μπαίνει και επίσημα σε... τροχιά ΠΑΟΚ.
Έγινε όπως ακριβώς αναμένονταν. Ο Ολυμπιακός το πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Κέρκυρας. Με μια «γεμάτη» νίκη σε ότι αφορά στο τελικό σκορ και μια επιθετική δημιουργία (25 τελικές) από εκείνες που... φτιάχνουν τη διάθεση για τα επόμενα. Το maximum λοιπόν πήρε η ομάδα του Μίτσελ από το Νησί των Φαιάκων. Και πλέον από το απόγευμα της Δευτέρας μπαίνει και επίσημα σε... τροχιά ΠΑΟΚ. Στο ματς της Τετάρτης, που αποτελεί μια αληθινή «σύγκρουση κορυφής» της Σούπερ Λιγκ. Και μια ιδιαίτερη πρόκληση για τον Ολυμπιακό καθώς... εάν και εφόσον μπορεί να προσπεράσει για πρώτη φορά φέτος. Να πιάσει κορυφή στον βαθμολογικό έπειτα σχεδόν από το ένα τρίτο του δρόμου.
ADVERTISEMENT
Έχει πολύ δρόμο μπροστά βέβαια. Και η αναμέτρηση που έρχεται αν και θεωρητικά ανήκει σε εκείνες των «έξι βαθμών» (τρεις που κερδίζεις, και άλλους τόσους που χάνει ο βασικός αντίπαλος), πρακτικά δύσκολα θα παίξει μεγάλο ρόλο στην «οικονομία» του πρωταθλητή της φετινής Σούπερ Λιγκ. Φυσικά και υπάρχει τεράστια επιθυμία για το τρίποντο, φυσικά και «ένταση» αυξάνεται. Φυσικά ο Ολυμπιακός θέλει όχι μόνο να νικήσει αυτό το ματς, αλλά και με τον τρόπο του να στείλει ένα «ηχηρό μήνυμα» ότι ήταν και παραμένει το μεγάλο φαβορί και για αυτό τον τίτλο. Όμως μετά το ματς της Τετάρτης υπάρχουν άλλα 23 ως τη λήξη της σεζόν. Και το πρωτάθλημα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τις τελευταίες 10ετίες δεν κρίνεται στα ντέρμπι, αλλά στη συνέπεια που δείχνει κανείς από Κυριακή σε Κυριακή.
Μοιάζει πολύ δύσκολο και φέτος η τελική διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο να είναι δύο-τρεις βαθμοί. Άρα να κριθούν τα πάντα σε λεπτομέρειες. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν πέρσι το 41ο με 17 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Και πρόπερσι έραψαν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα τους, 15 βαθμούς μακριά από τον Δικέφαλο του Βορρά που και πάλι ήταν ο δεύτερος στην κατάταξη. Πέρσι έφτασαν στους 86 βαθμούς και ουσιαστικά «έσβησαν» τις μηχανές πολλές στροφές πριν το τυπικό φινάλε. Έκαναν 28 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 34 ματς. Φέτος έχουν ξεκινήσει με 7ν-2ισ.-1ητ στα πρώτα δέκα ματς. Και έχουν βγάλει «μία η... άλλη» τρεις δύσκολες έδρες που και πέρσι έχασαν βαθμούς (Αγρίνιο, Περιστέρι, Τρίπολη δύο ισοπαλίες μια ήττα όπως και πέρσι), αλλά και το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που πέρσι το έχασαν, φέτος το πήραν.
Παράλληλα; Σε δέκα μέρες «βγάζουν» από πάνω τους και τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια «ειδική ενότητα» που κάνει σαφώς πιο δύσκολο το πρώτο τρίμηνο κάθε σεζόν. Με συνεχόμενα ματς κάθε τρεις μέρες, με περισσότερα ταξίδια, μεγαλύτερη καταπόνηση. Από τις 10 του Δεκέμβρη και μετά ο Ολυμπιακός ξαναμπαίνει σε τροχιά «ένα ματς την εβδομάδα» μέχρι τον Φλεβάρη. Και ανοίγει αυτόματα μια περίοδο που μπορεί να έχει σαφώς μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμών. Την Ευρώπη βέβαια στο ίδιο διάστημα την βγάζει από πάνω του και ο ΠΑΟΚ, πιθανότατα για το ίδιο ακριβώς διάστημα (μιας και οι δύο ομάδες λογικά θα πάνε μαζί στους «32» του Γιουρόπα). Αλλά με κάθε σεβασμό άλλος ο συντελεστής δυσκολίας όταν παίζεις με την Ατλέτικο, τη Γιουβέντους ή ακόμη και τη Μάλμε και άλλος με τη Ντιναμό Μινσκ και την Γκινγκάμπ (προφανώς η Φιορεντίνα είναι ομάδα υψηλού επιπέδου άρα δεν μπαίνει στην ίδια «εξίσωση»). Επιπλέον: Άλλους κραδασμούς δίνει σε ετήσια βάση η προσπάθεια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, και άλλες στα υπόλοιπα ελληνικά κλαμπ.
Και σε τελική ανάλυση; Τον Ολυμπιακό προφανώς δεν τον ενδιαφέρει το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, αλλά το δικό του. Θα έχει λοιπόν σημασία να προσπεράσουν οι Πειραιώτες τώρα, που είναι ακόμη μέσα στον... πόλεμο των Άστρων. Να νικήσουν το ντέρμπι και να είναι στο +1. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία θα έχει αν στο διάστημα από τις 10 Δεκέμβρη  ως τα τέλη Φλεβάρη που ξαναρχίζουν τα κύπελλα Ευρώπης, έχουν φτιάξει τις αγωνιστικές προϋποθέσεις για μια πορεία στο πρωτάθλημα ανάλογη με την περσινή. Την προηγούμενη σεζόν οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ έκλεισαν 10 Δεκέμβρη με το Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1 και την πρόκριση στους «16». Από τότε και μέχρι το πρώτο ματς με τη Γιουνάιτεντ στο Φάληρο (25/2), οι Ερυθρόλευκοι έκαναν 11 νίκες και 1 ισοπαλία σε 12 ματς για το πρωτάθλημα. Είναι το διάστημα που ουσιαστικά καθάρισαν τον τίτλο.
Αν δει κάποιος ποια ήταν αυτά τα 12 ματς θα θυμηθεί ότι το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε κανένα απολύτως ντέρμπι. Το ίδιο πρόγραμμα προκύπτει και φέτος πάνω-κάτω. Μέχρι το ντέρμπι της Τούμπας (14.2) ο Ολυμπιακός έχει μετά τη Μάλμε (9/12) δέκα παιχνίδια στο πρωτάθλημα χωρίς κάποια αναμέτρηση με... ειδικό βάρος. Αυτή η 10άδα λοιπόν θα σημαίνει στα αλήθεια πολλά περισσότερα, θα λύσει πολλές περισσότερες απορίες για το που θα καταλήξει ο φετινός τίτλος.  Αυτό θα είναι ένα αληθινό «κλειδί»...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η «κατάρα» της κρέμας!!

Από τον Φίγκο στον Μέσι, για κάποιον απίθανο λόγο όσοι διαφήμισαν το εν λόγω προϊόν, είδαν την καριέρα τους να αντιμετωπίζει προσωρινό ή μόνιμο πρόβλημα.
Oπως είναι γνωστό, οι αθλητές και δη οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να προσέχουν τη διατροφή τους. Το βέβαιο είναι πως δεν πρέπει να τρώνε «junk food». Προφανώς κανείς δεν τους έχει αναφέρει πως καλό θα ήταν να αποφεύγουν και τις κρέμες. Όχι να τις γεύονται, μα να τις προωθούν. Εκείνοι ειδικά που βρίσκονται στην ζώνη υψηλού κινδύνου είναι εκείνοι που αγωνίζονται επί ισπανικού εδάφους. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 16 περιπτώσεις από το 1997 έως σήμερα έρχονται για να επιβεβαιώσουν πως στην αγορά κυκλοφορεί ένα προϊόν, το οποίο όποιος το διαφημίζει, βλέπει προσωρινά ή σε μόνιμη βάση την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα.
Είναι σίγουρο πως αυτή την ιδιαίτερη «κατάρα» της κρέμας δεν την γνώριζαν οι Λιονέλ Μέσι και Ρομπίνιο. Ο Αργεντινός και ο Βραζιλιάνος όταν βρέθηκε για λίγο στη Ρεάλ Μαδρίτης είχαν αποτελέσει τα τελευταία «θύματα» της. Αφού αποφάσισαν να κάνουν το promotion, ο πρώτος αντιμετώπισε σοβαρούς διαδοχικούς τραυματισμούς και ο δεύτερος είχε χάσει την εμπιστοσύνη του τότε κόουτς των Μαδριλένων, Μπερντ Σούστερ και κατ’ επέκταση την θέση του στην 11άδα της Βασίλισσας, με τη συνέχεια της πορείας του να είναι γνωστή.



Στα χρόνια που είχαν προηγηθεί, είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά σε πρωτοκλασάτους αθλητές που είχαν κληθεί να προβάλουν τη γλυκιά γεύση του ομολογουμένως νόστιμου προϊόντος, που ευτυχώς δεν φαίνεται να έχει καμία αρνητική συνέπεια για όσους το καταναλώνουν γενικότερα! Οι πρώτοι (1997) που έπεσαν «θύματα» της «κατάρας» ήταν οι Χοσέ Λουίς Καμινέρο και Σέρχι Μπρουγκέρα. Ο πρώτος ανήκε στους πρωταγωνιστές του αλησμόνητου νταμπλ της Ατλέτικο Μαδρίτης (1996) του Μίλινκο Πάντιτς και έκτοτε η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα, όπως συνέβη και με τον ταλαντούχο συμπατριώτη του τενίστα.



Ακολούθησαν (1998) ο πιλότος μοτοσικλετών, Αλεξ Κριβεγιέ και ο διεθνής επιθετικός Αλφόνσο. Η επόμενη χρονιά βρήκε τους Ζεράρ (τότε μέσος της Βαλένθια) και Φερνάντο Μοριέντες σε αυτή την άσχημη θέση, με τον δεύτερο ειδικά να πραγματοποιεί μία από τις χειρότερες σεζόν της καριέρας του, σημειώνοντας μόλις έξι γκολ. Σειρά πήραν έπειτα οι Λουίς Φίγκο, Πεπ Γκουαρδιόλα (2000),Χουάν Κάρλος Φερέρο, Λουίς Ενρίκε (2001), Ικερ Κασίγιας, Τσάβι (2002), Ροναλντίνιο (2006).



Γουρουνοκεφαλή…
Το 2000 συνέβη μια από τις πλέον χαρακτηριστικές ιστορίες που συνέβαλαν στην καταγραφή της «κατάρας» της κρέμας. Τότε τα πρόσωπα της υπόθεσης ήταν οι Λουίς Φίγκο και Πεπ Γκουαρδιόλα που βίωναν εξαιρετική σεζόν τους στη Μπαρτσελόνα. Τα πάντα όμως άλλαξαν έπειτα από την κοινή παρουσία τους στη διαφήμιση. Για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό αρχικά φάνηκε θετική η επίδραση, καθώς πήρε σούπερ μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πορεία όμως η κατάσταση άλλαξε. Ο χαρακτηρισμός  «προδότης» τον ακολουθούσε καθ όλη τη σεζόν και στην πρώτη επίσκεψη στο «Καμπ Νόου» έζησε την χειρότερη στιγμή του, με τους οπαδούς της Μπάρτσα να πετούν στον αγωνιστικό χώρο την περίφημη πλέον γουρουνοκεφαλή.
Το ίδιο άσχημα και ακόμα χειρότερα πήγαν τα πράγματα για τον τότε αρχηγό των Μπλαουγκράνα. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε για μήνες εκτός αγώνων. Εκείνο μάλιστα το χρονικό σημείο αποτέλεσε την αρχή του τέλους του από την ομάδα της καρδιάς του, αλλά και της καριέρας του κατ’ επέκταση.
Ας έμενε στα πατατάκια...
Όπως λέγεται συνήθως, «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση». Η «κατάρα» της κρέμας που έχει πλήξει κυρίως τη Μπαρτσελόνα, είχε ως προτελευταίο θύμα τον Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέχρι το 2006 μάγευε, κατακτώντας το Champions League, το πρωτάθλημα και τις καρδιές των ποδοσφαιρόφιλων. Από τότε όμως που έκανε τη διαφήμιση, σταδιακά πήρε κιλά και φαινόταν ότι δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Ηταν πλέον καταφανές πως δεν έπρεπε ποτέ να δεχτεί να φάει κρέμα. Οχι μετά απ' όσα είχαν συμβεί στους προηγούμενους. Το καλύτερο θα ήταν να είχε αρκεστεί στα πατατάκια και τις τσίχλες που... πουλούσε πριν. Κάτι που από ότι φάνηκε αργότερα και με τον Μέσι, κάνουν καλό στην καριέρα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα Σεπόλια και ο... Σανκαρέ!!

Πάει, πέρασε και η δεύτερη εφετινή ελληνική νύχτα στο ΝΒΑ αλλά ο Βασίλης Σκουντής που την έζησε έστω και  με... χρονοκαθυστέρηση, δεν την αφήνει να ξημερώσει!
Από τη νύχτα της Παρασκευής που πάτησα το πόδι μου επί βορειοαμερικανικού εδάφους (στο Τορόντο, με ευκταίο τελικό προορισμό το Μιλγουόκι) μου έχουν τύχει όλες οι πιθανές και οι απίθανες αναποδιές, αλλά χαλάλι τους: όχι των αναποδιών, εννοείται, αλλά του Γιάννη και του Κώστα!
Για να δικαιολογηθεί αυτό που έγραψα παραπάνω (και όχι για να τύχω της συμπόνιας σας) σε ένα «déjà vu» της περιπέτειας του περασμένου Φεβρουαρίου- όταν κίνησα πάλι από την Αθήνα για το Μιλγουόκι κι από εκεί για τη Νέα Ορλεάνη- σε αυτές τις σκάρτες δυο μέρες έχασα δυο πτήσεις, μια βαλίτσα, και το κινητό τηλέφωνο μου, αλλά (το ξαναγράφω μπας και παρηγορηθώ από μόνος μου) ξα μου εμένα και χαλάλι των αξιότιμων πρεσβευτών του ελληνικού μπάσκετ στο ΝΒΑ: και αυτών που αναμετρήθηκαν χθες στο Μιλγουόκι (Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου) και εκείνων οι οποίοι αναμένονται την Τετάρτη στο Χιούστον (Καλάθης, Κουφός) για να αντιμετωπίσουν τους Ρόκετς...
Πλάκα πλάκα αυτό δεν είναι πρόγραμμα της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, αλλά ελληνικό reunion εις το τετράγωνον, εις τον κύβον και οσονούπω εις την νιοστήν!
Οταν στις 15 του περασμένου Ιανουαρίου αναμετρήθηκαν οι Μπακς με τους Γκρίζλις, ο πρόλογος αυτής της ιστορικής συνάντησης γράφτηκε κατά κύριο λόγο και έτυχε παγκόσμιας προβολής και απήχησης από τον έλκοντα την καταγωγή του από τη Σπάρτη Τας Μέλας. Ο συμπατριώτης μας που ζει στο Τορόντο είχε τα... άντερα να κάνει κάτι που κανείς μας –με τον φόβο να θεωρηθεί γραφικός και να γίνει ρεντίκολο- δεν θα τολμούσε όχι να πράξει, αλλά ούτε καν να το διανοηθεί: έψαλε τον ελληνικό εθνικό ύμνο στην εκπομπή «Starters» του ΝΒΑ ΤV κι όταν ο ένας από τους συμπαρουσιαστές του πήγε να τον διακόψει, ο δικός μας τον έβαλε στη θέση του με ανοίκειο για τον τηλεοπτικό καθωσπρεπισμό , αλλά ενδεδειγμένο για την περίσταση, τρόπο...
«Βγάλε τον σκασμό επιτέλους»!
Παρεμπιπτόντως και χωρίς επ’ ουδενί να έχω την πρόθεση να αθωώσω τον Κουφό για την ούτως ή άλλως αντιδεοντολογική, αντιεπαγγελματική, αντιπατριωτική και γενικώς αχαρακτήριστη διαγωγή του σε σχέση με την εθνική ομάδα, εκείνο το βράδυ έψαλε κι αυτός τον ύμνο μέσα στα αποδυτήρια των Γκρίζλις, αλλά ως γνωστόν τα ράσα δεν κάνουν τον παπά: ούτε τα ράσα, ούτε οι φουστανέλες που φορούσε ο Κώστας όταν ήταν μικρός και στις γιορτές της ελληνικής κοινότητας στο Κάντον του Οχάιο ντυνόταν τσολιάς και ήταν ο μόνιμος σημαιοφόρος στις παρελάσεις...
Δέκα μήνες μετά το... τρικάβαλο στο Μιλγουόκι κι αφού προηγήθηκε η εφετινή αναμέτρηση των Γκρίζλις με τους Ρόκετς, χθες το «Harris Bradley Center» έγινε πάλι το θέατρο μιας έξοχης διπλής ελληνικής παράστασης, ενώ σειρά θα πάρει τα ξημερώματα της Πέμπτης το «Toyota Center» με το δεύτερο... τριολέ της σεζόν.
Η χθεσινή «Greek night» ήταν αυθεντική και πολύ ισχυρή ως εμπειρία, ενώ θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό και στη καρδιά εκείνων οι οποίοι τη βίωσαν από κοντά. Μια εμπειρία ζωής τον τόνο της οποίας έδιναν από την μπουτίκ μέχρι την εξέδρα οι κούκλες- μινιατούρες του Αντετοκούνμπο και τα καινούργια μπλουζάκια που γράφουν «The Greek Freak» με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά!
Ε, διάβολε, εάν δεν ήταν αυτή η βραδιά μια ωδή στην... Ψωροκώσταινα του Χιούστον και στην... Ψωρογιάνναινα του Μιλγουόκι, τότε είμαστε και αγνώμονες και αχάριστοι και όλα τα επίθετα με το στερητικό άλφα!
Ήμουν κι εγώ εκεί και στο λόγο της τιμής μου δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή: τη στιγμή που –για να πω τη μαύρη αλήθεια-δεν έζησα, διότι λόγω της δεύτερης χαμένης πτήσης (από το Ντητρόιτ προς το Μιλγουόκι) δεν την πρόλαβα! Έφτασα τρέχοντας και όντας κάθιδρος στο γήπεδο κατόπιν εορτής, λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ και είδα τον Κώστα και τον Γιάννη να κρατούν μαζί την ελληνική σημαία (την οποία προνόησε να κουβαλήσει ο Καλκαβούρας, όπως πέρυσι την είχε πάρει μαζί του στο ίδιο γήπεδο ο Νίκος Παπαϊωάννου) μονάχα από τη φωτογραφία που είχαν την ευγενή και άκρως κολακευτική για τον απανταχού της γης ελληνισμό, καλοσύνη να δημοσιεύσουν οι Μπακς στο tweeter τους!
Είδα όμως και βίωσα στο πετσί μου όλα τα υπόλοιπα: τη συναισθηματική ένταση των δυο παικτών, ειδικότερα στις φάσεις (της τέταρτης περιόδου) που έτυχε ο ένας να μαρκάρει τον άλλον και κυρίως την έκδηλη παλλαϊκή συγκίνηση των περίπου πενήντα Ελλήνων, οι οποίοι κάθονταν στα... ορεινά του γηπέδου. Οι περισσότεροι είχαν έλθει από το Σικάγο και μάλιστα κρατούσαν σημαιάκια της οργάνωσης «Ελληνικό Δίκτυο Αθλητισμού και Επιστημών», μέλος του οποίου είναι και ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού και του Ηλυσιακού Κυριάκος Βίδας, που γεννήθηκε και μένει στην «Windy City».
Κάποιοι από τους συμπατριώτες μας γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μετανάστευσαν στο Σικάγο, άλλοι είναι Ελληνες δεύτερης γενιάς, ωστόσο όλοι ανεξαιρέτως ένιωσαν τη μεγάλη ανατριχίλα και μάλιστα στη λήξη του αγώνα τσακώθηκαν (ως ωραίοι και κλασικοί Έλληνες, αλλά ορθώς το έκαμαν) με τους «σεκιουριτάδες» του γηπέδου, αλλά κατάφεραν να κατέβουν στο γήπεδο για να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα από τον Παπανικολάου...
Γιατί μόνο από τον Κώστα; Ο φόργουορντ των Ρόκετς πέταξε τη σκούφια του μόλις ενημερώθηκε για την επιθυμία των φιλάθλων την οποία του μετέφερε ο Ρήγας Δάρδαλης και την ίδια ανταπόκριση έδειξε (για έναν παραπάνω λόγο, αυτόν της εντοπιότητος) ο Γιάννης, αλλά-προς έκπληξη και προς δυσαρέσκεια του-του το απαγόρευσε ένα στέλεχος της ομάδας! Ο λόγος; Επειδή, λέει, την ίδια στιγμή μέσα στα αποδυτήρια ξεροστάλιαζαν μέσα στα αποδυτήρια οι δημοσιογράφοι των τοπικών και των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τον περίμεναν για δηλώσεις ή και για εκτεταμένες συνεντεύξεις, όπως αυτή που θα προβληθεί την Τετάρτη στις 21.00 από τον OTE TV καιν είναι όντως όχι μονάχα ενδιαφέρουσα, αλλά και αποκαλυπτική...
Αποκαλύπτει μεταξύ άλλων (για να σας δώσω ένα στίγμα) τι του είπε ο Παπανικολάου όταν πέρασε από μπροστά του μετά από το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, γιατί φοβήθηκε ότι ο Κώστας θα του έκανε... βουντού και ποιοι θα είναι οι επόμενοι δυο Έλληνες που θα παίξουν στο ΝΒΑ!
Στην εξέδρα των Ελλήνων ήταν κάθε... καρυδιάς καρύδι!
Ένας δικός μου γνωστός, γεννημένος στη Βοστώνη, πρώην παίκτης της εφηβικής ομάδας του Παπάγου και συν τοις άλλοις φίλος του Νικοπολίδη και του Κορωνιού από την εποχή που έφτιαχνε καφέδες στα «Starbucks» της Νέας Κηφισιάς...
Ο Αντρέας, άλλοτε μπασκετμπολίστας του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας που έφυγε από την Αθήνα πριν από δέκα πέντε χρόνια και εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής, ενώ παράλληλα άνοιξε μια επιχείρηση διάθεσης ελαιόλαδου και μελιού στην αγορά του Ιλινόϊ...
Μερικές πανέμορφες κοπέλες, που ούρλιαζαν σε κάθε φάση του Γιάννη και του Κώστα...
Και η πιο εντυπωσιακή, αλλά συνάμα και... παράταιρη παρουσία: δυο αγόρια δέκα και έντεκα χρονών, ο Σταύρος και ο Στέφανος, που μετακόμισαν οικογενειακώς από την Τρίπολη στο Σικάγο πριν από λίγες μέρες, αλλά δεν πρόλαβαν να εγκλιματιστούν στην μπασκετική κουλτούρα της περιοχής και εμφανίστηκαν στο γήπεδο φορώντας τις φανέλες που τους χάρισε ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Αστέρα, Καλιφά Σανκαρέ!
Κάποιος απ’ όλους αυτούς, που δεν μπόρεσα να τον εντοπίσω μέσα στο πλήθος, ήταν εκείνος ο οποίος έβγαλε τον τίτλο της βραδιάς. Την ώρα που ο Αντετοκούνμπο απογειωνόταν στη φάση η οποία αναδείχθηκε ως κορυφαίο highlight στο ΝΒΑ φώναξε τόσο δυνατά ώστε είμαι σίγουρος πως τον άκουσαν μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας...
«Για τα Σεπόλια ρε γαμώ το»!!!
· ΥΓ: Δυστυχώς εγώ ανήκω στην παλιά και παραδοσιακή σχολή των δημοσιογράφων, γι’ αυτό τον λόγο ζητώ συγνώμη που το κείμενο μου δεν συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο. Θα έπρεπε να τραβήξω κι από τα δυο, αλλά είμαι σκράπας με όλα αυτά...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπενίτες και… αντίποινα!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τον Χόρχε Μπενίτες που χρειάζεται δουλειά και την «ερυθρόλευκη» ρεβάνς στο Φάληρο με τον ΠΑΟΚ
Την άποψή μας για τον Μπενίτες, την είχαμε γράψει εδώ, αλλά και την είχαμε πει στο ραδιόφωνο, από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για επιθετικό με αρκετό ταλέντο, που είναι γρήγορος τόσο με την μπάλα, όσο και χωρίς αυτή. Παίζει για την ομάδα και φυσικά εκεί που πρέπει να δουλέψει, είναι στα τελειώματα…
Ο Παραγουανός επιθετικός λοιπόν, ήταν από τα πρόσωπα του αγώνα στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, καθώς αυτός ήταν που έφτιαξε με έξοχη ατομική προσπάθεια το γκολ στον Φουστέρ, με το οποίο οι πρωταθλητές προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Μπενίτες πρέπει να κρατήσει την εμφάνιση στο νησί των Φαιάκων και να δουλέψει πάνω σε αυτή, προκειμένου ο Μίτσελ να του δώσει και άλλες ευκαιρίες. Άλλωστε, ο Ισπανός τεχνικός έχει αποδείξει ότι αν μη τι άλλο είναι δίκαιος…
Το ματς με την Κέρκυρα δεν αντέχει σε μεγάλη κριτική. Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός, μπήκε δυνατά και τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, έδειξαν τουλάχιστον ορεξάτοι. Οι πρωταθλητές κέρδισαν εύκολα, με μεγάλο σκορ και εκτός του Μπενίτες, κρατάμε την επανεμφάνιση του Φουστέρ, ενός παίκτη, που κατά την άποψή μας, είναι πέρα για πέρα χρήσιμος, το πρώτο γκολ του Ομάρ με την ερυθρόλευκη φανέλα και το πανέμορφο γκολ του Τσόρι.
Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει και την Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι κορυφής. Με τρίποντο, οι «ερυθρόλευκοι» θα περάσουν στη κορυφή και αν τα καταφέρουν, τότε μετά… πιάστε τους. Είναι ματς με μεγάλη σημασία και στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, ο κόσμος θα βοηθήσει την ομάδα για να φτάσει στη νίκη. Και φυσικά, ούτε που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του, τα όσα συνέβησαν πέρυσι στη Τούμπα. Ο κόσμος είπαμε, όχι οι παίκτες. Για να πάρουν ρεβάνς μέσα στο γήπεδο, με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Γιατί μια πειστική νίκη επί του ΠΑΟΚ θα βάλει φρένο στα όνειρα των αντιπάλων του Ολυμπιακού και ο τίτλος θα καταλήξει και πάλι στο λιμάνι…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μπέργκ κέρδισε και τους... βοηθούς!!

Ο Τασος Νικολογιάννης γράφει για τον καθοριστικό Μπέργκ του αγώνα με την Βέροια και τους βοηθούς που είχαν πάθει... αγκύλωση στην Λεωφόρο και παραλίγο να προκαλέσουν αλλοίωση αποτελέσματος
Ο κορυφαίος επιθετικός που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα  με το γκολ που πέτυχε επί της Βέροιας, αλλά το καλύτερο νέο και από τη νίκη είναι ότι ο Σουηδός επιστρέφει στην δράση «ομορφαίνει» δημιουργικά τον Παναθηναϊκό και σε μία κρίσιμη περίοδο. Τι έκανε ο Μπέργκ; Κέρδισε το καθαρό πέναλτι και την σωστή κόκκινη , που πήρε ο Μαλον. Και έβαλε το δεύτερο γκολ , που αποδείχθηκε καθοριστικό με το τελικό 2-1. Η ομάδα ξεκίνησε με κέφι και διάθεση το παιχνίδι, είχε ένα δοκάρι με τον Μπέργκ, αλλά στην τελική πάσα κάτι γινόταν λάθος και έτσι δεν βγήκαν πολλές ευκαιρίες. Και όποτε βγήκαν ήταν εκεί  οι βοηθοί Γεωργιάδης και Σίπκας, που είχαν πάθει .......αγκύλωση και σήκωναν συνέχεια το σημαιάκι σε φάσεις, που δεν υπήρχε υποψία οφ-σάιντ. Ο Σίπκας ανέκοψε μία φορά και τον Καλτσά , που καλύπτόταν, αλλά συνολικά τα οφ-σάιντ, που δόθηκαν σε βάρος του Παναθηναϊκού και δεν υπήρχαν ήταν πέντε. Και στις πέντε περιπτώσεις οι παίκτες του Παναθηναικού ήταν έτοιμοι να σκοράρουν. Αν οι υποδείξεις ήταν σωστές το πιο πιθανό είναι και ο Μπέργκ να είχε σκοράρει και άλλες φορές και ο Παναθηναϊκός να έφθανε σε ένα άνετο σκορ.
Είπαμε, όμως, ότι ο Γεωργιάδης και ο Σίπκας είχαν πάθει αγκύλωση και παραλίγο να προκαλέσουν αλλοίωση αποτελέσματος. Ευτυχώς που ο κόσμος συγκρατήθηκε και δεν …ξέφυγε με τις προκλητικές αποφάσεις των βοηθών.
Πέρα από τον Μπέργκ θέλω να σταθώ και στην πρώτη πολύ καλή εμφάνιση του Χρήστου Μπούρμπου. Εκανε την πάσα στην φάση του πέναλτι του Μπέργκ, πλαγιοκόπησε αρκετές φορές, ήταν σταθερός αμυντικά και πρώτη φορά εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου, για αυτά, που έδειξε στο γήπεδο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
Αυτή την φορά ο κόουτς δεν δικαιώθηκε από τις αλλαγές. Ο Πέτριτς δεν βοήθησε στην κορυφή του ρόμβου, ενώ περνώντας  o Λαγός μέσα αριστερά και ο Πράνιτς αμυντικό χαφ, κάπου χάθηκε η συνοχή στο κέντρο και δόθηκε  η ευκαιρία στην Βέροια-αν και με 10 παίκτες- να κάνει επιθέσεις και να βάλει γκολ.
Εδώ θέλω επίσης να σταθώ. Το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και στο ματς αυτό φάνηκε. Αυτή την φορά η ομάδα έφαγε γκολ από πλάγιο και σε κάθε ματς δέχεται γκολ σε ανύποπτο χρόνο. Επιμένω . Αν δεν μάθει να κρατάει το μηδέν θα έχει θέμα. Και ειδικά στα παιχνίδια που έρχονται με Παναιτωλικό και Αστέρα και τα δύο εκτός.
ΥΓ: Στην Κέρκυρα είδαμε μία παρωδία, έναν Ολυμπιακό να παίζει …χωρίς αντίπαλο και τον Δημητρόπουλο να δίνει ένα πέναλτι σε …βουτιά του Μπουχαλάκη και να γίνεται το 0-2, ενώ και το 0-3 από οφ-σάιντ ξεκίνησε. Και στην Τούμπα οφ-σάιντ ήταν το γκολ του Σαλπιγγίδη, ενώ και σε άλλα γήπεδα έγιναν πολλά λάθη από διαιτητές και βοηθούς. Σςςςςς είπαμε ότι η Σούπερ Λίγκα δεν θέλει να απαξιώνουμε το προιόν. Δηλαδή το απαξιώνουμε εμείς που τα γράφουμε  και όχι αυτοί που τα κάνουν και οι Σαρρήδες τους έχουν στους πίνακες διαιτησίας. Αλλα τι λέω και εγώ. Ποιος Σαρρής;
*Πηγή: gazzetta.gr*

O αρχηγός Σαλπιγγίδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου... πιάνεται από την ατάκα του Αναστασιάδη για τον Σαλπιγγίδη και αναφέρεται στην προσωπικότητα που έβγαλε ο αρχηγός όταν «ζόρισε» το ματς με τον Πανθρακικό!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πανθρακικό πολύ δύσκολα, γιατί σε ματς 14-2 τελικών και 8-0 κόρνερ με 60-40 κατοχή, δέχθηκε δύο γκολ! Το 3-2 είναι μαγική εικόνα για να ξέρουμε και τι… λέμε και τι βλέπουμε και τι γράφουμε. Όχι ότι ο Δικέφαλος ενθουσίασε, αλλά άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό το τελικό σκορ που δημιουργεί πλασματικές εντυπώσεις.
 
Κάποια στιγμή στις δηλώσεις του ο Αναστασιάδης είπε… «Καλύτερός μας παίκτης ήταν ο Σαλπιγγίδης. Γι’ αυτό τον έβγαλα προχθές στην Λευκορωσία, ώστε να έχω σήμερα έναν αρχηγό στο γήπεδο…».
 
Αν και δεν πιστεύουμε ότι Πέμπτη βράδυ στην παγωνιά του Μπορίσοφ και στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ντιναμό σκεφτόταν πώς θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Πανθρακικό, έχει δίκιο ότι κάποια στιγμή χθες, χρειάστηκαν προσωπικότητες και αρχηγοί. Όπως ο Σαλπιγγίδης που μαζί με τον Παπαδόπουλο έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο μετά το 1-2.
 
Εκείνη την στιγμή δηλαδή που η Τούμπα άρχισε να αναστατώνεται. Εκείνη την στιγμή που οι πιο νεαροί της ομάδας, έψαχναν να διώξουν την μπάλα από τα πόδια τους, εκείνη την στιγμή που έλειπαν από το γήπεδο, Αθανασιάδης, Ρατς, Τζιόλης, εκείνα τα λεπτά που όποιος έκανε λάθος έτρεμε, εκεί που βγήκε αλλαγή ο Σπυρόπουλος και μεγάλο κομμάτι της εξέδρας ξέσπασε επάνω του με έντονες αποδοκιμασίες.  Ήταν πολύ κρίσιμο εκείνο το  διάστημα μετά το 1-2 του Πανθρακικού. Λίγη ώρα να περνούσε ακόμη και δύσκολα θα ανέκαμπτε ψυχολογικά και αγωνιστικά ο Δικέφαλος…
 
Ο Σαλπιγγίδης που όλοι του έχουν ασκήσει (δικαιολογημένα) αυστηρή κριτική, έκανε –γενικά- καλό παιχνίδι, εκεί που έλειψαν όλες οι άλλες προσωπικότητες της ομάδας. Συμφωνούμε με τον Αναστασιάδη ότι άξιζε  και τον τίτλο του καλύτερου, αλλά και του πολυτιμότερου, μια και οι δύο έννοιες είναι… λίγο διαφορετικές.  
 
Αυτό το σημερινό του Σαλπιγγίδη βέβαια, είναι και το αυτονόητο. Ο ΠΑΟΚ δικαιολογημένα έχει απαιτήσεις από αυτόν τον ποδοσφαιριστή και με τον Πανθρακικό στην Τούμπα και με τη Ντιναμό στην Λευκορωσία, αλλά και με τον Ολυμπιακό και με την Φιορεντίνα.  Είναι αρχηγός όχι επειδή φοράει το περιβραχιόνιο, αλλά γιατί έχει υποχρέωση να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Εντός και εκτός γηπέδου. (Για το δεύτερο δεν γεννάτε θέμα…). Είναι επιβαρυμένος, έχει μεγαλώσει, αλλά σίγουρα έχει να δώσει πολλά περισσότερα από το φετινό του μέσο όρο απόδοσης.
 
Κι’ επειδή ο Αναστασιάδης τον στηρίζει μέχρι… τελευταίας ρανίδας (αγωνιστικά αλλά και επικοινωνιακά) είναι βέβαιο ότι στο τέλος ο Σάλπι θα τα καταφέρει και θα δώσει στον ΠΑΟΚ αυτά που όλοι περιμένουν…     
 
* Από το πρώτο κείμενο υπήρξαν σχόλια ανθρώπων που μας ξέρουν και παρακολουθούν την πορεία μας. Αν και είναι άσχημο να αναφέρεται κάποιος στον εαυτό του, ας τονίσουμε άλλα δύο πράγματα τώρα που είμαστε στην αρχή της συνεργασίας με το gazzetta. Αυτοί που με ξέρουν χρόνια, γνωρίζουν ότι σπάνια χάνω την αντικειμενικότητά μου, γι’ αυτό και τα θετικά σχόλια από Αρειανούς, Παναθηναϊκούς, Ολυμπιακούς και φυσικά ΠΑΟΚτσήδες. Εκτιμώ ότι  σύντομα και όλοι οι υπόλοιποι με τους οποίους τώρα θα γνωριστούμε, θα καταλάβουν ότι όλα όσα γράφουμε, δεν κρύβουν τίποτα άλλο εκτός από το πιστεύω μας, που πολύ-πολύ δύσκολα θα επηρεαστεί από χρώματα, πρόσωπα, συμφέροντα και καταστάσεις.   
Για παράδειγμα: Ελληνικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, δεν υπάρχει χωρίς ΑΕΚ, Άρη, Ηρακλή. Το πιστεύουμε ακράδαντα και πίσω από αυτό δεν κρύβεται καμία άλλη δεύτερη σκέψη. Ότι αυτό αποτελεί γεγονός και ΠΡΕΠΕΙ να το ξαναζήσουμε (όχι με χαριστικές ανόδους βέβαια) δεν σημαίνει ότι «καλοπιάνουμε» Αρειανούς, Ηρακλειδείς, ΑΕΚτσήδες και άλλους φιλάθλους.  
 
* Ότι έγινε σήμερα… έγινε. Ακολουθεί Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Πιστεύουμε ότι αυτό το ματς δύσκολα θα ξεφύγει από μία συγκεκριμένη λογική. Θα την περιγράψουμε αύριο, όπου φυσικά και θα κάνουμε προβλέψεις… Εξάλλου ήδη στοιχηματίσαμε γι’ αυτό το ντέρμπι…
Στο οποίο κορυφαίο παιχνίδι, προφανώς και πρέπει να σφυρίξει ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής.
 
Διαφωνεί κανείς ότι αυτός είναι ο Σιδηρόπουλος που παίζει πλέον και σε ομίλους Τσάμπιονς Ληγκ; Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην ασχοληθούμε (και εμείς και όλοι οι άλλοι) καθόλου με την διαιτησία, πριν γίνει το ματς. Πιθανότατα και μετά. Γιατί εμείς έχουμε πεισθεί ότι ο Σιδηρόπουλος κάνει λίγα ανθρώπινα λάθη κατά όλων και όχι μόνιμα υπέρ συγκεκριμένων…     
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το πιο εύκολο διπλό, νίκες παΝΤΟΥ!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για την αναμενόμενη νίκη της ΑΕΚ στην Πάτρα (με κόσμο φυσικά, χωρίς Μάνταλο), αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα... Θαρρώ (αλλά δεν το γνωρίζω) πως ούτε ο Τραϊανός Δέλλας δεν είχε προβλέψει πως η νίκη στην Πάτρα με αντίπαλο την Παναχαϊκή θα έρθει τελικά τόσο απλά και εύκολα όπως τελικά έγινε...

Η ΑΕΚ πέρασε από την Πάτρα σβηστά, χαλαρά και χωρίς κανένα απολύτως άγχος και δυσκολία από το πρώτο (επί της ουσίας) λεπτό. Βοήθησε σε αυτό το πέναλτι που σωστά υπέδειξε ο Τζοβάρας, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό!

Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι χαώδης και φάνηκε ακόμη και όταν η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο γήπεδο. Στο διάστημα αυτό (από το 8' έως το 30' σχεδόν) η Παναχαϊκή κατάφερε να απειλήσει μόνο μία φορά.

Από το 30' και μετά η Ένωση έκανε περίπατο και σε ιδιαίτερα ξεκούραστο τέμπο στον αγωνιστικό χώρο. Με ηγέτη και κορυφαίο (μακράν του δεύτερου) τον Μιγκέλ Κορδέρο που έκανε τα πάντα στον άξονα, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έφτασε σε δεύτερο γκολ και από έλλειψη συγκέντρωσης
δεν κατάφερε να σημειώσει και τρίτο τέρμα πριν μειώσει ο αντίπαλος.

Η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ μόνο λόγω ατομικού (εγκληματικού) λάθους από τον Ανέστη. Βέβαια ο γκολκίπερ της Ένωσης είχε ένα σούπερ στοπ στο μοναδικό τετ α τετ του αντιπάλου, όμως, όσο σούπερ έχει αποδείξει ότι είναι στο ένας εναντίον ενός και στα μακρινά σουτ, τόσο μέτριος έως κακός δείχνει στις εξόδους. Είναι μικρός και θα το διορθώσει σίγουρα...

Επανέρχομαι... Τελικά χωρίς τον Μάνταλο πήγε στην Πάτρα η ΑΕΚ (γιατί ακούσαμε και γελοία σχόλια – δηλώσεις του στυλ αναβλήθηκε το ματς γιατί έλειπε ο διεθνής Μάνταλος) και πάλι κέρδισε το ίδιο εύκολα όσο θα κέρδιζε και με εκείνον στην ενδεκάδα της.

Δεν θα χρειαστεί να σταθώ άλλο στο ματς αυτό με την Παναχαϊκή. Τέλειωσε όπως όφειλε, από τα αποδυτήρια. Κι αυτό έχει τεράστια σημασία και αξία... Ούτε με τα γραφικά των γηπεδούχων και του γενικού αρχηγού, αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να αλλάξει!

Θα σημειώσω απλά ολοκληρώνοντας για το ποδόσφαιρο ότι η ΑΕΚ κέρδισε ξανά, έκανε το 5 στα 5, έχει κερδίσει εκτός σε Αίγιο, Χανιά, Αχαρναϊκό και Πάτρα, μετράει και μία νίκη στο μοναδικός εντός έδρας ματς και πλέον ακολουθούν ακόμη πιο εύκολα ματς. Θαρρώ πως ο στόχος να φτάσει η ομάδα αήττητη στα πλέι οφ είναι απόλυτα εφικτός!

Της εύκολης, πολύ εύκολης όμως, επικράτησης στην Πάτρα προηγήθηκε η ακόμη πιο εύκολη νίκη της ΑΕΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Κολοσσό της Ρόδου για την Α1 στο μπάσκετ. Όταν έχεις προπονητή κανονικό φαίνεται και η διαφορά...

Πλάκα έκανε η ομάδα στο δεύτερο μισό του ματς. Κυριολεκτώ... Και θα μπορούσε αν δεν γίνονταν οι αλλαγές των Σάκοτα και Ίνγκλις να φτάσει στους 100 πόντους και βάλε! Η οκτάδα φαίνεται στόχος βατός. Αν υπάρξουν και δυο προσθήκες σε σέντερ και όπου κρίνει ο κόουτς θαρρώ πως θα μιλάμε για βέβαιη είσοδο στην εξάδα (και πάνω) για πλάκα.

Τρία στα τρία στο μπάσκετ και η ομάδα πάει στην Θεσσαλονίκη να παίξει με τον κακό Άρη αυτήν την εποχή (έχει τρεις ήττες αφού έχασε στην Αμαλιάδα, έπειτα από τον Κολοσσό μέσα στο Αλεξάνδρειο και τώρα από τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη) για να πάρει την 4η σερί της νίκη και να στοχεύει στο 5 στα 5 έπειτα στο ματς με τα Τρίκαλα (κι αυτό εκτός έδρας)...

Στο ΟΑΚΑ η μπασκετική ΑΕΚ επιστρέφει μετά τα Χριστούγεννα, στις 28 Δεκεμβρίου, με αντίπαλο το Ρέθυμνο και αν καταφέρει να έχει πέντε, ή έστω τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς θα στηθεί ένα υπέροχο ευχαριστήριο πάρτι για χάρη της Βασίλισσας όπως της αξίζει και της αρμόζει!

Νίκη είχαμε και στο χάντμπολ με τους «μάγκες» να επιβεβαιώνουν το παρατσούκλι τους αυτό. Παίζουν μόνοι, χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως στήριξη (από την διοίκηση και από τον κόσμο αναγκαστικά αφού είναι όλα τα ματς του πρώτου γύρου κεκλεισμένων των θυρών) και όμως μόνοι τους και πάνε τρένο!

Επιστροφή στις επιτυχίες (και) στο βόλεϊ γυναικών που επικράτησε με 3-1 σετ μέσα στο Ρέθυμνο ξεπερνώντας τον αποκλεισμό από την Ευρώπη εύκολα και γρήγορα... Μία ομάδα που χτίστηκε για να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει στην κατηγορία και τη νέα σεζόν, ωστόσο, έχει μόνο μία ήττα έως τώρα από τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και συγκατοικεί στη 2η θέση με Ολυμπιακό, Νάξο...

Στο ανδρικό τμήμα συνεχίζουμε δυστυχώς τις ήττες. Σε μία ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το λιγκ καπ, έκανε σημαντικές – μεγάλες νίκες και τελικά την καταστρέφουν χωρίς να υπάρχει κανείς έτσι να πικραίνεται, να στεναχωριέται (όπως και αυτό φαίνεται να θέλουν και για το χάντμπολ κάποιοι στην ΑΕΚ)!

Υγ: Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν και στην Πάτρα... Όχι που θα άφηναν ποτέ την αγαπημένη τους ομάδα μόνη! Δεν το έκαναν ποτέ για να το κάνουν τώρα. Ήταν εκεί, δίπλα στην ΑΕΚ και πανηγύρισαν (χωρίς να συμβεί το παραμικρό) ένα ακόμη διπλό. Χαρά να τους βλέπεις όπου παίζει η ΑΕΚ, μαγεία να τους ακούς επί 90' να χορεύουν και φωνάζουν ασταμάτητα...

Υγ2: Έχουμε χρόνο για τα μεταγραφικά. Μη μου στέλνετε μηνύματα συνέχεια για ότι όνομα γραφτεί. Έχουν ήδη φτάσει τα 20 με 30 και θα συνεχιστούν γιατί αυτό έκαναν πάντα (και ζητούσαν να κάνουν οι διευθυντές) οι εφημερίδες. Και σε εμένα το ζητούσαν: ένα όνομα για το πρωτοσέλιδο, να παίξουν ΑΕΚ μεταγραφικό. Σας παρακαλώ όμως δεν μπορώ να γράφω για 20-30 περιπτώσεις παικτών που έχουν γραφτεί έως τώρα. Θα το κάνουμε κι αυτό όταν πρέπει και προχωρήσει κάποια περίπτωση.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ιστορία μίας φωτογραφίας!!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας αποκαλύπτει πως η ελληνική σημαία έφτασε στα χέρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Κώστα Παπανικολάου, πριν κάνει τον γύρο του κόσμου και «κοσμήσει» τα ελληνικά πρωτοσέλιδα και τα social media!
Μη νομίζετε ότι κουβαλήσαμε την ελληνική σημαία από την Ελλάδα, ούτε βέβαια ότι τα “ελάφια” είχαν προνοήσει να προμηθευτούν μία, για τις ανάγκες της φωτογράφισης... Καμία σχέση... Το αντίθετο μάλιστα, ίσα-ίσα που όταν τους ρίξαμε την ιδέα, αρχικά ήταν διστακτικοί και ουσιαστικά μας αρνήθηκαν, αλλά τότε μπήκε σε εφαρμογή το plan b. Βασικά η σημαία, ανήκει σε έναν Έλληνα δεύτερης γενιάς, ονόματι Πέτρο Κάφκα, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας, συναντηθήκαμε για μία σύντομη ξενάγηση στο Μιλγουόκι και μας την έδωσε για να βγει η περιβόητη φωτογραφία...
Από ‘κει και πέρα, στο γήπεδο μιλήσαμε με τον Γιάννη και τον Κώστα και ήταν απόλυτα θετικοί, οπότε έμενε η συνεννόηση με τους υπευθύνους Τύπου και δημοσίων σχέσεων των Μπακς, Μαρκ Ρόζενμπεργκ και Νταν Σμίτσεκ, για να γίνει η δουλειά. Μόλις άρχισαν να μας λένε ότι ίσως είναι καλύτερο να το αποφύγουμε, τους είπαμε ότι έχουμε συνεννοηθεί με τους παίκτες και θέλουν να το κάνουν και επειδή Αντετοκούνμπο είναι αυτός και δεν του χαλάνε και πολλά χατήρια, άναψαν το “πράσινο φως”!

Στη συνέχεια, με ενημέρωσαν ότι ακριβώς 18 λεπτά (με το ρολόϊ) πριν από το τζάμπολ, πρέπει να βρίσκομαι στην γραμματεία για να συναντήσω τον επίσημο φωτογράφο της ομάδας και να συννενοηθούμε. Όπερ και εγένετο... Ο υπεύθυνος του καναλιού της ομάδας ενθουσιάστηκε κααι ζήτησε να καταγραφούν τα πλάνα από τις καμερες και το ενσταντανέ να προβάλλεται συνεχώς σε όλους τους νεκρούς χρόνους στους ηλεκτρονικούς πίνακες του γηπέδου. Κάπως έτσι, λοιπόν “σκηνοθετήθηκε” η περιβόητη φωτόγραφία, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των Αμερικανών αλλά και φυσικά των Ελλήνων που παρακολούθησαν και έγινε μέσα σε λίγες ώρες η πιο... viral φωτογραφία στα ελληνικά social media!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Φαγητό χωρίς βιταμίνες τρώει ο Ολυμπιακός!!

Ποιος ασχολείται με την τεσσάρα του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα και το αμάν 1-2 του Πανθρακικού στην Τούμπα που αχ έγινε 3-2 από τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Όλα τα λεφτά είναι το ντέρμπυ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ που δεν ξέρουμε αν τελικά θα 'ναι ντέρμπυ στο Καραϊσκάκη την προσεχή Τετάρτη. Το ξέρουμε;
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι σήμερα ο άξονας Αθήνας-Θεσσαλονίκης διαθέτει πέντε ομάδες, αφού είναι ξου ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής. Κι αυτό δεν είναι το χειρώτερο. Ότι έχουμε πρωτάθλημα με μονάχα τέσσερις “αστικές” ομάδες από το κέντρο και μονάχα μια από τη συμπρωτεύουσα.
Το χειρώτερο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μείνει μόνος του. Παλεύει μονάχος του ο φουκαράς ο Ολυμπιακός για την επιβιώσή του. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν κάποιοι δεν γουστάρουν να το διαβάζουν αυτό. Παίρνει το πρωτάθλημα χωρίς αντίπαλο. Όλα είναι δικά του. Κι όμως!
Τι τρώει ο Ολυμπιακός για να διατηρείται στην κορυφή; Της πλάκας τροφή. Φαγητό χωρίς βιταμίνες του προσφέρει αυτό το πρωτάθλημα. Μακάρι να μην κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο αναβληθέν ντέρμπυ. Μακάρι να διατηρηθεί η διαφορά των δύο πόντων υπέρ του ΠΑΟΚ, γιατί όχι και να αυξηθεί στους πέντε. Γιατί, όχι; Να ανάψουν τα αίματα, ρε.
Έτσι κι έτσι ποδόσφαιρο δεν βλέπουμε. Αγώνες σούπερ λίγκα, λέει, και αντί για μπάλλα τρώμε στη μάπα κλωτσοσκούφι. Αγώνες χωρίς αγωνιστικότητα. Χωρίς πάθος. Άντε να βάλουμε ένα γκολ να καθαρίσουμε. Άντε να μη φάμε γκολ να τη βγάλουμε κι αυτή την αγωνιστική.
Αυτό το ματσάκι Κέρκυρας-Ολυμπιακού 0-4 ήταν ο διασυρμός του πρωταθλήματος. Ο Γολιάθ βαριότανε να παίξει, μέχρι που σκεφτόσουν ότι προσπαθούσε να μη βάζει γκολ, τέτοια αστοχία. Ο δε Δαυίδ έμεινε στα αποδυτήρια, δεν βγήκε στη σέντρα.

ΓΙΑΤΙ καρδιοκτύπησε με Πανθρακικό ο ΠΑΟΚ, γράφει ο apodytiriakias.gr 

Δύο γκολ στην Τούμπα ο Πανθρακικός. Όχι, ρε! Το 1-0 η ομάδα της Κομοτηνής το γύρισε σε 1-2. Όχι, ρε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ακόμα και αποδοκιμασίες των οπαδών σε παίκτη της ομάδας τους.
Φοβερά πράγματα. Να είσαι οπαδός και να ρίχνεις μπινελίκια σε παίκτη που φοράει τη φανέλλα σου. Τη φανέλλα της ομάδας σου. Του Σπυρόπουλου.
Δεν κατάλαβες. Οπαδός γι' αυτούς σημαίνει ότι έχουν εξουσία. Εισαγγελική. Δικαστική. Με το δικαίωμα να τιμωρούν, να απαξιώνουν, να υβρίζουν. Παρακάτω. Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο. Το γράφανε σε ταμπέλα οι παληοί χασάπηδες. Παρακάτω.
Οπωσδήποτε μέσα στο μυαλό των παοκτσήδων είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην το πάρουν το πρωτάθλημα, ακόμα κι αν νικήσουν τον πρωταθλητή εκτός έδρας. Αν, όμως, δεν χάσουν, τουλάχιστον, η διατήρηση της διαφοράς των δύο βαθμών, αλλάζει τα χαρτιά στην πασιέντζα.
Όχι, δεν είναι αυτός ο λόγος, δηλαδή ότι είχαν στην άκρη του μυαλού τους οι παοκτσήδες το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό, που απειλήθηκαν από ομάδα της ουράς. Λες το άλλο. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο.
Το 1-2 δεν έγινε σε ροή παιχνιδιού. Με το 1-1 οι παίκτες πήγαν αποδυτήρια στο ημιχρόνιο. Τα είπαν μια χαρά στην ανάπαυλα οι παοκτσήδες και εκεί που έλπιζαν στο γκολ, να το βάλουν, το έφαγαν αυτοί.
Ο Αναστασιάδης δεν έκανε rotation στο γιουρόπα. Να ξεκουράσει παίκτες. Πέρα από τις αναγκαστικές αλλαγές. Και γιατί να κάνει ροτέισιον ο προπονητής; Επιτέλους! Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή ομάδα οφείλει να “εκπαιδεύει” τους παίκτες του να αντέχουν μέχρι και τρία ματς την εβδομάδα.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Μάρκους και η... τιμωρία!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για όσα καλά μαντάτα προέκυψαν μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βέροιας αλλά και τις... κακές συνήθειες που παραμένουν.

Ο Μάρκους και η... τιμωρία
Δεν είναι ατάκα νεοφερμένη αυτή που ξεστόμισε και μετά το ματς με τη Βέροια ο Γιάννης Αναστασίου. "Αδικήσαμε τους εαυτούς μας με το γκολ που δεχθήκαμε", δήλωσε (ξανά) ο κόουτς. Το θέμα είναι πότε θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός να... αυτοτιμωρείται.

Σε ένα ματς που έμοιαζε με στρωμένη λεωφόρο στο ξεκίνημά του, οι παίκτες του Αναστασίου επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να σκοράρει μετά από πλάγιο και έφτασαν στο φινάλε με άγχος.

Σημαντικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε μετά από παρατεταμένη απραξία, σημαντικό το ότι διατηρήθηκε σε σχετική επαφή με τις κορυφαίες θέσεις αλλά... Για να μπορέσει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στα πάνω - πάνω πατώματα πρέπει να σταματήσει να αυτοτιμωρείται. Ισως αυτό (πρέπει να) λυθεί και μέσω μεταγραφικής ενίσχυσης.

Στο φτηνό γκολ του Καλτσά, όμως, σταματά και όποια γκρίνια μπορεί να υπάρξει γύρω από την εμφάνιση των "πρασίνων". Ο Μπεργκ απέδειξε εμπράκτως πόσο σημαντικός είναι για τη συνολική λειτουργία της ομάδας. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που κέρδισε ή το γκολ που έβαλε. Είναι όλη η δουλειά που κάνει στο γήπεδο και βοηθά τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι. Μαζί με τον Σουηδό, όμως, μοιάζει σιγά - σιγά να επιστρέφει κι ένα σημαντικό στοιχείο του αγωνιστικού προφίλ της ομάδας.

Ένα στοιχείο που βοήθησε πέρυσι τον Παναθηναϊκό σε μεγάλο βαθμό: Το πρέσινγκ. Ειδικά για ένα ημίωρο οι παίκτες της Βέροιας δεν μπόρεσαν να πάρουν ανάσα. Πότε ο Ζέκα, πότε ο Λαγός, πότε ο Πράνιτς, πότε ο ανεβασμένος εσχάτως Μπούι πότε οι Νάνο και Μπούρμπος ανέβαιναν και έκλεβαν μπάλες αυξάνοντας την πίεση στα αντίπαλα καρέ. Αποτέλεσμα της πίεσης αυτής ήταν η φάση του Μπεργκ (δοκάρι) στο 18' αλλά και αυτή του πέναλτι στο 25'. Αλήθεια είναι ότι βελτιώνει και αυτό το "τριφύλλι" τον τελευταίο καιρό: δεν σπαταλάει πλέον χρόνο και προσπαθεί από το ξεκίνημα να μπει εμπρός στο σκορ.

Αντί επιλόγου μια διευκρίνιση: οι νίκες με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Βέροια κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την επιβίωση στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αν το σερί συνεχιστεί σε Αγρίνιο και Τρίπολη η κουβέντα μπορεί να περάσει σε άλλο επίπεδο! *Πηγή: sport-fm.gr*

Εννιά και συνεχίζουν…!!

Οι Ουόριορς έφτασαν τις εννιά σερί νίκες αλώνοντας με άνεση το Ντιτρόιτ με 104-93 Πέρασαν από το Μπρούκλιν οι Μπουλς με 102-84.

Εννιά και συνεχίζουν…
Ικανοί για μεγάλα πράγματα δείχνουν οι φετινοί Ουόριορς. Η ομάδα του Στιβ Κερ έφτασε τις εννιά σερί νίκες κερδίζοντας με άνεση τους παραπαίοντες Πίστονς στο Ντιτρόιτ με 104-93.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν με 20, ο Στεφ Κάρι με 16 και ο Κλέι Τόμπσον με 15 πόντους οδήγησαν τους «πολεμιστές» στο σκοράρισμα.

Δωδεκάλεπτα: 24-21, 40-53, 71-82, 93-104.

Πίστονς (3-14): Κάλντγουελ-Πόουπ 23, Τζένινγκς 22, Σμιθ 14 (11 ασίστ), Μονρό 13 (10 ριμπ.), Σίνγκλερ 9, Μάρτιν 5, Όγκουστιν 5, Ντράμοντ 2, Μπάτλερ, Γερέμπκο.

Ουόριορς (14-2): Γκριν 20, Κάρι 16 (10 ασίστ), Τόμπσον 15, Λίβινγκστον 12, Σπέιτς 11, Μπαρνς 9, Μπαρμπόσα 8, Ιγκουοντάλα 7, Μπόγκουτ 6.

inner

Οι Μπουλς επιβεβαίωσαν τη δυναμική τους περνώντας άνετα από το Μπρούκλιν απέναντι στους απογοητευτικούς Νετς με 102-84. Ο Τζίμι Μπάτλερ και ο Πάου Γκασόλ με 26 και 25 πόντους αντίστοιχα έκαναν θραύση για τους «ταύρους», την ώρα που τα αστέρια των γηπεδούχων βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Δωδεκάλεπτα: 22-25, 42-47, 63-76, 84-102.

Νετς (6-9): Μπογκντάνοβιτς 13, Τζακ 12, Λόπεζ 11, Ουίλιαμς 10, Πλάμλι 9, Γκαρνέτ 7, Γκουτιέρες 6, Άντερσον 5, Τελέτοβιτς 4, Τζόρνταν 4, Τζόνσον 3, Τζέφερσον, Καράσεφ.

Μπουλς (11-6): Μπάτλερ 26, Γκασόλ 25 (13 ριμπ.), Ρόουζ 14, Μίροτιτς 12 (12 ριμπ.), Μπρουκς 11, Ντανλίβι 4, Νοά 3 (10 ριμπ.), Χάινριχ 5, Μοχάμεντ 2, ΜακΝτέρμοτ, Σνελ, Μουρ.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θεοδωρίδης: «Η λέξη εκδίκηση δεν υπάρχει»

Την προσοχή του κόσμου στο ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ επίστησε ο Σάββας Θεοδωρίδης, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνουν έκτροπα. «Να μην παρασυρθούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού», τόνισε.

Θεοδωρίδης: «Η λέξη εκδίκηση δεν υπάρχει»
Για τη ευρεία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα, αλλά και το ερχόμενο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ μίλησε στο Novasports ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο Αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» σχολίασε την εικόνα της ομάδας του, τονίζοντας την άψογη φιλοξενία της Κέρκυρας.

«Σήμερα έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ο προπονητής χρησιμοποίησε πολλά νέα παιδιά, τα οποία ήταν καλοί. Ιδίως ο Μπενίτες, αν και δεν θέλω να λέω ονόματα. Έχασε κάποια γκολ, αλλά βρέθηκε πολλές φορές σε θέση να σκοράρει και ήταν απειλή για την αντίπαλη εστία, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς και για τον ίδιο.

Νικήσαμε την Κέρκυρα, μία καλή ομάδα και θα με θυμηθείτε γι’ αυτό. Δύσκολη έδρα, το γήπεδο ήταν γεμάτο Ολυμπιακούς, που μας επιφύλαξαν σπουδαία υποδοχή και μας συνόδευσαν μέχρι το ξενοδοχείο. Η μπάλα είναι μπάλα, το ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός υπεράνω όλων. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, έγινε ωραίο παιχνίδι με άψογη διαιτησία. Για να μην βγουν κάποιοι ποδοσφαιροπατέρες τους προλαβαίνω, ήταν άψογη η διαιτησία
».

Σχετικά με το ντέρμπι της Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Σάββας Θεοδωρίδης συνέστησε στον κόσμο να είναι προσεκτικός, προκειμένου να μην γίνουν έκτροπα και να αποδείξει ο Ολυμπιακός την αξία του: «Θέλω να πω κάτι για το παιχνίδι της Τετάρτης. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να καταλάβει την τετάρτη πως είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι. Εγώ προσωπικά τα ντέρμπι δεν θα φοβάμαι, ποτέ δεν τα φοβόμουν. Αυτά με τις μικρές ομάδες φοβάμαι, γιατί είναι πάντα ντέρμπι. Τα ντέρμπι που πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει σαν Ολυμπιακός είμαι σίγουρος ότι θα παίξει και οι παίκτες του θα μπολιαστούν μ΄ αυτά.

Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο κάτι: Η λέξη εκδίκηση δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα, δεν μας συμφέρει να μην παίξουμε ποδόσφαιρο, να παρασυρθούν οι φίλαθλοι και να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα. Πρέπει να παιχθεί ποδόσφαιρο, να δείξουμε τι ομάδα είμαστε, μεγάλη ομάδα, καταξιωμένη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εμένα δεν μου αρέσουν αυτά, ούτε με φωτοβολίδες κτλ
».

Μπενίτες: «Πρέπει να αποδείξω το γιατί με έφεραν εδώ»

Ευχαριστημένος για το γεγονός ότι έπαιξε βασικός το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα δήλωσε ο Χόρχε Μπενίτες. «Νιώθουμε άνετα μετά από αυτή τη νίκη», σχολίασε ο Ντομίνγκες.

Μπενίτες: «Πρέπει να αποδείξω το γιατί με έφεραν εδώ»
Τη χαρά του που αγωνίστηκε από την αρχή του ματς με τον Κέρκυρα εξέφρασε ο Χόρχε Μπενίτες σε δηλώσεις που έκανε. Ο Παραγουανός επιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης με τους «Φαίακες», τόνισε ότι από εδώ και πέρα πρέπει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ξεκίνησα από την αρχή. Ευχαριστώ τους προπονητές μου για την εμπιστοσύνη, πρέπει να αποδείξω από εδώ και πέρα γιατί με έφεραν εδώ», δήλωσε ο 22χρονος ποδοσφαιριστής.

Από την πλευρά του ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο με πέναλτι (λανθασμένη υπόδειξη) και το τέταρτο, ανέφερε: «Παίξαμε σαν ομάδα, αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι με σεβασμό και σοβαρότητα, ξέρουμε πως οι νίκες θα μας κάνουν να νιώσουμε καλά και μετά από αυτή τη νίκη νιώθουμε άνετα».

«Έφαγε» μπουκάλι ο Μέσι!! (video)

Παντού μπορεί το πράγμα να «ξεφύγει». Κι ο Μέσι το… κατάλαβε από πρώτο χέρι, όταν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το «χρυσό» γκολ της Μπαρτσελόνα, «έφαγε» μπουκάλι από φίλο της Βαλένθια.

«Έφαγε» μπουκάλι ο Μέσι (video)
Και στις καλύτερες οικογένειες βλέπουμε πράγματα… «αλά Ουγκάντα» που λέμε!

Την ώρα λοιπόν που οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν ένα «κουβάρι» και πανηγύριζαν το γκολ του Μπουσκέτς στο 94’ απέναντι στη Βαλένθια, ένας «έξυπνος» απ’ τις εξέδρες του Μεστάγια έριξε ένα μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο.

Και το οποίο βρήκε τον Λιονέλ Μέσι στο πρόσωπο, ευτυχώς δίχως όμως να υπάρξει κάτι σοβαρό…








*Πηγή: sport-fm.gr*