Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ημέρες του ‘89…!!

Τη σεζόν 1989/90 ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε πάει ως πρωτοπόρος στο Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, όμως οι Πειραιώτες στη συνέχεια διέσυραν με σκορ 4-0 τους Θεσσαλονικείς.

Ημέρες του ‘89…
Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ κατάφεραν να επικρατήσουν της Κέρκυρας και του Πανθρακικού, αντίστοιχα, για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι για την… 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τους «ερυθρόλευκους», και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήγαινε ως πρωτοπόρος στο Φάληρο.

Συγκεκριμένα, ήταν στις 12 Νοεμβρίου 1989 όταν οι «ασπρόμαυροι» κατέβαιναν στην Αθήνα για την 8η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, έχοντας δώδεκα βαθμούς (όσοι και ο Παναθηναϊκός).

Ο Ολυμπιακός είχε έναν βαθμό λιγότερο (11) και ισοβαθμούσε στην 3η θέση με την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ. Ωστόσο, στο ντέρμπι που διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 1989 στο Καραϊσκάκη, συνέτριψε τον «Δικέφαλο» με 4-0 (12' Αλεξίου, 35' Μητρόπουλος, 47', 74' Αναστόπουλος).

Στο τέλος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, με τον Ολυμπιακό να είναι τέταρτος, την ΑΕΚ δεύτερη και τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πήγε στην έδρα του Ολυμπιακού ευρισκόμενος ψηλότερα απ' αυτόν, αλλά όχι ως πρωτοπόρος, ήταν το 1993-94.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: