Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο Μάρκους και η... τιμωρία!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για όσα καλά μαντάτα προέκυψαν μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βέροιας αλλά και τις... κακές συνήθειες που παραμένουν.

Ο Μάρκους και η... τιμωρία
Δεν είναι ατάκα νεοφερμένη αυτή που ξεστόμισε και μετά το ματς με τη Βέροια ο Γιάννης Αναστασίου. "Αδικήσαμε τους εαυτούς μας με το γκολ που δεχθήκαμε", δήλωσε (ξανά) ο κόουτς. Το θέμα είναι πότε θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός να... αυτοτιμωρείται.

Σε ένα ματς που έμοιαζε με στρωμένη λεωφόρο στο ξεκίνημά του, οι παίκτες του Αναστασίου επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να σκοράρει μετά από πλάγιο και έφτασαν στο φινάλε με άγχος.

Σημαντικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε μετά από παρατεταμένη απραξία, σημαντικό το ότι διατηρήθηκε σε σχετική επαφή με τις κορυφαίες θέσεις αλλά... Για να μπορέσει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στα πάνω - πάνω πατώματα πρέπει να σταματήσει να αυτοτιμωρείται. Ισως αυτό (πρέπει να) λυθεί και μέσω μεταγραφικής ενίσχυσης.

Στο φτηνό γκολ του Καλτσά, όμως, σταματά και όποια γκρίνια μπορεί να υπάρξει γύρω από την εμφάνιση των "πρασίνων". Ο Μπεργκ απέδειξε εμπράκτως πόσο σημαντικός είναι για τη συνολική λειτουργία της ομάδας. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που κέρδισε ή το γκολ που έβαλε. Είναι όλη η δουλειά που κάνει στο γήπεδο και βοηθά τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι. Μαζί με τον Σουηδό, όμως, μοιάζει σιγά - σιγά να επιστρέφει κι ένα σημαντικό στοιχείο του αγωνιστικού προφίλ της ομάδας.

Ένα στοιχείο που βοήθησε πέρυσι τον Παναθηναϊκό σε μεγάλο βαθμό: Το πρέσινγκ. Ειδικά για ένα ημίωρο οι παίκτες της Βέροιας δεν μπόρεσαν να πάρουν ανάσα. Πότε ο Ζέκα, πότε ο Λαγός, πότε ο Πράνιτς, πότε ο ανεβασμένος εσχάτως Μπούι πότε οι Νάνο και Μπούρμπος ανέβαιναν και έκλεβαν μπάλες αυξάνοντας την πίεση στα αντίπαλα καρέ. Αποτέλεσμα της πίεσης αυτής ήταν η φάση του Μπεργκ (δοκάρι) στο 18' αλλά και αυτή του πέναλτι στο 25'. Αλήθεια είναι ότι βελτιώνει και αυτό το "τριφύλλι" τον τελευταίο καιρό: δεν σπαταλάει πλέον χρόνο και προσπαθεί από το ξεκίνημα να μπει εμπρός στο σκορ.

Αντί επιλόγου μια διευκρίνιση: οι νίκες με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Βέροια κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την επιβίωση στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αν το σερί συνεχιστεί σε Αγρίνιο και Τρίπολη η κουβέντα μπορεί να περάσει σε άλλο επίπεδο! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: