Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Στην υγειά του Μπεργκ!!

Πού να… μασήσει με «γερό» τον Μπεργκ; Στην επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα, ο Σουηδός κέρδισε πέναλτι (και αποβολή), σκόραρε για πρώτη φορά και οδήγησε τον Παναθηναϊκό, στο 2-1 επί της Βέροιας.

Στην υγειά του Μπεργκ!
Επέστρεψε υγιέστατος και έτοιμος να οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες τον Παναθηναϊκό!

Στην επανεμφάνισή του στη Σούπερ Λίγκα, μετά το σοβαρό τραυματισμό του, ο Μάρκους Μπεργκ επιβεβαίωσε πως είναι ο ηγέτης του τριφυλλιού.

Κερδίζοντας πέναλτι (που μετουσίωσε σε γκολ ο Πράνιτς), κερδίζοντας την αποβολή του Αραγονιές και βρίσκοντας για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα δίχτυα, ο Σουηδός ήταν ο βασικός λόγος που οι πράσινοι επικράτησαν 2-1 της «μαχητικής» Βέροιας (σκόραρε ο Καλτσάς).

Κι έτσι η ομάδα του Αναστασίου -που κόπηκε αρκετές φορές λανθασμένα για οφσάιντ (περισσότερες από ότι η βασίλισσα) διεύρυνε το σερί νικών στις τρεις, παραμένοντας στο -6 απ’ τον πρώτο ΠΑΟΚ και περιμένοντας το μεσοβδόμαδο ντέρμπι του με τον Ολυμπιακό για να πλησιάσει ενδεχομένως ακόμα περισσότερο!

Το ματς:

Η Βέροια δεν είχε κατέβει στη Λεωφόρο για να κλειστεί (επ’ ουδενί). Απ’ την άλλη ο Παναθηναϊκός ήθελε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό (στο γήπεδο του και με τον κόσμο του έπαιζε άλλωστε). Όλα αυτά «συμμάχησαν» στο να δούμε γρήγορο τέμπο στην αρχή, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο ανακτούσε την υπεροχή το τριφύλλι. Και παραλίγο να ανακτήσει και το προβάδισμα, αλλά η εξαιρετική προσπάθεια του Μπεργκ δεν βρήκε… αντίκρισμα, με το κοντινό σουτ του (υπό πίεση και πλάγια θέση) να σταματά στο δοκάρι.

inner

Η πίεση συνεχίστηκε. Οι παίκτες του Αναστασίου ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους. Και δικαιώθηκαν. Τον Μπεργκ δεν μπορείς να τον σταματήσεις (εύκολα). Και ο Μαλόν Αραγονιές το βίωσε στο… πετσί του, που υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Σουηδό (ο οποίος ήταν σε προφανή θέση για γκολ), αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Πράνιτς απ’ την άσπρη βούλα (26’) έδωσε σύνθημα για πανηγυρισμούς στο Απόστολος Νικολαΐδης. Η βασίλισσα του βορρά δεν μπορούσε να αντιδράσει, έχοντας πλέον και αριθμητικό μειονέκτημα (μόνη της ευκαιρία μια προβολή του Ντουμίτρου). Πάντως αν οι βοηθοί δεν τα είχαν κάνει… μαντάρα, ενδεχομένως να είχαμε δει κι άλλα τέρματα.

Όσο και να παίζεις με παίκτη παραπάνω, το 1-0 είναι… 1-0. Και πάντα εύθραστο για να την πατήσεις. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν ήθελε επ’ ουδενί να σκεφτεί ένα τέτοιο «σενάριο». Κι όταν ο Ζέκα έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Κλωναρίδη, αυτός άφησε στον Μπεργκ και ο Σουηδός έδειξε να «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς, γνωρίζοντας φυσικά την αποθέωση για το πρώτο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα (47').

inner

Οι γηπεδούχοι ήταν «αφεντικό» στο ματς. Αλλά και η διαιτησία δημιουργούσε έντονα παράπονα. Γιατί σε αρκετές περιπτώσεις -κυρίως… πράσινες- το σημαιάκι σηκωνόταν λανθασμένα και κόβονταν επικείμενα τετ-α-τετ. Κι όταν από… καραμπόλα (αφότου κόντραρε στον Πέτριτς) ο Καλτσάς χρίστηκε σκόρερ στο 68’, μειώνοντας σε 1-2, όσο να ‘ναι μπήκε «φωτιά» στο ματς. Για το αν θα έχουμε «κηδεία» ή αν το τριφύλλι θα δείξει χαρακτήρα. Και τελικά επικράτησε το δεύτερο σενάριο! Έστω κι αν ο Καρέλης στο φινάλε είχε την ευκαιρία να διώξει το όποιο άγχος των καθυστερήσεων, σπαταλώντας τετ-α-τετ, το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (73’ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (84’ Δώνης), Ζέκα, Νάνο, Μπούι (63’ Πέτριτς), Μπούρμπος, Πράνιτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μπαϊράμι, Ρισβάνης, Ντίνας.

Βέροια: Καντιμοίρης, Μπράβο, Μπατιόν, Καλτσάς (77’ Εσπάρθα), Όστοιτς, Ντουμίτρου (63’ Μπαργκάν), Μαλόν, Μπαλάφας, Μπεν, Γεωργιάδης (38’ Βάσκες), Καλί.

Στον πάγκο: Γκινιάρ, Βέρτζος, Κάμπορα, Βούκιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: