Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΑΕΚ… πέρα πάσης αμφισβήτησης!!

Αδιαφιλονίκητο αφεντικό του πρώτου ομίλου της Football League η ΑΕΚ, που μετά και τη νίκη επί της Παναχαϊκής έχει «καθαρίσει» το… άνω μισό της βαθμολογίας. Απώλεια με Ντ’ Ακόλ, αναμονή για Μάνταλο.

ΑΕΚ… πέρα πάσης αμφισβήτησης
Από τη θεωρία στην πράξη η απόσταση είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ, ωστόσο, την έχει… εκμηδενίσει καθώς με τις εμφανίσεις και τις νίκες της, πέντε σε ισάριθμους αγώνες στη Football League, δείχνει πως είναι το αδιαφιλονίκητο αφεντικό του πρώτου ομίλου της Football League.

Δεν είναι μόνο το 5/5, με τέσσερις νίκες εκτός έδρας. Είναι και το γεγονός ότι οι νίκες της «Ένωσης» ήρθαν επί όλων των βασικών ανταγωνιστών της, μιας και πρόκειται για τις ομάδες που «κατοικούν» στο άνω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έχει νικήσει 2-0 στην Κρήτη τα δεύτερα Χανιά (13β. σε 6 αγ.), 2-1 στο ΟΑΚΑ τον τρίτο Απόλλωνα Σμύρνης (12β. σε 5 αγ.), 1-0 στο Αίγιο τον τέταρτο Παναιγιάλειο (10β. σε 5 αγ.), 3-1 στην Πάτρα την έκτη Παναχαϊκή (9β. σε 4 αγ.) και 2-1 στη Ριζούπολη τον έβδομο Αχαρναϊκό (8β. σε 6 αγώνες), ενώ την επόμενη εβδομάδα-μετά το παιχνίδι της Κυριακής με την όγδοη Επισκοπή (6β. σε 4 αγ.) στο ΟΑΚΑ-αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πέμπτη Ερμιονίδα (10β. σε 5 αγ.).

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη του κάθε ομίλου της Football League θα πριμοδοτηθεί με τρεις βαθμούς εν όψει των play offs (μινι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών μεταξύ των τριών πρώτων των δύο ομίλων, με τους δύο πρώτους να ανεβαίνουν στη Super League) και παράλληλα η διαφορά από τους υπόλοιπους θα πριμοδοτηθεί με βαθμούς με συντελεστή «3». Αν για παράδειγμα, η ΑΕΚ έχει διαφορά 15 βαθμών από τον τρίτο, πέραν των τριών βαθμών, θα πάρει και άλλους πέντε (15:3=5) και θα βρίσκεται στο +8. Γίνεται, λοιπόν, σαφές γιατί η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο… Για να απλοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται το έργο της ανόδου.

Χωρίς Ντ’ Ακόλ, αναμονή για Μάνταλο

Μοναδική «σκιά» για την ΑΕΚ από το ματς με την Παναχαϊκή ήταν ο τραυματισμός του Άλεξ Ντ’ Ακόλ. Ο Βραζιλιάνος φορ αποχώρησε στα τελευταία λεπτά του ματς και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως έχει υποστεί θλάση στον αριστερό δικέφαλο και εφόσον αυτό επαληθευτεί από τις ιατρικές εξετάσεις θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά στον Πέτρο Μάνταλο, χθες είχε ακόμη κάποιες μικροενοχλήσεις στον αστράγαλο και προτιμήθηκε να μείνει εκτός 18άδας, αν και ακολούθησε την αποστολή στην Πάτρα. Τις επόμενες μέρες θα φανεί αν προλαβαίνει το παιχνίδι της Κυριακής με την Επισκοπή στο ΟΑΚΑ, αν και δεν υπάρχει πρόθεση να τον πιέσουν αν δεν είναι 100% έτοιμος, καθώς όπως αποδεικνύεται η ομάδα έχει λύσεις για να καλύψει το κενό του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: