Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Κάνει… Τούμπες!!

Το έκανε ροντέο, όμως στο τέλος πανηγύρισε. Με μπόλικο… τσαγανό ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του ανατροπή φέτος (3-2 τον Πανθρακικό στην Τούμπα) και πηγαίνει από θέση ισχύος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Κάνει… Τούμπες!
Δεν είχε όρεξη για αστεία ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανθρακικό. Παρότι η ομάδα της Κομοτηνής πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην ροή του ματς, ο «δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε συγκεντρωμένος και με την ώθηση των οπαδών του που βρέθηκαν στην Τούμπα έφτασε στη νίκη 3-2!

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8’ με τον Σαλπιγγίδη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-1 με τον Ντιγκινί στο 33’ και ισχυροποίησαν το «σοκ» με τον Τσουμάνη στο 56’. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν απάντηση με κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 62’ και τρία λεπτά αργότερα ο Περέιρα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ «σφράγισε» τη νίκη.

Η πρώτη επικράτηση του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν με ανατροπή τον έφερε στο +2 από τον Ολυμπιακό και το δίνει πλεονέκτημα ενόψει του ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ανησυχία σχετικά με την κατάσταση του Γιώργου Τζαβέλλα, που αποχώρησε τραυματίας στο 67ο λεπτό. Προφυλάχθηκαν Αθανασιάδης, Τζιόλης και Ρατς, που έμειναν εκτός αποστολής.

Το ματς:



Τα ηνία με το καλησπέρα πήρε ο ΠΑΟΚ στο ματς. Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας και πήγαν σε παιχνίδι πρωτοβουλίας, εκμεταλευόμενοι και το παθητική στάση του Πανθρακικού. Οι παίκτες του Αναστασιάδη άρχισαν να βγάζουν τελικές προς την εστία του Αθανασιάδη, που τελικά νικήθηκε από τον Σαλπιγγίδη μόλις στο 7ο λεπτό, με τον διεθνή επιθετικό να είναι μισό μέτρο μπροστά από τον αντίπαλο επιθετικό. Το γκολ έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, που συνέχισαν σε επιθετικούς ρυθμούς και άγγιξαν το 2-0 με τον Παπαδόπουλο στο 13’ να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά.

Σταδιακά, η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της στο γήπεδο και να περιορίζει επιθετικά τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να χάνει την αύρα που είχε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί ιδιαίτερες ευκαιρίες. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί αφού στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία απάντησαν με τον Ντιγκινί να κάνει το 1-1 με ωραίο σουτ στο 33’. Μετά την ισοφάριση, οι Θεσαλονικείς πίεσαν και πάλι, όμως ο Πανθρακικός άντεξε και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, το δεύτερο δεν είχε καθόλου ρυθμοό στο ξεκίνημά του. Ο Πανθρακικός διατήρησε την αμυντική προσέγγιση και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, καθώς ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Η ομάδα του Ρόκα κατάφερε να κάνει και πάλι τη ζημιά από το… πουθενά καθώς έπειτα από αντεπίθεση και λάθος του Σκόνδρα, ο Τσουμάνης με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-1 στο 56΄.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειξε να έχει θολώσει, η κατάσταση στην κερκίδα δεν βοηθούσε, όμως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έδωσε την λύση με όμορφη κεφαλιά στο 62’. Μετά το 2-2 το ματς πήρε φωτιά, οι φιλοξενούμενοι τα έχασαν και μέσα στον πανικό τους είδαν τον Φακούντο Περέιρα να κάνει με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ το 3-2 τρία λεπτά αργότερα (65’). Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και μετά το τέρμα του Αργεντινού, όμως ο Αθανασιάδης κράτησε όρθιο τον Πανθρακικό. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ρόκα κυνήγησαν την ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύργιγμα του Θάνου.

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σπυρόπουλος (60' Περέιρα), Τζαβέλλας (67' Ποζατζίδης), Κατσικάς, Κίτσιου (46’ Σκόνδρας), Τζανδάρης, Μάρτενς, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κουλούρης, Σαββίδης

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Σερφά, Μ' Μπόου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης (73' Οκάτσι), Ποτουρίδης, Ίγκορ (50’ Κάσες), Ντιγκινί (66' Ρομέου), Τσουμάνης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Χρήστου, Χασομέρης, Παπαγεωργίου

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος
Γήπεδο: Τούμπα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: