Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ούτε Ντι Μαρία, ούτε Φαλκάο...!!

... είναι οι λόγοι της αγωνιστικής ανόδου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί πως κατάφερε να ανακάμψει το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ.
Τρεις συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ συμπλήρωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον φιγουράρει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Σε άλλες εποχές αυτό μόνο επιτυχία δε θα αποτελούσε, όμως με βάση τα περσινά και τα φετινά δεδομένα, αυτό μπορεί να αποτελέσει μια αρχή, ώστε σταδιακά να επιστρέψει εκεί που έχει συνηθίσει τους φίλους της την τελευταία 20ετία. Στην κορυφή.
Stop στα πειράματα Φαν Χάαλ
Περίπου τρεις μήνες πήρε στον Λουίς Φαν Χάαλ να ξεκινήσει να χτίζει τον κορμό της ομάδας. Μετά τα πειράματα της αρχής με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς (αν και αυτό δεν το έχει εγκαταλείψει εντελώς στο μυαλό του) ή τους τρεις σέντερ φορ (Φαλκάο-Ρούνεϊ-Φαν Πέρσι) έδωσαν τη θέση τους σε πιο ορθολογικά σχήματα και πρόσωπα.
Σωστοί παίκτες στη σωστή θέση
Ένα από τα βασικά πειράματα του Φαν Χάαλ ήταν η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που αγωνίζονται. Πλέον, ο Ολλανδός... έπαθε κι έμαθε. Ούτε ο Ρούνεϊ είναι δεκάρι, ούτε ο Ερέρα δεξί χαφ. Καθιέρωσε τον Ρόχο στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ο Σο (πριν τραυματιστεί) είναι ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας και δεν αλλάζουν θέσεις από αγώνα σε αγώνα.
Η απουσία Φαλκάο
Μπορεί κάθε ομάδα να ευχόταν να έχει στη σύνθεσή της τον Ρανταμέλ Φαλκάο, όμως η απουσία του τον τελευταίο μήνα ίσως έκανε καλό στη Γιουνάιτεντ. Με τον Κολομβιανό... στα πιτς, ο Ρούνεϊ αγωνίστηκε και πάλι στη φυσική του θέση - αυτή του επιθετικού – και βρήκε ξανά την επαφή του με τα δίχτυα. Ο αρχηγός αποτελεί βαρόμετρο για τους «κόκκινους διάβολους» και η αγωνιστική του παρουσία επηρεάζει όλη την ομάδα.
Παίζουν όποιοι αξίζουν
Το φετινό καλοκαίρι η διοίκηση των «μπέμπηδων» ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει παίκτες, που θα φέρουν ξανά τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Ένας από αυτούς ήταν ο Άντερ Ερέρα, για τον οποίο δαπανήθηκαν 36 εκατομμύρια ευρώ. Κι αν στο ξεκίνημα ο Ισπανός ήταν ενδεκαδάτος, μετά τον τραυματισμό του δεν επανήλθε ποτέ στο αρχικό σχήμα. Ο Φαν Χάαλ τον κράτησε μόνιμα στον πάγκο, τον έστειλε να αγωνιστεί ακόμα και με τις «ρεζέρβες», στέλνοντας το μήνυμα πως θα αγωνίζεται όποιος αξίζει και όχι όποιος κοστίζει.
Το δίδυμο Κάρικ-Φελαϊνί
Με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου βρέθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν Μίκαελ Κάρικ και Μαρουάν Φελαϊνί, οι οποίοι μάλιστα ταλαιπωρήθηκαν και από τραυματισμούς. Ο Φαν Χάαλ βλέποντας τη «μαύρη τρύπα» στον άξονα επιστράτευσε τους δύο έμπειρους χαφ, με αποτέλεσμα να δέσει το κέντρο της Γιουνάιτεντ. Στα τρία τελευταία νικηφόρα παιχνίδια, οι δύο χαφ δεν έχουν λείψει λεπτό από την ενδεκάδα, κερδίζοντας με το σπαθί τους μια θέση στο αρχικό σχήμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: