Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Δοκιμασία αντοχής για ΠΑΟΚ οι οκτώ επόμενες αγωνιστικές!!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για την δύσκολη συνέχεια του ΠΑΟΚ τις οκτώ επόμενες αγωνιστικές, για τον Ολυμπιακό που είναι πάντα φαβορί και για τον ΠΑΟ που θέλει να ξαναμπεί στο κόλπο.

Δοκιμασία αντοχής για ΠΑΟΚ οι οκτώ επόμενες αγωνιστικές
Με έναν παίκτη για τον οποίο είχα κάνει την εκτίμηση πως θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ, στη φετινή χρονιά, ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το κάζο με τον Πανθρακικό και θα πάει στο ντέρμπι με το +2. Ο Φακούντο έχει τεχνική δυσεύρετη, στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό που τον πάει πίσω, είναι πως υστερεί μυϊκά και έχει συχνά τραυματισμούς. Για τους Θεσσαλονικείς, τόσο αυτός όσο και ο Μακ, αποτέλεσαν δύο απόλυτα εύστοχες μεταγραφές.

Από εδώ και μπρος και για τον επόμενο 1.5 μήνα, ακολουθεί το κρας-τεστ για την ομάδα του Άγγελου. Η δοκιμασία του «Δικεφάλου» του Βορρά, δεν σχετίζεται μόνο με το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Η δοκιμασία του ΠΑΟΚ, είναι μπροστά του, καθώς τις επόμενες οκτώ αγωνιστικές, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, καλείται να δώσει έξι εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης και το ρόστερ του θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Αναφέρομαι πρώτα στον προπονητή, που θα έχει να διαχειριστεί πολλά, απανωτά και δύσκολα παιχνίδια, έχοντας μεν λύσεις στην επίθεση, αλλά πολύ περιορισμένες επιλογές στην άμυνα. Εκεί και το φόρτωμα από κάρτες και πιθανοί τραυματισμοί, μπορεί να φέρουν τον ΠΑΟΚ στα όρια του.

Στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός με πολύ μεγαλύτερο ρόστερ, θα διαχειριστεί ένα πιο εύκολο πρόγραμμα, με μοιρασμένα τα παιχνίδια του, εντός και εκτός έδρας. Ασφαλώς ο Μίτσελ θα πρέπει ν’ αξιοποιήσει περισσότερο, παίκτες στους οποίους μέχρι τώρα δεν έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες. Αν κάτι τέτοιο συμβεί και έρθουν νίκες, τότε οι όποιες γκρίνιες για την διαχείριση του ρόστερ από πλευράς του, μπορεί να καταλαγιάσουν. Αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να βρει ηρεμία μέσα από τα αποτελέσματα του, θα προσθέσει ακόμα περισσότερες πιθανότητες (όντας έτσι κι αλλιώς το φαβορί) να κόψει και φέτος πρώτος το νήμα, με άνεση.

Δύο δύσκολες δοκιμασίες, που θα κρίνουν αν μπορεί να μείνει σχετικά κοντά στην κορυφή, έχει μπροστά του και ο Παναθηναϊκός. Με νικηφόρο αποτέλεσμα γι’ αυτόν στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα στο Φάληρο, την Τετάρτη, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, δεν θα δικαιούται κανείς να τον έχει ξεγραμμένο, αλλά θα πρέπει να περάσει αμέσως μετά κι από τον Τρίπολη. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα δύσκολο διάστημα, στο οποίο του έλειψε ο Μπεργκ και είχε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αν ξεχειμωνιάσει σε απόσταση επαφής από την κορυφή και δίχως να έχει ευρωπαϊκά ματς στο καλεντάρι του, ο Παναθηναϊκός με δεύτερο γύρο σαν τον περσινό, μπορεί να προσδοκά, πως είναι σε θέση να ξαναμπεί στο κόλπο.

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ, που πλέον παίρνει για τα καλά τον αέρα και εκτιμώ πως και με την ψυχολογία στα ύψη, έχοντας βγάλει και ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, θα κάνει πάρτι στο Πρωτάθλημα της Football League. Tώρα που ακολουθούν και πιο απλά ματς, ίσως μια αλλαγή στην προσέγγιση των αγώνων και η τοποθέτηση δύο επιθετικών, να κάνει ακόμα πιο όμορφα και χορταστικά τα παιχνίδια για τον κόσμο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: