Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η «κατάρα» της κρέμας!!

Από τον Φίγκο στον Μέσι, για κάποιον απίθανο λόγο όσοι διαφήμισαν το εν λόγω προϊόν, είδαν την καριέρα τους να αντιμετωπίζει προσωρινό ή μόνιμο πρόβλημα.
Oπως είναι γνωστό, οι αθλητές και δη οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να προσέχουν τη διατροφή τους. Το βέβαιο είναι πως δεν πρέπει να τρώνε «junk food». Προφανώς κανείς δεν τους έχει αναφέρει πως καλό θα ήταν να αποφεύγουν και τις κρέμες. Όχι να τις γεύονται, μα να τις προωθούν. Εκείνοι ειδικά που βρίσκονται στην ζώνη υψηλού κινδύνου είναι εκείνοι που αγωνίζονται επί ισπανικού εδάφους. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 16 περιπτώσεις από το 1997 έως σήμερα έρχονται για να επιβεβαιώσουν πως στην αγορά κυκλοφορεί ένα προϊόν, το οποίο όποιος το διαφημίζει, βλέπει προσωρινά ή σε μόνιμη βάση την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα.
Είναι σίγουρο πως αυτή την ιδιαίτερη «κατάρα» της κρέμας δεν την γνώριζαν οι Λιονέλ Μέσι και Ρομπίνιο. Ο Αργεντινός και ο Βραζιλιάνος όταν βρέθηκε για λίγο στη Ρεάλ Μαδρίτης είχαν αποτελέσει τα τελευταία «θύματα» της. Αφού αποφάσισαν να κάνουν το promotion, ο πρώτος αντιμετώπισε σοβαρούς διαδοχικούς τραυματισμούς και ο δεύτερος είχε χάσει την εμπιστοσύνη του τότε κόουτς των Μαδριλένων, Μπερντ Σούστερ και κατ’ επέκταση την θέση του στην 11άδα της Βασίλισσας, με τη συνέχεια της πορείας του να είναι γνωστή.



Στα χρόνια που είχαν προηγηθεί, είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά σε πρωτοκλασάτους αθλητές που είχαν κληθεί να προβάλουν τη γλυκιά γεύση του ομολογουμένως νόστιμου προϊόντος, που ευτυχώς δεν φαίνεται να έχει καμία αρνητική συνέπεια για όσους το καταναλώνουν γενικότερα! Οι πρώτοι (1997) που έπεσαν «θύματα» της «κατάρας» ήταν οι Χοσέ Λουίς Καμινέρο και Σέρχι Μπρουγκέρα. Ο πρώτος ανήκε στους πρωταγωνιστές του αλησμόνητου νταμπλ της Ατλέτικο Μαδρίτης (1996) του Μίλινκο Πάντιτς και έκτοτε η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα, όπως συνέβη και με τον ταλαντούχο συμπατριώτη του τενίστα.



Ακολούθησαν (1998) ο πιλότος μοτοσικλετών, Αλεξ Κριβεγιέ και ο διεθνής επιθετικός Αλφόνσο. Η επόμενη χρονιά βρήκε τους Ζεράρ (τότε μέσος της Βαλένθια) και Φερνάντο Μοριέντες σε αυτή την άσχημη θέση, με τον δεύτερο ειδικά να πραγματοποιεί μία από τις χειρότερες σεζόν της καριέρας του, σημειώνοντας μόλις έξι γκολ. Σειρά πήραν έπειτα οι Λουίς Φίγκο, Πεπ Γκουαρδιόλα (2000),Χουάν Κάρλος Φερέρο, Λουίς Ενρίκε (2001), Ικερ Κασίγιας, Τσάβι (2002), Ροναλντίνιο (2006).



Γουρουνοκεφαλή…
Το 2000 συνέβη μια από τις πλέον χαρακτηριστικές ιστορίες που συνέβαλαν στην καταγραφή της «κατάρας» της κρέμας. Τότε τα πρόσωπα της υπόθεσης ήταν οι Λουίς Φίγκο και Πεπ Γκουαρδιόλα που βίωναν εξαιρετική σεζόν τους στη Μπαρτσελόνα. Τα πάντα όμως άλλαξαν έπειτα από την κοινή παρουσία τους στη διαφήμιση. Για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό αρχικά φάνηκε θετική η επίδραση, καθώς πήρε σούπερ μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πορεία όμως η κατάσταση άλλαξε. Ο χαρακτηρισμός  «προδότης» τον ακολουθούσε καθ όλη τη σεζόν και στην πρώτη επίσκεψη στο «Καμπ Νόου» έζησε την χειρότερη στιγμή του, με τους οπαδούς της Μπάρτσα να πετούν στον αγωνιστικό χώρο την περίφημη πλέον γουρουνοκεφαλή.
Το ίδιο άσχημα και ακόμα χειρότερα πήγαν τα πράγματα για τον τότε αρχηγό των Μπλαουγκράνα. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε για μήνες εκτός αγώνων. Εκείνο μάλιστα το χρονικό σημείο αποτέλεσε την αρχή του τέλους του από την ομάδα της καρδιάς του, αλλά και της καριέρας του κατ’ επέκταση.
Ας έμενε στα πατατάκια...
Όπως λέγεται συνήθως, «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση». Η «κατάρα» της κρέμας που έχει πλήξει κυρίως τη Μπαρτσελόνα, είχε ως προτελευταίο θύμα τον Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέχρι το 2006 μάγευε, κατακτώντας το Champions League, το πρωτάθλημα και τις καρδιές των ποδοσφαιρόφιλων. Από τότε όμως που έκανε τη διαφήμιση, σταδιακά πήρε κιλά και φαινόταν ότι δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Ηταν πλέον καταφανές πως δεν έπρεπε ποτέ να δεχτεί να φάει κρέμα. Οχι μετά απ' όσα είχαν συμβεί στους προηγούμενους. Το καλύτερο θα ήταν να είχε αρκεστεί στα πατατάκια και τις τσίχλες που... πουλούσε πριν. Κάτι που από ότι φάνηκε αργότερα και με τον Μέσι, κάνουν καλό στην καριέρα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: