Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Oταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα επευφημούν τον Μπενίτες...!

O Γιώργος Χελάκης γράφει για τον Παραγουανό επιθετικό, τη θέση του και το μέλλον του στους «ερυθρολεύκους»...

Oταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα επευφημούν τον Μπενίτες...
Tο ερώτημα έρχεται από τα πρώτα σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα. Ο Χόρχε Μπενίτες ήταν από τους πρωταγωνιστές της άνετης νίκης των «ερυθρολεύκων».

Τι μπορείς όμως να πεις για τον σέντερ φορ μιας ομάδας που βάζει τέσσερα γκολ χωρίς αυτός να βάλει κανένα;

Το πρώτο που σκέφτεται κανείς είναι μήπως ο νεαρός διεθνής από την Παραγουάη παίζει σε λάθος θέση. Μήπως δεν είναι σέντερ φορ. Θα προσχωρούσα σε αυτή την άποψη αν ο Μπενίτες ήταν μακριά από τις φάσεις και δεν γινόταν αποδέκτης της τελικής πάσας από τους συμπαίκτες του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ισα - ίσα βρέθηκε σε τέτοιες φάσεις, αλλά τις σπατάλησε όλες. Φαίνεται ότι το αριστερό του πόδι δεν «δουλεύει» καλά, ίσως να δουλεύει ελάχιστα. Χαρακτηριστική ήταν και η αδυναμία του να τελειώσει τις φάσεις «με τη μία». Καθυστερούσε, μπερδευόταν και το πουλάκι πέταγε...

Κάπου εδώ σταματούν τα «άσχημα» νέα για τον Χόρχε Μπενίτες. Είναι μοντέρνος παίκτης, με συνεχή κίνηση. Επιταχύνει ταχύτατα, επιτίθεται κατά μέτωπο, έχει δυνατές πλάτες στα τζαρτζαρίσματα και αξιόλογη ντρίμπλα. Του αρέσει να κινείται κυρίως από τα αριστερά και να συγκλίνει. Δεν διστάζει να πηγαίνει στις προσωπικές μονομαχίες και παίζει για τους συμπαίκτες του.

Ο Χόρχε Μπενίτες είναι παίκτης ποιότητας με περιθώρια εξέλιξης. Στους ανοικτούς χώρους θα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε κάθε άμυνα. Ερχεται από μεγάλο διάστημα αποχής, χωρίς παιχνίδια στα πόδια του και σε άγνωστο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Είναι σέντερ φορ, άλλης λογικής από τον Κώστα Μήτρογλου. Κινείται περισσότερο και δημιουργεί για τους συμπαίκτες. Μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να παίξει δεύτερος επιθετικός σε σύστημα 4-4-2.

Στην Κέρκυρα έδειξε ότι διαθέτει ποδοσφαιρική παιδεία και βούληση να βάλει τον προσωπικό εγωϊσμό του κάτω από τις ανάγκες της ομάδας.

Υγιής και απαλλαγμένος από το άγχος της επιβεβαίωσης θα πάρει γερό χειροκρότημα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: