Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η αρχή και το τέλος του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης αφήνει πίσω του μέσω του sport-fm.gr το... χρήσιμο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και ακούει τις φωνές στο Καραϊσκάκη, από την κρίσιμη επίσκεψη του ΠΑΟΚ.

Η αρχή και το τέλος του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη
Πιο κοντά στο πνεύμα του ντέρμπι της Τετάρτης (3/12) βρέθηκε ο ΠΑΟΚ. Όχι τόσο με το αποτέλεσμα, όσο με την ανατροπή, σε ένα αγώνα που μέτρησε τις δυνάμεις του με αρκετές απουσίες. Γιατί, κόντρα στον Πανθρακικό, που προηγήθηκε 1-2, κινδύνεψε να χάσει την πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα. Αλλά, με την ανατροπή σε 3-2, παρέμεινε και ενίσχυσε τον ενθουσιασμό που έτσι κι αλλιώς διαθέτει ως ομάδα, από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος.

Άλλωστε, αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία αυτής της ομάδας, που όλοι γνωρίζουμε ότι η σύγκριση με τον άμεσο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, θα την φέρει αυτόματα δεύτερη.

Η αγωνία, το άγχος για την ανατροπή ήταν ένα ευνοϊκό σενάριο στον αγώνα με τον Πανθρακικό, λίγο πριν τη σέντρα ενός ντέρμπι, που είναι τελικός, ένας από τους ελάχιστους που θα παρακολουθήσουμε φέτος.

Όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα ίσως να μην μετρούν καθόλου και το σκηνικό, μετά τον αγώνα της Τετάρτης, ενδεχομένως να αλλάξει οριστικά την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στα τρία πιθανά αποτελέσματα, θα παίξει σημαντικό ρόλο ο τρόπος με τον οποία θα προκύψουν.

Η ισοπαλία θα είναι ευνοϊκή για τον πρωτοπόρο, αλλά, δεν είναι ποτέ ένα αποτέλεσμα που καθορίζει το μέλλον της πορείας των δύο ομάδων και ειδικά του ΠΑΟΚ, που θα εξακολουθεί να νοιώθει ζεστή την ανάσα του Ολυμπιακού.

Το «διπλό» δεν μπορεί παρά να είναι ο μοναδικός σκοπός της επίσκεψης στον Καραϊσκάκη και ο λόγος για τον οποίο ο φετινός ΠΑΟΚ αποδίδει το ποδόσφαιρο που τον διατηρεί στην κορυφή και διεκδικητή ενός τίτλου.

Πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα του ξεφύγει το τίτλος, αν «φύγει» με πέντε βαθμούς, που στην ουσία είναι παραπάνω αν ερμηνεύσουμε μια επιτυχία μέσα στο Καραϊσκάκη.

Μόνο αυτή η λογική οδηγεί τον φετινό ΠΑΟΚ και δεν επιτρέπεται να υπάρχει ουδεμία έκπτωση, εφόσον διατηρεί τον γνωστό στόχο για την κατάκτηση του τίτλου το Μάη του ΄15.

Όλοι γνωρίζουμε και δεν είναι δα καμία πρόβλεψη που χρειάζονται μαντικές ικανότητες, ότι το αποτέλεσμα του αγώνα της Τετάρτης μπορεί να διαμορφώσει -σε μεγάλο βαθμό- την έκβαση της φετινής κούρσας.

Ίσως να αλλάξουν τα πάντα μετά τον αγώνα. Ίσως να επιστρέψουμε στα γνωστά.

Αυτές οι εξετάσεις είναι οι πιο κρίσιμες. Τα υπόλοιπα, που αφορούν τη συνέχεια στην πορεία του φετινού ΠΑΟΚ, είναι για. λαϊκή κατανάλωση.
Αν κερδίσεις, το βήμα που κάνεις είναι τεράστιο. Αν χάσεις, είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: