Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σκέφτεται την αποχώρηση ο Πηλαδάκης!!

Σκέφτεται την αποχώρηση ο Πηλαδάκης
To ενδεχόμενο αποχώρησης από την Λάρισα εξετάζει σοβαρά ο Κώστας Πηλαδάκης. Ο πρόεδρος των «βυσσινί» μετά από όσα έγιναν στο ματς με τον Πανσερραϊκό φέρεται να σκέφτεται να βάλει τίτλους τέλους στην παρουσία του στην ομάδα.

Ο επικεφαλής της ΑΕΛ εξοργισμένος από τις αποφάσεις του διαιτητή Παπαπέτρου και των βοηθών του αποχώρησε από το AEL FC ARENA. Μάλιστα πήρε το μικρόφωνο του δημοσιογράφου από το συνδρομητικό κανάλι που κάλυπτε τον αγώνα και προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η δική μου απόφαση είναι η αποχώρηση. Κρατήστε τους ανθρώπους που θέλετε. Αυτούς που δεν πληρώνουν και καταστρέφουν το ποδόσφαιρο».

Αν αυτή εν θερμώ απόφαση υλοποιηθεί τότε την προεδρία του συλλόγου θα αναλάβει πιθανότατα κάποιο άλλο μέλλος του Δ.Σ

πηγή: sportfm.gr

Θρίαμβος με τη θρυλική ραβέρσα του Τρόντζου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάκτηση του Κυπελλούχων από την ΑΕΚ το 1968 αποτελεί ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό. Ηταν η πρώτη μεγάλη διάκριση και φυσικά έμεινε στην ιστορία. Για να φτάσει όμως στον τελικό η "Ενωση" χρειάστηκε ένα θαύμα κόντρα στην πανίσχυρη Ινις Βαρέζε στα ημιτελικά.
Θρίαμβος με τη θρυλική ραβέρσα του Τρόντζου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η πρόκριση ελληνικής ομάδας για πρώτη φορά σε τελικό ήρθε με την μυθική πια ραβέρσα του Γιώργου Τρόντζου σχεδόν στην εκπνοή της ρεβάνς, στις 14 Μαρτίου 1968, με τους Ιταλούς στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Στο πρώτο παιχνίδι στο "Ολντρίνι" η κάτοχος του τίτλου τσακίζει την ΑΕΚ με 78-60. Ολα μοιάζουν χαμένα. Κι όμως για εκείνη την ΑΕΚ τίποτα δεν ήταν απίθανό. Η παρέα του νεαρού τότε Ντίνο Μενεγκίν λιώνει σαν το κερί από την πίεση 60.000 φιλάθλων.
Ο γιατρός της ομάδας τότε, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θυμάται:
«O Tρόντζος είχε χτυπήσει το πόδι του, αλλά ο αθεόφοβος ανέλαβε την τελευταία προσπάθεια. Eκανε τη ραβέρσα του από τη γωνία και το έβαλε για να προκριθούμε. Σκεφτείτε, δε, ότι από τη γωνία ο Tρόντζος σπάνια επιχειρούσε να σουτάρει, πολύ περισσότερο με ραβέρσα. Kι όμως την έβαλε. H μεγάλη πλάκα έγινε στο παιχνίδι της Iταλίας με τη Bαρέζε. Δεν είχαμε παίξει καλά, χάσαμε 18 πόντους και αμέσως μετά το ματς οι Iταλοί μας έκαναν ένα τραπέζι. Eμείς εκεί πήγαμε χαμογελαστοί και κάναμε πλάκα. Oι αντίπαλοι μας έβλεπαν και απορούσαν. Mε πλησιάζει ένας παράγοντας της Bαρέζε και με ρωτά: "Πώς γίνεται να είστε τόσο πρόσχαροι όταν έχετε χάσει με τόσους πόντους;"... Tου απάντησε ότι "μα, αν δεν το έχεις καταλάβει έχουμε προκριθεί ήδη. Στην Aθήνα θα σας κερδίσουμε με περισσότερους κι αν θέλεις, βάζω στοίχημα ένα σπίτι". Tρελάθηκε ο Iταλός».
Κι όντως, η ΑΕΚ προκρίθηκε. Με εκείνο το καλάθι το οποίο βλέπετε στο φινάλε του βίντεο έγινε το 72-52, το -18 ανατράπηκε και η πρόκριση στον τελικό με τη Σλάβια ήταν γεγονός!
ΑΕΚ (Νίκος Μήλας): Αμερικάνος 31, Τρόντζος 12, Ζούπας 12, Λαρεντζάκης 3, Χρηστέας 4, Τσάβας, Βασιλειάδης 10.

Ινις: Ολάντονερ 13, Μπουφαλίνι 10, Ρουσκόνι 6, Μποβόνε 6, Βιλέτι 2, Σάλιβαν 6, Μενεγκίν 6, Τζερκάτι 3.
ΠΗΓΗ: Sday.gr


Αξίζει να πεθάνει η Ελλάδα και να ζουν δύο καθάρματα;

Ήταν τότε που ενώ είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση της δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο IMF (ΔΝΤ). Ο Χάρρυ Κλυνν σχολιάζει...
Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές, γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κλπ., ξαφνικά έλεγαν "καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο IMF; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;". Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται».
Αυτά είπε στη Βουλή ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου για τους πολιτικούς που έμελε να εκτελέσουν εν ψυχρώ την Ελλάδα.
Κάνανε τα αδύνατα δυνατά οι μειοδότες… Κίνησαν γη και ουρανό, βάλανε τα νερομπίστολα πάνω στο τραπέζι, μίλησαν για διεφθαρμένους Έλληνες, Τιτανικούς, παραφούσκωσαν το έλλειμμα μόνο και μόνο να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ και τα κατάφεραν…
Κατάφεραν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε τριτικοσμική χώρα στην κατηγορίας Περού και Μπαγκλαντές… Δύο καθάρματα πολιτικοί έδεσαν σιδηροδέσμια μια χώρα, τη χώρα τους, και την παρέδωσαν λεία στον Γερμανικό νεοεπεκτατισμό και το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο!
ΓΙΑΤΙ;
Αυτοί σίγουρα ξέρουν το γιατί και όλοι εμείς το υποψιαζόμαστε…
Είναι πλέον δουλειά της Δικαιοσύνης να βρει του λόγους… Όσο ακόμα είναι νωρίς…
Αξίζει να πεθάνει η Ελλάδα και να ζουν αυτά τα καθάρματα; Ποιες εξεταστικές επιτροπές και ποια Ειδικά Δικαστήρια;
Συνοπτικές διαδικασίες και άμεση τιμωρία…
Πολλοί αν όχι οι περισσότεροι των Ελλήνων θεωρούν αποτυχημένο τον ΓΑΠ. Κάνουν λάθος, ο Παπανδρέου όχι μόνο πέτυχε σ’ αυτό για το οποίο επιλέγει, αλλά έθεσε και εκτός μάχης τον Αντώνη Σαμαρά, καθιστώντας τον μάλιστα συνένοχο στο προδοτικό του έργο!
Από δω και πέρα ο λαός έχει το λόγο, αφού είναι και ο μόνος που μπορεί να σταματήσει αυτόν τον όλεθρο…
ΠΗΓΗ: http://harryklynn.blogspot.com

«Γι’ αυτόν τα χρήματα δεν είναι το παν»

«Γι’ αυτόν τα χρήματα δεν είναι το παν»
Πεπεισμένος πως δεν πρόκειται ο Φαν Πέρσι να φύγει σύντομα από την Άρσεναλ, ακόμα και αν του προσφέρουν συμβόλαιο με καλύτερες οικονομικές απολαβές, είναι ο πρόεδρος των Λονδρέζων, Πίτερ Χιλ-Γουντ.

Αν και οι φήμες συνεχώς αυξάνονται για μελλοντική φυγή του πρώτου σκόρερ της Άρσεναλ από το «Emirates», ο πρόεδρος της ομάδας του βόρειου Λονδίνου έχει αντίθετη άποψη, παρ’ όλο που το συμβόλαιο του «ιπτάμενου Ολλανδού» λήγει το καλοκαίρι του 2013. « Νομίζω πως ο Ρόμπιν και η οικογένειά του είναι χαρούμενοι στο Λονδίνο. Δεν πιστεύω ότι τα λεφτά αποτελούν τον μεγαλύτερο στόχο του».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για το μεταγραφικό σχεδιασμό που θα ακολουθήσουν οι «κανονιέρηδες» το ερχόμενο καλοκαίρι. «Αν βρούμε το σωστό παίκτη για την σωστή θέση θα τον αποκτήσουμε. Έχουμε αρκετά χρήματα, αλλά θα τα ξοδέψουμε με σύνεση».

πηγή: sportfm.gr 

Δύο αγωνιστικές σε Πισάρο!!

Δύο αγωνιστικές σε Πισάρο
Ακριβά πλήρωσε ο Κλαούντιο Πισάρο το χαστούκι που έδωσε στον Εμάνουελ Πόγκατετς στην αναμέτρηση της Βέρντερ με το Ανόβερο. Το ελαφρύ χτύπημα του Περουβιανού φορ στον Αυστριακό αμυντικό δεν έγινε αντιληπτό από τον διαιτητή, αλλά «συνελήφθη» από την κάμερα και η πειθαρχική επιτροπή της γερμανικής ομοσπονδίας ήταν αμείλικτη.

Μετά την τιμωρία του ο Πισάρο, που έχει πετύχει 16 γκολ φέτος στην Bundesliga, θα απουσιάσει από τα ματς με Ντόρτμουντ και Άουγκσμπουργκ.




πηγή: sportfm.gr

Αδειοδότηση και μετά επανεκκίνηση!!

Αδειοδότηση και μετά επανεκκίνηση
Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sday.gr για τις οικονομικές και αγωνιστικές λύσεις που καλούνται να βρουν το επόμενο διάστημα οι άνθρωποι του Άρη.

Βυθισμένη στη δίνη των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αναδύονται κάθε μέρα (είναι σαν την Λερναία Ύδρα, ένα κεφάλι κόβεις δέκα βγαίνουν) και της ικανοποίησης των κριτηρίων που απαιτούνται για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, μοιάζει τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του Αρη. Στην οδό Αλκμήνης όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ, τα πάντα κινούνται γύρω από αυτή τη λέξη, σε σημείο που καθετί άλλο- ακόμη και το αγωνιστικό- φαντάζει πολυτέλεια. Κάπως έτσι πέρασε στα ψιλά η αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Καραϊσκάκη, που εκτός από το προφανές (ότι δηλαδή δυσκόλεψε την ούτως ή άλλως δύσκολη είσοδο της ομάδας στα πλει-οφ) άφησε πληγές που θα χρειαστεί προσπάθεια για να επουλωθούν.

Η εικόνα μιας ομάδας δηλαδή που ξεκάθαρα επέλεξε να μην δώσει το 100% στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δημιουργώντας ρήγματα στη σχέση της με τον κόσμο, την εκτίμηση του οποίου θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ να την κερδίσει. Οι οπαδοί του Αρη πέρασαν από πολλές πίκρες για να φτάσουν πέρσι να αποκλείουν την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούν ότι η ομάδα τους δεν θα προσπαθεί ακόμη και αν όλα είναι εις βάρος της. Οι απουσίες, ο διαιτητής.. ο καιρός, ο ανάδρομος Ερμής.
Άλλωστε η συμμετοχή του Αρη στα πλει-οφ και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα καταστήσει πιο ανώδυνη την αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων. Κοινώς- και ας το έχουν κατά νου αυτό οι ποδοσφαιριστές και ο Μασάδο- όσο περίεργο και αν ακούγεται, τα χρήματά τους θα τα πάρουν πιο εύκολα και ενδεχομένως πιο γρήγορα με τα έσοδα της συμμετοχής στην Ευρώπη.  
Από την εξίσωση δεν μπορεί να λείπει και ο Μανουέλ Μασάδο. Έχασε πόντους ο πορτογάλος στα δυο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, παρότι το πρώτο το κέρδισε. Κάλλιστα θα μπορούσε να το είχε χάσει με τους πειραματισμούς του στο πρώτο ημίχρονο. Έχει έξι αγωνιστικές να πείσει ότι αξίζει να ηγηθεί της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Μπορεί να μην τα καταφέρει ο Αρης. Δεν είναι φαβορί ακόμη και αν κάνει το απόλυτο. Έχει σημασία όμως η εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα. Να αφήνει υποσχέσεις ότι με κατάλληλες κινήσεις και χωρίς τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού στον σχεδιασμό, θα μπορέσει να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις.
Προς το παρόν, είπαμε. Προέχει η μάχη της αδειοδότησης που μαίνεται σε πολλά επίπεδα. Όταν όμως με το καλό, τελειώσει θετικά το θέμα, η διοίκηση του Αρη οφείλει να βγει μπροστά, να ανοιχτεί στον κόσμο, να εγκαταλείψει την πολιτική της σιωπής την οποία έχει επιλέξει εξαιτίας των δεκάδων προβλημάτων, ώστε να οικοδομήσει μια νέα σχέση μαζί τους.

πηγή: sday.gr

Στάση στη Θράκη!!

Στάση στη Θράκη!
Από την Θράκη δεν περνάει κανείς!

Με το απόλυτο των νικών (9Χ9) στην έδρα του, ο Πανθρακικός επικράτησε με σκορ 1-0 του Πλατανιά Χανίων στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Football League.

Από το τρίτο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, με το σουτ του Κοντουγουλίδη να σταματά στο αριστερό δοκάρι, αλλά ο Λιαπάκης που καιροφυλακτούσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Για 8o ματς αήττητη η ομάδα του Σάββα Παντελίδη που στοχεύει στην επιστροφή στην πρώτη κατηγορία.

Συνθέσεις:

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Βαγγελόπουλος, Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Λιαπάκης (66' Ρεκλείτης), Πόνσε (75' Γωνιάδης), Μίνγκας (85' Χλωρός), Μπαϊκαρά, Κοντογουλίδης.

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Παληγεώργος, Τζάνης (17' Δημήτρης), Ραπτάκης (46' Μιρτσέτα), Δέντσας, Μαραγκός, Πάγκαλος (68' Χαϊκάλης), Μαραγκουδάκης, Γκονζάλες, Ναζλίδης.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Αναλυτικά, η 19η αγωνιστική:

Τετάρτη 14/03

Καλλιθέα-Καλλονή 0-3
(54' Ζουρούδης, 71' Μανούσος, 90+2' Λεοζίνιο)

Παναχαϊκή-Βέροια 0-0

Πιερικός-Βύζας Μεγάρων 2-0
(57' Πουρτουλίδης, 87' Μοκάκε)

Λάρισα-Πανσερραϊκός 0-1
(74' Ντιόγκο)

Εθνικός Αστέρας-Ηρακλής Ψαχνών 0-2
(31' Αλεξάντροβιτς, 38' Σέγγος)

Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1
(31' Βοσκόπουλος-72' Γιόνδης)

Αναγέννηση Επανομής-Φωκικός 1-1
(67' πεν. Καραγιάννης-48' Καλλέργης)

Πανθρακικός-Πλατανιάς 1-0
(3’ Λιαπάκης)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική:

Πανθρακικός-Παναχαϊκή
Βέροια-Πιερικός
Πλατανιάς Χανίων-Καλλιθέα
Βύζας Μεγάρων-Λάρισα
Καλλονή-Θρασύβουλος
Πανσερραϊκός-Εθνικός Αστέρας
Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Φωκικός

πηγή: sportfm.gr

Την Παρασκευή σώζεται η Ευρώπη…!!

Την Παρασκευή σώζεται η Ευρώπη…
Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο κάλεσε την ερχόμενη Παρασκευή ο Δημήτρης Γόντικας, το οποίο θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Μαρούσι στις 14:00.

Ο λόγος, είναι για να μπορέσουν να εκταμιευθούν οι 745.000 ευρώ που θα βάλει με τη μορφή χορηγίας ο Αδαμάντιος Πολέμης.

Ο επιχειρηματίας, την Τετάρτη το πρωί κατέθεσε 250.000€ στην ΠΑΕ, ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό του συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο Αδαμάντιος Πολέμης, άγνωστο ακόμη γιατί, δεν θέλει να αυξήσει το ποσοστό του. Επειδή όμως δεσμεύτηκε πως θα δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ στον σύλλογο (το οποίο εάν προστεθεί στο 1,7 του Βγενόπουλου σώζει τον Παναθηναϊκό από τις ευρωπαϊκές περιπέτειες), τα υπόλοιπα, θα τα βάλει με την μορφή χορηγίας. Η οποία για να εγκριθεί, πρέπει να περάσει από διοικητικό Συμβουλιο.

Για αυτό τον λόγο, ο Δημήτρης Γόντικας για να επιταχύνει τις διαδικασίες και να μπούνε λεφτά στα ταμεία της ομάδας, κάλεσε έκτακτο Δ.Σ. την ερχόμενη Παρασκευή στις 14:00, το οποίο θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Αλλά θα έχει πετύχει σε πολύ γρήγορο διάστημα από τις 23 Φεβρουαρίου που επισκέφτηκε την UEFA, να λύσει το αρχικό οικονομικό πρόβλημα. Και στα αυτιά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μόλις ακούσει τα νέα, θα ηχήσει καλά.

πηγή: sportfm.gr

Στην προεπιλογή για Λονδίνο ο Ροναλντίνιο!!

Στην προεπιλογή για Λονδίνο ο Ροναλντίνιο
Ο Ροναλντίνιο είναι μεταξύ των 52 παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην προεπιλογή της Βραζιλίας για την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η ομάδα της «σελεσάο» θα αποτελείται από 18 παίκτες, τρεις εκ των οποίων επιτρέπεται να είναι ηλικίας άνω των 23 ετών.

Στη λίστα είναι επίσης οι Τιάγκο Σίλβα, Ντάνιελ Άλβες, Ζούλιο Σέζαρ, Αλεξάντρε Πάτο, Μαρσέλο, Ράφαελ και Νεϊμάρ.

Αναλυτικά οι 52 της λίστας: Αντριάνο, Άλβες (Μπαρτσελόνα), Σάντρο, Ντανίλο, Χουλκ (Πόρτο), Τιάγκο Σίλβα, Πάτο (Μίλαν), Νταβίντ Λουίς (Τσέλσι), Ντέντε, Φάγκνερ, Άλαν, Ρομούλο (Βάσκο ντα Γκάμα), Αντρέ, Μπέρναρντ, Ρενάν Ριμπέιρο (Ατλέτικο Μινέιρο), Μπρούνο, Σάντρο (Τότεναμ), Ντιέγκο Άλβες, Ζόνας (Βαλένθια), Ντάγκλας Κόστα, Φερναντίνιο (Σαχτάρ), Ντουντού (Ντιναμό Κιέβου), Ελίας (Σπόρτινγκ), Έλκερσον, Τζέφερσον (Μποταφόγκο), Φερνάντο (Γκρέμιο), Γκάμπριελ (Κρουζέιρο), Γκαμπριέλ Σίλβα (Νοβάρα), Γκαλιάρδο, Ροναλντίνιο (Φλαμένγκο), Γκάνσο, Νεϊμάρ, Ράφαελ Καμπράλ (Σάντος), Τζουλιάνο (Ντνίπρο), Ενρίκε (Γρανάδα), Ερνάνες (Λάτσιο), Ζουάν, Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ), Λεάντρο Νταμιάο, Όσκαρ, Ρομάριο (Ιντερνασιονάλ), Γουίλιαν, Λούκας (Σάο Πάουλο), Λούκας Μέντες (Κοριτίμπα), Λουιζάο (Μπενφίκα), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκίνιος (Κορίνθιανς), Νέτο (Φιορεντίνα), Κουτίνιο (Εσπανιόλ), Ράφαελ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Ουέλινγκτον (Φλουμινένσε).

πηγή: sportfm.gr

Φάγανε χοντρό πρόστιμο οι Δικέφαλοι!!

Βαριά χρηματική ποινή επιβλήθηκε σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ενόψει της 24ης αγωνιστικής. 8000 θα πληρώσει η Ένωση, 7.000 συνολικά στον Δικέφαλο του Βορρά.
Φάγανε χοντρό πρόστιμο οι Δικέφαλοι!
Άλλες εποχές βέβαια αυτά τα ποσά θα θεωρούντουσταν... ψιλολόγια, αλλά σήμερα λόγω της κρίσης δεν υπάρχει ούτε σάλιο.
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 24ης Αγωνιστικής.
Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων εκατό ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Boloni Lazlo (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Boloni Lazlo: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Boloni Lazlo χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 8η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

*Η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΕ SKODA Ξάνθη – Μ.Ουζουνίδης αναβλήθηκε για την επόμενη δικάσιμο.

"Δεν το βάζουμε κάτω"

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τον βαθμό στη Λιβαδειά, με τον Αναστασιάδη να τονίζει πως η ομάδα έχει προβλήματα αλλά δεν τα παρατάει.
"Δεν το βάζουμε κάτω"
«Σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο, δεν κατεβήκαμε στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε, πιέσαμε και, παρά το γεγονός πως το παιχνίδι θα μπορούσε να τελειώσει στο δοκάρι (σ.σ. του Κόρμπου στο 87'), καταφέραμε και πήραμε το βαθμό. Προχωράμε, έχουμε πολλά προβλήματα, όμως δεν το βάζουμε κάτω», είπε ο τεχνικός του ΠΑΣ.

ΟΚ, υπάρχουν και χειρότερα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που συνέβη στην Πολωνία είναι αλήθεια οτι (ακόμα) δεν το έχουμε δει στην Ελλάδα... Μεθυσμένοι οπαδοί της Λεχ Πόζναν εισέβαλαν σε ματς επιπέδου... τζούνιορ (7χρονα παιδάκια, συγκεκριμένα), άναψαν καπνογόνα στην εξέδρα και πέταξαν ρολλά μες στο παρκέ, προκαλώντας τη διακοπή του ματς...
ΟΚ, υπάρχουν και χειρότερα... (ΒΙΝΤΕΟ)
Μη χειρότερα...


 πηγή: sportdog.gr









Χάσ`το κι εσύ, μπορείς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάσ`το κι εσύ, μπορείς! (ΒΙΝΤΕΟ)Τα πιο ωραία γκολ... χάνονται στη Λατινική Αμερική, τελικά! Δείτε την ευκαιρία που έχασε ο Σαντιάγο Ρομέρο της Νασιονάλ στο ματς με την Αλιάνζα Λίμα για το Κόπα Λιμπερταδόρες!


 πηγή: sportdog.gr







Τερματοφύλακας... διαμάντι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οχάντ Λεβίτα είναι τερματοφύλακας στην ομάδα του Ισραήλ, Χάποελ Μπερσεβά, και στη συντριβή με 5-1 από την Μπνέι Γιεχούντα ήταν ο καλύτερος παίκτης... των αντιπάλων! Απολαύστε τον!
Τερματοφύλακας... διαμάντι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρόταση των βουλευτών για την ΕΠΟ!!

Μετά από την πρόσφατη ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου είχε μείνει σε εκκρεμότητα το άρθρο 19, για το αρμόδιο όργανο επιβολής ποινών.
Η πρόταση των βουλευτών για την ΕΠΟ
Προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, υπήρξε συζήτηση και συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ ώστε να αναλάβει η Ομοσπονδία την επιβολή ποινών, κάτι που επικυρώθηκε σήμερα από τη Βουλή, με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας την οποία κατέθεσαν ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης και ο συνάδελφός του από τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Ιωαννίδης.
Με την τροπολογία αυτή έφυγε κάθε υπόνοια για πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν οι σύλλογοι και η Εθνική Ομάδα. Καθιερώνεται πια η ουσιαστική εφαρμογή κανόνων δικαίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με γνώμονα τη διαφάνεια και με στόχο να χτυπηθεί η αυθαιρεσία και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.
Στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα αθλητισμού, ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει στους ευρωπαίους ομολόγους του ολοκληρωμένες τις θεσμικές παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον χώρο του αθλητισμού.

Το κείμενο της τροπολογίας:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
«Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ρύθμιση εμπράγματων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Ο Ν4049/2012 είναι καρπός εντατικού δημοσίου διαλόγου και διαβούλευσης μεταξύ της Πολιτείας, των αθλητικών φορέων και των πολιτικών δυνάμεων. Συγκέντρωσε την συναίνεση της μεγάλης πλειονότητας του αθλητικού χώρου και επιμέρους διατάξεις του ψηφίστηκαν από την Βουλή ομοφώνως. Ένα από τα επίκεντρα του δημοσίου διαλόγου ήταν η οριοθέτηση του αυτοδιοικήτου του ποδοσφαίρου και ευρύτερα του επαγγελματικού αθλητισμού εν σχέσει προς την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας. Η επιψήφιση του άρθρου 19 του παραπάνω Νόμου έγινε με το δεδομένο του πλήρους κανονιστικού κενού στο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ατιμωρησία των υπαιτίων για παραβάσεις που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν όμως σαφές, από τις πολιτικές τοποθετήσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και των εισηγητών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ότι η πλειοψηφία της Βουλής συνέκλινε στην θέση, ότι αν η ΕΠΟ συμπλήρωνε τον Πειθαρχικό της Κώδικα με επαρκές πλαίσιο πειθαρχικών κυρώσεων για παραβάσεις που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος, η Πολιτεία, σεβόμενη το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας, θα μπορούσε να προβλέψει την επιβολή των ποινών αυτών από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Ήδη η ΕΠΟ αποφάσισε, με δική της πρωτοβουλία, την θεσμοθέτηση ενός πλαισίου πειθαρχικών ποινών, που θεωρείται επαρκές και ανάλογο για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Γι' αυτόν τον λόγο επιβάλλεται η θεσμοθέτηση της προτεινόμενης διάταξης, με την οποία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διαπιστώνει με πόρισμα ελέγχου, τυχόν παράβαση που στρέφεται κατά του δημοσίου συμφέροντος, με την αναγκαία διαβάθμιση της βαρύτητάς της και τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ επιβάλουν τις ανάλογες ποινές, σύμφωνα με την ακόλουθη διάταξη που εισάγεται στον Πειθαρχικό της Κώδικα.

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Άρθρο ...

1) Το τρίτο εδάφιο του άρθρου 77 Α παρ.3 του Ν2725/99 αντικαθίσταται ως εξής:
Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του Ν2725/99, με τις οποίες προβλέπεται η μη χορήγηση πιστοποιητικού περί τήρησης των υποχρεώσεων που προβλέπονται από τον Ν2725/99 και αφορούν το δημόσιο συμφέρον, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εκδίδει πόρισμα ελέγχου πλήρως αιτιολογημένο, το οποίο διαβιβάζει στην οικεία Ομοσπονδία, η οποία προκαλεί τον πειθαρχικό έλεγχο της ΑΑΕ ή του ΤΑΑ που υπέπεσε στην παράβαση, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα που προβλέπει ποινές για τις παραβάσεις αυτές.
Οι πειθαρχικές ποινές, που προβλέπονται στο πειθαρχικό δίκαιο της Ομοσπονδίας, πρέπει να είναι εσαεί ανάλογες με την βαρύτητα της παράβασης, επιφυλασσομένων σε αντίθετη περίπτωση των προβλεπομένων από τον Ν2725/99 χρηματικών ποινών.
2) Στο άρθρο 5 παρ. 1 εδάφιο Γ. του Ν4049/2012 η φράση «μετά από γνώμη της Διοργανώτριας Αρχής» αντικαθίσταται με την φράση «μετά από σύμφωνη γνώμη της Διοργανώτριας Αρχής».


Αθήνα, 8 Μαρτίου 2012

Οι προτείνοντες Βουλευτές

ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πηγή: novasports.gr

''Ντροπή σας αλήτες!'' (BINTEO)

Στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλε ο Κώστας Πηλαδάκης κατά τη διάρκεια του αγώνα Λάρισα-Πανσερραϊκός λόγω της αντιμετώπισης της ομάδας του από τη διαιτησία!
''Ντροπή σας αλήτες!'' (BINTEO)
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ κατέβηκε από τη σουίτα, τη διαιτησία του Παπαπέτρου και ξέσπασε, τα έβαλε με τον 40 διαιτητή φώναζε στον ρέφερι της αναμέτρησης και φώναζε ''ντροπή σας, αλήτες!''
Αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωσε στο ote sports tv: ''Θεωρώ ότι είμαι ο πιο ήρεμος άνθρωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου! Είναι ντροπή τους. Δεν έρχονται εδώ πέρα για πλάκα. Από την αρχή του χρόνου έχουμε φάει στο κεφάλι, έχω υπομένει τα πάντα και εγώ και ο κόσμος. Είδατε τι έγινε τώρα; Από αράουτ οφσάιντ έχετε ξαναδεί;''
Δείτε το βίντεο από το aelorama.gr και τις φάσεις που διαμαρτύρεται η ΑΕΛ. Σημειωτέον ότι η Λάρισα έχασε 0-1 από τα "λιοντάρια".






 

ΠΑΣ... να σωθείς!

Με γκολ του Κυριάκου στο 88` ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε σε 1-1 τον Λεβαδειακό, που είχε προηγηθεί με πέναλτι του Σουμπίνιο, παίρνοντας έναν "χρυσό" βαθμό στη μάχη της παραμονής!
ΠΑΣ... να σωθείς!
Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν χαλαρός, με τις φάσεις να είναι λίγες και τον Λεβαδειακό να έχει τις περισσότερες. Ένα σουτ του Σουμπίνιο έξω από την περιοχή απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κηπουρός στο 5', ενώ αυτό του Βραζιλιάνου στο 14' πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένα σουτ του που μπλόκαρε ο Κυριακίδης στο 20' και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεσέρα από πολύ μακριά, την οποία «έβγαλε» ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Το σουτ του Πόποβιτς στο 23' δεν ανησύχησε τον Κηπουρό, που μπλόκαρε την μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο.
Ανύπαρκτο πέναλτι και 1-0!
Ο Βραζιλιάνος ήταν ο καλύτερος παίκτης των Βοιωτών και στο 40' κέρδισε πέναλτι, αφού... βούτηξε στην περιοχή, με τον Κώτσιο να μην τον ακουμπάει. Ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ στη Λιβαδειά.
Καλύτερος ο ΠΑΣ
Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση. Ωστόσο, οι φάσεις ήταν και πάλι λίγες, με τους Ηπειρώτες να προσπαθούν να απειλήσουν για την ισοφάριση. Κατάφεραν να το πράξουν αυτό στο 60', όταν ο Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά-ψαράκι του Βίλα στη σέντρα του Κυριάκου, και στο 62' με την κεφαλιά του Τζημόπουλου, που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Δοκάρι ο Λεβαδειακός, ισοφάρισε ο ΠΑΣ
Στη συνέχεια, δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο από τις δυο ομάδες και ο Λεβαδειακός θέλησε να βγει μπροστά και να «καθαρίσει» το ματς, από τη στιγμή που ο ΠΑΣ δεν πετύχαινε την ισοφάριση. Οι Βοιωτοί είχαν την ευκαιρία να το κάνουν στο 87', με τον Σουμπίνιο να κάνει άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων και τον Κόρμπο να σημαδεύει με πλασέ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κηπυρού.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο «Άγιαξ» έφτασε στην ισοφάριση, με τον Κυριακίδη να αποκρούει το πλασέ του Βίλα, τον Μπακαγιόκο να κάνει το σουτ στην επαναφορά και τον Κυριάκο να πλασάρει από κοντά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά ο Ναπολεόνι σούταρε άουτ από κοντά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας κι έχασαν έδαφος στη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ.
Man of the match: Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος είχε 5 τελικές προσπάθειες, ένα γκολ, ενώ εντυπωσίασε ξανά με τις ενέργειές του.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ναπολεόνι, που έστειλε την μπάλα από κοντά άουτ στο 91', καθώς και η άμυνα του Λεβαδειακού στο γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού τρεις παίκτες των Βοιωτών δεν απομάκρυναν την μπάλα, όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Βίλα.
Στο ύψος του: Ο Τάσος Κυριάκος ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Άγγελου Αναστασιάδη. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 46' και στο 88' σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης.
Η γκάφα: Την έκανε ο Στέφανο Ναπολεόνι στο 91', αλλά και ο Κόρμπος στο 87', όταν θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Το στραγάλι: Λάθος η απόφαση του Δημητρόπουλου να δώσει το πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού, καθώς ο Κώτσιος δεν ακούμπησε καθόλου τον Σουμπίνιο.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με ανύπαρκτο πέναλτι, όμως στην επανάληψη έδειξε ότι δύσκολα θα κρατούσε τη νίκη, αν και είχε ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη. Τελικά, δεν τα κατάφερε και ισοφαρίστηκε στο 88΄. Έτσι, οι Βοιωτοί πήγαν στους 26 βαθμούς, μόλις δυο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, και ο ΠΑΣ στους 25, που σημαίνει ότι η μάχη για την παραμονή θα είναι μεγάλη και θα δοθεί μέχρι το τέλος.
Συνθέσεις ομάδων
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Τομάς, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Μαχαίρας, Μελισσάς, Φάβαλι (90'+2' Παπαδόπουλος), Σουμπίνιο, Πόποβιτς (63' Κουτσόπουλος), Βασιλείου (49' Ναπολεόνι).
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Βαντερσον, Κώτσιος, Πάντος, Ντάσιος (46' Κυριάκος), Λίλα (74' Ζαμπρέλα), Τζημόπουλος, Γεωργίου (58' Μπακαγιόκο), Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Βίλα.

πηγή: gazzetta.gr

Φανέλα του '70 με τετράφυλλο τριφύλλι!!

Τα τέσσερα χρώματα της νέας φανέλας του ΠΑΟΚ και η ιδιαιτερότητα με το σήμα το οποίο ιδρύθηκε το 1926.
Φανέλα του '70 με τετράφυλλο τριφύλλι!
Οπως αναφέρει η εφημερίδα "ΣΠΟΡ του Βορρά" οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άλλαξαν ορισμένους τελευταίους όρους στα συμβόλαια και αύριο (15/3) οι εκπρόσωποι της αγγλικής εταιρίας στην Ελλάδα θα μεταβούν στην Τούμπα για να μπουν οι υπογραφές και να επικυρωθεί η συμφωνία.
Ετσι ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ντυθεί ξανά από την UMBRO μετά από 33 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά ήταν το 1979. Οπως γράφεται, η νέα φανέλα του "Δικεφάλου" θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα. Πρώτη θα είναι η ριγέ ασπρόμαυρη εμφάνιση (η οποία δεν θα έχει πίσω κενό για τα νούμερα και θα παραπέμπει στις εμφανίσεις της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας του '70).
Επίσης θα υπάρχουν οι ολόμαυρες και οι ολόασπρες φανέλες, οι οποίες θα "σπάνε" με κάποιες λεπτομέρειες (γκρι οι μαύρες και μία αμυδρή μαύρη ρίγα η άσπρες). Η τέταρτη στολή θα είναι μοβ χρώματος, θυμίζοντας τις φανέλες που είχε φορέσει ο ΠΑΟΚ στο ματς με την Ουντινέζε στο Φρίουλι το 2000. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ η νέα φανέλα θα έχει πάνω της διακριτικά, εκτός από το βασικό σήμα της ομάδας, που είναι ο Δικέφαλος Αετός, και το πρώτο σήμα του συλλόγου.
Ετσι στη νέα φανέλα του ΠΑΟΚ θα υπάρχει σε κάποιο μέρος της και το τετράφυλλο τριφύλλι με το πέταλο, το οποίο ήταν το πρώτο σήμα με το οποίο ιδρύθηκε ο σύλλογος το 1926, πριν καθιερωθεί ο Δικέφαλος Αετός το 1929.
Πηγή: olapaok.gr
 

"Ποιος Διαμαντίδης;"

Όποιες... ελπίδες για να μεταπειστεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης και να ξαναφορέσει το εθνόσημο στο στήθος εξανεμιστήκαν σήμερα δια στόματος Ηλία Ζούρου.
"Ποιος Διαμαντίδης;"
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα "sportando.net" ξεκαθαρίζοντας πως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δεν θα είναι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το Προολυμπιακό Τουρνουά της Βενεζουέλας.
«Δεν θα προβούμε σε δραστικές αλλαγές εν συγκρίσει με το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας,» αποκάλυψε ο Ζούρος.
Δικαιολόγησε τον Γιάννη Μπουρούση για τις μέτριες εμφανίσεις του στην Αρμάνι Μιλάνο, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τη Βαλένθια πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εφές και παραδέχτηκε πως το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα λήγει το καλοκαίρι και δεν υπάρχει οψιόν ανανέωσης.
Φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας φέτος θεωρεί πως είναι μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα.

πηγή: sportdog.gr   

Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Λονδίνου!!

Παραμονές των Ολυμπιακών του 2004 και οι κάτοικοι της ελληνικής πρωτεύουσας έχουν βρει ένα ολοκαίνουριο, παράδοξο μεν ενδιαφέρον δε, παιχνιδάκι.
Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Λονδίνου
Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας.
Το Ζέπελιν που μέχρι τότε είχαν δει μόνο στο σινεμά με επιβάτες τον… Ιντιάνα Τζόουνς, τον κινηματογραφικό πατέρα του και τους κακούς ναζί, έκοβε βόλτες στον ηλιόλουστο αττικό ουρανό, αλλάζοντας πορεία κάθε που μια καθημερινή συνομιλία των πολιορκημένων από στεριάς και από αέρος Αθηναίων περιείχε «ύποπτες λέξεις».
Γνωστοί πλακατζήδες, οι Ελληνες δεν πήραν και πολύ στα σοβαρά τα αμαρτωλά (λόγω κόστους και μιζών που ακόμη αναζητά η δικαιοσύνη) συστήματα ασφαλείας που επέβαλαν για οικονομικά, πάνω απ’ όλα, οφέλη οι τρομολάγνοι Αμερικανοί. Τα σπασμένα όμως πληρώνονται τώρα με τον χειρότερο τρόπο.
Ο «υπέρπανόπτης», το μάτι των Αρχών πάνω από την πατρίδα των αγώνων, ζει και βασιλεύει αν και πέρασαν οκτώ χρόνια από το «Ευχαριστούμε, Ελλάδα» του Ζακ Ρογκ, ενώ το κόστος της ασφάλειας μιας γιορτής που κράτησε μόλις 16 ημέρες και έφτασε το 1 δισ. ευρώ δεν χρειάζεται περαιτέρω αναλύσεις για το πού μας οδήγησε, καθώς αρκεί μια ματιά στους γεμάτους ζητιάνους και άστεγους δρόμους.
Είναι όμως άραγε το οικονομικό τίμημα το μεγάλο πρόβλημα με τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας ή μήπως το πραγματικό τους κόστος βρίσκεται κάπου αλλού; Για τους Αγγλους, που υποφέρουν από την κρίση αλλά απέχουν πολύ από το φάσμα της χρεοκοπίας, η απάντηση είναι απλή: Το Λονδίνο θυμίζει ήδη το… Μεσολόγγι της Τουρκοκρατίας, η πολιορκία καλά κρατεί και ο μεγαλύτερος φόβος είναι πως η αστυνομοκρατία ήρθε για να μείνει και να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή μιας πόλης ήδη γνωστής ως παγκόσμιου προτύπου εποπτείας των πολιτών.
«Καλώς ήρθατε στο πολιορκημένο Λονδίνο», γράφει ο βρετανικός «Guardian» σ’ ένα αναλυτικό ρεπορτάζ που επιχειρεί να εξηγήσει και στον πλέον φίλα προσκείμενο σε καθεστώτα που τιμωρούν διά απαγχονισμού με συνοπτικές διαδικασίες το ξεστόμισμα της λέξης «δημοκρατία» πως οι αγώνες του καλοκαιριού είναι η μεγαλύτερη έκθεση οπλικών συστημάτων στον κόσμο.
«Παράλληλα με τη συγκέντρωση των μεγαλύτερων ταλέντων του αθλητισμού, το Λονδίνο θα φιλοξενήσει και τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων που είδε η Βρετανία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», γράφει ο Στίβεν Γκράχαμ. Κι αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια. Περισσότεροι στρατιώτες κι από εκείνους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν θα περιπολούν μέρα νύχτα τους δρόμους της πρωτεύουσας, ένα αεροπλανοφόρο θα εμποδίζει τους ρομαντικούς να κάνουν βαρκάδα στον Τάμεση, πύραυλοι εδάφους-αέρος θα «χτενίζουν» τον ουρανό μαζί με τηλεχειριζόμενα συστήματα, πολεμικά αεροσκάφη θα πετάνε πάνω από το Ολυμπιακό Χωριό, ενώ χίλιοι ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες του FBI θα έχουν απόλυτη δικαιοδοσία να ελέγχουν οποιονδήποτε τους φανεί ύποπτος εντός του Ολυμπιακού Πάρκου, το οποίο θα περιβάλλεται από ηλεκτροφόρο φράκτη!
Κι αυτά, όπως γράφει ο «Guardian», είναι μονάχα η αρχή καθώς σε ολόκληρη την πόλη θα γίνονται έλεγχοι με τη χρήση της τελευταίας γενιάς της τεχνολογίας, ενώ οι κομάντος που στέλνουν Αμερικανοί, και φυσικά ειδικοί του Ισραήλ, θα έχουν απόλυτη ελευθερία να ασκούν βία προκειμένου να «αναχαιτίσουν» εχθρούς όπως οι καταστηματάρχες που τολμούν να διαφημίσουν τα μαγαζιά τους με κίνδυνο κάποια φωτογραφία ή πλάνο να απαθανατίζει οτιδήποτε πλην των μεγάλων χορηγών.
Οι Ολυμπιακοί δίνουν την ευκαιρία στο παγκόσμιο σύστημα να κάνει μεγάλης κλίμακας εκκαθαρίσεις με πρόσχημα την επιτυχία της διοργάνωσης, λέει η έγκριτη εφημερίδα. «Οι σύγχρονοι αγώνες είναι κοινωνία σε στεροειδή. Απέχοντας παρασάγγας από τα ιδανικά που υποτίθεται ότι εξυμνούν, οι Ολυμπιακοί είναι πεδίον δόξης λαμπρόν για πρόβα των αλλαγών που θέλουν να περάσουν οι ισχυροί», καταλήγει η εφημερίδα.
Τελικά το αρχαίο πνεύμα είναι μάλλον θνητό…
Οι Ολυμπιακοί στο YouΤube
Κάποτε οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το πάρτι των δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών του κόσμου. Η νέα τεχνολογία και τα social media έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων και μια διοργάνωση του βεληνεκούς των Ολυμπιακών δεν θα μπορούσε παρά να εκμεταλλευτεί τη διείσδυσή τους στην κοινωνία.
Το NBC που εκμεταλλεύεται χρόνια τώρα τα δικαιώματα των Ολυμπιακών ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με το YouΤube προκειμένου ώρες ζωντανού προγράμματος να μεταδίδονται μέσω Ιντερνετ. Το διαδικτυακό κανάλι θα μεταδώσει 3.000 ώρες γεμάτες με όλα τα αγωνίσματα που θα διεξάγονται στο Λονδίνο, ενώ αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί πιθανότατα δωρεάν πρόσβαση στο ζωντανό υλικό θα έχουν μόνο οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς οι ρήτρες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα αυστηρές και πολύπλοκες.
Με την κίνηση αυτή το YouΤube κάνει και με την ολυμπιακή… βούλα το μεγάλο άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά, κάτι που επιθυμούσε από την ίδρυσή του, ενώ το πείραμα το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό μεταδίδοντας live streaming έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Φυσικά, η απόφαση του NBC και η συμφωνία με τη Google που ελέγχει την online πλατφόρμα βίντεο δεν προήλθε από την αγνή ιδέα της προώθησης του ολυμπισμού, αλλά για να αυξήσει περαιτέρω τα τεράστια κέρδη του, καθώς ο χρήστης θα πρέπει πρώτα να επισκέπτεται τη σελίδα του δικτύου προτού προωθηθεί στο σχετικό διαδικτυακό κανάλι, κάτι το οποίο εκτιμάται πως θα γεμίσει ζεστό χρήμα τον αμερικανικό κολοσσό των μίντια.
Πηγή: Εξέδρα

Η… κίτρινη και… πράσινη Ελλάδα!!

Λέτε να το δούμε κι αυτό; Να αρχίσουμε να μιλάμε σε λίγο για την οικονομική κατάντια του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και για την απουσία ενός… Παπαδήμου από τις ομάδες αυτές; Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Η… κίτρινη και… πράσινη Ελλάδα!
Γιατί έτσι πάνε τα πράγματα οι δύο από τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν ξεπεράσει προ πολλού τη κατάντια της ίδιας της Ελλάδας.
Τουλάχιστον οι εταίροι μας στην Ευρώπη, απλά απειλούσαν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Δεν μπορούσαν να το κάνουν κι εάν το έκαναν πολύ απλά θα έβαζαν σε κίνδυνο και τα λεφτά τους με τα οποία μας έχουν δανείσει και περιμένουν κάποια στιγμή να τα πάρουν πίσω.
Αντίθετα στο ποδόσφαιρο η ΟΥΕΦΑ δεν τραβά κανένα ζόρι να πετάξει τις δύο ομάδες εκτός… ευρωζώνης. Και οι νόμοι υπάρχουν και έχουν σκοπό να τους εφαρμόσουν για να συνετιστούν και οι άλλες ομάδες.
Για κοιτάξτε το θέμα σφαιρικά. Αν δεν την πληρώσει ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ πως θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Μπαρτσελόνα η ΟΥΕΦΑ που χρωστούν σαφώς περισσότερα; Έτσι δεν γινόταν και παλιά που υποβιβάστηκε ο Ηρακλής για δωροδοκία, αλλά όταν έσκασαν μύτη κι άλλες ομάδες που έπρεπε να έχουν την τύχη του, απλά οι αρμόδιες αρχές σφύριξαν αδιάφορα;
Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είναι το ίδιο με αυτό της Ελλάδας. «Λεφτά δεν υπάρχουν». Κι ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν λεφτά έχουν δημιουργηθεί αυτά τα τεράστια ελλείμματα.
Και στο ποδόσφαιρο όπως και στη πολιτική ανθεί η… δημιουργική στατιστική. Όπως η Ελλάδα μπήκε με… ψεύτικα στοιχεία στην ευρωζώνη, έτσι κι οι ομάδες άλλα χρέη παρουσιάζουν, άλλα υπάρχουν. Έχουν φροντίσει κάποιες απαιτήσεις να τις έχουν κρύψει καλά κάτω από το… χαλί των ισολογισμών.
Πιστεύει, πλέον, κανείς ότι τα χρήματα που χρειάζεται η ΑΕΚ είναι καμιά τριανταριά εκατομμύρια ή στον Παναθηναϊκό με 15 μύρια παίρνεις την ομάδα με το… κλειδί στο χέρι;
Σαφώς και όχι. Εάν ήταν έτσι θα είχαν βρεθεί αγοραστές. Το πακέτο θα ήταν ελκυστικό. Όμως δυστυχώς και στις δύο ομάδες υπάρχουν και τα άλλα χρέη που δεν είναι βραχυπρόθεσμα, αλλά ούτε και μακροπρόθεσμα. Και φυσικά υπάρχουν και τα έξοδα με το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Έτσι κάνουν πίσω οι νέοι επενδυτές και στεγνώνουν οι παλιοί.
Φθάσαμε σε κοτζάμ Παναθηναϊκό να πανηγυρίζουν οι ρεπόρτερ όταν ο μέγας και τρανός Βγενόπουλος έβαλε ένα μύριο και κάτι κι όταν ο Πολέμης βάζει, σε δόσεις, άλλο ένα!
Πανηγυρίζουν που βρήκαν τα δύο από τα εφτά που λείπουν για να… βγει ο μήνας! Και στην ΑΕΚ ο Νοτιάς δίνει 300.000 ευρώ, ενώ η ομάδα έχει ανάγκη 6 εκ!
Βέβαια κανείς δεν μιλάει για το πώς έφθασαν μέχρι εδώ τα χρέη. Ποιος τα δημιούργησε και γιατί. Κατηγορούμε τους πολιτικούς που τους έφυγε το χρέος και δεν κατηγορούμε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που δεν κατάφεραν να ελέγξουν τα χρέη των δικών τους ομάδων…
Πηγή: pamesports.gr

Δώρον άδωρον η άδεια της UEFA!!

Το έκανε το καθήκον του ο Ανδρέας. Τα έβαλε τα λεφτά που είχε πει στον Παναθηναϊκό. Κι αναμένεται να τσοντάρει κοντά στο ένα εκατομμύριο κι ο Πολέμης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Δώρον άδωρον η άδεια της UEFA
Μαζί, λοιπόν, με το 1,7 του Βγενόπουλου (φωτό) κουτσά στραβά μέχρι το τέλος του μήνα θα τη βρούνε την άκρη και θα βουλώσουνε την τρύπα της UEFA. Κι από κει και πέρα, θα αρχίσει δεύτερο τρέξιμο. Να βρεθούνε τα 9 εκατομμύρια που χρειάζονται μέχρι τον Ιούνιο.
Εκεί πράγματι αρχίζουν τα δύσκολα. Ποιος θα τα βάλει αυτά τα λεφτά; Εκεί είναι που ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να γίνεται ΑΕΚ. Ακόμα, όμως, και να βρεθούνε τα λεφτά, και πάλι δεν τελειώνει το μαγγανοπήγαδο. Αντε και με τα χίλια ζόρια την πήρε την άδεια συμμετοχής της UEFA ο Παναθηναϊκός. Τι θα σημαίνει αυτό; Οτι έλυσε τα προβλήματά του; Τα λεφτά αφορούν τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Να ξοφληθούν, δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές. Τις επόμενες, που θα αρχίσουν να τρέχουν, ποιος θα τις πληρώνει; Ή μήπως θα εμφανιστεί στον Παναθηναϊκό κανένας Τροχανάς α λα ΑΕΚ να ρίξει την ιδέα να τσοντάρει από τρία-τέσσερα κατοστάρικα γιούρο ο κόσμος;
Η άδεια συμμετοχής, λοιπόν, της UEFA από μόνη της δεν λέει απολύτως τίποτα. Με ποιο ρόστερ και με ποια ομάδα θα κατέβει την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός; Αυτά, λοιπόν, τα 8-9 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της σεζόν, ακόμη κι αν βρεθούνε, δεν φτάνουνε ούτε για ζήτω. Κι αν τελικά δοθεί η άδεια, θα είναι δώρον άδωρον. Μ' αυτήν την ομάδα, που έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός, έμεινε εκτός Ευρώπης. Δύο προκριματικούς, πέρυσι το καλοκαίρι για Τσάμπιονς Λιγκ και Γιούροπα Λιγκ, τους έχασε και τους δύο κι έμεινε απ' έξω.
Αν δεν βρεθεί κάποιος να πάρει την ομάδα, ποια τύχη μπορεί να έχει το καλοκαίρι στα προκριματικά ο Παναθηναϊκός; Τα ίδια κι ακόμη χειρότερα ισχύουν για την ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο ότι θέλει περισσότερα λεφτά. Είναι ότι αυτά που χρωστάει είναι πολύ περισσότερα. Μια χρονιά παίξανε οι παίκτες σχεδόν στο τζάμπα. Δεύτερη είναι κομμάτι δύσκολο. Με έντεκα Κλωναρίδηδες θα παίζει του χρόνου η ΑΕΚ, και αν καταφέρουν να βαλσαμώσουν τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο.
Το άμεσο πρόβλημα, λοιπόν, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ενδεχόμενα να λυθεί. Εφικτό είναι για τον Παναθηναϊκό, δύσκολο για την ΑΕΚ. Αυτό που δεν λύνεται με τίποτα είναι το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα και για τον Παναθηναϊκό και για την ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που θα πληρώνει από το καλοκαίρι και μετά δεν έχει βρεθεί. Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας.
Στον Παναθηναϊκό έσκασε και πάλι μύτη ο Βγενόπουλος, αλλά όπως έχουμε πει, ο Ανδρέας είναι σαν τον καιρό του Λονδίνου. Αστατος και απρόβλεπτος. Αλλάζει κάθε πέντε λεπτά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει αύριο. Αν την Κυριακή, δηλαδή, ο κόσμος μανουριάσει και κάνει επεισόδια, ο Βγενόπουλος μπορεί να ξαναπεί «ξανααηδίασα» και «ξαναφεύγω». Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Αλλο είναι, δηλαδή, βάζω αυτό που μου αναλογεί και κάνω το καθήκον μου σαν Παναθηναϊκός και άλλο παίρνω το μαγαζί και τα σπρώχνω χοντρά για να κοντράρω Ολυμπιακό και Μαρινάκη. Αυτά.
Αν ζοριστεί, ο Βαγγέλης θα αναβάλει μέχρι και τις εκλογές.
- Observer
ΕΙΔΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΛΑΚΑ έχουν οι πολιτικοί εν όψει των εκλογών. Μεγάλη πλάκα. Ο Βενιζέλος πραγματοποίησε το Νο 2 όνειρο της ζωής του. Εγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τώρα του απομένει το Νο 1, να γίνει πρωθυπουργός. Από το βήμα της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, άστραψε και βρόντηξε: «Τώρα αρχίζει η μάχη. Τώρα αρχίζουμε ξανά». Τα δύο προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, ο Ευάγγελος τα σβήνει και... ξαναρχίζει από την αρχή. Δεν τα σβήνει, όμως, το ένα εκατομμύριο άνεργοι.
«Διεκδικούμε σαν ΠΑΣΟΚ τη θέση που μας ανήκει. Την πρώτη» πρόσθεσε ο Ευάγγελος. Σαν να ακούς τον Γιώτη Τσαλουχίδη στα πέτρινα χρόνια να λέει «είμαστε καταδικασμένοι να πάρουμε το πρωτάθλημα». Πώς να πάρει το ΠΑΣΟΚ πρωτάθλημα με 10% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις; Το πολύ να φτάσει μέχρι 20%. Παραπάνω δεν πάει με τίποτα. Και η δεξιά παράταξη, όμως, έχει τα προβλήματά της. Ο Καρατζαφέρης έχει ανθιστεί ότι τον έχουνε πάρει χαμπάρι και το τραβάει ακόμη πιο δεξιά:
«Να αλλάξει ο νόμος και να μπορούν οι πολίτες και οι αστυνομικοί να πυροβολούν». Το επόμενο βήμα είναι να καταθέσει πρόταση νόμου για την ελεύθερη οπλοκατοχή. Να γίνει η Ελλάδα... Φαρ Ουέστ. Είναι κι ο Καμμένος που τους στριμώχνει. Αφού, σου λέει, έκανε κόμμα και παίζει ρόλο ο Καρατζαφέρης, γιατί να μην κάνω κι εγώ; Κάποιους τηλεοπτικούς αστέρες σαν τον Βαΐτση Αποστολάτο θα βρει για υποψηφίους. Ετσι, για να μην έχει διαρροές, ο Σαμαράς τραβάει ακόμη πιο δεξιά και βρίζει την Αριστερά. Μπας και ξεπεράσει το 30%. Ενα είδος δημοψηφίσματος θα είναι αυτές οι εκλογές, αν ο δικομματισμός πιάσει κορόιδα πάνω από το 50%.
Ανανέωση συμβολαίου με το στόμα
ΤΟ καλό σχετικά με την ΑΕΚ είναι ότι δεν χάνουνε την αισιοδοξία τους. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε να γίνει πρόταση στον Μανωλά. Οχι «γάμου». Πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας. Κι εντάξει. Πρόταση μπορεί να κάνει ο καθείς και στη Σκλεναρίκοβα. Αρκεί, βέβαια, να διαθέτει τα ανάλογα κυβικά. Η πρόταση στον Μανωλά πού μπορεί να στηριχθεί; Στην καλή διάθεση; Αυτή πράγματι υπάρχει. Τα λεφτά υπάρχουν; Ποιος θα πληρώσει το συμβόλαιό του;
Ο Χάρης Οικονομόπουλος από τα λεφτά του Μάκη Ψωμιάδη; Και πώς θα «ψηθεί» ο οποιοσδήποτε Μανωλάς να υπογράψει; Και τι θα του δώσουν για προκαταβολή; Τον λόγο της τιμής τους; Σοβαροί να είμαστε. Και στην ΑΕΚ αποδεικνύουν ότι, πέρα από ρέστοι, είναι και ασόβαροι.
Και μόνο το γεγονός ότι μπήκανε σ' αυτήν τη διαδικασία και το ανακοινώσανε, μάλιστα, και στον Τύπο, δείχνει το μέγεθος της ανευθυνότητας. Οταν δεν ξέρουν πόσα και σε ποιους χρωστάνε, θέλουν να δημιουργήσουν και νέες υποχρεώσεις. Ο Αδαμίδης μπορεί να έφυγε, αλλά η λογική Αδαμίδη ζει και βασιλεύει. Οπως ανανέωσε με το στόμα το συμβόλαιο του Μανωλά ο Σταύρος, έτσι θέλει να το ανανεώσει κι ο Χάρης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με ποιον θα είναι η Παναγία σήμερα; Με τον Κομπότη ή με τον Αναστασιάδη;
Πηγή: Goal

Ποικιλία …τον Μάρτιο με ΟΦΗ!!

Οριακά πάνω από 50% οι νίκες του Άρη στον πρώτο ανοιξιάτικο μήνα.
Ποικιλία …τον Μάρτιο με ΟΦΗ
Εφτά φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι ο Άρης και ο ΟΦΗ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ενώ μία φορά έχουν αναμετρηθεί την ίδια ακριβώς ημερομηνία με αυτή του Σαββάτου, στις 17 Μαρτίου.
Ο Άρης έχει φιλοξενήσει στην έδρα του τον ΟΦΗ εφτά φορές μήνα Μάρτιο, εκ των οποίων κέρδισε τις τέσσερις, δύο ματς ήρθαν ισόπαλα, ενώ οι κρητικοί πανηγύρισαν μία φορά (σεζόν 1992-1993).
Η φωτογραφία είναι από το ισόπαλο 1-1 του 2003, με τον Γιόζιπ Σίμιτς να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του το γκολ της ισοφάρισης.
Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες 17 Μαρτίου, όπως δηλαδή θα γίνει το προσεχές Σάββατο, άλλη μία φορά πριν από 16 χρόνια, το 1996 με τον Άρη να κερδίζει 2-1. Το σκορ άνοιξε ο Δαλκίδης στο 17’, ο Μαχλάς ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Μιλόγεβιτς στο 63’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Δείτε αναλυτικά την προϊστορία του Μαρτίου:
13/3/2005 22η αγωνιστική 3-2
16/3/2003 23η αγωνιστική 1-1
17/3/1996 25η αγωνιστική 2-1
5/3/1994 27η αγωνιστική 2-0
20/3/1993 26η αγωνιστική 1-2
10/3/1991 22η αγωνιστική 1-1
15/3/1987 22η αγωνιστική 2-0.
Πηγή: allaboutaris.com
 

Αυτούς προτιμώ για αντιπάλους στην κλήρωση της Παρασκευής!

Επειδή σκέφτομαι ότι αύριο θα γράψω για το Ολυμπιακός-Μέταλιστ και μεθαύριο θα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο ματς, λέω να εκμεταλλευτώ σήμερα την ευκαιρία για να …διαλέξω αντιπάλους στην κλήρωση της Παρασκευής. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Αυτούς προτιμώ για αντιπάλους στην κλήρωση της Παρασκευής
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Στο Αννόβερο - Σταντάρ Λιέγης (2-2 το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο) λογικά οι Γερμανοί περνάνε. Καλώς να περάσουν: δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με αυτούς ούτε με τους Βέλγους. Θεωρώ μάλιστα ότι όποιος κι αν περάσει από τους δύο θα αποτελέσει την καλύτερη κλήρωση για τον Θρύλο.
Στο Αϊντχόφεν - Βαλένθια (2-4) μακάρι να γίνει κανένα θαύμα και να μείνουν έξω οι Ισπανοί. Φαβορί για τελικό είναι για μένα οι «Νυχτερίδες» και σαφώς οι Ερυθρόλευκοι δεν εύχονται να τις βρουν στον δρόμο τους. Είμαστε με τους Ολλανδούς εδώ, έστω κι αν τελικά βλέπω να περνάει η ομάδα του Βίκτορ Ρουίς και του Ρομπέρτο Σολδάδο (φωτ.).
Στο Ουντινέζε - Αλκμααρ (0-2) μάλλον περνάνε οι Ολλανδοί. Εχουν καλό προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι και επιπλέον φέτος παραμένουν αήττητοι σε δέκα ματς (5 νίκες και 5 ισοπαλίες) στην Ευρώπη. Δεν πειράζει. Το ίδιο συνέβαινε και με τη Μέταλιστ.
Στο Μπιλμπάο - Γιουνάιτεντ (3-2) εύχομαι ολόψυχα πρόκριση της ομάδας του σερ Αλεξ. Από μακριά κι αγαπημένοι με τους Βάσκους, αν είναι να ξανακάνουν εμφανίσεις σαν αυτή στο Ολντ Τράφορντ την περασμένη εβδομάδα. Δεν τους θέλει κι ο Ερνέστο, συν τοις άλλοις. Για να μην τρελαινόμαστε πάντως: «μικρή Μπάρτσα» δεν έγιναν ακόμη οι Euskadi.
Στο Μάντσεστερ Σίτι - Σπόρτιγκ Λισσαβόνας (0-1) εννοείται ότι στηρίζουμε την τίμια προσπάθεια των συνοδοιπόρων Πορτογάλων να πετάξουν έξω το φαβορί της διοργάνωσης. Δεν πειράζει, ας είμαστε και μια φορά με ομάδα που φοράει πράσινα.
Στο Σάλκε - Τβέντε (0-1) φαβορί είναι οι Γερμανοί. Υπάρχει πάντως αδελφική φιλία μεταξύ των δύο συλλόγων και το πανό που ύψωσαν στο πρώτο ματς οι οπαδοί της Τβέντε «Two clubs, two colours, one passion» (Δύο σύλλογοι, δύο χρώματα, ένα πάθος) αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Προτιμώ πάντως να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την ταχύτητα της Τβέντε, παρά εναντίον της ποιότητας του Χούντελαρ και του Φαρφάν.
Τέλος, στη ρεβάνς Μπεσίκτας - Ατλέτικο Μαδρίτης (1-3) θα ήταν ωραίο να αποκλείσουν οι Τούρκοι την ομάδα του Φαλκάο αλλά, μεταξύ μας, δεν το βλέπω. Νομίζω ότι θα περάσουν οι Ισπανοί. Δεν πειράζει. Ας μείνει και κάποιο εμπορικό όνομα στους «8» της διοργάνωσης πέρα… από τον Ολυμπιακό. Οχι τίποτε άλλο αλλά επειδή… απέκλεισα ήδη όλους τους υπόλοιπους «μεγάλους», μη χάσει και η διοργάνωση το κύρος της και τη μεγάλη τηλεθέαση ο τελικός.
Πηγή: Εξέδρα

Η Ελληνίδα αθλήτρια Βαλεντίνα Αραπίδη στη Sirina! (ΦΩΤΟ)

Της αρέσει η πυγμαχία και δύσκολα αποχωρίζεται τα γάντια του μποξ! Ο λόγος για την αισθησιακή Βαλεντίνη Αραπίδη που με μια μόνο ματιά της βγάζει νοκ άουτ όσους προσπαθήσουν να την γδύσουν με τα μάτια τους!
Η Ελληνίδα αθλήτρια Βαλεντίνα Αραπίδη στη Sirina! (ΦΩΤΟ)
Η όμορφη Βαλεντίνα, ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθληισμό από πολύ μικρή ηλικία.
Τα τελευταία χρόνια το άθλημα που την κέρδισε είναι η πυγμαχία, γι αυτό θα την βρείτε να περνάει πολλές ώρες στο γυμναστήριο και να προπονείται μέχρι τελικής πτώσεως...
Πηγή: Sirina