Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αδειοδότηση και μετά επανεκκίνηση!!

Αδειοδότηση και μετά επανεκκίνηση
Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sday.gr για τις οικονομικές και αγωνιστικές λύσεις που καλούνται να βρουν το επόμενο διάστημα οι άνθρωποι του Άρη.

Βυθισμένη στη δίνη των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αναδύονται κάθε μέρα (είναι σαν την Λερναία Ύδρα, ένα κεφάλι κόβεις δέκα βγαίνουν) και της ικανοποίησης των κριτηρίων που απαιτούνται για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, μοιάζει τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του Αρη. Στην οδό Αλκμήνης όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ, τα πάντα κινούνται γύρω από αυτή τη λέξη, σε σημείο που καθετί άλλο- ακόμη και το αγωνιστικό- φαντάζει πολυτέλεια. Κάπως έτσι πέρασε στα ψιλά η αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Καραϊσκάκη, που εκτός από το προφανές (ότι δηλαδή δυσκόλεψε την ούτως ή άλλως δύσκολη είσοδο της ομάδας στα πλει-οφ) άφησε πληγές που θα χρειαστεί προσπάθεια για να επουλωθούν.

Η εικόνα μιας ομάδας δηλαδή που ξεκάθαρα επέλεξε να μην δώσει το 100% στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δημιουργώντας ρήγματα στη σχέση της με τον κόσμο, την εκτίμηση του οποίου θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ να την κερδίσει. Οι οπαδοί του Αρη πέρασαν από πολλές πίκρες για να φτάσουν πέρσι να αποκλείουν την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούν ότι η ομάδα τους δεν θα προσπαθεί ακόμη και αν όλα είναι εις βάρος της. Οι απουσίες, ο διαιτητής.. ο καιρός, ο ανάδρομος Ερμής.
Άλλωστε η συμμετοχή του Αρη στα πλει-οφ και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα καταστήσει πιο ανώδυνη την αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων. Κοινώς- και ας το έχουν κατά νου αυτό οι ποδοσφαιριστές και ο Μασάδο- όσο περίεργο και αν ακούγεται, τα χρήματά τους θα τα πάρουν πιο εύκολα και ενδεχομένως πιο γρήγορα με τα έσοδα της συμμετοχής στην Ευρώπη.  
Από την εξίσωση δεν μπορεί να λείπει και ο Μανουέλ Μασάδο. Έχασε πόντους ο πορτογάλος στα δυο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, παρότι το πρώτο το κέρδισε. Κάλλιστα θα μπορούσε να το είχε χάσει με τους πειραματισμούς του στο πρώτο ημίχρονο. Έχει έξι αγωνιστικές να πείσει ότι αξίζει να ηγηθεί της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Μπορεί να μην τα καταφέρει ο Αρης. Δεν είναι φαβορί ακόμη και αν κάνει το απόλυτο. Έχει σημασία όμως η εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα. Να αφήνει υποσχέσεις ότι με κατάλληλες κινήσεις και χωρίς τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού στον σχεδιασμό, θα μπορέσει να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις.
Προς το παρόν, είπαμε. Προέχει η μάχη της αδειοδότησης που μαίνεται σε πολλά επίπεδα. Όταν όμως με το καλό, τελειώσει θετικά το θέμα, η διοίκηση του Αρη οφείλει να βγει μπροστά, να ανοιχτεί στον κόσμο, να εγκαταλείψει την πολιτική της σιωπής την οποία έχει επιλέξει εξαιτίας των δεκάδων προβλημάτων, ώστε να οικοδομήσει μια νέα σχέση μαζί τους.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: