Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Οικονομίδης: «Πρέπει να συμβάλλει ο κόσμος»!

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, μίλησε στο ''Αθλητικό Metropolis'' και την εκπομπή ''Revolution'' για το τι συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ και ειδικότερα για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα επεισόδια που συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα: ''Η πλειοψηφία των φιλάθλων δεν αντέχει άλλο αυτό το κλίμα. Όλοι θέλουμε να έχουμε μια ψυχική ανάταση από τον αθλητισμό. Οι μειοψηφίες όμως που μπαίνουν στο γήπεδο δημιουργούν αυτό το πρόβλημα και δεν ενδιαφέρονται για το μπάσκετ., Στον πρόσφατο τελικό κυπέλλου που έγινε 900 άτομα δεν έβλεπαν τον αγώνα, ενώ υπάρχει κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ και τον αποτρέπουν''.

Για το τι εικόνα έχει για την φετινή Α1, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου: ''Η εικόνα με τα εισιτήρια είναι καλή κυρίως λόγω της επαρχίας.Εκεί γεμίζουν τα γήπεδα κα πηγαίνουν οικογένειες με γυναίκες και παιδιά. Το βλέπουν σαν να πηγαίνουν στο θέατρο'', και συνέχισε αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης:

''Το θέμα είναι στην πόλη μας και κυρίως στον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Ο κόσμος πρέπει να αγαπάει την ομάδα και στις δύσκολες καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από κάποιους ανθρώπους που είναι ήρωες, αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση της ομάδας. Ο κόσμος θα πρέπει επιτέλους να τους στηρίξει αλλιώς η ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Κανένας ''λεφτάς'' δεν μπορεί να μπει στο μπάσκετ γιατί οι περισσότεροι που δεν είναι του χώρου και αφήνουν ερείπια''.

Για την παρουσία ισχυρών επενδυτών στην Αθήνα και όχι στην Θεσσαλονίκη: ''Η πόλη μας δεν έχει τα μεγέθη της Αθήνας. Αλλά και αυτοί στην Αθήνα έχουν ξοδέψει αλόγιστα πάρα πολλά χρήματα. Η λύση για την πόλη μας είναι ο κόσμος να βάλει πλάτη και στο μπάσκετ υπάρχουν άνθρωποι που με μια σωστή διαχείριση μπορούν κάνουν σπουδαία πράγματα''.

Τέλος, μιλώντας για το σημερινό ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο, μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ: ''Δεν μπορεί να κάνει κανείς καμία πρόβλεψη . Είναι ένα ντέρμπι. Θα κριθεί ανάλογα με το ποιος θέλει πιο πολύ το παιχνίδι και με το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα. Αλλά πιστεύω ότι θα γίνει ένας αγώνας σε κόσμιο κλίμα''.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: