Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΑΣ... να σωθείς!

Με γκολ του Κυριάκου στο 88` ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε σε 1-1 τον Λεβαδειακό, που είχε προηγηθεί με πέναλτι του Σουμπίνιο, παίρνοντας έναν "χρυσό" βαθμό στη μάχη της παραμονής!
ΠΑΣ... να σωθείς!
Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν χαλαρός, με τις φάσεις να είναι λίγες και τον Λεβαδειακό να έχει τις περισσότερες. Ένα σουτ του Σουμπίνιο έξω από την περιοχή απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κηπουρός στο 5', ενώ αυτό του Βραζιλιάνου στο 14' πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένα σουτ του που μπλόκαρε ο Κυριακίδης στο 20' και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεσέρα από πολύ μακριά, την οποία «έβγαλε» ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Το σουτ του Πόποβιτς στο 23' δεν ανησύχησε τον Κηπουρό, που μπλόκαρε την μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο.
Ανύπαρκτο πέναλτι και 1-0!
Ο Βραζιλιάνος ήταν ο καλύτερος παίκτης των Βοιωτών και στο 40' κέρδισε πέναλτι, αφού... βούτηξε στην περιοχή, με τον Κώτσιο να μην τον ακουμπάει. Ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ στη Λιβαδειά.
Καλύτερος ο ΠΑΣ
Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση. Ωστόσο, οι φάσεις ήταν και πάλι λίγες, με τους Ηπειρώτες να προσπαθούν να απειλήσουν για την ισοφάριση. Κατάφεραν να το πράξουν αυτό στο 60', όταν ο Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά-ψαράκι του Βίλα στη σέντρα του Κυριάκου, και στο 62' με την κεφαλιά του Τζημόπουλου, που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Δοκάρι ο Λεβαδειακός, ισοφάρισε ο ΠΑΣ
Στη συνέχεια, δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο από τις δυο ομάδες και ο Λεβαδειακός θέλησε να βγει μπροστά και να «καθαρίσει» το ματς, από τη στιγμή που ο ΠΑΣ δεν πετύχαινε την ισοφάριση. Οι Βοιωτοί είχαν την ευκαιρία να το κάνουν στο 87', με τον Σουμπίνιο να κάνει άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων και τον Κόρμπο να σημαδεύει με πλασέ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κηπυρού.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο «Άγιαξ» έφτασε στην ισοφάριση, με τον Κυριακίδη να αποκρούει το πλασέ του Βίλα, τον Μπακαγιόκο να κάνει το σουτ στην επαναφορά και τον Κυριάκο να πλασάρει από κοντά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά ο Ναπολεόνι σούταρε άουτ από κοντά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας κι έχασαν έδαφος στη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ.
Man of the match: Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος είχε 5 τελικές προσπάθειες, ένα γκολ, ενώ εντυπωσίασε ξανά με τις ενέργειές του.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ναπολεόνι, που έστειλε την μπάλα από κοντά άουτ στο 91', καθώς και η άμυνα του Λεβαδειακού στο γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού τρεις παίκτες των Βοιωτών δεν απομάκρυναν την μπάλα, όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Βίλα.
Στο ύψος του: Ο Τάσος Κυριάκος ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Άγγελου Αναστασιάδη. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 46' και στο 88' σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης.
Η γκάφα: Την έκανε ο Στέφανο Ναπολεόνι στο 91', αλλά και ο Κόρμπος στο 87', όταν θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Το στραγάλι: Λάθος η απόφαση του Δημητρόπουλου να δώσει το πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού, καθώς ο Κώτσιος δεν ακούμπησε καθόλου τον Σουμπίνιο.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με ανύπαρκτο πέναλτι, όμως στην επανάληψη έδειξε ότι δύσκολα θα κρατούσε τη νίκη, αν και είχε ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη. Τελικά, δεν τα κατάφερε και ισοφαρίστηκε στο 88΄. Έτσι, οι Βοιωτοί πήγαν στους 26 βαθμούς, μόλις δυο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, και ο ΠΑΣ στους 25, που σημαίνει ότι η μάχη για την παραμονή θα είναι μεγάλη και θα δοθεί μέχρι το τέλος.
Συνθέσεις ομάδων
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Τομάς, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Μαχαίρας, Μελισσάς, Φάβαλι (90'+2' Παπαδόπουλος), Σουμπίνιο, Πόποβιτς (63' Κουτσόπουλος), Βασιλείου (49' Ναπολεόνι).
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Βαντερσον, Κώτσιος, Πάντος, Ντάσιος (46' Κυριάκος), Λίλα (74' Ζαμπρέλα), Τζημόπουλος, Γεωργίου (58' Μπακαγιόκο), Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Βίλα.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: