Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Δεν τελειώνει το ντέρμπι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ»!

«Δεν τελειώνει το ντέρμπι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ»!
Ακουγα τον Αριστείδη Καμάρα να δηλώνει, το απόγευμα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, πολύ ανήσυχος για την ομαλότητα της διεξαγωγής του ντέρμπι της Κυριακής.
Γράφει ο Βασίλη Σαμπράκος.
Ακουγα και το ρεπορτάζ από την Αστυνομία, το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει το αθλητικό ρεπορτάζ των προηγούμενων εβδομάδων σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν για το τι θα συμβεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και σκεφτόμουν ότι κανείς μας, ούτε η διοίκηση του κράτους ούτε αυτή του ποδοσφαίρου, ούτε και η αγορά του αθλήματος, δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετωπίζει το πρωτάθλημα, το ποδόσφαιρο.

Τον κίνδυνο όχι απλώς επανάληψης προηγούμενου επεισοδίου, με εικόνες που θα πλήξουν βάναυσα το ποδόσφαιρο της χώρας, αλλά και γεγονότων που θα ξεπεράσουν σε μέγεθος τα προηγούμενα. Ποιος θα τα προλάβει όλα αυτά;

Η Αστυνομία, προκύπτει από το ρεπορτάζ, τρέμει στην ιδέα του τι θα συμβεί αν «στραβώσει» το ματς για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό και έχει φτάσει να θεωρεί περίπου βέβαιη την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα. Ποιοι και πώς θα συγκρατήσουν ένα μαζικό «ντου» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο; Ποιος μπορεί σήμερα, στο σημείο που βρισκόμαστε, να εγγυηθεί ότι αυτό δεν θα συμβεί επειδή θα καταφέρει να το προλάβει;

Ακούω όσους παρατηρούν στενά τον Παναθηναϊκό να επισημαίνουν, δημόσια και ιδιωτικά, τον κίνδυνο για τις επιπτώσεις των επεισοδίων της Κυριακής στον σύλλογο. Δεν ακούω όμως κανέναν από την πλευρά του γηπεδούχου Παναθηναϊκού να εμφανίζεται δημοσίως και να διαβεβαιώνει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα ότι έχει κάνει τα πάντα για να προλάβει το κακό.

Τα στελέχη της Αστυνομίας ζουν με τον «θα μπουν μέσα» κίνδυνο. Στην Παιανία οι ποδοσφαιριστές φτάνουν να συζητούν αυτό που εδώ και καιρό ακούν και αντιλαμβάνονται, ότι «δεν θα τελειώσει το ντέρμπι, ειδικά αν δεν νικήσουμε». Αν δεν γίνουμε μάρτυρες της πιο καλοσχεδιασμένης και καλοσυντονισμένης προσπάθειας διαχείρισης του αγώνα από Αστυνομία και Παναθηναϊκό, θα γίνουμε μάρτυρες μιας μαύρης βραδιάς του ποδοσφαίρου. Δεν είναι κινδυνολογία. Ρεαλιστική εκτίμηση είναι και μάλιστα συγκρατημένη.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: