Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Κλείνει» η οκτάδα!!

«Κλείνει» η οκτάδα
Τελευταία κλήση για τα προημιτελικά! Η οκτάδα του Champions League συμπληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης, με τους δύο τελευταίους επαναληπτικούς των «16». Η Τσέλσι φιλοξενεί τη Νάπολι στη ρεβάνς του 3-1 στο «Σαν Πάολο», ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά το 1-1 στη Ρωσία.

Τσέλσι-Νάπολι (1-3)

Οι δύο ομάδες πασχίζουν για να προκριθούν στο Champions League της επόμενης περιόδου, ωστόσο αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ». Κι αν για τους «μπλε» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς η πρόκριση στα προημιτελικά είναι κάτι σαν υποχρέωση μετά την κάκιστη πορεία τους στην Premiership, για το σύλλογο της νότιας Ιταλίας που έχει προβάδισμα με 3-1 από το ματς του «Σαν Πάολο», ενδεχόμενη παρουσία στους «8» θα συνιστά μία ακόμη υπέρβαση.

Οι Λονδρέζοι μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο τους, με τελευταία το 1-0 επί της Στόουκ Σίτι το Σάββατο, και απέχουν τρεις βαθμούς από την τέταρτη θέση στην Premiership. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος, ενώ μένει να φανεί αν θα χρησιμοποιηθούν οι προερχόμενοι από τραυματισμό Τέρι και Μποσίνγκουα. Η Νάπολι προέρχεται από το 6-3 απέναντι στην Κάλιαρι και είναι τέταρτη στη Serie A. Ο Βάλτερ Ματσάρι έχει εκτός πλάνων μόνο τον τραυματία Ντοναντέλ.

Η Τσέλσι μετρά 4 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες, ενώ έχει προκριθεί παρότι είχε χάσει εκτός έδρας στο πρώτο ματς ευρωπαϊκές διοργάνωσης έξι φορές σε δέκα περιπτώσεις. Η Νάπολι έχει μία ήττα και μία ισοπαλία επί αγγλικού εδάφους, ενώ έχει προκριθεί εννέα φορές στις 13 περιπτώσεις που πήγε σε εκτός έδρας ρεβάνς με «προίκα» νίκη στο γήπεδό της.

Στο όριο των καρτών για την Τσέλσι είναι ο Νταβίντ Λουίς και από τη Νάπολι οι Αρόνικα, Καβάνι και Μάτζιο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1)

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του μεγάλου φαβορί καλείται η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόμενη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη ρεβάνς του 1-1 της Ρωσίας.

Η «βασίλισσα» καλπάζει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς διατηρήθηκε στο +10 από την Μπαρτσελόνα μετά την εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Μπέτις το Σάββατο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν υπολογίζει μόνο στον Άνχελ Ντι Μαρία, ενώ αναμένεται να επανέλθει στο βασικό σχήμα ο Καρίμ Μπενζεμά. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προέρχεται από 1-1 με τη Ντιναμό στο ντέρμπι της πρωτεύουσας και απέχει έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Ζενίτ, δέκα αγωνιστικές πριν τελειώσει η σεζόν στη Ρωσία. Ο Λεονίντ Σλούτσκι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μαρκ Γκονζάλες, ενώ παρότι ο Ιγκόρ Ακινφέεφ ακολούθησε την αποστολή, είναι μάλλον απίθανο να καθίσει κάτω από τα γκολπόστ μετά από πολύμηνη απουσία.

Η Ρεάλ μετρά 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Ρωσία, ενώ έχει προκριθεί σε 20 από τις 21 περιπτώσεις που είχε έρθει ισόπαλη εκτός έδρας στο πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ΤΣΣΚΑ έχει δύο νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στην Ισπανία, ωστόσο έχει αποκλειστεί στις τρεις από τις πέντε φορές που πήγε σε ρεβάνς μετά από ισοπαλία στην έδρα της.

Στο όριο των καρτών είναι για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Τσάμπι Αλόνσο και για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γάλλος Στεφάν Λανουά.

* Την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 27-28 Μαρτίου και 3-4 Απριλίου. Σε αυτή δεν υπάρχουν περιορισμοί για ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα ή είχαν αναμετρηθεί στη φάση των ομίλων.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: