Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σφραγίζουν… εισιτήρια στο Europa!!

Σφραγίζουν… εισιτήρια στο Europa
Τα οχτώ «εισιτήρια» που οδηγούν στην προημιτελική φάση του Europa League θα σφραγίσουν οι ομάδες που συμμετέχουν στους «16» της διοργάνωσης. Τον πρώτο λόγο έχουν ο Ολυμπιακός, η Βαλένθια, η Άλκμααρ και η Ατλέτικο, ενώ οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ καλούνται να αποδείξουν ότι είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Τα υπόλοιπα ματς είναι αμφίρροπα και θα γίνει μεγάλη μάχη για μία θέση στους «8» του Europa League.

Οι επαναληπτικοί αγώνες των «16»

20:00

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

Το αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα καλείται να ανατρέψει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να κάνει τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0 της Γουέστ Μπρομ για το πρωτάθλημα, ενώ οι Ισπανοί ηττήθηκαν με σκορ 2-1 στην έδρα της Οσασούνα. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον άφησε στο Νησί τους Νάνι, Άντερσον και Φιλ Τζόουνς. Από την πλευρά του, ο Μπιέλσα δεν υπολογίζει τους Όσιο και Γουρπέγκι.

Αϊντχόφεν-Βαλένθια 2-4

Μόνο με… αυτοκτονία θα μείνει εκτός η Βαλένθια, όμως η Αϊντχόφεν θα προσπαθήσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης. Οι «νυχτερίδες» προέρχονται από το ισόπαλο ματς (2-2) με τη Μαγιόρκα, ενώ οι Ολλανδοί ηττήθηκαν σε ακόμη ένα ματς στο πρωτάθλημα – αυτή τη φορά από την Μπρέντα (3-1). Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τον Ένχελααρ, ενώ η ομάδα του Ουνάι Έμερι θα αγωνιστεί χωρίς τους Μπανέγκα, Κανάλες και Μιγκέλ.

Ανόβερο-Σταντάρ Λιέγης 2-2

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και την έδρα του θα εκμεταλλευτεί το Ανόβερο, το οποίο ετοιμάζεται να αποκλείσει και δεύτερη ομάδα από το Βέλγιο μετά την Κλαμπ Μπριζ. Από την πλευρά της, η Σταντάρ Λιέγης πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες του Τσιτέ και αν αποκλειστεί θα γίνει για δεύτερη φορά από γερμανική ομάδα μετά το Αμβούργο το 2010. Οι Γερμανοί θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Σόμπιεχ΄.

Ουντινέζε-Άλκμααρ 0-2

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι η Άλκμααρ, η οποία δεν θέλει να αφήσει ανεκμετάλλευτο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Οι Ολλανδοί προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη (2-0) επί της Ντε Γκράαφσαπ, ενώ οι Ιταλοί ηττήθηκαν (1-0) στην έδρα της Νοβάρα. Η ομάδα του Γκουιντολίν θα αγωνιστεί χωρίς τους Ίσλα, Μπαντού, Αμπντί (τραυματίες) και Ντανίλο (τιμωρημένος), ενώ εκτός λίστας είναι οι Μπαρέτο, Τόρχε και Γκονζάλες. Από την πλευρά τους, οι Γιόχανσον και Μπένσοπ δεν παίζουν για τους φιλοξενούμενους.

22:05

Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-1

Τον ρόλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ηττήθηκε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο πρώτο ματς. Οι «πολίτες» προέρχονται από την ήττα-σοκ από την Σουόνσι στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ τα «λιοντάρια» επικράτησαν με σκορ 5-0 της Γκιμαράες. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν υπολογίζει τους Κομπανί και Ζαμπαλέτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Ονιέγου και τον Περέιρα. Αμφίβολος είναι ο Περέιρα.

Μπεσίκτας-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

Το αποτέλεσμα του «Βιθέντε Καλντερόν» καλείται να υπερασπιστεί η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία θα περιμένει επίθεση από το πρώτο λεπτό από την Μπεσίκτας. Οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν (2-0) την Γρανάδα, ενώ οι Τούρκοι προέρχονται από την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Ορντουσπόρ. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρ΄ςι τους Ερνστ, Χίλμπερτ και ο Καϊχάν είναι αμφίβολος. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα παίξει χωρίς τον τραυματία Ντιέγκο.

Σάλκε-Τβέντε 0-1

Ένα καθαρό σκορ με περισσότερα από δύο γκολ θα επιδιώξει η Σάλκε, η οποία θέλει να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Οι Γερμανοί προέρχονται από τη νίκη (3-1) επί του Αμβούργου, ενώ οι Ολλανδοί ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ στην έδρα της Ναϊμέγκεν. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Ματίπ, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τον Λάντζαατ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: