Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το ξανάκανε η Μαρσέϊγ!!

Το ξανάκανε
Ότι ξεκίνησε ο Ρεμί στο πρώτο παιχνίδι, το τελείωσε ο Μπραντάο στο δεύτερο…

Αφού ο Βραζιλιάνος σκόραρε στις καθυστερήσεις στο ματς του Μιλάνο στο παιχνίδι της Ιντερ με την Μαρσέιγ, και σε συνάρτηση με το γκολ του Γάλλου από το πρώτο ματς, έστειλε τους Γάλλους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λγκ.

Ο Μιλίτο, είχε φέρει το ματς στα ίσα στο 75’ και ο Πατσίνι στην τελευταία φάση του αγώνα έκανε με πέναλτι το τελικό 2-1 για την Ίντερ, το όποιο όμως ήταν πικρό.



Η Ίντερ ήταν αυτή που έπρεπε να μπει με πάθος στον αγωνιστικό χώρο, η Μαρσέιγ το έκανε. Αφού οι «νερατζούρι» έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους, ήταν το μεγάλο όνομα της αναμέτρησης και έπρεπε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα στη Μασσαλία. Όμως τα πρώτα λεπτά, οι Γάλλοι είχαν την κατοχή της μπάλας και έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα.

Μέχρι το 8ο λεπτό. Που ο γερόλυκος, Ζανέτι, έκανε την κούρσα από δεξιά, γύρισε παράλληλα με την μπάλα να στρώνεται στον Σνάιντερ ο οποίος έχασε από την μικρή περιοχή μεγάλη ευκαιρία αφού ο Μανταντά έκανε φανταστική επέμβαση στην γραμμή.

Η ευκαιρία αυτή αφύπνισε τους Ιταλούς οι οποίοι δύο λεπτά αργότερα (στο 10’), έχασαν ακόμη μια κλασσική. Ο Σνάιντερ σέντραρε από τα δεξιά παράλληλα και ο Μιλίτο εν κινήσει έκανε την… στηθιά-αφού την έσπρωξε με το στήθος μια και η μπάλα ήταν πιο χαμηλά από το κεφάλι του, αλλά ο Μανταντά απέδειξε ακόμη μία φορά την κλάση του. Στην συνέχεια, το 4-2-3-1 του Ντεσάμπ μπλόκαρε την ομάδα του Ρανιέρι, που ναι μεν είχε τον έλεγχο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Τα μεγάλα ονόματα της Ίντερ δεν ήταν σε μεγάλη μέρα και η Μαρσέιγ κράταγε εύκολα το 0-0 που την οδηγούσε στην επόμενη φάση. Τότε, ο Ρανιέρι ρίσκαρε. Στο 58’ έβγαλε τους Φορλάν και Σνάιντερ και πέρασε τους Πατσίνι και Όμπι. Μετά από λίγο έριξε στην μάχη και τον Καμπιάσο στη θέση του Πόλι για να πιέσει περισσότερο.

Η σκέψη του Ρανιέρι του βγήκε, αφού στο 75’ ο Μιλίτο από κοντά και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών να διώξουν, έκανε το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Και στην συνέχεια, η πίεση των Μιλανέζων ήταν ασφυκτική, αφού ήθελαν να τελειώνουν το παιχνίδι πριν την παράταση.

Οι Ιταλοί ανέβηκαν ψηλά αλλά όπως και στην Μασσαλία, οι Γάλλοι χτύπησαν στις καθυστερήσεις. Ο Μπραντάο στο 91’, από γέμισμα του Μανταντά κατέβασε την μπάλα, πλάσαρε εύστοχα τον και έκανε το 1-1, βάζοντας με το ένα πόδι στα προημιτελικά την Μαρσέιγ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πατσίνι κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Μανταντά, το εκτέλεσε ο ίδιος κάνοντας το 2-1, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά αφού ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού.



Ίντερ (Ρανιέρι): Σέζαρ, Ζανέτι, Λούσιο, Μαϊκόν, Σάμυελ, Ναγκατόμο, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ(58’Όμπι), Φορλάν(58’Πατσίνι),Πόλι(73’ Καμπιάσο)

Στον πάγκο: Καστελάτσι, Ρανόκια, Φαραόνι, Ζάρατε

Μαρσέιγ (Ντεσάμπ): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ενκουλού, Μορέλ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Εμπιά, Αμαλφιτανό, Ρεμί(86’Μπραντάο), Α.Αγιού(93’Μπρασιλιάνο)

Στον πάγκο: Τραορέ, Φανί, Σεϊρού, Καμπορέ

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: