Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αυτούς προτιμώ για αντιπάλους στην κλήρωση της Παρασκευής!

Επειδή σκέφτομαι ότι αύριο θα γράψω για το Ολυμπιακός-Μέταλιστ και μεθαύριο θα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο ματς, λέω να εκμεταλλευτώ σήμερα την ευκαιρία για να …διαλέξω αντιπάλους στην κλήρωση της Παρασκευής. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Αυτούς προτιμώ για αντιπάλους στην κλήρωση της Παρασκευής
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Στο Αννόβερο - Σταντάρ Λιέγης (2-2 το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο) λογικά οι Γερμανοί περνάνε. Καλώς να περάσουν: δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με αυτούς ούτε με τους Βέλγους. Θεωρώ μάλιστα ότι όποιος κι αν περάσει από τους δύο θα αποτελέσει την καλύτερη κλήρωση για τον Θρύλο.
Στο Αϊντχόφεν - Βαλένθια (2-4) μακάρι να γίνει κανένα θαύμα και να μείνουν έξω οι Ισπανοί. Φαβορί για τελικό είναι για μένα οι «Νυχτερίδες» και σαφώς οι Ερυθρόλευκοι δεν εύχονται να τις βρουν στον δρόμο τους. Είμαστε με τους Ολλανδούς εδώ, έστω κι αν τελικά βλέπω να περνάει η ομάδα του Βίκτορ Ρουίς και του Ρομπέρτο Σολδάδο (φωτ.).
Στο Ουντινέζε - Αλκμααρ (0-2) μάλλον περνάνε οι Ολλανδοί. Εχουν καλό προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι και επιπλέον φέτος παραμένουν αήττητοι σε δέκα ματς (5 νίκες και 5 ισοπαλίες) στην Ευρώπη. Δεν πειράζει. Το ίδιο συνέβαινε και με τη Μέταλιστ.
Στο Μπιλμπάο - Γιουνάιτεντ (3-2) εύχομαι ολόψυχα πρόκριση της ομάδας του σερ Αλεξ. Από μακριά κι αγαπημένοι με τους Βάσκους, αν είναι να ξανακάνουν εμφανίσεις σαν αυτή στο Ολντ Τράφορντ την περασμένη εβδομάδα. Δεν τους θέλει κι ο Ερνέστο, συν τοις άλλοις. Για να μην τρελαινόμαστε πάντως: «μικρή Μπάρτσα» δεν έγιναν ακόμη οι Euskadi.
Στο Μάντσεστερ Σίτι - Σπόρτιγκ Λισσαβόνας (0-1) εννοείται ότι στηρίζουμε την τίμια προσπάθεια των συνοδοιπόρων Πορτογάλων να πετάξουν έξω το φαβορί της διοργάνωσης. Δεν πειράζει, ας είμαστε και μια φορά με ομάδα που φοράει πράσινα.
Στο Σάλκε - Τβέντε (0-1) φαβορί είναι οι Γερμανοί. Υπάρχει πάντως αδελφική φιλία μεταξύ των δύο συλλόγων και το πανό που ύψωσαν στο πρώτο ματς οι οπαδοί της Τβέντε «Two clubs, two colours, one passion» (Δύο σύλλογοι, δύο χρώματα, ένα πάθος) αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Προτιμώ πάντως να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την ταχύτητα της Τβέντε, παρά εναντίον της ποιότητας του Χούντελαρ και του Φαρφάν.
Τέλος, στη ρεβάνς Μπεσίκτας - Ατλέτικο Μαδρίτης (1-3) θα ήταν ωραίο να αποκλείσουν οι Τούρκοι την ομάδα του Φαλκάο αλλά, μεταξύ μας, δεν το βλέπω. Νομίζω ότι θα περάσουν οι Ισπανοί. Δεν πειράζει. Ας μείνει και κάποιο εμπορικό όνομα στους «8» της διοργάνωσης πέρα… από τον Ολυμπιακό. Οχι τίποτε άλλο αλλά επειδή… απέκλεισα ήδη όλους τους υπόλοιπους «μεγάλους», μη χάσει και η διοργάνωση το κύρος της και τη μεγάλη τηλεθέαση ο τελικός.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: