Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η… κίτρινη και… πράσινη Ελλάδα!!

Λέτε να το δούμε κι αυτό; Να αρχίσουμε να μιλάμε σε λίγο για την οικονομική κατάντια του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και για την απουσία ενός… Παπαδήμου από τις ομάδες αυτές; Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Η… κίτρινη και… πράσινη Ελλάδα!
Γιατί έτσι πάνε τα πράγματα οι δύο από τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν ξεπεράσει προ πολλού τη κατάντια της ίδιας της Ελλάδας.
Τουλάχιστον οι εταίροι μας στην Ευρώπη, απλά απειλούσαν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Δεν μπορούσαν να το κάνουν κι εάν το έκαναν πολύ απλά θα έβαζαν σε κίνδυνο και τα λεφτά τους με τα οποία μας έχουν δανείσει και περιμένουν κάποια στιγμή να τα πάρουν πίσω.
Αντίθετα στο ποδόσφαιρο η ΟΥΕΦΑ δεν τραβά κανένα ζόρι να πετάξει τις δύο ομάδες εκτός… ευρωζώνης. Και οι νόμοι υπάρχουν και έχουν σκοπό να τους εφαρμόσουν για να συνετιστούν και οι άλλες ομάδες.
Για κοιτάξτε το θέμα σφαιρικά. Αν δεν την πληρώσει ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ πως θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Μπαρτσελόνα η ΟΥΕΦΑ που χρωστούν σαφώς περισσότερα; Έτσι δεν γινόταν και παλιά που υποβιβάστηκε ο Ηρακλής για δωροδοκία, αλλά όταν έσκασαν μύτη κι άλλες ομάδες που έπρεπε να έχουν την τύχη του, απλά οι αρμόδιες αρχές σφύριξαν αδιάφορα;
Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είναι το ίδιο με αυτό της Ελλάδας. «Λεφτά δεν υπάρχουν». Κι ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν λεφτά έχουν δημιουργηθεί αυτά τα τεράστια ελλείμματα.
Και στο ποδόσφαιρο όπως και στη πολιτική ανθεί η… δημιουργική στατιστική. Όπως η Ελλάδα μπήκε με… ψεύτικα στοιχεία στην ευρωζώνη, έτσι κι οι ομάδες άλλα χρέη παρουσιάζουν, άλλα υπάρχουν. Έχουν φροντίσει κάποιες απαιτήσεις να τις έχουν κρύψει καλά κάτω από το… χαλί των ισολογισμών.
Πιστεύει, πλέον, κανείς ότι τα χρήματα που χρειάζεται η ΑΕΚ είναι καμιά τριανταριά εκατομμύρια ή στον Παναθηναϊκό με 15 μύρια παίρνεις την ομάδα με το… κλειδί στο χέρι;
Σαφώς και όχι. Εάν ήταν έτσι θα είχαν βρεθεί αγοραστές. Το πακέτο θα ήταν ελκυστικό. Όμως δυστυχώς και στις δύο ομάδες υπάρχουν και τα άλλα χρέη που δεν είναι βραχυπρόθεσμα, αλλά ούτε και μακροπρόθεσμα. Και φυσικά υπάρχουν και τα έξοδα με το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Έτσι κάνουν πίσω οι νέοι επενδυτές και στεγνώνουν οι παλιοί.
Φθάσαμε σε κοτζάμ Παναθηναϊκό να πανηγυρίζουν οι ρεπόρτερ όταν ο μέγας και τρανός Βγενόπουλος έβαλε ένα μύριο και κάτι κι όταν ο Πολέμης βάζει, σε δόσεις, άλλο ένα!
Πανηγυρίζουν που βρήκαν τα δύο από τα εφτά που λείπουν για να… βγει ο μήνας! Και στην ΑΕΚ ο Νοτιάς δίνει 300.000 ευρώ, ενώ η ομάδα έχει ανάγκη 6 εκ!
Βέβαια κανείς δεν μιλάει για το πώς έφθασαν μέχρι εδώ τα χρέη. Ποιος τα δημιούργησε και γιατί. Κατηγορούμε τους πολιτικούς που τους έφυγε το χρέος και δεν κατηγορούμε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που δεν κατάφεραν να ελέγξουν τα χρέη των δικών τους ομάδων…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: