Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δώρον άδωρον η άδεια της UEFA!!

Το έκανε το καθήκον του ο Ανδρέας. Τα έβαλε τα λεφτά που είχε πει στον Παναθηναϊκό. Κι αναμένεται να τσοντάρει κοντά στο ένα εκατομμύριο κι ο Πολέμης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Δώρον άδωρον η άδεια της UEFA
Μαζί, λοιπόν, με το 1,7 του Βγενόπουλου (φωτό) κουτσά στραβά μέχρι το τέλος του μήνα θα τη βρούνε την άκρη και θα βουλώσουνε την τρύπα της UEFA. Κι από κει και πέρα, θα αρχίσει δεύτερο τρέξιμο. Να βρεθούνε τα 9 εκατομμύρια που χρειάζονται μέχρι τον Ιούνιο.
Εκεί πράγματι αρχίζουν τα δύσκολα. Ποιος θα τα βάλει αυτά τα λεφτά; Εκεί είναι που ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να γίνεται ΑΕΚ. Ακόμα, όμως, και να βρεθούνε τα λεφτά, και πάλι δεν τελειώνει το μαγγανοπήγαδο. Αντε και με τα χίλια ζόρια την πήρε την άδεια συμμετοχής της UEFA ο Παναθηναϊκός. Τι θα σημαίνει αυτό; Οτι έλυσε τα προβλήματά του; Τα λεφτά αφορούν τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Να ξοφληθούν, δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές. Τις επόμενες, που θα αρχίσουν να τρέχουν, ποιος θα τις πληρώνει; Ή μήπως θα εμφανιστεί στον Παναθηναϊκό κανένας Τροχανάς α λα ΑΕΚ να ρίξει την ιδέα να τσοντάρει από τρία-τέσσερα κατοστάρικα γιούρο ο κόσμος;
Η άδεια συμμετοχής, λοιπόν, της UEFA από μόνη της δεν λέει απολύτως τίποτα. Με ποιο ρόστερ και με ποια ομάδα θα κατέβει την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός; Αυτά, λοιπόν, τα 8-9 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της σεζόν, ακόμη κι αν βρεθούνε, δεν φτάνουνε ούτε για ζήτω. Κι αν τελικά δοθεί η άδεια, θα είναι δώρον άδωρον. Μ' αυτήν την ομάδα, που έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός, έμεινε εκτός Ευρώπης. Δύο προκριματικούς, πέρυσι το καλοκαίρι για Τσάμπιονς Λιγκ και Γιούροπα Λιγκ, τους έχασε και τους δύο κι έμεινε απ' έξω.
Αν δεν βρεθεί κάποιος να πάρει την ομάδα, ποια τύχη μπορεί να έχει το καλοκαίρι στα προκριματικά ο Παναθηναϊκός; Τα ίδια κι ακόμη χειρότερα ισχύουν για την ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο ότι θέλει περισσότερα λεφτά. Είναι ότι αυτά που χρωστάει είναι πολύ περισσότερα. Μια χρονιά παίξανε οι παίκτες σχεδόν στο τζάμπα. Δεύτερη είναι κομμάτι δύσκολο. Με έντεκα Κλωναρίδηδες θα παίζει του χρόνου η ΑΕΚ, και αν καταφέρουν να βαλσαμώσουν τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο.
Το άμεσο πρόβλημα, λοιπόν, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ενδεχόμενα να λυθεί. Εφικτό είναι για τον Παναθηναϊκό, δύσκολο για την ΑΕΚ. Αυτό που δεν λύνεται με τίποτα είναι το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα και για τον Παναθηναϊκό και για την ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που θα πληρώνει από το καλοκαίρι και μετά δεν έχει βρεθεί. Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας.
Στον Παναθηναϊκό έσκασε και πάλι μύτη ο Βγενόπουλος, αλλά όπως έχουμε πει, ο Ανδρέας είναι σαν τον καιρό του Λονδίνου. Αστατος και απρόβλεπτος. Αλλάζει κάθε πέντε λεπτά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει αύριο. Αν την Κυριακή, δηλαδή, ο κόσμος μανουριάσει και κάνει επεισόδια, ο Βγενόπουλος μπορεί να ξαναπεί «ξανααηδίασα» και «ξαναφεύγω». Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Αλλο είναι, δηλαδή, βάζω αυτό που μου αναλογεί και κάνω το καθήκον μου σαν Παναθηναϊκός και άλλο παίρνω το μαγαζί και τα σπρώχνω χοντρά για να κοντράρω Ολυμπιακό και Μαρινάκη. Αυτά.
Αν ζοριστεί, ο Βαγγέλης θα αναβάλει μέχρι και τις εκλογές.
- Observer
ΕΙΔΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΛΑΚΑ έχουν οι πολιτικοί εν όψει των εκλογών. Μεγάλη πλάκα. Ο Βενιζέλος πραγματοποίησε το Νο 2 όνειρο της ζωής του. Εγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τώρα του απομένει το Νο 1, να γίνει πρωθυπουργός. Από το βήμα της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, άστραψε και βρόντηξε: «Τώρα αρχίζει η μάχη. Τώρα αρχίζουμε ξανά». Τα δύο προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, ο Ευάγγελος τα σβήνει και... ξαναρχίζει από την αρχή. Δεν τα σβήνει, όμως, το ένα εκατομμύριο άνεργοι.
«Διεκδικούμε σαν ΠΑΣΟΚ τη θέση που μας ανήκει. Την πρώτη» πρόσθεσε ο Ευάγγελος. Σαν να ακούς τον Γιώτη Τσαλουχίδη στα πέτρινα χρόνια να λέει «είμαστε καταδικασμένοι να πάρουμε το πρωτάθλημα». Πώς να πάρει το ΠΑΣΟΚ πρωτάθλημα με 10% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις; Το πολύ να φτάσει μέχρι 20%. Παραπάνω δεν πάει με τίποτα. Και η δεξιά παράταξη, όμως, έχει τα προβλήματά της. Ο Καρατζαφέρης έχει ανθιστεί ότι τον έχουνε πάρει χαμπάρι και το τραβάει ακόμη πιο δεξιά:
«Να αλλάξει ο νόμος και να μπορούν οι πολίτες και οι αστυνομικοί να πυροβολούν». Το επόμενο βήμα είναι να καταθέσει πρόταση νόμου για την ελεύθερη οπλοκατοχή. Να γίνει η Ελλάδα... Φαρ Ουέστ. Είναι κι ο Καμμένος που τους στριμώχνει. Αφού, σου λέει, έκανε κόμμα και παίζει ρόλο ο Καρατζαφέρης, γιατί να μην κάνω κι εγώ; Κάποιους τηλεοπτικούς αστέρες σαν τον Βαΐτση Αποστολάτο θα βρει για υποψηφίους. Ετσι, για να μην έχει διαρροές, ο Σαμαράς τραβάει ακόμη πιο δεξιά και βρίζει την Αριστερά. Μπας και ξεπεράσει το 30%. Ενα είδος δημοψηφίσματος θα είναι αυτές οι εκλογές, αν ο δικομματισμός πιάσει κορόιδα πάνω από το 50%.
Ανανέωση συμβολαίου με το στόμα
ΤΟ καλό σχετικά με την ΑΕΚ είναι ότι δεν χάνουνε την αισιοδοξία τους. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε να γίνει πρόταση στον Μανωλά. Οχι «γάμου». Πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας. Κι εντάξει. Πρόταση μπορεί να κάνει ο καθείς και στη Σκλεναρίκοβα. Αρκεί, βέβαια, να διαθέτει τα ανάλογα κυβικά. Η πρόταση στον Μανωλά πού μπορεί να στηριχθεί; Στην καλή διάθεση; Αυτή πράγματι υπάρχει. Τα λεφτά υπάρχουν; Ποιος θα πληρώσει το συμβόλαιό του;
Ο Χάρης Οικονομόπουλος από τα λεφτά του Μάκη Ψωμιάδη; Και πώς θα «ψηθεί» ο οποιοσδήποτε Μανωλάς να υπογράψει; Και τι θα του δώσουν για προκαταβολή; Τον λόγο της τιμής τους; Σοβαροί να είμαστε. Και στην ΑΕΚ αποδεικνύουν ότι, πέρα από ρέστοι, είναι και ασόβαροι.
Και μόνο το γεγονός ότι μπήκανε σ' αυτήν τη διαδικασία και το ανακοινώσανε, μάλιστα, και στον Τύπο, δείχνει το μέγεθος της ανευθυνότητας. Οταν δεν ξέρουν πόσα και σε ποιους χρωστάνε, θέλουν να δημιουργήσουν και νέες υποχρεώσεις. Ο Αδαμίδης μπορεί να έφυγε, αλλά η λογική Αδαμίδη ζει και βασιλεύει. Οπως ανανέωσε με το στόμα το συμβόλαιο του Μανωλά ο Σταύρος, έτσι θέλει να το ανανεώσει κι ο Χάρης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με ποιον θα είναι η Παναγία σήμερα; Με τον Κομπότη ή με τον Αναστασιάδη;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: