Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω»

«Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω»
Η πόλη χωρίστηκε στα δύο, η κόκκινη πλευρά της πανηγύρισε και η λέξη ντέρμπι έμεινε …στα χαρτιά. Η Λίβερπουλ επικράτησε της Έβερτον με σκορ 3-0, έσπασε την κατάρα του «Άνφιλντ» και έμεινε σε επαφή με την πρώτη πεντάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Σκόρερ ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος «κέρασε» τρεις φορές για την 400η του συμμετοχή.

Ο αρχηγός των «κόκκινων» γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τις 400 του συμμετοχές στην Πρέμιερ, σκοράροντας τρεις φορές, μετά από ισάριθμες προσπάθειες του Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν άφησε «σε χλωρό κλαρί» τους αμυντικούς της Έβερτον και μαζί με τους Τζόρνταν Χέντερσον και Στιούαρτ Ντάουνινγκ ξεχώρισαν –έστω και ελάχιστα- από τους πολύ καλούς γηπεδούχους.

Από την πλευρά της, η Έβερτον παρουσιάστηκε αγνώριστη, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να εκπλήσσει, αφήνοντας αρκετούς βασικούς παίκτες στον πάγκο και τα «ζαχαρωτά» να αρκούνται σε παθητικό ρόλο.

Α΄ Ημίχρονο

Τα …ντεσιμπέλ στα ύψη και στις εξέδρες «φωτιά». Η Λίβερπουλ μπήκε με φόρα στο παιχνίδι, με τους οπαδούς της να της δίνουν ώθηση με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και την Έβερτον να της παραχωρεί χώρο για να κάνει το παιχνίδι της. Ο Λουίς Σουάρες κινούνταν συνεχώς ανάμεσα στην αμυντική τετράδα των «ζαχαρωτών» και δημιουργούσε ρήγματα, χωρίς όμως αυτά να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του.

Οι «κόκκινοι» ανέβασαν το ρυθμό τους και πίεσαν περισσότερο για το προβάδισμα, με τον Τζόρνταν Χέντερσον να κάνει ολοκληρωμένο παιχνίδι και τον Σουάρες να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου. Ο Ουρουγουανός άσος δεν κατάφερε να νικήσει στο 30’ τον Τιμ Χάουαρντ, με τον Στίβεν Τζέραρντ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ με το αριστερό. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν και έψαξαν και το δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Μάρτιν Κέλι πέρασε ελάχιστα άουτ και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει το 1-0.


Β’ Ημίχρονο

Οι «κόκκινοι» ήξεραν ότι χρειάζονται, τουλάχιστον, ακόμη ένα γκολ και αυτό δεν άργησε να έρθει, αφού οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς δεν σταμάτησαν στιγμή να πιέζουν και να ελευθερώνουν με κάθετες πάσες τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος αφού αποδιοργάνωνε την άμυνα των φιλοξενούμενων την γύρισε προς την εστία. Με αυτό τον τρόπο, η Λίβερπουλ έκανε δύο τα τέρματά της, με τον Τζέραρντ να είναι και πάλι ο σκόρερ στο 50’.

Οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους συνεχίστηκαν, αφού επιθετικό ρόλο ανέλαβε και ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ από τα αριστερά, ενώ τα μετόπισθεν κάλυπτε ο Τσάρλι Άνταμ. Ωστόσο, οι αλλαγές του Ντέιβιντ Μόγιες έφεραν αποτέλεσμα, με τον Νίκιτσα Γιέλαβιτς να απασχολεί τους αμυντικούς της Λίβερπουλ και να χάνει ευκαιρία να μειώσει, στο 63’.

Οι «κόκκινοι» κατέβασαν ταχύτητα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η …σεμνή τελετή έλαβε τέλος με πανηγυρικό τρόπο, αφού ο Λουίς Σουάρες συνεργάστηκε ακόμη μια φορά με τον Στίβεν Τζέραρντ και ο τελευταίος σκόραρε για το τελικό 3-0, παίρνοντας για …ενθύμιο την μπάλα του αγώνα.

Η Λίβερπουλ έφτασε στους 42 βαθμούς, μείωσε τη διαφορά της από Νιούκαστλ και Τσέλσι, ενώ η Έβερτον έχασε την ευκαιρία να περάσει την αιώνια αντίπαλο στη βαθμολογία.


Οι συνθέσεις του αγώνα
Λίβερπουλ: Ρέινα – Κέλι, Κάραγκερ, Σκρτελ, Ενρίκε – Χέντερσον(72’ Κάουτ), Τζέραρντ, Σπίαρινγκ, Ντάουνινγκ – Σουάρες, Κάρολ

Έβερτον: Χάουαρντ – Χίμπερτ, Γιαγκέλκα, Ντεστέν, Μπέινς - Φελαϊνί, Ρόντγουελ, Πίεναρ, Κόουλμαν(61’ Ντρέντε), Στρακουαλούρσι(61’ Όσμαν )- Ανιτσέμπε(61’Γιέλαβιτς)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: