Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Πρόκληση κι ευκαιρία»

«Πρόκληση κι ευκαιρία»
Ως μία τεράστια ευκαιρία να φτάσουν ψηλά στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν το ματς με τη Μέταλιστ Ερνέστο Βαλβέρδε και Αβραάμ Παπαδόπουλος, όπως δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα-ρεβάνς της Πέμπτης για τους «16» του Europa League. «Είναι μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός. «Θα παίξουμε σαν να είναι 0-0 το ματς», πρόσθεσε. «Τεράστια ευκαιρία. Δεν σκεφτόμαστε ακόμη τον Παναθηναϊκό», είπε ο διεθνής αμυντικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι κάτι που αρέσει στους παίκτες, αλλά δεν το σκέφτονται υπερβολικά γιατί ξέρουν ότι για να περάσουν στα προημιτελικά θα πρέπει να κοιτάξουν το αυριανό παιχνίδι. Πιστεύω πως το αυριανό ματς είναι καθοριστικό», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν θα παίξει για να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα ή θα κυνηγήσει τη νίκη απάντησε: «Δεν μπορούμε να στηριχτούμε πάνω στο αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Θα παίξουμε σαν το αποτέλεσμα να είναι 0-0 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά στο πρώτο ματς, όμως θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Σίγουρα ξέρουμε για την επιθετική ικανότητα της Μέταλιστ, όμως εμπιστευόμαστε και τη δική μας επιθετική ικανότητα».

Για τη μορφή του ματς τόνισε: «Στην Ουκρανία παίξαμε πιο κλειστά και καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε ευκαιρίες. Αύριο το ματς θα είναι πιο ανοιχτό, γιατί όποια ομάδα χάσει θα αποκλειστεί και επίσης η Μέταλιστ έχει γρήγορους παίκτες μπροστά και θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την πρόκριση».

Ο Βάσκος τεχνικός δεν αμφιβάλει πως οι παίκτες του θα αντιμετωπίσουν με τη δέουσα προσοχή τον αντίπαλο, παρά το σκορ του πρώτου αγώνα που τους δίνει προβάδισμα. «Μην έχετε αμφιβολία πως ξέρουμε την αξία των παικτών της Μέταλιστ. Τους κερδίσαμε εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο όπως θα είναι και τώρα δύσκολο. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο».

Όσο για το αν θεωρεί πως ο καλός αγωνιστικός χώρος (σε σχέση με τον κακό στο Χάρκοβο) θα δώσει τη δυνατότητα στη Μέταλιστ να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο, δήλωσε: «Αυτό εξαρτάται από την πορεία του ματς. Όταν θα ξεκινήσει το ματς θα έχουμε προβάδισμα και θα μας ευνοεί και η ισοπαλία, ενώ ο αντίπαλος θα ανοιχτεί και θα ψάξει το γκολ. Εμείς παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να επιβάλουμε το ρυθμό μας, γιατί όποια ομάδα επιβάλει το ρυθμό της θα κερδίσει και το παιχνίδι».

Ερωτηθείς (από Ουκρανό δημοσιογράφο) αν προετοιμάζει την ομάδα του για το ενδεχόμενο των πέναλτι, απάντησε: «Το σκέφτομαι. Είναι μια πιθανότητα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αφήσουμε στη τύχη, αφού υπάρχει πιθανότητα να κριθεί εκεί το ματς».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως συνηθίζει, δεν αποκάλυψε τα πλάνα του. Ούτε καν αν ο Ντιόγκο, που εξέτισε την τιμωρία του, θα είναι στην αποστολή. «Είναι μια πιθανότητα. Δεν ξέρω αν θα είναι ακόμα στην αποστολή. Θα πρέπει να το σκεφτώ», τόνισε, ενώ για τις σκέψεις του για το βασικό σχήμα αρκέστηκε να πει: «Έχω μια γενική ιδέα, έχω καταλήξει στο τι θα κάνω. Όσο για τις αλλαγές, την Κυριακή είχα κάποια πράγματα στο μυαλό, την Δευτέρα είχα άλλα. Θα δω τι θα κάνω».

Μόνιμη ερώτηση αποτελεί για τον προπονητή του Ολυμπιακού για το αν και πώς μπορεί η ομάδα του να ανταποκριθεί στις συνεχείς υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. «Το να μπορέσεις να έχεις καλή απόδοση σε τρεις διοργανώσεις είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο τις ελληνικές. Ειδικά στο Europa League όπου παίζεις το βράδυ της Πέμπτη και μετά θα πρέπει να συγκεντρωθείς για το πρωτάθλημα. Έχουμε άλλο ένα ματς στο Europa League κι αυτό σκεφτόμαστε γιατί αν δεν το κερδίσουμε δεν θα έχουμε άλλο. Αν το κερδίσουμε θα μπορούμε να σκεφτόμαστε παρακάτω», ήταν η απάντηση του «Τσινγκούρι».

Είναι το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού το καλύτερο που είχε στα χέρια του; «Οι άνθρωποι που δουλεύω κάθε φορά είναι οι καλύτεροι και είναι ό,τι καλύτερο έχω αφού μαζί προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Το αυριανό ματς είναι μια πρόκληση για εμάς, κάτι πολύ όμορφο και όλοι μαζί και ο κόσμος μαζί, θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Το ματς όμως είναι πρόκληση και για την Μέταλιστ, γι’ αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε», απάντησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: