Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αβρ. Παπαδόπουλος: «Τεράστια ευκαιρία»

Αβρ. Παπαδόπουλος: «Τεράστια ευκαιρία»
Ως ευκαιρία να φτάσει ο Ολυμπιακός πολύ ψηλά στην Ευρώπη αντιμετωπίζει τη ρεβάνς των «16» του Europa League ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Πέμπτης. Πάντως ο δυναμικός αμυντικός των Πειραιωτών στάθηκε στην επικινδυνότητα του αντιπάλου.

«Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Η Μέταλιστ είναι επιθετική ομάδα και εκτός έδρας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας, να κάνουμε ό,τι σ' όλα τα ματς και να πάρουμε την πρόκριση, που θέλουμε όλοι μας», τόνισε.

Ο ίδιος αναγνωρίζει πως ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να πετύχει κάτι καλό φέτος στην Ευρώπη, αλλά δεν προτρέχει. «Εδώ που φτάσαμε είναι τεράστια ευκαιρία για όλους μας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Απομένει ένα ματς, που θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Τώρα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ομάδα είναι σε καλό σημείο, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και πρέπει να το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος τη σεζόν».

Όσο για το πού αποδίδει την εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, δήλωσε: «Έχουν γίνει βήματα προόδου. Η φιλοσοφία του Βαλβέρδε αρμόζει στον Ολυμπιακό. Σ' όλα τα ματς παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, άσχετα με το αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο είναι πως με όποιον αντίπαλο και να έχουμε παίζουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο. Αυτό κάνουμε σ' όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να μην παίρναμε τα αποτελέσματα, αλλά πάντα η ομάδα παίζει όπως αρμόζει στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δέκα σερί νίκες δίχως να έχει δεχτεί γκολ και ένας από τους βασικούς… υπεύθυνους γι’ αυτό είναι και ο στόπερ της ομάδας. «Είναι σημαντικό ότι δεν δεχόμαστε γκολ. Δεν αφορά εμένα, αλλά όλα τα παιδιά γιατί όλοι παίζουμε άμυνα και επίθεση κι αυτό δείχνει πως η ομάδα έχει ισορροπία. Αυτό που θα κάνουμε εμείς είναι το παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Μιλώντας για τις ομοιότητες και τις διαφορές με το παιχνίδι κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν, ο διεθνής αμυντικός είπε: «Είναι δύο διαφορετικά ματς. Στο πρώτο ματς παίξαμε σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο και με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είναι 90 λεπτά που θα κρίνουν την πρόκριση. Πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο ματς, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε όλο αυτό τον καιρό».

Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί περισσότερο κάποιος από τους παίκτες της Μέταλιστ, απάντησε: «Η Μέταλιστ έχει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά μας ενδιαφέρει η δική μας η ομάδα και όπως είπα και πριν πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ' όλο το ματς. Πρέπει να έχουμε το ρυθμό και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, για να πάρουμε φυσικά την πρόκριση».

Ειδική μνεία έκανε στον Τάισον: «Είναι καλός ποδοσφαιριστής με ταχύτητα και καλή τεχνική, αλλά θα πρέπει να γίνει συνολική η προσπάθεια, όχι μόνο από μένα. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σ' ένα παίκτη γιατί η Μέταλιστ έχει πολλούς καλούς παίκτες», ανέφερε για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως ουδείς σκέφτεται για την ώρα το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. «Είναι πολύ σημαντικά ματς και τα δύο. Τα θετικά που έδειξε η ομάδα είναι πως κοιτάει ένα-ένα τα παιχνίδια και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν κοιτάμε τον Παναθηναϊκό και είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο ματς με την Μέταλιστ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: