Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Οι πρόεδροι των «χρυσών» εποχών στο «Αθλητικό Metropolis»

Οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΟΚ και του Άρη, Θεόφιλος Μητρούδης και Νίκος Βεζυρτζής, τότε που το μπάσκετ μεσουρανούσε στη Θεσσαλονίκη, μίλησαν στο ''Αθλητικό Metropolis'' και στην εκπομπή ''Revolution'', με αφορμή το σημερινό ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο. Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στο κλίμα άμιλλας που υπήρχε εκείνη την εποχή και το συνέκριναν με τη σημερινή κατάσταση.

Μητρούδης: «Τότε δίναμε και την ψυχή μας»

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε ο Θεόφιλος Μητρούδης: ''Σημασία είχε το ότι υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός εκείνη την εποχή και τώρα αυτός έφυγε στην Αθήνα''.

Αναφερόμενος στο παρελθόν, επεσήμανε ένα παιχνίδι που του έχει μείνει χαραγμένο:
''Σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το πρώτο παιχνίδι που κάναμε την κυριαρχία και είχαμε φέρει τον Τάρπλεϊ και είχαμε κερδίσει με 22 πόντους. Υπήρχε μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση αλλά υπήρχε άμιλλα μεταξύ μας'', και συνέχισε:

Δεν έχω να θυμηθώ κάτι κακό και ότι συνέβαινε το ξεπερνούσαμε. ''Ήταν εποχές που δεν θα ξανάρθουν . Τότε δίναμε την ψυχή μας, τα λεφτά μας και τις δουλειές μας γι' αυτό που αγαπούσαμε, ενώ τώρα υπάρχει μεγάλος επαγγελματισμός''.

Σε ερώτηση για το αν πηγαίνει στο γήπεδο, απάντησε:
''Έχω να πάω στο γήπεδο από εκείνη την εποχή. Μετά από ένα παιχνίδι ένας με έβρισε μπροστά στα παιδιά μου. Από τότε έδωσα την υπόσχεση ότι ζωντανός δεν θα ξαναπεράσω από αυτό το γήπεδο''.

Βεζυρτζής: «Η γιορτή χρειάζεται και τους δύο»

''Εκείνη η εποχή ήταν τελείως διαφορετική, το μπάσκετ ήταν το πρώτο άθλημα, μπροστά ακόμα και από το ποδόσφαιρο. Εκπληκτικά πράγματα συνέβαιναν τότε κυρίως την εβδομάδα μπροστά από τα παιχνίδια μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Ήταν δύο υπερομάδες που δεν γίνεται να ξαναγίνουν, νομίζω εγώ. Είχε ο καθένας τα γούρια του. Εγώ πήγαινα πάντα στην ίδια εκκλησία στην Τούμπα πριν τους αγώνες. Το πιο σημαντικό τότε ήταν ότι μέσα στο γήπεδο υπήρχε κόσμος και από τις δύο ομάδες. Τότε τα εισιτήρια ήταν 4050 εισιτήρια, δηλαδή γύρω στις 2000 για την κάθε ομάδα. Γινόταν χαμός για να διατεθούν, καθώς η ζήτηση ήταν πάρα πολύ μεγάλη''.

Για το τι του έχει μείνει από εκείνες τις «χρυσές» εποχές: ''Όταν, μετά από πολλά χρόνια αγώνων, φτάσαμε να γίνουμε πρώτη δύναμη, δυστυχώς υπήρχε μαρασμός και πτώση στον Άρη. Τότε όποιος κέρδιζε το παιχνίδι έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος δεν ήταν τίποτα γιατί μόνο με το πρωτάθλημα έπαιζες στην Ευρώπη. Τότε και ο Ηρακλής βέβαια ήταν μεγάλη ομάδα. Παρά την αντιπαλότητα υπήρχε μια συνεργασία και καλό κλίμα μεταξύ των προέδρων''.

Κλείνοντας μίλησε για το γεγονός ότι θα υπάρχουν σε ακόμη ένα ντέρμπι φίλαθλοι μόνο από την μία ομάδα: ''Ειλικρινά σήμερα λυπάμαι που δεν υπάρχουν φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες. Η γιορτή πρέπει να γίνεται και από τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί τώρα να παίζουν για την 7η θέση και να πηγαίνει κόσμος μόνο από τη μία ομάδα, ενώ τότε παίζαμε για τίτλο και υπήρχε κόσμος και από τους δύο''.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: