Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αφήστε τη φαγωμάρα στον ΠΑΟΚ και βρείτε έναν Σαββίδη να σας σώσει!!

Αφήστε τη φαγωμάρα στον ΠΑΟΚ και βρείτε έναν Σαββίδη να σας σώσει
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι στη Θεσσαλονίκη αδιαφόρησαν για την είδηση που ήθελε τον Ζαγοράκη να συναντά το σύντροφο Σαββίδη και μάλιστα, όπως αναφέρει το «ανανεωμένο» σχετικό ρεπορτάζ, υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Συναντήθηκαν σε πολυσύχναστο ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου κι ο πρώην πρόεδρος Θόδωρος με τον ομογενή επιχειρηματία- πολιτικό από τη Ρωσία, συνομιλητή του Πούτιν σε θέματα ενέργειας (!!!) όλο και κάτι θα είχαν να πουν για τον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν ξεκαθάρισε αν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, αν υφίσταται ακόμη ενδιαφέρον για το γήπεδο, που ήταν άλλωστε το ζητούμενο όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Σαββίδης στο προσκήνιο προ εξαετίας.

Το αν ο ρόλος του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ έπαψε να είναι θεσμικός ή τυπικά έπαψε να είναι πρόεδρος, ε, να μην τα λέμε ξανά. Ακόμη κι αν δεν ήταν ο μεγάλος και τρανός Ζαγοράκης που κάτι θα του έχει μείνει από τη λάμψη του παρελθόντος, εξακολουθεί να είναι… πρόεδρος. Κι αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας είναι ότι… «μια φορά πρόεδρος, για πάντα πρόεδρος».

Τον προσφωνούν πρόεδρο κι ας μην γελιόμαστε, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόεδρος αν τυχόν υπήρχε σοβαρός λόγος. Κι ένας σοβαρός λόγος θα ήταν να προκύψει επιχειρηματίας που θα έχει στον εγκέφαλό του μια συγκεκριμένη πρόταση για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ, να τον εξελίξει και –βεβαίως- να έχει κι αυτός τα οφέλη του από μια μεγάλη μπίζνα. Γιατί αυτό είναι ο ΠΑΟΚ, μια μεγάλη μπίζνα.

Όσο εξακολουθούν ορισμένοι να μιλούν για τον ΠΑΟΚ της καρδιάς τους χωρίς να σκέφτονται ότι η ομάδα τους είναι μια μεγάλη επιχείρηση, την οδηγούν σε ακόμη πιο σκοτεινές μέρες. Η εσωστρέφεια και οι λογικές που στηρίζονται στο στείρο, ρηχό και άνευ επιχειρηματικού σχεδίου «ΠΑΟΚ πάνω από όλα» κι… όποιον πάρει ο χάρος, είναι προτιμότερο να σταματήσει και οι ιθύνοντες να ανοίξουν βήμα, να τρέξουν να προλάβουν το τελευταίο βαγόνι. Το τρένο αναχώρησε.

Όλα αυτά ωραία και καλά. Είναι πολύ εύκολες οι αναλύσεις και οι… νουθεσίες, αλλά, επί του παρόντος, μου φαίνεται ότι έχουμε να κάνουν πλέον με δύο αντίρροπες δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ και είναι πολύ δύσκολο, στις μέρες, να τις διαχειριστεί κανείς, ειδικά όσο πιέζουν τα οικονομικά προβλήματα.

Θέλω να πω ότι με όσα έχουν ειπωθεί τελευταία, ειδικά από την πλευρά του Ζήση Βρύζα, είναι δεδομένο ότι ο νέος πρόεδρος έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον πρώην -κατά τα φαινόμενα- κολλητό του πρόεδρο Θόδωρο. Δεν θέλησε να εκτεθεί και τον εξέθεσε οριστικά παρουσιάζοντας ή «φουσκωμένα» τα ανοίγματα ή απλά την πραγματικότητα.

Πριν από λίγο καιρό, ο προκάτοχός του μας τα είχε παρουσιάσει πιο μικρά. Ίσως να μην είναι βολικό για κανέναν να παραθέσουμε αριθμούς για να διαπιστώσουμε ποιος το έχει μακρύτερο (το άνοιγμα). Θα ήταν προτιμότερο να σταθούμε σε μια «αναμέτρηση» που βρίσκεται σχεδόν στην αρχή. Κι όσα επεισόδια έχουμε χάσει είναι γιατί κανείς δεν φρόντισε να αποκαλύψει ότι ο Ζαγοράκης δεν έδινε λογαριασμό στον Βρύζα και τώρα βρέθηκε με ένα βουνό προβλήματα, μεγαλύτερα από όσα περίμενε.

Σε μια άλλη εκδοχή, ο Βρύζας δεν συμφωνούσε με τη λογική του Ζαγοράκη, αλλά, δεν έκανε τίποτε για να τον σταματήσει και λειτουργούσε ως απλός υπάλληλος της ΠΑΕ, αναμένοντας πότε θα λάβει το μισθό του. Και πότε θα πάρει σειρά για να γίνει πρόεδρος.

Τώρα, ως έμμισθος πρόεδρος, ο Βρύζας φρόντισε τον… πισινό του και μάλιστα το έκανε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Κάλεσε μετόχους, τους ενημέρωσε, τους κακοκάρδισε, άκουσε τις αποδοκιμασίες τους και δημιούργησε, με βάση τα νούμερα που συζητήθηκαν, την αίσθηση ότι ο πρόεδρος Θόδωρος δεν έχει δα και τόσο μεγάλη διαφορά από τον… προη-Γούμενο. Ο Θόδωρος απάντησε, αλλά, όπως το συνηθίζει- ανεπιτυχώς. Άλλωστε το έχουμε ξεκαθαρίσει. Στην περίπτωσή του ισχύει το «άλλο σκέφτομαι, άλλο λέω κι άλλο εννοώ».

Ε, λοιπόν, έτσι δεν πρόκειται να καταλάβουμε ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει και παραμένει εκτεθειμένος μετά την επίσημη τοποθέτησή του. Και τι άφησε πίσω του; Ο ίδιος μίλησε για ένα μεγάλο άνοιγμα και το δανεισμό στον Βιολίδη και ο Βρύζας ήρθε να συμπληρώσει τα νούμερα για να πάμε μερικά χρόνια πίσω, στον προη-Γούμενο, ο οποίος σημειώτεον σύρθηκε στα δικαστήρια για τη διοίκησή του στον ΠΑΟΚ.

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται το άνοιγμα και των δύο. Το δυσάρεστο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι προστίθεται το καινούργιο στο παλιότερο και δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα στην ΠΑΕ.

Τώρα, σχετικά με τον Σαββίδη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι είναι από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός από όλους όσοι έχουν ενδιαφερθεί για τον ΠΑΟΚ, που εξακολουθούν να είναι το ίδιο ισχυροί. Οι περισσότεροι «έσβησαν» ως διάττοντες αστέρες. Άλλοι πάλι κατέληξαν στη φυλακή.

Αυτό σημαίνει ότι, αν πραγματικά έχει λόγο να ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ, αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση που θα πρέπει να απασχολήσει περισσότερο τους διοικούντες, εφόσον δεν έπαψαν να ασχολούνται με αυτό που λέγεται «επενδυτής» για την ΠΑΕ. Εκτός κι αν έχουν σκοπό να μην… ανοίξουν το παιχνίδι και να μείνουν στα ίδια, κοροϊδεύοντας και πάλι με δήθεν εξυγίανση που τελικά είναι… ανάπτυξη και μια μέρα, στο εγγύς μέλλον, θα ανακοινώσουν ότι τα ανοίγματα ή παραμένουν μεγάλα ή μεγάλωσαν και τίθεται θέμα επιβίωσης.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: