Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οι καλύτεροι ημιτελικοί όλων των εποχών!! (pics+vid)

Μπόκα και Ρίβερ δίνουν ραντεβού στα ημιτελικά του Σουνταμερικάνα και o Θοδωρής Βασίλης σας μεταφέρει μία δεκαετία πίσω σε έναν από τους καλύτερους ημιτελικούς όλων των εποχών μεταξύ των δύο αιωνίων.   
Αλήθεια τι είναι το ποδόσφαιρο; Είναι η πρώτη φορά στο γήπεδο με τον πατέρα σου,  είναι το χορτάρι, το κασκόλ που φοράς στο λαιμό, η είσοδος της αγαπημένης σου ομάδας, η ηδονή το να βλέπεις τον παιδικό σου ήρωα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ή μήπως το υπέρτατο ντέρμπι, το Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ;
Ένα μήνα μετά το superclasico του πρωταθλήματος, οι δύο αιώνιοι της Αργεντινής δίνουν ξημερώματα Παρασκευής ραντεβού στα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα και το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα του αγώνα πηγαίνοντας πίσω δέκα χρόνια και σας θυμίζει έναν από τους καλύτερους ημιτελικούς όλων των εποχών παγκοσμίως σε διασυλλογική διοργάνωση, ένας ημιτελικός που ακόμα και τώρα μνημονεύεται στην Αργεντινή αλλά και σε όλη την Λατινική Αμερική.
Ήταν Ιούνιος του 2004 όταν η Μπόκα ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει την Ρίβερ για τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν το ζευγάρι αυτό τον πραγματικό τελικό της διοργάνωσης. Η προσοχή του ποδοσφαιρικού κόσμου ήταν στραμμένη στο Μπουένος Άιρες. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί.

10 Ιουνίου Μπομπονέρα
Το «Μπομπονέρα» φλέγεται με την αποστολή της Ρίβερ Πλέιτ να φτάνει χωρίς τους οπαδούς της για πρώτη φορά στα χρονικά. Παρόλα αυτά οι «μιγιονάριος» έχουν στείλει ήδη το μήνυμά τους. «Αποκλείστε την Μπόκα και φέρτε την κούπα στο Μονουμεντάλ». Άλλωστε τελευταία κατάκτηση του Λιμπερταδόρες ήταν το 1996. Η Ρίβερ Πλέιτ και ο προπονητής της Λεονάρδο Αστράδα (μεγάλη μορφή της Ρίβερ) διαθέτουν ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας της με ποδοσφαιριστές όπως οι Λουξ, Τούτσιο, Αμελί, Μασεράνο, Κλαούντιο Χουσαϊν, Λούτσο Γκονζάλες, Γκαγιάρδο (νυν τεχνικός της ομάδας), Καβενάγκι, και Μάξι Λόπες.
Από την πλευρά της η Μπόκα Τζούνιορς διαθέτει ένα μεγάλο όπλο και βρίσκεται στηνάκρη του πάγκου. Ο λόγος για τον Κάρλος Μπιάνκι. Παλιά καραβάνα γνωρίζει ότι η πίεση είναι στην ομάδα του και γι αυτό αποφασίζει να στηριχθεί στην εμπειρία. Αμπονταντσιέρι, Σελότο, Σκιάβι, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Μπουρντίσο, Σκιάβι, Βιγιαρεάλ, Βάργκας (ο γνωστός της ΑΕΚ) αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ομάδας, με τον Κάρλος Τέβες να αποτελεί το νέο διαμάντι της ομάδας.

Από το πρώτο λεπτό το ντέρμπι δικαιολογεί τον χαρακτήρα του. Αγκωνιές, κλωτσιές, δολοφονικά τάκλιν και ο Κλαούντιο Μαρίν προσπαθεί με τις κάρτες να κρατήσει το παιχνίδι και να μην ξεφύγει. Το ματς είναι σκληρό αλλά οι γηπεδούχοι καταφέρνουν με τον εμβληματικό Ρολάντο Σκιάβι να ανοίξουν το σκορ.
Τα νεύρα είναι τεταμένα ειδικότερα στην πλευρά των φιλοξενούμενων και ένα φάουλ του Γκαγιάρδο στον Κασίνι προκαλεί σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Κασίνι και Γκαγιάρδο βλέπουν την κόκκινη κάρτα με τον Κασίνι να απευθύνεται στον διαιτητή: «Αποβάλεις εμένα μαλ..;» και στη συνέχεια ξεκινάει κοκορομαχία με τον Γκαγιάρδο. Ο Αμπονταντσιέρι φεύγει από το τέρμα του και προσπαθεί να ζητήσει τον λόγο από τον Γκαγιάρδο λέγοντάς του: «Ε ηλίθιε, που νομίζεις ότι είσαι στο Μονακό; Φύγε σκατό». Οι Η σύρραξη έχει ξεκινήσει και ο Γκαγιάρδο με τα νύχια του σκίζει το πρόσωπο του Πάτο Αμπονταντσιέρι.
Μετά από αρκετή ώρα το ματς ξεκινάει και αφού ο Γκαγιάρδο έχει αποχωρήσει υπό την προστασία των ασπίδων της αστυνομίας. Τελικά το 1-0 δεν αλλάζει με την Ρίβερ να τελειώνει το ματς με εννιά παίκτες μετά και την αποβολή του Γκαρσέ, και την Μπόκα να διαμαρτύρεται για πέναλτι.
17 Ιουνίου Μονουμεντάλ
Μία εβδομάδα μετά είναι ο επαναληπτικός. Στο «Μονουμεντάλ» δεν πέφτει καρφίτσα και τα γεγονότα του πρώτου αγώνα έχουν φανατίσει τον κόσμο της Ρίβερ Πλέιτ. Για τον λόγο αυτό διαιτητής ορίζεται ο Έκτος Μπαλντάζι, ο καλύτερος διαιτητής της Αργεντινής.
Οι γηπεδούχοι κατεβαίνουν με τρεις αλλαγές και τους Νασούτι (άλλοτε παίκτης του Άρη και της ΑΕΚ), Κουντέτ, και Μοντενέγκρο. Από την πλευρά της η Μπόκα χωρίς την 12ο παίκτη της τον κόσμο, αλλά με τους Περέα, Λεντέσμα, Κάνια και Τέβες ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το ισχνό της προβάδισμα. Η Ρίβερ γνωρίζει ότι θα πρέπει να σκοράρει με την Μπόκα να διαχειρίζεται τέλεια το σκορ του πρώτου αγώνα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βάργκας αφήνει τους «χεϊνέζες» με δέκα παίκτες και λίγα λεπτά αργότερα ο Λούτσο Γκονζάλες με ωραίο σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ της Ρίβερ. Ο Αστράδα ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο και τον Σάλας με στόχο το δεύτερο γκολ ώστε το ματς να μην πάει στα πέναλτι. Ο Αμπονταντσιέρι όμως κατεβάζει ρολά. Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πέναλτι πριν ο Σαμπουέζα αποβληθεί αφήνοντας τους «μιγιονάριος» με δέκα παίκτες έξι λεπτά πριν το τέλος του 90λεπτου. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Μπιάνκι κάνει κίνηση-ματ από τον πάγκο. Βγάζει τον έμπειρο Κάνια και ρίχνει μέσα τον Κάνχελε σε μία προσπάθεια να χτυπήσει στο πιο αδύνατο σημείο της Ρίβερ, στην πλευρά του Νασούτι και τα κατάφερε.
Στο 89' το Μονουμεντάλ παγώνει. Ο Κάνχελε από τα αριστερά κάνει την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή βγάζει την σέντρα για τον Τέβες ο οποίος γυρίζει και σκοράρει. 1-1 και η Μπόκα είναι στον τελικό. Ετοιμάζεται η μεγαλύτερη «κηδεία» στην ιστορία της Ρίβερ Πλέιτ. Ο Τέβες προσπαθεί να πικάρει τον κόσμο της Ρίβερ και βγάζει την φανέλα του και κουνάει τα χέρια του όπως η κότα και ο Μπαλτάζι τον αποβάλει.
Απομένουν τέσσερα λεπτά και το μόνο που θα πρέπει να κάνει η Μπόκα είναι να κρατήσει. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και βγαίνουν όλοι μπροστά. στο 93' και 20 η Ρίβερ κερδίζει φάουλ. Ο Καβενάγκι το εκτελεί ο Σάλας κάνει την κεφαλιά προς τα πίσω και ο αφύλακτος Νασούτι σκοράρει. Το «Μονουμεντάλ» είναι στο πόδι και το ματς πάει στα πέναλτι. Από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε τέσσερα λεπτά. Η μαγεία του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο.

Το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές του στα πέναλτι. Απόλυτη ισορροπία στα 8 πρώτα πέναλτι. Ο Μάξι Λόπες αναλαμβάνει το 9ο αλλά ο Αμπονταντσιέρι δείχνει για άλλη μία φορά την κλάση του. Ο Βιγιαρεάλ αναλαμβάνει το 9ο της Μπόκα, δεν αστοχεί και η ομάδα του Κάρλος Μπιανκι παίρνει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό απέναντι στον Όνσε Κάλδας. Μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μόλις είχε γραφτεί. Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Brasileiro: «Τεσσάρα» για Μινέιρο!! (videos)

Με 4-0 συνέτριψε η Ατλέτικο Μινέιρο της Φλαμένγκο και εισήλθε στην τετράδα του Brasileiro, που οδηγεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες.
Δύο γκολ σημείωσε ο Λουάν, ενώ σκόραραν επίσης οι Ντιέγκο Ταρντέλι και Ντοντό. Από την πλευρά της, η Μποταφόγκο γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Φιγκουιρένσε και βρέθηκε πιο κοντά στον υποβιβασμό, ενώ η Κορίνθιανς πέρασε με 1-0 από την έδρα της Γκοΐας χάρη σε αυτογκόλ του Φελίπε Μασέντο.

Σε άλλα σημερινά ματς, οι Βιτόρια και Κοριτίμπα έμειναν σε βολικό 1-1, ενώ οι Ατλέτικο Παραναένσε και Σάντος αρκέστηκαν επίσης σε 1-1. Τέλος, η Σπορτ Ρεσίφε σκόραρε δύο φορές μετά το 78ο λεπτό και κέρδισε με 2-0 την Παλμέιρας, ενώ η Μπαΐα πήρε κρισιμότατο 1-0 στην έδρα της Κρισιούμα χάρη σε τρελό γκολ του Γκιλέρμε.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ατλέτικο Παραναένσε – Σάντος 1-1 (50’ Κλέμπερσον – 28’ Ρομπίνιο)
Μποταφόγκο – Φιγκουιρένσε 0-1 (51’ Φράνκα)
Κρισιούμα – Μπαΐα 0-1 (52’ Γκιλέρμε)
Βιτόρια – Κοριτίμπα 1-1 (19’ Ντινέι – 37’ Λούκας Κλάρο)
Γκοΐας – Κορίνθιανς 0-1 (45’αυτ. Φελίπε Μασέντο)
Ατλέτικο Μινέιρο – Φλαμένγκο 4-0 (25’ Λουάν, 45’ πέν. Ντιέγκο Ταρντέλι, 63’ Λουάν, 73’ Ντοντό)
Παλμέιρας – Σπορτ Ρεσίφε 0-2 (78’ Ανάνιας, 86’ Βεντέλ)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
34
70
Σάο Πάολο
35
66
Κορίνθιανς
35
63
Ατλέτικο Μινέιρο
35
61
Ιντερνασιονάλ
35
60
Γκρέμιο
34
60
Φλουμινένσε
34
57
Σάντος
35
47
Ατλέτικο Παραναένσε
35
47
Φλαμένγκο
35
47
Σπορτ Ρεσίφε
35
47
Γκοΐας
35
44
Φιγκουιρένσε
35
43
Παλμέιρας
35
39
Βιτόρια
35
38
Κοριτίμπα
35
38
Σαπεκοένσε
34
36
Μπαΐα
35
34
Μποταφόγκο
35
33
Κρισιούμα
35
30
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.















*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σκορ τελικού για Ατλέτικο Νασιονάλ!! (video)

Προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς του Κόπα Σουνταμερικάνα απέκτησε η Ατλέτικο Νασιονάλ με 1-0 επί της Σάο Πάολο.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 35ο λεπτό από τον 27χρονο Κολομβιανό Λουίς Κάρλος Ρουίζ, ο οποίος βρήκε δίχτα σε φάση, που φαινόταν εύκολη για την άμυνα των Βραζιλιάνων. Συνολικά, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά αρκέστηκαν σε 1-0 ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα της Σάο Πάολο, που απόψε ξεπέρασε το αμυντικό λάθος της, χωρίς να ρισκάρει σε ιδιαίτερο βαθμό επιδιώκοντας ισοφάριση. Σημειώνουμε πως αύριο (21/11, 01:45) θα συγκρουστούν οι Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ της Αργεντινής στην άλλη ημιτελική σειρά της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, ενώ οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.




*Πηγή: onsports.gr*

«Διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων ο Μελισσανίδης»

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «γελωτοποιό σε κατάσταση πανικού», τονίζοντας ότι «διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων».

«Διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων ο Μελισσανίδης»
Ούτε βήμα πίσω από τις καταγγελίες εναντίον του Δημήτρη Μελισσανίδη για την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο δεν κάνουν στον Ολυμπιακό.

Απαντώντας σε υψηλούς τόνους σε όσα ειπώθηκαν από μεριάς του, αναφέρουν, μεταξύ άλλων ότι «είναι προφανές ότι για όλες τις παραληρηματικές του αναφορές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στον Πρόεδρο κ. Μαρινάκη θα μηνυθεί, αν και τις επόμενες μέρες θα έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερες κατηγορίες από την “συκοφαντική δυσφήμιση”».

Η επίσημη θέση του Ολυμπιακού:

«ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ

Aκούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν από παιχνίδι της ομάδας του.

Επίσης ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι μιλάει πολύ συχνά και με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή.

Έτσι, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και το περιεχόμενο της έγκλησης (μήνυσης) του Χρ. Ζωγράφου αλλά και το περιεχόμενο της κατάθεσης του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στον Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου.

Γέλιο προκάλεσε επίσης και το αίτημά του να «ανοίξουν» τα τηλέφωνα όλων εκτός από το δικό του και τα τηλέφωνα των γραφείων του.

Και ας είναι αυτός που σύμφωνα με τον Τύπο φέρεται από όλους τους εμπλεκόμενους να είναι το πρόσωπο που απείλησε το θύμα πριν δεχθεί τη δολοφονική επίθεση και αυτός που είχε το θράσος, εκτός όλων των άλλων, να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών για παιχνίδι της ομάδας του.

Κατά τα άλλα, ο κύριος Μελισσανίδης κορύφωσε την παράστασή του με την αναφορά του στο λευκό ποινικό του μητρώο (με αυτό πρέπει να γέλασαν τα δικαστήρια και τα κάγκελα στις φυλακές της χώρας που τον έχουν φιλοξενήσει κατ’ επανάληψη) και πέταξε και πάλι την ίδια λάσπη που εξαπολύει συστηματικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Σε αυτό, προφανώς, βοήθησε το χθεσινό ραντεβού (προετοιμασίας) στα γραφεία της εταιρείας του με τον κύριο Θωμαΐδη, με τον οποίο έχουν στενή συνεργασία. Φωτογραφίες για τα τετ α τετ τους υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Είναι προφανές ότι για όλες τις παραληρηματικές του αναφορές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στον Πρόεδρο κ. Μαρινάκη θα μηνυθεί, αν και ο κύριος Μελισσανίδης θα έχει να ασχοληθεί τις επόμενες μέρες με πολύ σοβαρότερες κατηγορίες απο την «συκοφαντική δυσφήμιση». Κυρίως δε, με την ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ, του Χριστόφορου Ζωγράφου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο».

Πειθαρχική δίωξη σε Μελισσανίδη!


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η ΠΑΕ ΑΕΚ διώκονται πειθαρχικά από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την ανακοίνωση που εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα.

Πειθαρχική δίωξη σε Μελισσανίδη
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στον Δημήτρη Μελισσανίδη «…για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (γραπτή δήλωση στις 14/11/2014)».

Πρόκειται για τη γραπτή δήλωση του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, και με την οποία απαντούσε στις κατηγορίες του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κανένας λόγος… αναίρεσης του «λουκέτου»

Προς αναβολή οδεύουν τα πρωταθλήματα, καθώς η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως ΠΑΕ και Πολιτεία δεν έκαναν τα απαιτούμενα βήματα για αναίρεση της προ ημερών απόφασης για μη ορισμό διαιτητών.

Κανένας λόγος… αναίρεσης του «λουκέτου»
Όλα δείχνουν πως ούτε αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει δράση σε Super League, Football League και Γ’ Εθνική. Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως ΠΑΕ και Πολιτεία δεν έκαναν τα απαιτούμενα βήματα για αναίρεση της προ ημερών απόφασης για μη ορισμό διαιτητών. Έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το λουκέτο συνεχίζεται και μάλιστα επ’ αόριστον.

Αυτό αφορά τα εξής πρωταθλήματα: Super League, Football League, Γ' Εθνική Κατηγορία, Πρωταθλήματα Γυναικών, Πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και Πρωταθλήματα Νέων ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας
».

«Η υποκρισία πλέον περισσεύει»

Την αντίδραση του Παναθηναϊκού έφερε η δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Δημήτρη Αγραφιώτη που άφηνε αιχμές για τον Γιάννη Αλαφούζο. «Θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί», αναφέρουν οι πράσινοι.

«Η υποκρισία πλέον περισσεύει»
Δεν έμειναν αναπάντητα από τον Παναθηναϊκό τα όσα καταλόγισε στον Γιάννη Αλαφούζο, ο Δημήτρης Αγραφιώτης.

Μέσω κύκλων οι πράσινοι κάνουν λόγο για υποκρισία, ξεκαθαρίζουν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του και «επιτίθενται» στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, λέγοντας πως θα έπρεπε ήδη να έχει υποβάλλει την παραίτησή του από όταν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας οι συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Γιώργο Σαρρή.

«Ο κύριος Αγραφιώτης, που κατά δήλωσή του προέρχεται από τον Ολυμπιακό και θέλει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, έπρεπε να είχε την ευθιξία και να παραιτηθεί μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα - καταπέλτης του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και αποκαλύφθηκαν οι συνομιλίες του προέδρου του Ολυμπιακού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ από πακιστανικά καρτοκινητά. Η υποκρισία πλέον περισσεύει. Από εδώ και πέρα το λόγο έχει μόνο η δικαιοσύνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της πράσινης ΠΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πόλεμο άρχισαν, πόλεμο θα έχουν…»

Φουλ επίθεση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε Μαρινάκη, Σαρρή κι όχι μόνο. «Άρχισαν πόλεμο και θα τον έχουν. Θέλω να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Τώρα υπάρχει μπόχα», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ.

«Πόλεμο άρχισαν, πόλεμο θα έχουν…»
Καταπέλτης ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συν. Τύπου που παραχώρησε. Βαρύτατες κατηγορίες και σκληρά λόγια κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Γιώργου Σαρρή και πολλών άλλων προσώπων και καταστάσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Θέλω να φτιάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν αγαπήθηκα ξαφνικά με τον Αλαφούζο και το Σαββίδη. Θα είμαστε αντίπαλοι, αλλά σωστοί αντίπαλοι», τόνισε. Παράλληλα παρουσιάστηκε βέβαιος ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει.

Από την πρώτη του φράση ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδειξε τις διαθέσεις του. «Ας με βγάλουν ένοχο, ας με στήσουν στον τοίχο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει στα ίδια χέρια. Άλλον υπεύθυνο για τα εγκλήματα που έχουν κάνει δεν θα βρουν. Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, όχι τον Μελισσανίδη. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος, η ΑΕΚ πήρε πρωταθλήματα και έπαιξε στο Champions League. Η διαφορά είναι πως κερδίσαμε την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να ξαναφτιάξουμε, αλλά για να γίνει αυτό θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο».

«Όργανα που αναφέρονται όλοι στον Μαρινάκη»

Στη συνέχεια απάντησε στις κατηγορίες του Βαγγέλη Μαρινάκη για τηλεφωνήματα και απειλές σε ΕΠΟ και μέλη της ΚΕΔ. «Ό,τι και να έκανα κι ό,τι και να είπα, μπορείτε να μου πείτε πώς ο κύριος Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα, χαρτί και καλαμάρι; Πώς είναι δυνατό να του τα μεταφέρει αυτά ο κ. Ζωγράφος; Τι είναι, υπάλληλός του; Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κύριο Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κύριος Σαρρής; Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κύριου Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε.

«Το θέμα του κ. Ζωγράφου είναι μια πολύ ωραία στημένη ιστορία. Δεν σηκώνει τηλέφωνο από απόκρυψη. Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια, παρά μόνο το 50-50 και μου είπε ‘μείνε ήσυχος’. Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα ‘βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες’. Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από τη διαιτησία. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια και νικήσαμε. Όλες οι διαιτησίες ήταν καλές. Ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με τη διαιτησία. Ο κ. Ζωγράφος χτυπήθηκε αλλού, όχι στο σπίτι του. Αν οι εισαγγελείς ανοίξουν τα τηλέφωνά του, θα καταλάβουν τι ακριβώς έγινε. Ο κ. Ζωγράφος πήγε και κατέθεσε πως τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο κι ότι έμοιαζε η φωνή του με τον Μελισσανίδη και τον απείλησε. Τον κ. Ζωγράφο σαν άνθρωπο δεν τον ξέρω. Ξέρω μόνο πως είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και τον πήραν εκεί και του έβγαλαν ένα μισθό και τώρα τον έβαλαν να πει αυτά τα πράγματα. Εγώ γιατί να τον απειλήσω; Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διαιτησία».

«Βροχή» κατηγοριών

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πέρασε στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε σειρά κατηγοριών για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που αφορούν από τα χαρακτηρισμένα ύποπτα ματς από την UEFA, μέχρι σχέσεις με άλλες ομάδες και όχι μόνο… Ακολουθούν οι αναφορές του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ.

«Υπήρχε ενημέρωση από την UEFA για κάποια ύποπτα ματς. Υπάρχουν αρχές, ας το ερευνήσουν. Ήδη η ΕΠΟ το έστειλε στον εισαγγελέα. Πρώτο ματς, Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3 εκατ. στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατ. πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90’ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα; Ευτυχώς δεν παίχτηκαν αυτά στον ΟΠΑΠ, αλλά στις Μαλαισίες και αλλού. Άλλωστε έχουν τέτοια τηλέφωνα κι έχουν συνηθίσει. Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Πανθρακικός και το Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ρωτάω εσάς, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν πού ανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης».

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο σε επίπεδο ανυποληψίας και το βλέπουμε στα διεθνή ΜΜΕ. Σε κάποια παρουσιάζουν τον κ. Μαρινάκη πρωταγωνιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

«Θα πω κάτι για αυτούς που επενδύουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο. Μήπως ξέρετε τον υπεύθυνο για τη βόμβα στην καφετέρια του Τζαβέλλα; Μήπως ξέρετε ποιος πήρε τηλέφωνο να πάρουν τον Ελευθερόπουλο στον Πανιώνιο; Μήπως ξέρετε ποιος ασχολήθηκε με τον Τύρναβο και τον Ηρακλή Γαζώρου; Μήπως ξέρετε ποιος ασχολήθηκε με την αδειοδότηση ομάδας του Ηρακλείου; Ποιος υποσχέθηκε δανεικούς σε κερκυραϊκή ΠΑΕ; Ποιος ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ; Ποιος έδωσε εντολή να στείλουν χρήματα σε οπαδικές εφημερίδες; Είναι κι ένα γατάκι, που το παίζει ανεξάρτητο. Ποιος παράγοντας έχει σχέση με πολιτική εφημερίδα, ενώ έχει σχέση και με την πολιτική; Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται στη σύσταση των πινάκων της Super League; Ποιος παράγοντας, σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί ο δημοσιογράφος Νικόλας Βασιλαράς; Ποιος ευθύνεται για τις βιαιοπραγίες του Άρη Ασβεστά, του Δημήτρη Τομαρά, του Χρήστου Κοντού; Πήγε να κάνει τη δουλειά του στο Καραϊσκάκη και ήρθε αυτός ο Καραπαπάρας, πώς τον λένε, και πήγε αυτός με τρεις μπράβους και τον απείλησε. Ποιος παράγοντας ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στο κατάστημα του κ. Κωνσταντινέα; Ποιος παράγοντας απείλησε και ξυλοκόπησε άνθρωπο σωματείου του Πειραιά επειδή ασκούσε κριτική; Ποιος παράγοντας απείλησε τις απολύσεις των δημοσιογράφων Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου;».

«Υπάρχει μια κυρία Ντέπυ Βασσάρα. Επανήλθε στα πράγματα στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά κι από εκεί και πέρα την πήραν από τον Άγιο Κοσμά και την πήγαν στα κεντρικά γραφεία της ΕΠΟ. Την έχρισαν υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και γραμματέα της ΚΕΔ. Γι’ αυτό υποχρέωσαν σε παραίτηση την κα. Δημητρίου. Τώρα λύνει και δένει, είναι μόνιμα στο Καραϊσκάκη στα VIP και μετά από το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δείπνησε στο Vamos με τον κο. Μαρινάκη. Σας το λέω για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα».

«Ξέρει κανένας πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν; Τα αφήνουν επίτηδες για να βάλουν τους δικούς τους».

«Ο κ. Μαρινάκης με λέει ‘λαθρέμπορο’, ενώ έχω αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη και είμαι από τους λίγους επιχειρηματίες στην Ελλάδα με λευκό ποινικό μητρώο. Δεν ντρέπεται, γιατί έτσι έχει μάθει, Κατίνα ήταν και Κατίνα θα παραμείνει. Εγώ μπορώ να πω πιο σκληρά πράγματα: Υπήρχε ένα πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη και συσχετιζόταν με τον κ. Κοτσώνη, που ήταν δεξί χέρι του».

«Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη»

«Πιστεύω πως η δικαιοσύνη θα το τελειώσει αυτό. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Περιμένουμε και τα πορίσματα του κ. Κορέα. Είμαστε σε ένα κράτος οργανωμένο. Τους φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει. Δεν είμαι χθεσινός στο ποδόσφαιρο. Έχω και στοιχεία που θα συγκλονίσουν ακόμη πιο πολύ. Αλλά περιμένω. Θα τα πάω εκεί που πρέπει κι όταν πρέπει».

«Πριν την ΑΕΚ δεν δεχόμουν επιθέσεις»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης συσχέτισε τις επιθέσεις που δέχεται με την ΑΕΚ. «Εγώ πριν ασχοληθώ με την ΑΕΚ δεν δεχόμουν επιθέσεις. Κάποιοι έφτασαν στοπ διεστραμμένο μυαλό τους να θέλουν την ΑΕΚ θυγατρική και δεν τους αρέσει τώρα αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε. Βάζω πάνω από το οπαδικό το ποδόσφαιρο. Θέλω η τωρινή μου επιστροφή να συνδυαστεί με το να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αυτοί είναι παλιομοδίτες. Εγώ τα έκανα αυτά πριν από 40 χρόνια. Μπούληδες είναι. Μαμά είπανε 20 χρονών. Δεν τον βλέπετε; Βγαίνει στα κανάλια και γυαλίζει το μάτι του».

Αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος

Πάντως παρά τα όσα τον κατηγορούν, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους. «Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η βρώμα στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει ποτέ. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Είναι υπερεπείγον, γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάμε να διώξουμε τους υγιείς ανθρώπους, σαν τον κ. Βελλή, από το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι πολλοί, 3-4 είναι. Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο αστεία αυτά που λένε που και μικρό παιδί να είσαι, δεν τα πιστεύεις. Τι είναι αυτό ρε; Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Πληρώνουν οι σοβαροί και επιβιώνουν άλλοι. Εγώ από τη μέρα που ξεκίνησα δημιούργησα τα πράγματα μόνος μου. Μπούληδες ήταν και θα μείνουν. Μαμά είπανε είκοσι χρονών. Βρήκαν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Εγώ δεν είπα πως είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Πάντα θα υπάρχει ένα παρασκήνιο, αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ανεξήγητο. Να πηγαίνουν και να αναφέρονται όλα τα όργανα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού».

Η κλήση από τον αθλητικό εισαγγελέα

«Μέχρι χθες έλεγαν για τη δικαιοσύνη και τώρα ξαφνικά αγάπησαν τη δικαιοσύνη και πήγαν στον αθλητικό εισαγγελέα. Να θυμίσουμε ότι ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε τους δικαστές επίορκους. Εμείς πιστεύουμε στη δικαιοσύνη, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά της και θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να πούμε. Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα και τον κάλεσα να επισπεύσει την κλήση μου για να του τα πω και του ιδίου. Είμαι σε νέα αναμονή γιατί χθες ακυρώθηκε η κατάθεσή μου λόγω φόρτου εργασίας του. Όταν θα πάρω στο χέρι μου τις καταθέσεις τους στον αθλ. εισαγγελέα, θα μπορώ να πω περισσότερα».

Ευθύνες στα ΜΜΕ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξαπέλυσε επίθεση και σε ΜΜΕ που δεν αποκαλύπτουν την αλήθεια, είτε από συμφέρον είτε από φόβο.

«Η βόμβα όταν σκάσει θα πάρει πολλούς μαζί της και γι’ αυτό φοβούνται. Θα τους πάρει μαζί τους. Κάποτε θα αναφερθώ και σε δημοσιογράφους επώνυμα. Εγώ είμαι πάλι στο ποδόσφαιρο λίγο παραπάνω από ένα χρόνο. Τα τελευταία χρόνια 12 αθλητικοί συντάκτες έχουν φάει ξύλο. Όλοι ξέρουν τι γίνεται, αλλά δεν μιλάτε. Δεν υπάρχει χούντα στον πλανήτη που να μην έχεις πέσει. Κι αυτή θα πέσει. Αν αυτοί είναι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο… Θέλουν να φιμώσουν και τον Τύπο για να είναι τέλειο το έγκλημα. ‘Δεν θα λέτε τίποτα’, αναφέρει η επιστολή της Σούπερ Λίγκας. Αφού δεν μιλάτε εσείς οι δημοσιογράφοι, τι να κάνει η Πολιτεία; Βγείτε και γράψτε ό,τι πιστεύετε. Αν πιστεύετε πως ο Μελισσανίδης είναι έτσι, βγείτε και πείτε το. Ξεσκίστε τους!», ανέφερε.

Η απάντηση στα περί «επενδυτών»

Παράλληλα δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμηρές τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για παράγοντες που δεν κάνουν επενδύσεις. «Λέει ο κ. Μαρινάκης συνέχεια ‘εμείς στο ποδόσφαιρο επενδύουμε’. Εγώ έχω δηλώσει ότι θέλω να φτιάξω την ομάδα μου και να φτιάξουμε γήπεδο για να γίνει η ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε. Τι καραμέλα είναι αυτό για τις ‘επενδύσεις’. Ωραία επένδυση είναι να βγάζουμε κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, από το Champions League και τις πωλήσεις παικτών, για να παντελονιάζουμε λεφτά».

«Να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε πως θέλει όχι απλώς να φτιάξει μια ισχυρή ΑΕΚ, αλλά και το ποδόσφαιρο. «Παρακολουθώ τι γίνεται. Βλέπω πως στη Super League υπάρχουν ομάδες με διαφορές. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω τα αυγά μέχρι τέρμα. Όταν αυτοί οι ανεξάρτητοι και έντιμοι παράγοντες, που δεν είναι και πολλοί, όπως ο κ. Πανόπουλος, ο κ. Βελλής, και άλλοι που μπορεί να ξεχνάω, φύγουν τι θα γίνει; Ποιοι θα μείνουν στο χώρο; Δεν λέω πως αγαπηθήκαμε με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη. Αλλά είπαμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αύριο θα έχουμε αντιπαλότητα, αλλά σωστή αντιπαλότητα. Θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε βήματα προόδου και ελπίζω ότι το ποδόσφαιρο θα φτιάξει. Τώρα είναι μπόχα. Το ξέρετε όλοι. Βλέπετε τις διαιτησίες. Μας έχουν πάρει χαμπάρι όλα τα διεθνή πρακτορεία σε όλο τον κόσμο».

«Τρελάθηκαν με το γήπεδο. Θα γίνει. Τέλος!»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε και στο γήπεδο της ΑΕΚ και τις αντιδράσεις που υπάρχουν. «Τρελάθηκαν όταν άκουσαν πως θα κάνουμε νέο γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις να κάνουν όλες οι ομάδες γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Τρελαθήκανε πως θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ. Σήμερα το Καραϊσκάκη έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Αφού έχουν λεφτά, γιατί δεν πληρώνουν το δάνειο. Είπα και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο. Τέλος! Γράφουν κάθε μέρα στις εφημερίδες για το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν βλέπετε τι Φαταούλες είναι, όλα τα θέλουν δικά τους. Μόνοι τους. Έτσι έχουν μάθει στη ζωή τους».

Καραγκούνης… για πρόεδρος στην ΕΠΟ

Σε ερώτηση για το ποιον θα ήθελε για πρόεδρο στην ΕΠΟ απάντησε: «Δεν ασχολούμαι με αυτά, αλλά αν με ρωτούσες ποιον θα ήθελα πρόεδρο στην ΕΠΟ, έτσι χωρίς σκέψη, θα έλεγα τον Καραγκούνη. Έναν καθαρό άνθρωπο, όχι σαν τις γκρανκάσες που έχουμε εκεί 30 χρόνια. Αν δείτε τον πρόεδρο της Ενώσεως των Τρικάλων, θα τρομάξετε».

Και δεν παρέλειψε να «καρφώσει» τον Γιώργο Σαρρή. «Μιλάω με τον κ. Σαρρή και πρέπει η ΑΕΚ να μιλά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι σχέσεις μας ήταν καλές. Θα δω τι είπε και μετά έχω και για αυτόν ράμματα για τη γούνα του. Έχετε δει εσείς κανέναν παράγοντα, έχει κανένας από σας, κανένα πακιστανικό τηλέφωνο; Γιατί μιλάμε με τέτοια τηλέφωνα; Τι λένε; Και δεν τρέχει τίποτα…».

«Να μην πάει ο κόσμος με Παναχαϊκή»

Τέλος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κάλεσε τον κόσμο της ΑΕΚ να μη βρεθεί, ούτε καν μεμονωμένα, στο γήπεδο για τον αγώνα με την Παναχαϊκή καθώς η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι».

«Θα παρακαλέσουμε και θα βγάλουμε και ανακοίνωση, λόγω της εντάσεως οι οπαδοί μας να μην πάνε στο γήπεδο για το ματς με την Παναχαϊκή. Να μην παρευρεθεί κανείς, ούτε οργανωμένα, ούτε μεμονωμένα. Η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος και δεν έχει πρόβλημα να μην παίξει χωρίς κόσμο», τόνισε.

Άνω κάτω η Super League!!

Την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της Super League αφήνοντας αιχμές κατά του Γιάννη Αλαφούζου έκανε γνωστή ο Δημήτρης Αγραφιώτης. «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει.

Άνω κάτω η Super League
Όχι απλώς δεν υπάρχει συναίνεση στη Super League για το κείμενο της επιστολής που θα σταλεί στην ΕΠΟ προκειμένου να ζητηθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά η διοργανώτρια αρχή θα είναι προσεχώς και ακέφαλη. Ο πρόεδρος Δημήτρης Αγραφιώτης με γραπτή του δήλωσε προανήγγειλε την παραίτησή του αφήνοντας αιχμές για τον Γιάννη Αλαφούζο τον οποίο κατηγορεί για εμπρηστικές δηλώσεις με επικοινωνιακή στόχευση.

«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η Super League δεν ιδρύθηκε για να γίνει πεδίο άγονων αντιπαραθέσεων αλλά για την προώθηση των κοινών συμφερόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», καταλήγει.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων και της απόφασης του κ. Αλαφούζου να παραιτήσει τον αναπληρωτή πρόεδρο της Super League κ. Σωπήλη, έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Η εκλογή μου ως προέδρου της Super League έγινε ύστερα από πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ήταν ομόφωνη, είναι δε πρόδηλο ότι δεν προωθήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός από την οποία και προέρχομαι.

2. Κατά την διάρκεια της έως τώρα θητείας μου η διοίκηση της Λίγκας - κατά κοινή παραδοχή όλων των μελών της - λειτούργησε με πνεύμα συναινετικό και εποικοδομητικό προς το κοινό συμφέρον όλων των ΠΑΕ. Όσες επιμέρους διαφωνίες υπήρξαν ήταν επουσιώδεις, παρά τις κατά καιρούς εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Αλαφούζου, οι οποίες είχαν προφανώς επικοινωνιακή στόχευση. Είναι φανερό ότι ο κύριος Αλαφούζος αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή του στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου ως πεδίο επικοινωνιακών αντιπαραθέσεων.

3. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, προσκαλώ Δ.Σ. για την Δευτέρα 24/11/2014 κατά την οποία θα υποβάλλω την παραίτησή μου στα μέλη του Συνεταιρισμού και θα καλέσω το Σώμα να εκλέξει νέο Προεδρείο, αφού η παραμονή μου στη θέση του Προέδρου αποτελεί απλά αφορμή για να συνεχίζει την προπαγάνδα και τα επικοινωνιακά του τρικ ο κύριος Αλαφούζος στη προσπάθεια του να καθιερώσει την ομάδα του ως «την ιστορικότερη ομάδα της Αθήνας» όπως ο ίδιος την αναφέρει στην επιστολή του στην Super League, γιατί προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται το μέγεθος της.

4. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν θέσει στο συμβούλιο τις προτεραιότητες για όλα τα πραγματικά και φλέγοντα θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη Λίγκα όπως την οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Πρωταθλήματος, του τρόπου διανομής των τηλεοπτικών εσόδων, εργασιακά και φορολογικά θέματα των ποδοσφαιριστών, την σχέση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την Ε.Π.Ο., το σύστημα αδειοδότησης των ομάδων, τις θέσεις του ποδοσφαίρου σε σχέση με το στοίχημα, θέματα για τα οποία ο κ. Αλαφούζος δεν έκανε καμιά πρόταση.

Πλέον ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η Super League δεν ιδρύθηκε για να γίνει πεδίο άγονων αντιπαραθέσεων αλλά για την προώθηση των κοινών συμφερόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου
».

Άστοχος ο Μήτογλου, έχασε η ομάδα του!

Την πρώτη της ήττα στο NCAA γνώρισε η ομάδα του Wake Forest με τον Ντίνο Μήτογλου να είναι άστοχος.

Άστοχος ο Μήτογλου, έχασε η ομάδα του
Μετά από δύο νίκες και εξαιρετικές εμφανίσεις για τον ίδιο, ήρθε η ώρα της πρώτης… πίκρας για τον Ντίνο Μήτογλου στο NCAA.

Το Wake Forest γνώρισε βαριά ήττα με 83-53 από το Arkansas με τον 18χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ να είναι άποντος (0/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 3 ριμπάουντ σε 15 λεπτά συμμετοχής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μπατίστ και η τρομερή τάπα του Θανάση!! (video)

Η Κάντον Τσαρτζ, στο προπονητικό τιμ της οποίας ανήκει ο Μάικ Μπατίστ, νίκησε τους Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο για το NBDL. Φοβερή τάπα από τον τελευταίο.

Ο Μπατίστ και η τρομερή τάπα του Θανάση (video)
Συνάντηση με ελληνικό ενδιαφέρον υπήρξε στο NBDL. Η Κάντον Τσαρτζ, θυγατρική των Καβαλίερς, με τον Μάικ Μπατίστ στο προπονητικό της τιμ επικράτησε 88-84 των Γουέστσεστερ Νικς, όπου αγωνίζεται ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Ο 22χρονος φόργουορντ, μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη των Μπακς, είχε επιλεγεί φέτος στο «51» του ντραφτ από τους Νικς, αλλά εκείνοι τον έστειλαν στη θυγατρική τους στο NBDL. Στον αγώνα και σε 25 λεπτά είχε 9 πόντους (5/7 βολές, 2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 τάπα. Αυτή η τάπα πάντως ήταν άκρως εντυπωσιακή…



*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον Καραγκούνη η «καυτή πατάτα»!

Ο Γιώργος Καραγκούνης θα είναι αυτός που θα χειριστεί αποκλειστικά το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής, όπως ξεκαθαρίζει η ΕΠΟ.

Στον Καραγκούνη η «καυτή πατάτα»
Όχι μόνο παρέμεινε, όχι μόνο έχει αυξημένες αρμοδιότητες, αλλά ο Γιώργος Καραγκούνης επωμίζεται και μια πολύ σημαντική απόφαση στη δύσκολη επόμενη μέρα της Εθνικής, μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2016 και την απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Όπως έλεγαν χθες από την ΕΠΟ, ο «τυπάρας» θα είναι αυτός που παίρνει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της επιλογής του νέου ομοσπονδιακού προπονητή. Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, σαν τον «Κάρα», που γνωρίζει καλά τις ανάγκες της ομάδας στην παρούσα φάση, να επωμιστεί την ευθύνη μιας εκ των δυσκολότερων αποφάσεων στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής.

Ο Καραγκούνης, λοιπόν, καλείται να καταρτίσει μια λίστα από προπονητές που κατά την άποψή του πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσουν την Εθνική στο μέλλον. Κατόπιν και σε συνεννόηση με τον Γιώργο Σαρρή θα γίνει η επιλογή του εκλεκτού, οι επαφές μαζί του για να υπάρξει συμφωνία και εφόσον όλα είναι έτοιμα, θα πρέπει το ΔΣ της ΕΠΟ να εγκρίνει την πρόσληψη.

Η ομοσπονδία αυτή τη φορά δηλώνει αποφασισμένη να στηρίξει την επιλογή που θα γίνει από κάποιον άνθρωπο με ποδοσφαιρικές γνώσεις κι όχι όπως συνέβη με την περίπτωση του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος δεν ήταν στην αντίστοιχη λίστα που είχε καταρτίσει ο τότε αθλητικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας.

Από πλευράς ΕΠΟ τονίζεται πως δεν θα γίνει βιαστική επιλογή, δεδομένου ότι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής είναι ο «τελικός» με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στις 29 Μαρτίου. Όμως από την άλλη δεν θέλουν να καθυστερήσουν πολύ τη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος, αφού ο νέος προπονητής θα πρέπει να έχει το χρόνο για το σχεδιασμό του πλάνου του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κατονόμασαν Μελισσανίδη!

Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τόσο ο Γιώργος Σαρρής στην κατάθεσή του στον αθλ. εισαγγελέα, όσο και ο Χριστόφορος Ζωγράφος στη μήνυση που κατέθεσε κατονόμασαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κατονόμασαν Μελισσανίδη
Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει πλέον η υπόθεση του Χριστόφορου Ζωγράφου και η υπόθεση παίρνει μεγάλες διαστάσεις, φέρνοντας σε μετωπική τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε χθες στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και δεν παρέκκλινε από όσα είχε καταγγείλει στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, όταν και είχε εμπλέξει άμεσα τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ με τον ξυλοδαρμό του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, όσο και με απειλητικά τηλεφωνήματα προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ για ορισμούς διαιτητές. Όπως λένε από πλευράς «ερυθρολεύκων», ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε ό,τι ήταν να κάνει από την πλευρά του και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη, από την οποία περιμένουν έρευνα σε βάθος για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες.

Την καταγγελία-κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη υποστήριξε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Αν κι επισήμως δεν υπήρξε ενημέρωση, πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατάθεσή του στον αθλητικό εισαγγελέα επιβεβαίωσε όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατονομάζοντας τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τηλεφωνήματα που του έκανε σχετικά με ορισμούς διαιτητών.

Όσο για τον Χριστόφορο Ζωγράφο, που πήρε εξιτήριο μετά από έξι μέρες νοσηλείας, κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχτηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στη μηνυτήρια αναφορά του υποστηρίζει πως είχε δεχτεί απειλές από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, που θα κληθεί να καταθέσει σε άλλη ημερομηνία και πιθανότατα τελευταίος, θα περάσει σήμερα στην αντεπίθεση μέσω συνέντευξη Τύπου, στην οποία λίγο-πολύ αναμένεται να πει όσα προτίθεται να πει και στον αθλητικό εισαγγελέα όταν έρθει η ώρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλησε με Κόκε!!

Επαφή με τον Σέρχιο Κόκε είχαν πρόσφατα οι άνθρωποι του Άρη, καθώς ο Πάουλο Κάμπος έχει ζητήσει να αποκτηθεί ένας επιθετικός που μπορεί να παίξει στην κορυφή και στα πλάγια. Ανοικτό του Νεμπεγλέρα.

Μίλησε με Κόκε
Στη μεταγραφική λίστα του Άρη προστέθηκε ακόμη ένας πρώην παίκτης των «κιτρίνων». Ως γνωστόν εξετάζονται οι περιπτώσεις των Νέτο, Καμπάνταη, Γόγολου, Νεμπεγλέρα και το νέο όνομα είναι αυτό του Σέρχιο Κόκε.

Ο Πάουλο Κάμπος έχει ζητήσει να αποκτηθεί ένας επιθετικός, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κορυφή, αλλά και στα «φτερά». Σύμφωνα με τη «Goal News» υπήρξε την Τετάρτη επαφή με τον Σέρχιο Κόκε που έπαιξε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από το 2006 έως το 2011, όταν και πήγε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Χιούστον Ντιναμό. Ο 31χρονος (πλέον) ποδοσφαιριστής δεν έκλεισε την πόρτα στον Άρη και οι δύο πλευρές αναμένεται να τα ξαναπούν σύντομα. Ο Ισπανός αγωνίζεται στη Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ και οι υποχρεώσεις του ολοκληρώνονται σε περίπου έναν μήνα από τώρα.

inner

Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε λίγα 24ωρα μετά την κυκλοφορία στο διαδίκτυο ενός βίντεο, στο οποίο ο Κόκε τραγουδούσε ένα σύνθημα (με πολλά… «μπιπ») των οπαδών της πρώην ομάδας του κατά του ΠΑΟΚ.

Σε ότι αφορά τον Κώστα Νεμπεγλέρα, το θέμα παραμένει «ζεστό» και η περίπτωση του απασχολεί όλο και περισσότερο τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς εκτιμάται ότι έχει όλο το… πακέτο που απαιτείται. Δηλαδή, έχει τα (αγωνιστικά) χαρακτηριστικά που θέλουν. Επιπλέον, γνωρίζει την κατηγορία, καθώς πέρυσι βρέθηκε στην ίδια θέση, πετυχαίνοντας τον στόχο της ανόδου με τη Λάρισα, ενώ θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει και στα αποδυτήρια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει δύο ο Ολυμπιακός!

Χάνει δύο καλές λύσεις ο Ολυμπιακός. Τραυματίας επέστρεψε από την εθνική Σουηδίας ο Ντουρμάζ, με εισιτήριο για το Κόπα Άφρικα ο Εντινγκά.

Χάνει δύο ο Ολυμπιακός
Την ώρα που εκκρεμεί ακόμη, δύο και κάτι μέρες πριν το (βάσει προγράμματος παιχνίδι), αν ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, προβλήματα προκύπτουν για τον Μίτσελ.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ επέστρεψε λαβωμένος από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Σουηδίας. Ο ακραίος χαφ των «ερυθρόλευκων», που έπαιξε στο δεύτερο μέρος του φιλικού με τη Γαλλία, έχει ενοχλήσεις και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα μείνει εκτός για 2-3 ματς. Σήμερα θα εξεταστεί και θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα ματς με Ξάνθη (αν διεξαχθεί), Ατλέτικο, Κέρκυρα και ΠΑΟΚ που είναι στη… σειρά.

Όχι τραυματίας, αλλά με ένα εισιτήριο που θα τον στερήσει για ένα μήνα από τον Ολυμπιακό, επιστρέφει και ο Ντελβίν Εντινγκά. Το Κονγκό προκρίθηκε στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί 17 Ιανουαρίου με 8 Φεβρουαρίου κι έτσι θα λείψει για περίπου ένα μήνα από τις υποχρεώσεις των Πειραιωτών. Τουλάχιστον δεν κατάφερε να προκριθεί το Τόγκο του Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος έτσι θα παραμείνει κανονικά στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, Αφελάι και Ελαμπντελαουί επέστρεψαν χθες στου Ρέντη, με τον πρώτο να ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης και τον δεύτερο να είναι αρκετά κουρασμένος. Αμφότεροι, εφόσον γίνει το ματς με την Ξάνθη, είναι πολύ πιθανό να πάρουν ανάσες εν όψει και του κρίσιμου ματς με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη την Τετάρτη, καθώς έχουν επιβαρυνθεί από τις υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Σήμερα θα προπονηθεί ο Κασάμι, ενώ οι δύο Αφρικανοί (Εντινγκά και Ντοσεβί) θα καθυστερήσουν λίγο γιατί έπαιζαν χθες και έχουν δύσκολο ταξίδι. Αντίθετα, ο Μανιάτης επέστρεψε χωρίς πρόβλημα από την Εθνική, ενώ ο Φορτούνης έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετράει… απώλειες!

Ακριβά θα κοστίσει στον ΠΑΟΚ η συμμετοχή κάποιων ποδοσφαιριστών του με τις Εθνικές τους ομάδες. Αμφίβολος (και) για Ολυμπιακό ο Μακ. Αναμονή για Τζιόλη, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερα προβλήματα.

Μετράει… απώλειες
Στον ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένοι από τη μια που έχουν αρκετούς διεθνείς ποδοσφαιριστές, όμως από την άλλη αυτήν τη φορά η χαρά τους μετριάζεται, διότι αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν λαβωμένοι από τα πρόσφατα ματς (προκριματικά και φιλικά). Έξι παίκτες του δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στην τελευταία (χρονικά) προπόνηση και γεμίζουν προβληματισμό τον Άγγελο Αναστασιάδη ενόψει Αστέρα (αν γίνει αυτό το σαββατοκύριακο ο αγώνας) και Ντινάμο Μινσκ.

Ο Ρόμπερτ Μακ έχει τεθεί σίγουρα εκτός για τα συγκεκριμένα παιχνίδια και είναι αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου. Ο Σλοβάκος έπεσε κάτω μετά από ένα σπριντ στην αναμέτρηση με τη Φιλανδία και έγινε αλλαγή. Στην πρώτη επαφή με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» εμφανίστηκε καθησυχαστικός, όμως έπεσε έξω στις προβλέψεις του. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος εξτρέμ είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Εργοτέλης με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή και να γίνει αλλαγή στο 67’ με τον Γκολάσα να παίρνει τη θέση του. Αυτή η ατυχία είχε ως αποτέλεσμα ο Σλοβάκος να χάσει τα δύσκολα και σημαντικά ματς με Φιορεντίνα, Παναθηναϊκό.

Ενοχλήσεις στους κοιλιακούς νιώθει ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που είχε ταξιδέψει με την Εθνική Ελλάδος στα Χανία για την αναμέτρηση με τη Σερβία. Τραυματίας παραμένει και ο Κάτσε, που ούτως ή άλλως είναι τιμωρημένος, καθώς έχει συμπληρώσει κάρτες. Και ενώ οι επιλογές για το κέντρο είναι υπάρχει ανησυχία και με τον Μαντούρο, που λόγω αιματώματος στη γάμπα έκανε αποθεραπεία την Τετάρτη. Κλινήρης λόγω ίωσης είναι ο Κωνσταντινίδης. Σε μαγνητική υποβλήθηκε ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης που έχει υποστεί ρήξη έξω θυροειδούς συνδέσμου, ενώ είχε ενσωματωθεί με την Εθνική Νέων. Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν στα πλάνα του 61χρονου τεχνικού για την αναμέτρηση στην Τρίπολη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έλληνες σταρ του ΝΒΑ!!

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Παπανικολάου έκαναν μεγάλες εμφανίσεις τα ξημερώματα με Μπακς και Ρόκετς, με τον πρώτο να χαμογελά και τον δεύτερο… όχι στο τέλος. «Καθάρισαν» Λεμπρόν οι Σπερς.

Έλληνες σταρ του ΝΒΑ
Ικανοί όχι απλώς να σταθούν, αλλά και να πρωταγωνιστήσουν στο ΝΒΑ αποδεικνύουν πως είναι οι Έλληνες, καθώς Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Παπανικολάου ήταν εξαιρετικοί τα ξημερώματα.

Ο μεν πρώτος είδε την ομάδα του να νικά με 122-118 τους Νετς στο Μπρούκλιν μετά από τρεις παρατάσεις έχοντας 18 πόντους (4/8 βολές, 7/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη κάνοντας ρεκόρ χρόνου συμμετοχής με 47:55 στο παρκέ. Μάλιστα παρότι είχε ένα ελαφρύ διάστρεμμα συνέχισε στο ματς και στο φινάλε έπαιξε καταπληκτική άμυνα πάνω στον Τζο Τζόνσον. Ο Μπράντον Νάιτ αστόχησε σε ελεύθερο λέι απ στην εκπνοή της πρώτης παράτασης, αλλά έστειλε το ματς στη δεύτερη με τρίποντο και «καθάρισε» το ματς από τη γραμμή των βολών στην τρίτη.

Οι Λέικερς πέρασαν με 98-92 από το Χιούστον ανατρέποντας στο ενάμιση τελευταίο λεπτό την κατάσταση απέναντι στους Ρόκετς, αλλά η είδηση της βραδιάς ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου. Ο 24χρονος φόργουορντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 19 πόντους (3/3 βολές, 2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 33:40. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ δεν αγωνίστηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ξαναείδε εφιάλτη με τους Σπερς. Οι πρωταθλητές πέρασαν με 92-90 από το Κλίβελαντ με τον «βασιλιά» να μένει στους 15 πόντους με 6/17 σουτ και να χάνει την μπάλα στην τελευταία επίθεση του αγώνα. Ο Τιμ Ντάνκαν και ο Μπορίς Ντιαό είχαν από 19 πόντους για το Σαν Αντόνιο, που νίκησε για δέκατη συνεχή φορά τους Καβαλίερς.

Στη δεύτερη ήττα τους υποχρέωσαν τους Γκρίζλις οι Ράπτορς, με 96-92. Η ομάδα του Μέμφις έπαιξε χωρίς τους Κουφό, Λιούερ, Λι, Άλεν και Ούντριχ, που «χτυπήθηκαν» από ίωση στομάχου και παρατάχθηκε με μόλις δέκα παίκτες.

Οι Μάβερικς πέρασαν με 105-102 από την Ουάσινγκτον με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να έχει μόνο 13 πόντους, αλλά ένα καθοριστικό τρίποντο στα 80’’ πριν το τέλος. Μέχρι τότε τη… δουλειά έκανε ο Μόντα Έλις που είχε 34 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Μπράντλεϊ Μπιλ επέστρεψε με 21 πόντους από τον τραυματισμό του στον καρπό.

Με 37 πόντους του Κέβιν Μάρτιν και παρά τις απουσίες των Ρούμπιο και Πέκοβιτς, οι Τίμπεργουλβς υποχρέωσαν τους Νικς σε μια ακόμη ήττα, 115-99. Οι Σέλτικς υποχρέωσαν τους Σίξερς στην ενδέκατη ήττα τους σε ισάριθμα ματς, 101-90 στη Φιλαδέλφεια, ενώ οι Πέισερς με φόλοου του Σόλομον Χιλ στην εκπνοή επικράτησαν 88-86 των Χόρνετς.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 90-92 Βαρεζάο 23 (11 ριμπ.), Ίρβινγκ 20, Τζέιμς 15 (9 ασίστ), Λοβ 10 (11 ριμπ.)-Ντάνκαν 19 (10 ριμπ.), Ντιαό 19, Λέοναρντ 12 (10 ριμπ.), Τζόζεφ 10, Πάρκερ 8, Γκριν 8.

Ιντιάνα Πέισερς-Σάρλοτ Χόρνετς 88-86 Χίμπερτ 18 (11 ριμπ.), Σκόλα 15, Σλόαν 11, Στάκεϊ 11-Τζέφερσον 28, Γουόκερ 12, Στίβενσον 10, Ρόμπερτς 9.

Ορλάντο Μάτζικ-Λος Άντζελες Κλίπερς 90-114 Χάρις 25, Βούτσεβιτς 19 (14 ριμπ.), Φράι 10, Νίκολσον 10-Κρόφορντ 22, Γκρίφιν 20, Πολ 16, Μπαρνς 13, Φάρμαρ 13, Χόους 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μπόστον Σέλτικς 90-101 Ρότεν 21, Σιμς 14, Κάρτερ-Ουίλιαμς 11, Εμπά α Μουτ 11, Νόελ 10-Μπας 23, Σάλιντζερ 22, Θόρντον 13, Γκριν 11 (10 ριμπ.), Ρόντο 9 (13 ασίστ).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ντάλας Μάβερικς 102-105 Μπιλ 21, Γκορτάτ 17, Πιρς 17, Γουόλ 11 (11 ασίστ)-Έλις 34, Ράιτ 14, Μπαρέα 14, Νοβίτσκι 13, Πάρσονς 11, Τσάντλερ 5 (16 ριμπ.).

Μπρούκλιν Νετς-Μιλγουόκι Μπακς 118-122 (95-95, 105-105, 112-112) Λόπεζ 26, Μπογκντάνοβιτς 19, Τζόνσον 18, Ουίλιαμς 18, Τελέτοβιτς 14, Τζακ 14-Πάρκερ 23, Μέιο 21, Νάιτ 18, Αντετοκούνμπο 18 (12 ριμπ.), Ιλιασόβα 14.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Φίνιξ Σανς 86-88 Τζένινγκς 19, Μονρό 18 (12 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 15, Ντράμοντ 4 (13 ριμπ.)-Μπλέντσο 18, Τάκερ 16, Ντράγκιτς 12, Γκριν 12, Μαρκίφ Μόρις 10, Πλάμλι 2 (10 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Μέμφις Γκρίζλις 96-92 ΝτεΡόζαν 21, Λάουρι 18, Ρος 16, Ουίλιαμς 13, Βαλαντσιούνας 10-Γκασόλ 22 (12 ριμπ.), Ράντολφ 18 (18 ριμπ.), Κόνλεϊ 19 (10 ασίστ), Πρινς 15.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Νιου Γιορκ Νικς 115-99 Μάρτιν 37, Μουχάμαντ 17, Ουίλιαμς 14 (13 ασίστ), Μπρούερ 14, Γουίγκινς 12-Άντονι 20, Στούντεμαϊρ 19, Σμιθ 14.

Ντένβερ Νάγκετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 107-100 Τσάντλερ 21, Μοζγκόφ 17, Λόσον 15 (15 ασίστ), Αφλάλο 13, Φαρίντ 8 (10 ριμπ.)-Ιμπάκα 22 (13 ριμπ.), Τέλφερ 18, Τζάκσον 16, Μόροου 10.

Χιούστον Ρόκετς-Λος Άντζελες Λέικερς 92-98 Χάρντεν 24, Παπανικολάου 19, Μπέβερλι 15, Αρίζα 13, Μοτιεγιούνας 7, Μπλακ 5 (9 ριμπ.)-Μπράιαντ 29, Χιλ 16 (10 ριμπ.), Γιανγκ 16, Μπούζερ 12 (13 ριμπ.), Ντέιβις 6 (11 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Δώνης, ο Καμαρά και οι άλλοι!

Έτοιμος να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό είναι ο Χρήστος Δώνης. Ποιοι ακολουθούν για επεκτάσεις. Προχωρούν για Καμαρά οι «πράσινοι» λένε στη Σουηδία.

Ο Δώνης, ο Καμαρά και οι άλλοι
Διάστημα εξελίξεων θα είναι το προσεχές στον Παναθηναϊκό στα μέτωπα των ανανεώσεων και των μεταγραφών. Ο χορός θα ανοίξει με τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για τριετές συμβόλαιο, που θα τον «δένει» με την ομάδα μέχρι το 2018. Είναι επιθυμία του ίδιου, αλλά και… συμβουλή του πατέρα του, Γιώργου, να παραμείνει στο «τριφύλλι», όπου μπορεί να αγωνίζεται και να εξελίσσεται.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η συνάντηση με τον μάνατζερ του Μάρκους Μπεργκ και σειρά θα πάρουν κι άλλοι παίκτες με χαμηλά συμβόλαια και σημαντική προσφορά ή προοπτικές εξέλιξης, όπως οι Νάνο, Καρέλης, Κλωναρίδης, Ντίνας και Ατζαγκούν.

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, δεδομένη είναι μόνο η απόκτηση σέντερ φορ. Ο Αλχασάν Καμαρά της Έρεμπρο είναι μια λύση που αρέσει, έχουν γίνει επαφές με τον μάνατζέρ του και παρότι έχει συμβόλαιο, μπορεί να αποκτηθεί με ένα μικρό ποσό και την παραχώρηση ενός ποσοστού μεταπώλησης στη σουηδική ομάδα για τον 21χρονο άσο. Παράλληλα οι Φύσσας-Βόκολος εξετάζουν κι άλλες 2-3 περιπτώσεις σέντερ φορ με στόχο το θέμα αυτό να έχει κλείσει μέχρι τις γιορτές για να ενταχθεί το ταχύτερο δυνατό στην ομάδα ο παίκτης που θα αποκτηθεί. Για τη θέση του αριστεροπόδαρου στόπερ θα γίνει κίνηση μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό και σε καλή τιμή, ενώ η περίπτωση του Χάρη Μαυρία έχει ιδιαιτερότητες και μεγάλες δυσκολίες, κυρίως οικονομικής φύσεως.

Επιστροφή στις επάλξεις

Την ώρα που αναμένεται μέσα στη μέρα να γνωστοποιηθεί αν θα υπάρξει αγωνιστική το Σαββατοκύριακο, στον Παναθηναϊκό επιστρέφουν σήμερα στη δράση με διπλή προπόνηση εν όψει του κυριακάτικου (;) αγώνα με τον Εργοτέλη. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει σίγουρα στον Καρέλη και πιθανότατα στον Ζέκα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθε η ώρα…!!

Στο Μόναχο έχασε την ευκαιρία. Απόψε στην Πολωνία, ωστόσο, απέναντι στην Τουρόβ ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία για το πρώτο του διπλό στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ήρθε η ώρα…
Νίκη για να απαλλαγεί από το άγχος της πρόκρισης και να επικεντρωθεί στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον τρίτο όμιλο θέλει ο Παναθηναϊκός απόψε (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) κόντρα στην Τουρόβ στην Πολωνία.

Οι «πράσινοι» με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζουν την παρουσία τους στο Top 16, καθώς θα έχουν θέσει εκτός μάχης τόσο την Τουρόβ, όσο και την Μπάγερν, την οποία υποδέχονται την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ για να τη βγάλουν οριστικά από τη μέση.

Το έργο για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν θα είναι εύκολο, καθώς η Τουρόβ είχε δυσκολέψει πολύ το «τριφύλλι» στον πρώτο γύρο (84-77), έχει νικήσει στην έδρα της την Μπάγερν κι έχει χάσει δύσκολα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ενώ έχει ενισχυθεί και με τον Κρις Ράιτ, που είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός, που εστιάζει στην αντιμετώπιση του γρήγορου παιχνιδιού των αντιπάλων, έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Μπατίστα, Σλότερ και Ράιτ, που ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, ενώ ο Αντώνης Φώτσης παρέμεινε στην Αθήνα λόγω στομαχικών διαταραχών, ενώ από ίωση ταλαιπωρείται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Τολγκά Σαχίν (Ιταλία), Σίνισα Χέρτσεγκ (Κροατία) και Πέτρι Μάντιλα (Φινλανδία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Αναντολού Εφές 17:30
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης (21/11, 19:45)
Σάσαρι-Νίζνι (21/11, 21:30)
Βαθμολογία: Εφές 4-1, Ρεάλ 4-1, Ζαλγκίρις 3-2, Νίζνι 2-3, Ούνιξ 1-4, Σάσαρι 1-4.

Β’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άλμπα Βερολίνου 19:30
Λιμόζ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Τσεντεβίτα (21/11, 21:45)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 5-0, Μακάμπι 3-2, Μάλαγα 3-2, Άλμπα 2-3, Λιμόζ 1-4, Τσεντεβίτα 1-4.

Γ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 21:15
Τουρόβ-Παναθηναϊκός 21:45
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 22:00
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 5-0, Παναθηναϊκός 3-2, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 3-2, Αρμάνι 2-3, Τουρόβ 1-4, Μπάγερν 1-4.

Δ’ Όμιλος
Νεπτούνας-Λαμποράλ Κούτσα 19:00
Ολυμπιακός-Βαλένθια 21:45
Γαλατάσαραϊ-Ερυθρός Αστέρας (21/11, 20:00)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 5-0, Ερυθρός Αστέρας 3-2, Λαμποράλ Κούτσα 2-3, Γαλατάσαραϊ 2-3, Νεπτούνας 2-3, Βαλένθια 1-4.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έναν γύρο ακόμη…!!

Μετά το 5-0 του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός θέλει να κεράσει τους φίλους του έναν… ακόμη συνεχίζοντας το αήττητό του κόντρα στη Βαλένθια. Με απουσίες αλλά και ψυχολογία οι «ερυθρόλευκοι».

Έναν γύρο ακόμη…
Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο ακέραιο στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Δεν σκοπεύει όμως να σταματήσει και θέλει να διπλασιάσει το 5-0 αρχίζοντας από τον αποψινό αγώνα με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ (19:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Μπορεί να πρόκειται για ένα ματς μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου του τρίτου ομίλου, ωστόσο κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Όχι μόνο επειδή η Βαλένθια είναι καλύτερη από ό,τι μαρτυρά το 1-4 που είχε στον πρώτο γύρο (όπως άλλωστε δήλωσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος), όσο και γιατί οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πολλές απουσίες. Στις ήδη γνωστές των Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Παπαπέτρου προστέθηκε ο Κατσίβελης. Μία σημαντική απουσία, τον Σαμ Βαν Ρόσομ, αλλά και μια «δυνατή» προσθήκη, τον Νεμάνια Νέντοβιτς που έφυγε από τους Ουόριορς, υπέγραψε και θα κάνει ντεμπούτο, θα έχει και η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Ο Ολυμπιακός θα στηριχτεί ξανά στην άμυνά του, που κάνει θραύση στα τελευταία παιχνίδια, και περιμένει τη βοήθεια του κόσμου του παρότι η ώρα έναρξης του αγώνα δεν είναι η καταλληλότερη για πολλούς εργαζόμενους φιλάθλους.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).

Ερυθρόλευκο σερί

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές στο παρελθόν με τη Βαλένθια να μετρά μία νίκη, αλλά επί ελληνικού εδάφους. Στην κανονική περίοδο της σεζόν 2003/04 είχε περάσει με 77-69 από τον Πειραιά, αλλά η συνέχεια ήταν… ερυθρόλευκη. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς του δεύτερου γύρου στην Ισπανία με 90-78, αλλά και τα δύο παιχνίδια του Top 16 την περίοδο 2010/11, με 77-62 στο ΣΕΦ και 85-79 εκτός έδρας. Στον πρώτο γύρο είχε επιβληθεί 71-68.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Αναντολού Εφές 17:30
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης (21/11, 19:45)
Σάσαρι-Νίζνι (21/11, 21:30)
Βαθμολογία: Εφές 4-1, Ρεάλ 4-1, Ζαλγκίρις 3-2, Νίζνι 2-3, Ούνιξ 1-4, Σάσαρι 1-4.

Β’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άλμπα Βερολίνου 19:30
Λιμόζ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Τσεντεβίτα (21/11, 21:45)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 5-0, Μακάμπι 3-2, Μάλαγα 3-2, Άλμπα 2-3, Λιμόζ 1-4, Τσεντεβίτα 1-4.

Γ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 21:15
Τουρόβ-Παναθηναϊκός 21:45
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 22:00
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 5-0, Παναθηναϊκός 3-2, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 3-2, Αρμάνι 2-3, Τουρόβ 1-4, Μπάγερν 1-4.

Δ’ Όμιλος
Νεπτούνας-Λαμποράλ Κούτσα 19:00
Ολυμπιακός-Βαλένθια 21:45
Γαλατάσαραϊ-Ερυθρός Αστέρας (21/11, 20:00)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 5-0, Ερυθρός Αστέρας 3-2, Λαμποράλ Κούτσα 2-3, Γαλατάσαραϊ 2-3, Νεπτούνας 2-3, Βαλένθια 1-4. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαρρής: «Ας φέρουν ξένους διαιτητές»

Καμία αλλαγή πλεύσης από την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Γιώργο Σαρρή για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων των εθνικών κατηγοριών.  Με δήλωση του στον ARENA FM 89.4 είπε χαρακτηριστικά : «Αν δεν μου στείλουν μέχρι τις 12 σήμερα (20/11) το μεσημέρι την δήλωση που ζητήθηκε δεν θα οριστούν οι διαιτητές για τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου. Αν θέλουν ας φέρουν ξένους διαιτητές».*Πηγή: arenafm.gr*

Παίξτε μπάλα!!

Συναίνεση δεν επιτεύχθηκε, λύσεις δεν βρέθηκαν, αλλά όλα δείχνουν πως η ΕΠΟ θα κάνει δεκτό το αίτημα που θα καταθέσει σήμερα εγγράφως η Super League και θα υπάρξει ξανά δράση στο πρωτάθλημα.

Παίξτε μπάλα!
Δίχως να επιτευχθεί, για πολλοστή φορά, η απαιτούμενη συναίνεση, ούτε φυσικά να λυθεί κανένα από τα χρόνια προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όλα δείχνουν πως θα υπάρξει ξανά δράση στη Super League (αλλά και στη Football League) αυτή την εβδομάδα.

Οι επικεφαλής των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας (σε αντίθεση με αυτούς της δεύτερης) ούτε χθες κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο επιστολής προς την ΕΠΟ για το αίτημα κανονικής διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον τέσσερις ΠΑΕ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Παναιτωλικός, είχαν σοβαρές αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του προτεινόμενου από τη λίγκα κειμένου θεωρώντας πως δεν υπάρχει δέσμευση για την επίλυση κανενός προβλήματος κι απλώς τα… κρύβει κάτω από το χαλί. Παρά τις διαδοχικές και μέχρι αργά χθες βράδυ συνεχείς διαβουλεύσεις μέσω τηλεφώνου, δεν βρέθηκε κοινό σημείο επαφής ανάμεσα στις ομάδες.

Παρ’ όλα αυτά, θα σταλεί εγγράφως αίτημα στην ΕΠΟ για επανέναρξη του πρωταθλήματος, έστω κι αν όπως φαίνεται στην επιστολή δεν θα υπάρξει ούτε ανάληψης ευθύνης για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, ούτε προτάσεις για τη λήψη μέτρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και παρά την αρχική αδιάλλακτη στάση της ομοσπονδίας πως αν δεν υπάρξουν τα παραπάνω, θα βάλει λουκέτο επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα, όλα δείχνουν πως θα αποφασίσει να οριστούν κανονικά διαιτητές για τους προσεχείς αγώνες με το σκεπτικό πως «… το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να σταματήσει όσο αναζητούνται λύσεις».*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη σκιά του «τίγρη»

Τη στιγμή που όλα στην ΑΕΚ κινούνται γύρω από τη σημερινή συν. Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Μιλοβάνοβιτς βλέπει παίκτες στη Λατινική Αμερική και ο Δέλλας ετοιμάζει την ομάδα για την Παναχαϊκή.

Στη σκιά του «τίγρη»
Όλα σήμερα στην ΑΕΚ γυρίζουν γύρω από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας θα παραχωρήσει στις 12:00 εκτάκτως συνέντευξη Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις κατηγορίες του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο «τίγρης» αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση και όσα θα πει αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή, η καθημερινότητα της ομάδας συνεχίζεται. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς παρακολούθησε τα ξημερώματα τον αγώνα Κρισιούμα-Μπαΐα (0-1) και επειδή είναι η δεύτερη φορά που βλέπει τους γηπεδούχους που είναι καταδικασμένοι σε υποβιβασμό, είναι προφανές πως κάποιον έχει βάλει στο μάτι. Ο 27χρονος αμυντικός χαφ Ροντρίγκο Σόουζα δεν αγωνίστηκε, σε αντίθεση με τον 27χρονο αριστερό μπακ Μπρούνο Κορτέζ, που ανήκει στη Σάο Πάουλο. Από τους φιλοξενούμενους αρέσουν οι 19χρονοι Παρά (αριστερός μπακ) και Μπρούνο Παουλίστα (κεντρικός χαφ), που αγωνίστηκαν βασικοί.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ αναμένεται να μεταβεί στην Ουρουγουάη και να παρακολουθήσει το ματς μεταξύ της Νασιονάλ Μοντεβιδέο και της Γιουβεντούδ. Επιστρέφοντας θα παρουσιάσει μια λίστα με όλες τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στους Μπάγεβιτς και Δέλλα για να αποφασιστεί αν θα γίνει κίνηση για κάποιον παίκτη.

«Σαν να έχουμε ματς…»

Ούτε χθες έμαθαν οριστικά στην ΑΕΚ αν θα γίνει κανονικά ο προγραμματισμένος για την Κυριακή (18:00) αγώνας με την Παναχαϊκή. Ο Τραϊανός Δέλλας επανέλαβε στους παίκτες του πως πρέπει να προετοιμάζονται σαν να είναι δεδομένο πως θα αγωνιστούν. Πάντως ο ίδιος δεν έδειξε ακόμη τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, στην οποία δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ερωτηματικό παραμένει αν θα μπει στην αποστολή ο Νίκος Γεωργέας, που από χθες προπονείται κανονικά, αλλά ίσως κριθεί ανέτοιμος. Σίγουρα εκτός είναι μόνο ο Άρης Σοϊλέδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η κυβέρνηση θέλει το ποδόσφαιρο της διαφθοράς!!

Μ' όλα όσα συμβαίνουν και δεν συμβαίνουν, ο Βασίλης Σαμπράκος θυμάται την σοφή κουβέντα που είχε ακούσει από τον Μισέλ Πλατινί, και τα όσα κατάλαβε στη διάρκεια των τελευταίων 3 ετών για την εικονική λειτουργία των ερευνητικών και δικαστικών αρχών στο ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας “συλλαμβάνεται” να ψεύδεται σε ζητήματα σοβαρά, όπως αυτό περί των απειλών που δέχθηκε ο Σκοτσέζος αρχιδιαιτητής για τη ζωή του. Ο Χιού Ντάλας, τον οποίο το ελληνικό ποδόσφαιρο προσέλαβε προκειμένου να ορίζει αυτός τους διαιτητές ώστε να πειστούν οι συμμετέχοντες και – κυρίως αυτός – ο Ελληνας ποδοσφαιρόφιλος για την καθαρότητα των πρωταθλημάτων, ξαφνικά παύεται – κατόπιν δικού του αιτήματος ή όχι – από τα βασικά καθήκοντά του. Στο εξής δεν θα επιλέγει διαιτητές, παρά μόνο θα τους επιμορφώνει. Κι όλο αυτό σε μια στιγμή που πήρε τη θέση ότι αρκετά από τα λάθη που έχει παρατηρήσει στα ελληνικά παιχνίδια δεν είναι ανθρώπινα.
Ενας εκ των υπευθύνων για τον ορισμό διαιτητών δέχεται δολοφονική επίθεση, δηλαδή γίνεται νέο θύμα στις επιθέσεις που έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια παράγοντες του ποδοσφαίρου, σε όλες αυτές τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Την ίδια περίοδο ένας εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ίδια περίοδο η UEFA έστειλε ακόμη έναν νέο φάκελο στην ΕΠΟ με πέντε αγώνες που κρίθηκαν ύποπτοι για χειραγώγηση και η Ιnterpol βρήκε νόημα να βρεθεί στην Αθήνα για να ερευνήσει καταγγελίες περί διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε όλη αυτή την μακρά περίοδο, ουσιαστικά δηλαδή από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι σήμερα, οι ποδοσφαιρικές “δικαστικές” αρχές δεν έχουν πράξει ούτε το ελάχιστο, δηλαδή μια έρευνα για τα μάτια του κόσμου, για το θεαθήναι, προκειμένου να πείσουν ότι λειτουργούν, ότι υπάρχουν και ότι προσπαθούν, ανεξάρτητα από το τι κάνει η Δικαιοσύνη, για να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο και να τηρούν τους κανόνες δράσης και συμπεριφοράς στον χώρο του. Την ίδια ώρα που οι παράγοντες “σκοτώνονται” προκειμένου να εξυπηρετήσει ο καθένας τα μικροσυμφέροντά του ή να θίξει τα συμφέροντα του απέναντι και του παραδίπλα.
Με όλα αυτά, και τόσα άλλα που έχουν προηγηθεί, θυμήθηκα πολύ έντονα την αντίδραση του Μισέλ Πλατινί τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν είχε τύχει να τον συναντήσουμε, τρεις Ελληνες δημοσιογράφοι, μια μέρα μετά το πέναλτι Βύντρα από τον Γιώργο Δαλούκα στο Αρης – Παναθηναϊκός. Τον καιρό εκείνο ο πρόεδρος της UEFA έβλεπε την ελληνική κυβέρνηση να μην αντιδρά, όπως άλλωστε και τις ελληνικές ερευνητικές και δικαστικές αρχές, σε μια εποχή που ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Πιλάβιος δεχόταν την μια απειλή πίσω από την άλλη και η Επιτροπή Πρόληψης της Διαφθοράς της UEFA είχε σπαμάρει την ΕΠΟ με ένα σωρό από ύποπτα ή “διεφθαρμένα” έως και “στημένα” ποδοσφαιρικά παιχνίδια.
Ο Πλατινί είχε αλλάξει χρώμα, είχε σκοτεινιάσει όταν τον ρώτησα σχετικά με τη θέση και τη φαινομενική στάση απάθειας της UEFA στο θέμα της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. “Αν δεν το αποφασίσει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να βρείτε άκρη με τα στημένα παιχνίδια”, ήταν η δημόσια δήλωση – απάντηση του Πλατινί, ο οποίος με πολύ ανθρώπινο ύφος είχε ισχυριστεί ότι “εγώ δεν μπορώ να γίνω ούτε αστυνομικός για να παρακολουθήσω και να συλλάβω, ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, αλλά ούτε και ο υπουργός που θα βγάλει την άκρη, ούτε ο πρωθυπουργός που θα ζητήσει να βρεθεί η άκρη”.
Θυμήθηκα επίσης όσα είχα ακούσει, εκ των υστέρων, από έναν δικαστικό λειτουργό, περίπου 2 χρόνια μετά την θεατρική παράσταση των διώξεων και των συλλήψεων για τα “στημένα” τον Ιούνιο του 2011. Τον καιρό εκείνο μια ολόκληρη γενιά (των 40+) δικαστών μοιράζονταν το όραμα να αλλάξουν την ελληνική Δικαιοσύνη. Και το κυβερνητικό μήνυμα που εστάλη εκείνη την εποχή μέσω της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα “στημένα” λειτούργησε από αποθαρρυντικά έως και προς γνώση και συμμόρφωση για όλους αυτούς.
(Και) στην υπόθεση του ποδοσφαίρου, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει, με συνέπεια, προς το εσωτερικό και το εξωτερικό το μήνυμα μιας χώρας που δεν θέλει να αλλάξει. Γι' αυτό και το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει. Την ημέρα που θα δείτε μια κυβέρνηση να πείθει, με λόγο και – κυρίως – πράξεις ότι θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, θα αποκτήσει νόημα η συζήτηση, και θα αποκτήσει βάση μια σοβαρή κουβέντα για την απόδοση ευθυνών. Μέχρι τότε δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να μετράμε θύματα. Διότι, όπως λέει η παροιμία, όταν τσακώνονται οι ελέφαντες την πληρώνουν τα μυρμήγκια. Και το ποδόσφαιρο του σήμερα είναι γεμάτο από μυρμήγκια. Γι' αυτό και θα μετρήσουμε πτώματα.

ΥΓ. Κι αν ακούσετε περί του “αυτοδιοίκητου” που τάχα εμποδίζει την κυβέρνηση να παρέμβει, μη δώσετε την ελάχιστη σημασία. Μας παραμυθιάζουν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Τουρόβ, το μπουζούκι και ο... άνθρωπος με το γαρύφαλλο!!

Στην πρεμιέρα του Β’ γύρου της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πολωνική Τουρόβ και ο Βασίλης Σκουντής μπερδεύει το μπάσκετ με την πολιτική...
Εκ προοιμίου και εν γνώσει μου έχω υποπέσει σε ολίσθημα, ανακατεύοντας (όπως σημειώνω στην εισαγωγή) το μπάσκετ και γενικώς τα σπορ με την πολιτική (για την ακρίβεια με την πολιτική ιστορία), αλλά να που πέσαμε στην περίπτωση!
Πέσαμε στην περίπτωση του αγώνα του Παναθηναϊκού με αντίπαλο μια Σταχτοπούτα της Ευρωλίγκας, που (τυγχάνει) να εδρεύει σε μια πόλη της Κάτω Σιλεσίας, με πληθυσμό μόλις 34.000 ανθρώπους, από τους οποίους -άκουσον, άκουσον- πριν από καμιά εξηνταριά χρόνια το ένα τρίτο ήταν δικοί μας άνθρωποι!
Σοβαρολογώ, διότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο και κυρίως μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, τουλάχιστον 12.300 καταγεγραμμένοι και καταμετρημένοι  Ελληνες από τους πολλαπλάσιους, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς (με προορισμό χώρες του ανατολικού μπλοκ και του μεταγενέστερου «Συμφώνου της Βαρσοβίας») βρήκαν καταφύγιο στο Ζγκόρτζελετς και στα γύρω χωριά.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες (που δεν έχουν περάσει δα και αιώνες για να μην διασώζονται στην ιστορική μνήμη) οι Ελληνες άρχισαν να συρρέουν σε αυτή την πόλη το 1948. Όπως ήταν φυσικό ανακατεύθηκαν με το τοπικό στοιχείο και είχαν πολύ έντονη παρουσία στα δρώμενα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας σχολεία, γηροκομείο, εκκλησίες, αθλητικούς συλλόγους ακόμη και μια φάμπρικα!
Προϊόντος του χρόνου- όταν πλέον άρχισαν να κατευνάζονται τα εμφυλιοπολεμικά πάθη και δόθηκε η αμνηστία στους πολιτικούς πρόσφυγες- οι επέστρεψαν στην Ελλάδα, αλλά αρκετοί ξέμειναν στο Ζγκόρτζελετς και εκτός από την τελευταία πνοή τους άφησαν εκεί και τους απογόνους τους.
Οι περισσότεροι πολιτικοί πρόσφυγες εισέρχονταν στην Πολωνία δια της θαλασσίας οδού από το λιμάνι της Γκντίνια και κατευθύνονταν (βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης της χώρας) δυτικά του ποταμού Οντερ, κοντά στα σύνορα με την Ανατολική Γερμανία και κυρίως στο Ζγκόρτζελετς, ενώ  άλλοι  βρήκαν στέγη στο Κροσκιένκο και στο Λάντεκ Ζντρόι. Μάλιστα μετά τις αρχικές επιφυλάξεις από την τοπική κοινωνία, έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής ως «ήρωες του αντικαπιταλιστικού συστήματος», βρήκαν αμέσως δουλειά σε εργοστάσια και κυρίως σε φάρμες, λόγω των γνώσεων και της εξοικείωσης τους με την αγροτική ζωή και εγκολπώθηκαν γρήγορα μέσα στην πολωνική κοινωνία, μάλιστα υπήρξαν πολλοί γάμοι μεταξύ Ελλήνων και Πολωνών.
Σήμερα πλέον πολλοί γόνοι προσφύγων νιώθουν Πολωνοί, ωστόσο αρκετοί διατηρούν τις παραδόσεις, παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας  και μάλιστα γιορτάζουν την «Ελληνική Ημέρα».
Στο Ζγκόρτζελετς  είχε δημιουργηθεί με άκρα μυστικότητα και ένα κέντρο μέριμνας των παιδιών από την Ελλάδα, το οποίο όμως αυτό σύντομα έκλεισε. Τα 2.500 παιδιά που είχαν καταφύγει εκεί μετακινήθηκαν στο Πόλιτσε, κοντά στο Στσετσίν της βορειοδυτικής Πολωνίας και στεγάστηκαν σε 130 παλιά γερμανικά κτίρια, που αναπλάστηκαν γι αυτόν τον λόγο από τους Πολωνούς.
Αργότερα οι Ελληνες μετακινήθηκαν και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ περίπου δέκα χρόνια μετά την εισροή του πρώτου κύματος των πολιτικών προσφύγων, αρκετοί έκαναν σάρκα και οστά το περιβόητο (ομηρικό) νόστιμον ήμαρ και πήραν τον δρόμο της επιστροφής.
Το 1957 η περιοχή του Ζγκόρτζελετς αριθμούσε γύρω στους 10.000 Ελληνες, ωστόσο αρκετοί από αυτούς ανακατεύτηκαν με τους Σκοπιανούς, έπεσαν θύματα συνωμοσίας και θεωρήθηκαν πράκτορες ή απλώς θιασώτες του (ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας) Τίτο, ο οποίος υπεραμυνόταν μιας σοσιαλιστικής, αλλά ανεξάρτητης χώρας και δεν προσχώρησε στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, αρκετοί Ελληνες αναγκάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60 να εγκαταλείψουν την  Πολωνία και να αναζητήσουν στέγη σε άλλες χώρες, κυρίως στη Βουλγαρία. Ενα τέταρτο του αιώνα αργότερα (το 1985), χάρη σε μια συμφωνία που συνομολογήθηκε από τις τότε κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Πολωνίας, οι πρόσφυγες απέκτησαν το δικαίωμα να λαμβάνουν συντάξεις γήρατος στην πατρίδα τους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των Ελλήνων στην Πολωνία να μειωθεί δραστικά.
Αναζητώντας επί πλέον στοιχεία για τη ζωή και τη δράση των Ελλήνων του Ζγκόρτζελετς και των γύρω περιοχών, ανακάλυψα και το εξής: Σύμφωνα με την έρευνα δυο Πολωνών εμπειρογνωμόνων στις λεγόμενες «σπουδές για τις μειονότητες» (του Αλφρεντ Μάγεβιτς και του Τόμας Βίσερκιέβιτς) εκείνη την εποχή η πολωνική κυβέρνηση συνεργάστηκε με τους Ελληνες ώστε να υποχρεώσουν από κοινού ακόμη και τους προερχόμενους από την νυν αποκαλούμενη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκοπιανοί) πρόσφυγες να υιοθετήσουν ελληνικά ονόματα και να αφομοιωθούν από την ελληνική κοινωνία ώστε να μην ανοίξουν δικά τους σχολεία και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό...
Στην έδρα της Τουρόβ (η οποία ως σύλλογος ιδρύθηκε το 1948 και ως ομάδα μπάσκετ το 1964) δημιουργήθηκε το 1950 η Κοινότητα των Πολιτικών Προσφύγων από την Ελλάδα («Gmina Demokratycznych Uchodźców Politycznych z Grecji») η οποία μετά από δυο χρόνια μεταστεγάστηκε στο Βρότσλαβ και μετονομάστηκε σε « Ένωση Πολιτικών Προσφύγων από την Ελλάδα Νίκος Μπελογιάννης» προς τιμήν του κορυφαίου στελέχους του Δημοκρατικού Στρατού, του ΕΛΑΣ και της Αριστεράς, ο οποίος εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου του 1952, με την κατηγορία της κατασκοπείας, αφήνοντας ανεξίτηλο τον θρύλο του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο».
Τον Φεβρουάριο του 1962 οι Ελληνες πρόσφυγες στην Πολωνία δημιούργησαν στη Βαρσοβία τον  αθλητικό, τουριστικό και πολιτιστικό σύλλογο «Όλυμπος» ο οποίος υπάρχει ακόμη, ενώ –σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδρυτή του Λευτέρη Τσιρμιράκη (σε μια συνέντευξη που έδωσε το 2009 στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)  ένας ελληνικός σύλλογος είχε συσταθεί και λειτουργούσε και στο Ζγκόρτζελετς.
Το 1974 μετά την πτώση της δικτατορίας η Ενωση μετονομάσθηκε σε Σύλλογο Ελλήνων Πολωνίας, αλλά το 1989 το σχίσμα που προκλήθηκε στους κόλπους της είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και του Συλλόγου Μακεδόνων της Πολωνίας. Το 2002 ανεγέρθηκε στο Ζγκόρτζελετς ο (ελληνικός και ορθόδοξος) Ιερός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ από το 1999 και κάθε χρόνο στην πόλη, η οποία μάλιστα είναι αδελφοποιημένη με τη Νάουσα πραγματοποιείται φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού, στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν και οι πολύ δημοφιλείς καλλιτέχνες Αποστόλης Ανθιμος και Ελένη Τζόκα που γεννήθηκαν στην Πολωνία από Ελληνες πρόσφυγες γονείς.
Πέρα από το Ζγκόρτζελετς, μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ολόκληρη η Σιλεσία που βρίσκεται στη Νότια Πολωνία, καθώς εκεί άναψε η σπίθα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 31 Αυγούστου του 1939 μια σκηνοθετημένη από τους Ναζί, επίθεση εναντίον του γερμανικού ραδιοφωνικού σταθμού  της περιοχής αποτέλεσε την αφορμή για την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία και προκάλεσε την έναρξη του πολέμου.
Από την παλιά Σιλεσία, σήμερα ανήκει στη Γερμανία μονάχα το ιστορικό Γκέρλιτς που βρίσκεται στο κρατίδιο της Σαξονίας και έχει άμεση συνάρτηση με την ελληνική ιστορία. Εκεί το 1916 βρέθηκε το Δ’ Σώμα Στρατού με επτά χιλιάδες Ελληνες που υπέμειναν των παθών τους τον τάραχον από τις κακουχίες, από τα δεινά της αιχμαλωσίας και από τη φυματίωση. Λέγεται ωστόσο λέγεται πως μέσα στα στρατόπεδα των αιχμαλώτων, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Ρώτας, ο λογοτέχνης Λέων Κουκούλας και ο ζωγράφος Παύλος Ροδοκανάκης  παίχτηκε για πρώτη φορά το μπουζούκι!
Κατά μια διαβολική σύμπτωση, τριάντα δυο χρόνια αργότερα, αμέσως μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, χιλιάδες Ελληνες κατέφυγαν πάλι στην ίδια περιοχή. Απλώς το Γκέρλιτς είχε διχοτομηθεί από το 1945 με σύνορο τον ποταμό Νάισε που διασχίζει την  πόλη, η ανατολική πλευρά του οποίας παραχωρήθηκε στην Πολωνία με το όνομα Ζγκόρτζελετς!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Είναι ο Ρούνεϊ επίπεδου Σερ Μπόμπι ή έστω Λίνεκερ;

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Γουέιν Ρούνεϊ ο οποίος ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και τον Γκάρι Λίνεκερ και αναρωτιέται αν οι αριθμοί λένε την αλήθεια;
Είναι ο πιο χαρισματικός παίκτης αυτής της Εθνικής Αγγλίας. Όχι μόνο βγήκε μπροστά, αλλά άντεξε και το βάρος του περιβραχιόνιου που τόσο πολύ… ταλαιπώρησε όσους το φόρεσαν στο παρελθόν. Είναι ο ποδοσφαιριστής που κάνει τον Ρόι Χόντζσον ευτυχισμένο και κακά τα ψέματα τον κρατάει στη θέση του με ασφάλεια. Είναι αυτός που οδηγεί την Αγγλία εκ του ασφαλούς σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.
Γενικά ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι πολλά και σημαίνει ακόμη περισσότερα για το αγγλικό ποδόσφαιρο σήμερα, είναι όμως παίκτης του επιπέδου του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ή έστω του Γκάρι Λίνεκερ; Γιατί βάζω αυτό το ερώτημα; Μα γιατί ο Ρούνεϊ είναι θέμα ημερών να ξεπεράσει και τους δύο και να γίνει ο μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας. Και μάλιστα εκτός απρόοπτου θα γίνει ταυτόχρονα και ο πρώτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αγγλίας (αυτό θα γίνει λίγο αργότερα), ξεπερνώντας έναν ακόμη θρύλο του αγγλικού
ποδοσφαίρου τον Πήτερ Σίλτον που έχει 125 συμμετοχές με το εθνόσημο.
Ο Ρούνεϊ των 101 συμμετοχών και των 46 γκολ (48 έχει ο Λίνεκερ και 49 ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον) είναι στο… κατώφλι του να γράψει Ιστορία και ήδη στην Αγγλία έχει ξεκινήσει η κουβέντα αν του πρέπει, αν του αξίζει αυτή η τιμή. Όχι με την έννοια ότι αν δικαίως τα κατάφερε (προφανώς αυτό ισχύει, αφού κανείς δεν του χάρισε τίποτα) αλλά με την έννοια αν είναι καλύτερος του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ή έστω του Γκάρι Λίνεκερ.
Το ερώτημα μοιάζει βέβαια λίγο φιλολογικό, λίγο ρητορικό και προκαλεί όπως όλα τα σχετικά ερωτήματα ατέρμονες συζητήσεις. Μαραντόνα ή Πελέ, Πλατινί ή Ζιντάν, κ.ο.κ. Η αλήθεια όμως είναι ότι στην περίπτωση του Ρούνεϊ οι αριθμοί μάλλον δεν λένε την αλήθεια. Δεν έχει ο Ρούνεϊ την προσφορά που είχε στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Ούτε καν νομίζω αυτή που είχε ο Γκάρι Λίνεκερ.
Τι έχει να θυμάται κανείς από τον Ρούνεϊ στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας; Ποιο είναι το μεγάλο τουρνουά που έκανε; Αυτό που θυμόμαστε ότι ο Ρούνεϊ με τα γκολ του και τις εμφανίσεις του πήρε την Αγγλία από το χέρι και την πήγε όχι στην κορυφή, ή έστω σε έναν τελικό, αλλά κάπου ψηλά, κάπου που να σε έψηνε ότι μπορεί να οδηγήσει την Αγγλία στο top επίπεδο.
Ο Ρούνεϊ σε μερικούς μήνες, γερός να είναι, θα περάσει στην Ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ως ο… most. Most σε όλα, στα γκολ, στις συμμετοχές, στα πάντα που έχουν να κάνουν με την στατιστική και τους αριθμούς. Είναι όμως πιθανό να αντιμετωπιστεί και μετά το πέρας της καριέρας του ως ο σπουδαιότερος Αγγλος ποδοσφαιριστής, όπως θα υποδηλώνουν οι αριθμοί; Η απάντηση είναι όχι. Ενας ποδοσφαιριστής που δεν μπήκε ποτέ στην κουβέντα για το αν έπρεπε σε κάποια από όλες αυτές τις χρονιές να πάρει την Χρυσή Μπάλα, ούτε καν να είναι μέσα στους σοβαρούς διεκδικητές για να την κατακτήσει, όπως για παράδειγμα ο Ινιέστα, δεν μπορεί να περάσει στη συνείδηση των Αγγλων ως ο κορυφαίος Αγγλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ότι κι’ αν λένε οι αριθμοί.
Εκτός κι’ αν στα γήπεδα της Γαλλίας το μεθεπόμενο καλοκαίρι ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει να μας δείξει και να μας αποδείξει κάτι διαφορετικό. Ότι δηλαδή στην περίπτωσή του οι αριθμοί λένε την αλήθεια.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μόνο ο... Θεός ξέρει!!

Ποιοι θα παίξουν κόντρα στην Αρσεναλ; Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει μια τεράστια λίστα με τραυματίες, ανέτοιμους, κουρασμένους και κανείς δεν γνωρίζει το βασικό σχήμα που θα παρατάξει στο «Εmirates». Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Κάθε μέρα και ένα νέο πρόβλημα για τον Λουίς Φαν Χάαλ, με την διακοπή να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση στα αποδυτήρια. Η λίστα τραυματιών ολοένα και μεγαλώνει και στο ντέρμπι με την Αρσεναλ αναζητούν όλοι ποιο θα είναι το βασικό σχήμα. Σας παραθέτουμε μια... ενδεκάδα με τραυματίες, ανέτοιμους και... κουρασμένους.
Αρχή με τον γκολκίπερ. Ο Νταβίντ Ντε Χέα υπέστη εξάρθρωση σε δάχτυλο στην προπόνηση με την Εθνική Ισπανία. Πριν τον τραυματισμό του βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και για πολλούς έκανε το καλύτερο ξεκίνημά του στους «κόκκινους». Θα παίξει κόντρα στην Αρσεναλ; Οι Βρετανοί τονίζουν πως είναι δύσκολο, εκτός από τη... Daily Mail!
Στα δεξιά βρίσκουμε τον Ράφαελ, ο οποίος έπαιξε με την Τσέλσι και μετά... τέλος. Τραυματίστηκε, μπήκε στο πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο είναι δύσκολο να παίξει κόντρα στην Αρσεναλ.
Στο κέντρο της άμυνας ο Φαν Χάαλ θα μπορούσε να έχει τους Ρόχο, Εβανς. Δύσκολο, αφού και οι δυο είναι τραυματίες. Ο Αργεντίνος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και ο Ολλανδός θα τον έχει στα πλάνα του σε λίγες εβδομάδες. Ο Εβανς... πρόλαβε να παίξει τρία ματς. Δεν αποκλείεται να τον δούμε κόντρα στους Λονδρέζους, αν και δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.
ADVERTISEMENT
Στο αριστερό άκρο θα μπορούσαμε να δούμε ακόμα έναν τραυματία. Ο Μπλιντ είναι εξαιρετικός τόσο στο κέντρο της άμυνας, στον άξονα, αλλά και στο αριστερό άκρο (τον είδαμε στο Μουντιάλ). Ο Ολλανδός υπέστη σοβαρή ζημιά στο γόνατο και θα μείνει εκτός αρκετές εβδομάδες.
Ο Λίνγκαρντ έκανε ντεμπούτο κόντρα στη Σουόνσι, αλλά για... λίγο. Σοβαρός τραυματισμός και ακόμα μια χαμένη λύση στα δεξιά. Ο Φαν Χάαλ ελπίζει να τον έχει τον Δεκέμβρη στα πλάνα του.
Στο κέντρο θα μπορούσαμε να δούμε το δίδυμο Κάρικ - Τζόουνς, αλλά όχι τώρα. Ο πρώτος έχει... καταφέρει να παίξει δυο ματς, προσπάθησε να επιστρέψει, τραυματίστηκε με την Εθνική, αλλά ελπίζει πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στην Αρσεναλ. Τον Τζόουνς τον είδαμε και στο κέντρο. Τελευταίο του ματς ήταν με τη Γουέστ Μπρομ. Θα μπορούσε να επιστρέψει στον αγώνα του «Emirates», αν και είναι ανέτοιμος.
Στο αριστερό άκρο θα μπορούσε να παίξει ο Ασλεϊ Γιανγκ. Μόλις τέσσερις εμφανίσεις φέτος, αφού το πρόβλημα στη βουβωνική χώρα τον κρατά εκτός και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει.
Τι θα γίνει με τον Ραδαμέλ Φαλκάο; Ο πατέρας του τονίζει πως θα παίξει κόντρα στην Αρσεναλ, αλλά οι διαδοχικοί τραυματισμοί, ο πάγος στο γόνατο έπειτα από κάθε προπόνηση προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Ο Κολομβιανός είναι ακόμα ανέτοιμος, αν και στο ντέρμπι είναι πιθανόν να τον δούμε στην αποστολή.
Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν αμφίβολος για τα ματς με την Αγγλία, ωστόσο κόντρα στη Σκωτία έδειξε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Στο προσκλητήριο για Αρσεναλ θα δηλώσει πανέτοιμος, ωστόσο το ιατρικό τιμ της Γιουνάιτεντ ανησυχεί για τα σημάδια κόπωσης. Εξάλλου, φέτος δεν είναι η χρονιά του...
*Πηγή: gazzetta.gr*