Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Γκολάσα: «Στον ΠΑΟΚ δεν θυμούνται τέτοιο ξεκίνημα τα τελευταία δέκα χρόνια»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε σε μέσο της πατρίδας του ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Εγιάλ Γκολάσα
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την ζωή στην Ελλάδα: "Περνάω πολύ καλά εδώ! Ήρθε και η οικογένειά μου στην Ελλάδα, το Ισραήλ είναι κοντά, μόνο δυο ώρες με το αεροπλάνο από την Θεσσαλονίκη".

Για την ελληνική γλώσσα: "Συνεννοούμαι στα αγγλικά με τους Έλληνες και από την ελληνική γλώσσα προσπαθώ να μάθω τα βασικά. Η προφορά της είναι παρόμοια με της Εβραϊκής. Ακόμη και η συμπεριφορά μας είναι ίδια με τον Ελλήνων. Γι' αυτό μας αποκαλούν γείτονες''!.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και το συμβάν με τον Ζωγράφο: "Ναι! Μόλις έμαθα τι συμβαίνει. Όταν έγινε το περιστατικό ήμουν στο Ισραήλ με άδεια, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Βλέπεις που σου λέω ότι έχουμε πολλά κοινά με τους Έλληνες!".

Για το αν αποκτήθηκε ως ο αντικαταστάτης του Μπίρμπας Νάτχο: "Όχι. Όταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ υπήρχε μία πιθανότητα να μείνει στην ομάδα ο Νάτχο. Ο ΠΑΟΚ είχε σχεδόν συμφωνήσει μαζί του, όταν του έγινε η προσφορά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο ΠΑΟΚ με είχε... στο μυαλό του τα τελευταία δύο χρόνια".

Για το που αγωνίζεται: "Τις μισές φορές παίζω στο κέντρο και τις άλλες μισές στα αριστερά. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, "στα χαρτιά" ήμουν αριστερό εξτρέμ, αλλά ο προπονητής μου ζήτησε να συγκλίνω και να οργανώνων το παιχνίδι της ομάδας".

Για τον Ιάκωβο Αγγελίδη: "Δεν τον ήξερα, ώσπου τον γνώρισα στον ΠΑΟΚ. Εντυπωσιάστηκα από την προσωπικότητά του και στην πρώτη μας κουβέντα μιλήσαμε για την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την πρόοδο που έκανε όσο ήταν εκεί. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι θέλει να κάνει στον ΠΑΟΚ ό,τι έκανε και στη Μακάμπι".

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: "Όλοι σοκαρίστηκαν από την ήττα μας στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έπρεπε να κερδίσουμε, ειδικά μετά την ισοφάριση. Είχαμε το μομέντουμ με το μέρος μας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, αλλά μερικές φορές είναι καλό να συμβαίνουν κι αυτά. Πρέπει τώρα να επιστρέψουμε στις νίκες. Εδώ στον ΠΑΟΚ, οι πιο παλαιοί παίκτες δεν θυμούνται τόσο καλό ξεκίνημα τα τελευταία δέκα χρόνια!".

Για την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ: "Αυτό δεν ήταν τίποτα. Ειλικρινά, δεν ήταν τίποτα. Από αυτά που έχω δει , δηλαδή δεν ήταν τίποτα. Στο παιχνίδι με την Φιορεντίνα στην Ιταλία οι οπαδοί μας έκαναν περισσότερα, αλλά στα βίντεο που έχω δει σε αγώνα με τον Ολυμπιακό, όλο το γήπεδο φαίνεται να έχει πάρει φωτιά. Παίξαμε και κάποια παιχνίδια χωρίς κόσμο, είναι κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα. Εδώ, είναι φυσιολογικό!".

Για την απόδοσή του στον αγώνα με την Φιορεντίνα: "Έπαιξα σε όλο τον αγώνα και πήγα πολύ καλά. Μάλιστα, εγώ δημιούργησα και το γκολ που πέτυχε η ομάδα μου. Για την ακρίβεια, όλη η ομάδα συμμετείχε, αλλά η κίνησή μου ήταν αυτή που έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο".


Για το επεισοδιακό "πέρασμά" του από τη Λάτσιο: "Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου. Όσα έγιναν νομίζω ότι έγιναν για να πάνε μπροστά την καριέρα μου. Αν με άφηνε η Μακάμπι να πάω στη Λάτσιο, θεωρώ ότι θα ότι ήταν ένα πολύ καλό βήμα για την καριέρα μου. Αν ήθελαν να τα βρουν οι άνθρωποι της Μακάμπι με την Λάτσιο, θα τα έβρισκαν κι εγώ θα είχα φύγει για την Ιταλία. Έπρεπε κι εγώ να χειριστώ διαφορετικά το θέμα, αλλά ήμουν μικρός κι έκανα λάθη".

Για το αν πιέστηκε να υπογράψει στη Μακάμπι κι όχι στη Λάτσιο: "Είναι αλήθεια. Η Μακάμπι με πίεσε πολύ για να υπογράψω. Θυμάμαι, ότι έστελνε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές για να μου μιλήσουν και να με πείσουν να υπογράψω. Δεν θέλω να πω τα ονόματά τους. Στο τέλος με έπεισαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα. Ήμουν παιδί τότε, και με ταρακούνησαν όσα έγιναν. Έζησα... σουρεάλ καταστάσεις!".


Για το αν γνωρίζει ότι οι οπαδοί της Μακάμπι είναι εκνευρισμένοι μαζί του: "Δε νομίζω ότι θύμωσαν μαζί μου. Μπορεί να θύμωσαν, με τον τρόπο που χειρίστηκε η διοίκηση το θέμα μου με τη Λάτσιο και το επικοινώνησε προς τον κόσμο. Πάντως, δε νομίζω ότι συνέβη μαζί μου κάτι διαφορετικό απ'όσα έγιναν με άλλους παίκτες. Ήμουν 18 χρονών, η Μακάμπι δεν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί μου κι εγώ έφυγα. Απλά ό,τι και να κάνω δημιουργεί "θόρυβο" στα μέσα ενημέρωσης. Αυτό συμβαίνει από τότε που ήμουν μικρός. Κι άλλοι παίκτες έφυγαν από την Μακάμπι, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε τόσο όσο μαζί μου".

Για το αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο με τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του: "Εδώ στον ΠΑΟΚ δεν πιέζουν κανέναν παίκτη να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα. Όποιος θέλει να φύγει στο τέλος του συμβολαίου του φεύγει. Στο Ισραήλ δεν συμβαίνει αυτό. Είδατε τι συμβαίνει σε όσους δεν επεκτείνουν το συμβόλαιό τους με την Μακάμπι".


Για τις τελευταίες του μέρες στη Μακάμπι αναφέρει χαρακτηριστά: "Ένιωθα ότι έπρεπε να φύγω από την ομάδα. Η Μακάμπι ήθελε πολλά χρήματα από τη μεταγραφή μου. Πιθανόν να προτιμούσαν να είμαι Βραζιλιάνος ή Αργεντινός. Μόνο αυτοί κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ. Με είχαν κοστολογήσει στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είμαι ηθοποιός για να κοστίζω τόσο πολύ!"

Για το πως ένιωθε τον τελευταίο χρόνο παραμονής του στην ομάδα: "Είχα προτάσεις κι από άλλες ομάδες, όπως η Γκρασχόπερς, αλλά την τελευταία στιγμή ένιωθα ότι άσχημα για τη Μακάμπι, αφού ήθελα να της προσφέρω κάτι με τη μεταγραφή μου. Είχα καλύτερες προτάσεις από αυτήν του ΠΑΟΚ,αλλά ένιωθα ότι πρέπει να φύγω για να κάνω προετοιμασία. Αν περίμενα κάτι άλλο από Γερμανία ή Ισπανία μπορεί να έμενα στο Ισραήλ".



Τέλος, ο Εγιάλ Γκολάσα είπε: ''Ο δίδυμος αδερφός του αντιμετωπίζει προβλήματα από χρέη που δημιουργήθηκαν λόγω ενασχόλησής του με τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα, όπως αναφέρεται από τον δημοσιογράφο ο αδερφός του Γκολάσα δέχεται απειλές από τοκογλύφους και εγκληματικές οργανώσεις στο Ισραήλ.

"Εγώ δεν έχω σχέση με αυτά τα πράγματα. Είναι μεγάλο παιδί και πρέπει να βρει την άκρη μόνος του. Έχουμε πολύ καιρό να μιλήσουμε. Ακόμη κι αυτό το θέμα, όμως, εσείς οι δημοσιογράφοι το "φουσκώσατε". Ειλικρινά δεν έχω να απαντήσω πολλά πάνω σε αυτό το θέμα".
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: