Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Λοτζέσκι: «Αλλάξαμε νοοτροπία»

Στην αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου προσέγγισης του παιχνιδιού απέδωσε ο Ματ Λοτζέσκι την αγωνιστική άνοδο του Ολυμπιακού, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Υπέροχη εξέλιξη», είπε για το νέο συμβόλαιο.

Λοτζέσκι: «Αλλάξαμε νοοτροπία»
Λίγες μέρες αφότου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ως το 2017, ο Ματ Λοτζέσκι, συνεχίζει να δουλεύει σκληρά για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει στη δράση, ώστε να… ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι.

«Είναι υπέροχο, να αισθάνεσαι πως σε θέλουν και σε εμπιστεύονται», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αμερικανού με βελγικό διαβατήριο γκαρντ/φόργουορντ, που μίλησε εφ’ όλης της ύλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Διαβάστε τι είπε για το τι σημαίνει γι' αυτόν το νέο του συμβόλαιο, το τι έχει αλλάξει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και το που μπορεί να φτάσει η ομάδα, όταν θα επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ματ Λοτζέσκι στην εκπομπή “Playball” και τον Νίκο Ζέρβα:

-Ματ, πως αισθάνεσαι που θα είσαι παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το 2017;

«Υπέροχα. Είναι όμορφο να αισθάνεσαι πως σε θέλουν και σε εμπιστεύονται. Είναι μία πολύ καλή εξέλιξη για μένα ως παίκτη, την καριέρα μου και την οικογένειά μου. Έχω ταιριάξει με την ομάδα και το περιβάλλον της, μου αρέσει η Ελλάδα σαν χώρα και με το νέο μου συμβόλαιο μπορώ να επικεντρωθώ 100% στο μπάσκετ».

-Ήταν κάτι που είχες στο μυαλό σου η πρόωρη ανανέωση, ώστε να μην έχεις αγωνία για το μέλλον σου;

«Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν. Είναι ένα είδος αναγνώρισης για τον κάθε παίκτη, αλλά και μία ασφάλεια για την ομάδα, που απέφυγε με αυτό τον τρόπο να μείνω ελεύθερος το καλοκαίρι στην αγορά. Νομίζω πως ήταν μία συμφωνία δίκαιη και για τις δύο πλευρές».

-Μέτρησε για σένα το ότι οι συζητήσεις έγιναν ενόσω ήσουν τραυματίας;

«Όχι, όχι δεν έχει να κάνει με τον τραυματισμό, διότι οι πρώτες επαφές είχαν αρχίσει πριν συμβεί. Όμως έτσι και αλλιώς δεν το σκέφτηκα πολύ από τη στιγμή που μου έγινε η πρόταση».

-Πως εξελίσσεται η αποθεραπεία σου;

«Πηγαίνει εξαιρετικά. Έχω αρχίσει να κάνω κάποιες ασκήσεις και σιγά-σιγά θα αρχίσω τρέξιμο και θα πιάσω μπάλα. Σε περίπου δύο εβδομάδες πιστεύω πως θα μπούμε στη τελική ευθεία της επιστροφής μου».

-Η σεζόν δεν άρχισε καλά για την ομάδα. Άλλαξε ο προπονητής, περάσατε ένα διάστημα αβεβαιότητας, αλλά τώρα παίζεται καλύτερα. Τι άλλαξε;

«Άλλαξε η νοοτροπία μας και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Νομίζω πως πλέον είμαστε πολύ καλύτεροι σε αυτό τον τομέα. Για παράδειγμα κόντρα στην Γαλατάσαραϊ όλοι είδαν πόσο καλά σχεδιασμένη ήταν η άμυνά μας. Καταθέτουμε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και προσπαθούμε να εκτελέσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή».

-Σε προσωπικό επίπεδο ξεκίνησες εξαιρετική τη σεζόν. Νιώθεις πιο έτοιμος και έμπειρος για το υψηλό επίπεδο απ’ ότι πέρυσι;

«Ναι σίγουρα θα έλεγα πως η περυσινή εμπειρία με βοήθησε πάρα πολύ. Γνωρίζω πλέον πολύ καλύτερα τους συμπαίκτες μου και νιώθω πιο άνετα στην ομάδα. Πάντα όταν αλλάζεις περιβάλλον και μπαίνεις σε έναν καινούργιο σύλλογο, η δεύτερη σεζόν είναι πιο εύκολη».

-Στην Ευρωλίγκα έχετε 5-0 στον όμιλο, αλλά τα δύσκολα αρχίζουν στο Top 16. Πιστεύεις πως όταν επιστρέψετε όλοι οι τραυματίες, θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας;

«Φυσικά και θα είναι αλλιώς η ομάδα όταν επιστρέψουμε όλοι οι τραυματίες. Ίσως να χρειαστούμε λίγο χρόνο για να βρούμε τους ρόλους μας και να αποκτήσουμε ακόμα πιο δυνατή “χημεία”. Οπότε συμφωνώ πως τότε θα αρχίσουμε να παίζουμε το μπάσκετ που σχεδιάζει ο προπονητής και θα φτάσουμε κοντά στο καλύτερο που μπορούμε».

-Πέρυσι φτάσατε μία νίκη από το Final Four, φέτος πόσο ψηλά πιστεύεις πως μπορεί να πάει ο Ολυμπιακός;

«Κοιτάζοντας την ομάδα διαπιστώνω πως άλλαξαν αρκετά πράγματα από πέρυσι. Έχουμε νέους παίκτες, αλλά είμαστε και πιο “γεμάτοι”. Υπάρχουν περισσότερα παιδιά για κάθε ρόλο μέσα στο γήπεδο και παίζουμε καλά. Όμως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς όταν θα αρχίσει το Top 16 και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Εκεί κάθε παιχνίδι έχει σημασία και το “κλειδί” είναι να καταφέρουμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, διότι και πέρυσι ήμασταν αήττητοι μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά άρχισαν τα προβλήματα…».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: