Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πλήρωσε τους πάντες…!

Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ έχει δαπανήσει ο Σπύρος Παπαθανασάκης από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, όπως είχε μεταφέρει το προηγούμενο διάστημα η εφημερίδα «ARENA PRESS».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν αναγκασμένος να δώσει αυτό το ποσό προκειμένου να καλυφτούν ανάγκες τις ομάδας. Το μερίδιο του λέοντος αφορούσε (και αφορά) ποδοσφαιριστές και προπονητές που είχαν καταθέσει προσφυγές. Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν επιχειρήθηκε να γίνει διακανονισμός μαζί τους το καλοκαίρι, τώρα απαιτούν ολόκληρο το ποσό και αυτό πολλές φορές βγάζει εκτός πλάνων την ΠΑΕ.
Δόθηκε ένα σημαντικό ποσό για την αναμόρφωση της Μίκρας (100 χιλιάδες ευρώ), καθώς βελτιώθηκαν τα βοηθητικά γήπεδα, τοποθετηθήκαν πυλώνες ηλεκτροφωτισμού, βελτιωθήκαν τα αποδυτήρια των ακαδημιών, αλλά αναμορφώθηκε και ο περιβάλλοντας χώρος.
Ο Σπύρος Παπαθανασάκης έχει πληρώσει κανονικά ότι οφείλεται σε παίκτες , προπονητές  αλλά και υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ από την πρώτη μέρα της παρουσίας του. Σημαντική ήταν η προσπάθεια που έγινε και συνεχίζεται για τη ρύθμιση των χρεών προς την εφορία αλλά και το ΙΚΑ, όπου δόθηκε ένα ποσό που αγγίζει τις 150 χιλιάδες ευρώ.
Για την προετοιμασία της ομάδας στο Καρπενήσι δόθηκαν περίπου 30 χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά τα έξοδα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ και αποδεικνύει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην ΠΑΕ, αλλά και τη συμβολή του Παπαθανασάκη.
Τα έσοδα που υπάρχουν στη Φούτμπολ Λιγκ είναι ελάχιστα ακόμα και αν πρόκειται για μια ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής. Οι πηγές εσόδων είναι περιορισμένες και το κυριότερο, η χρονική περίοδος που εισρέουν τα χρήματα στα ταμεία αρκετά μακρινή.
Οι «κυανόλευκοι» μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει παρά μόνο 20 χιλιάδες ευρώ από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Θα περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα για να ξαναπάρουν χρήματα  από τα συνδρομητικά κανάλια. Το ίδιο σχεδόν ισχύει και για τον ΟΠΑΠ, από τον οποίο ακόμα δεν έχουν εισπράξει το παραμικρό. Η μοναδική πηγή εσόδων ήταν τα εισιτήρια διαρκείας που έφεραν στα ταμεία της ΠΑΕ περίπου 150 χιλιάδες ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορούν ακόμα να εισπράξουν και τα χρήματα τα οποία έχουν συμφωνήσει με χορηγούς (αν και τα ποσά είναι μικρά), από τη στιγμή που δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα σε σώμα η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής. Συνολικά, οι «κυανόλευκοι» από το ξεκίνημα της περιόδου έχουν βάλει στα ταμεία τους μόλις 170 χιλιάδες ευρώ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: