Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σεβασμός στη Βαλένθια γιατί δεν είναι κακή ομάδα!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ασχολείται με όσα θεωρεί ότι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Βαλένθια για να νικήσει μία ομάδα που είναι πολύ καλύτερη από το έως τώρα ρεκόρ της (1-4). Όταν έγινε η κλήρωση της πρώτης φάσης στην Ευρωλίγκα το 70% υπολόγιζε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και τη Βαλένθια 2η. Το υπόλοιπο 30% θεωρούσε πως οι δύο ομάδες θα καπάρωναν τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουροι για την κορυφή.
Μετά από πέντε ματς η Βαλένθια έρχεται στο ΣΕΦ με μόλις μία νίκη (και τέσσερις ήττες) και με αμφίβολη την παρουσία της στο Top 16. Επίσης έρχεται στον Πειραιά  χωρίς τον εκδιωχθέντα Ντουάιτ Μπάικς (είχε προταθεί στον Ολυμπιακό, αλλά ο Μπαρτζώκας σωστά  τον απέρριψε μόλις τον άκουσε) και τον τραυματία Σαμ Φαν Ρόσομ, αλλά έχει την προσθήκη του Νεμάνια Νέντοβιτς.
Σπουδαίος παίκτης ο Σέρβος, αλλά δε νομίζω πως ξέρει τι εστί Ευρωλίγκα και θα τα βρει… μπαστούνια απέναντι στον Ολυμπιακό. Άλλο Ευρωλίγκα και άλλο ΝΒΑ.
Έχω την εντύπωση πως το ματς δε θα είναι πολύ εύκολο. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο ρόστερ της Βαλένθια και ειδικά στην τριάδα Ντούμπλιεβιτς, Χαραγκόντι και Λόντσαρ. Φυσικά και στον Βέλιμιρ Πέρασοβιτς αν και ο coach περνάει δύσκολες στιγμές αυτή την εποχή με τις συνεχόμενες ήττες.
Η Βαλένθια χρειάζεται ένα μεγάλο «διπλό» και οι παίκτες του Ολυμπιακού οφείλουν να είναι προσεκτικοί για να μην πέσουν θύματα.
Στα αγωνιστικά του ματς ο έλεγχος του ρυθμού θα κρίνει πολλά. Αμφότερες οι ομάδες αρέσκονται στο να παίζουν γρήγορα και να ανεβάζουν τον αριθμό κατοχών σε κάθε ματς. Η διαφορά τους είναι πώς μέχρι τώρα αποδεδειγμένα ο Ολυμπιακός ξέρει πότε να τρέξει και πότε όχι, ενώ οι «νυχτερίδες» μόνο τρέχουν.
Στην άμυνα περιμένω και πάλι τους Πειραιώτες να πιέζουν παντού και πάντα. Η επιθετικότητα που δείχνουν στα μετόπισθεν (aggressive defense) φέρνει και αρκετά φάουλ κάτι το οποίο παρατηρείται εντόνως στα προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τους εκάστοτε αντιπάλους να σουτάρουν αρκετές βολές.
Υπενθύμιση σημαντική… Μία καλή άμυνα τελειώνει πάντα με το αμυντικό ριμπάουντ. Αν χαθεί το ριμπάουντ δε μπορεί να θεωρηθεί καλή άμυνα.
Αν υπάρξει πρόβλημα θα δημιουργηθεί στο μαρκάρισμα των Ντούμπλιεβιτς και Χαραγκόντι. Φοβάμαι αρκετά τα γρήγορα φάουλ των Πέτγουεϊ και Αγραβάνη. Αν επαληθευτώ τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα.
Στην επίθεση ο Ολυμπιακός δε θα έχει πρόβλημα. Μπορεί μακριά από το ΣΕΦ να σκοράρει λίγους πόντους, αλλά στην έδρα του μεταμορφώνεται. Τα επιθετικά συστήματα εμπλέκουν και άλλους Πειραιώτες με τον Βασίλη Σπανούλη να παίζει πιο ώριμα από ποτέ και να ξέρει πότε και πώς να κινηθεί με τη μπάλα ή χωρίς, στα χέρια του.
Τα τρίποντα τέλος, θα κρίνουν επίσης αρκετά πράγματα. Οι Ισπανοί στα πέντε ευρωπαϊκά ματς σουτάρουν με το χαμηλό 29,8% ενώ οι Πειραιώτες με το… νορμάλ 34,6%. Παρόμοια νούμερα στη μεταξύ τους αναμέτρηση θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: