Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Είναι μαλ...ες!»

Κατηγορηματικά διαψεύδουν δύο παλαίμαχοι άσοι του Ερυθρού Αστέρα τα περί χρηματισμού και πιέσεων της ομάδας από τη δικτατορία στον ημιτελικό του Πρωταθλητριών με τον Παναθηναϊκό το 1971.

«Είναι μαλ...ες!»
Με τον πλέον… γλαφυρό τρόπο διέψευσαν δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ερυθρού Αστέρα τα περί χρηματισμού της ομάδας για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Παναθηναϊκό το 1971. Έτσι έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η χούντα προσπάθησε να καπηλευτεί την πρόκριση του «τριφυλλιού» στον τελικό της διοργάνωσης μετά τη μεγάλη νίκη με 3-0 στη ρεβάνς.

Ο τότε βασικός επιθετικός της ομάδας, Ζόραν Φιλίποβιτς, μιλώντας στη «Sport Novosti» ανέφερε: «Αυτά είναι μαλ…ες και δεν ξέρω για ποιο λόγο έχουν αποκτήσει βαρύτητα διάφορες ιστορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ξέρω ότι σε κανέναν από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίξαμε σε εκείνο το παιχνίδι δεν μας ζητήθηκε να κάτσουμε να χάσουμε από τον Παναθηναϊκό. Η νίκη των Ελλήνων με τρία γκολ ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, από αυτές που συμβαίνουν στα γήπεδα όλου του κόσμου. «Η ευκαιρία να παίξουμε σε έναν τελικό ίσως να ήταν η μοναδική στην καριέρα μας και η δόξα που θα κερδίζαμε από την πρόκριση δεν έφτανε να ξεπληρωθεί με τα χρήματα που λέγονται . Το να μιλάμε για ζήτημα κέρδους είναι απλά αστείο».

Ο τότε αμυντικός της ομάδας, Μίλοβαν Τζόριτς, ανέφερε από τη δική του πλευρά στην «Kurir» στο ίδιο μήκος κύματος. «Υπεύθυνα σας λέω ότι κανένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας δεν συμμετείχε σε κανενός είδους απάτη και είμαι πεπεισμένος ότι κανένας από την διοίκηση δεν είχε δεχτεί χρήματα για να μας οδηγήσει στην ήττα. Έχετε γνωρίσει εκείνους τους ανθρώπους; Θα γελούσαν εάν οι Έλληνες έβαζαν μπροστά τους 100.000 δολάρια για να κάτσουμε να χάσουμε και θα τους έβαζαν στοίχημα 1 εκατομμύριο ότι θα προκρινόμασταν. Τόσο σίγουροι ήμασταν για την πρόκριση, ούτε ένας δεν αμφέβαλε. Στο Βελιγράδι έπρεπε να είχαμε νικήσει 8-1 αντί για 4-1».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: