Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Tenorio-Στοίχημα..Δυάδα με Tampere καί Lillestrom ...

Επιμέλεια-Tenorio.


Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.

Δόξα το Θεό καλά πήγαμε καί χθές , πολύ καλύτερα σαφέστατα σε σχέση με το ΣάββατοΠέρασαν πολύ καλά σημεία ,με της Austria, Brann , Sogndal καί Rozenborg, μοναδική παραφωνία πού μας χάλασε το απόλυτο, η St Patriks.To θετικό είναι, ότι είμεθα σε καλή κατάσταση ,καί έτσι θέλουμε να παραμείνουμε καί στη συνέχεια.


Πάμε τώρα ευθύς αμέσως στα σημερινά ,εκεί όπου θα ασχοληθούμε με μία δυαδούλα.


J J K (ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ) - Tampere Unidet (2)

H ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ, καλύτερα να παίζει εκτός έδρας εκεί όπου έχει 5 νίκες, παρά εντός έδρας καθώς σε 6 αγώνες μέσα στο σπίτη της μετρά μόλις μιά νίκη σε 6 παιχνίδια.Η Γηπεδούχοι παρουσιάζουν πρόβλημα στο να πετύχουν γκόλ ,μιάς καί δεν έχουν βρεί δίχτυα ,σε 7 από τούς 14 αγώνες ως τώρα στο πρωτάθλημα.Διαθέτει την τρίτη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με 17 γκόλ ενεργητικό.H γενική της φόρμα στα τελευταία 12 παιχνίδια είναι 4 νίκες, 1 ισοπαλία, καί 7 ήττες.

Ομάδα χωρίς πολύ μαγάλες δυνατότητες καί βλέψεις, η οποία αναμένεται να τερματίσει περίπου στη μέση της βαθμολογίας.

H Tampere όχι ότι καί αυτή βγάζει μάτια με την αποδοσή της, αλλά πλάκα πλάκα βρίσκεται στην 4η θέση ,πολύ κοντά σε απόσταση ολίγων βαθμών από της πρώτη τρειάδα, με εξαίρεση ίσως την ομάδα τού Helsinki, πού έχει κάποια βαθμολογική απόσταση από τις υπόλειπες ομάδες.Η Tampere πάντως είναι σε καλύτερη κατάσταση από την ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ, αν δούμε βέβαια ότι οί φιλοξενούμενοι μετρούν μόλις 2 ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια., με 6 νίκες, καί 4 ισοπαλίες.

Πιό σφιχτή σαν ομάδα μού φένεται η Tampere, η οποία είναι καί πίο έμπειρη καί σε καλύτερη σχετικά κατάσταση από τη αντιπαλό της.Πάντως όπως καί νά χει το θέμα , δεν μπορώ να δω φαβορί μιά ομάδα πού έχει εντός έδρας μία νίκη σε 5 αγώνες.


Θα ρισκάρω στο διπλό της Tampere σε απόδοση (2.75)


Honefoss - Lillestrom (2)

Μετά καί τα χθεσινά αποτελέσματα, η βαθμολογική θέση της Honefoss είναι πάρα πολύ δύσκολή, όχι ότι δεν ήταν καί πρίν, αλλά αφού κέρδισε καί η Brann, η διαφορά πλέον αυξήθηκε στούς 8 πόντους.Σε τραγική αγωνιστική κατάσταση οί γηπεδούχοι, μετρούν μόλις 3 νίκες όλο κι όλο στο πρωτάθλημα, σε 17 αγώνες ως τώρα.Διαθέτει μακράν την χειρότερη επίθεση μαζί με την Konsvinger έχοντας πετύχει μόνο 10 τέρματα.

Στατιστικά δε πετυχαίνει ούτε 1 γκόλ ανά αγώνα.Πως να σκοράρει αφού δεν έχει βρεί δίχτυα σε 10 από τούς 17 αγώνες ως τώρα.Ενώ καί η αμυνά της μπάζει από παντού, αφού έχει δεχτεί 32 γκόλ, τα πίο πολλά από κάθε άλλη ομάδα .Να πω την μαύρη αλήθεια βλέπω την Hønefoss να τα βρείσκει μπαστούνια ως το τέλος με την υπόθεση της παραμονής στη κατηγορία.

Aν η Hønefoss είναι γιά κλωτσιές, η Lillestrom από την πλευρά της είναι γιά σφαλιάρες.Παραμένει χωρίς νίκη γιά 5 σερί αγώνες, ενώ καί εκτός έδρας έχει να κάνει νίκη, από τον μήνα Μάιο.Πάντως σε σχέση με την Hønefoss, η Lillestrøm γενικώς διαθέτει καλύτερο υλικό σαν ομάδα.Αξειοσημείωτο της υπόθεσης, είναι το ότι η Lillestrøm μετρά μόλις 2 ήττες στα τελευταία παιχνίδια, με πολλές όμως ισοπαλίες, 7 στον αριθμό.Τις πιό πολλές της έχει εκτός έδρας, εκεί όπου έχει 6 ισόπαλα αποτελέσματα σε 8 αναμετρήσεις.

Θα μού πεί κάποιος , θα εμπιστευτείς μία ομάδα πού έχει να κάνει νίκη εκτός έδρας εδώ καί 2 μήνες ! Τουλάχιστον δεν χάνει ,καί τα παλεύει όλα τα παιχνίδια θα έλεγα ,καί ότι δείχνει πίο σφιχτή σαν ομάδα σε σχέση με την Hønefoss.

Σωστά κατά την γνώμη μού το φαβορί τού αγώνα είναι η Lillestrom.Μού αρέσει το διπλό σε απόδοση (2.10) καί θα το πρωτιμήσω.


Ανακεφαλαιώνοντας, οί σημερινές επιλογές σε δυάδα με : Tampere - Lillestrom.


Kαλή βδομάδα, καλά να είστε, τα σέβη μού...

Μαντσίνι:« Θέλω Τόρες, αλλά όχι... χρυσό»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι του ανήκει. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλει να συνεχίσει το "επιτυχημένο σαφάρι" και ο Φερνάντο Τόρες είναι η μεγάλη του επιθυμία από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να δώσει "τρελά" λεφτά για να τον αποκτήσει, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την περίπτωση του Τζέιμς Μίλνερ.

Φαίνεται πως ο Φερνάντο Τόρες δύσκολα θα παραμείνει στην Λίβερπουλ αφού -όπως παραδέχθηκε και ο Ρόι Χότζον- κάτι έχει «σπάσει» μέσα του για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και αυτό καθιστά την παραμονή του εξαιρετικά αμφίβολη.

Αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Ιταλός τεχνικός των «πολιτών» που θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του καθιστώντας την φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Ο Τόρες είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη και έχει ήδη τρία χρόνια εμπειρίας στην Πρέμιερ Λιγκ οπότε την γνωρίζει αρκετά καλά. Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα είναι, την τιμή του αλλά και από την επιθυμία του να έρθει στο σύλλογο μας», δήλωσε ο Μαντσίνι στον αγγλικό Τύπο.

Δεν είναι όμως μόνο ο Τόρες υποψήφιος για την επίθεση της Σίτι: «Έχουμε άλλους τρεις παίκτες υπόψη μας για την επίθεση και η περίπτωση αυτή είναι όμοια με αυτή του Τζέιμς Μίλνερ. Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με την τιμή του παίκτη και το δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι εάν θέλει και ο ίδιος ο παίκτης να έρθει. Μέχρι στιγμής πάντως η Λίβερπουλ δεν έχει αποκτήσει πολλούς παίκτες».

Αλεξίου: «Δεν είναι απώλεια ο Μουσλίμοβιτς»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψη ότι δεν θα είναι απώλεια για τον ΠΑΟΚ η απουσία του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς από την αποστολή του πρώτου αγώνα με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Αλέξης Αλεξίου μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ Fm 94.6. O παλιός αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε γνωστό μέσω των «94.6» ότι αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδα νέων του ΠΑΟΚ διότι θέλει να ασχοληθεί ως προπονητής σε υψηλότερο επίπεδο.

«Είναι ένα νέο παιδί που του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει, και να καθιερωθεί», σχολίασε για την πρόσληψη του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά όμως δεν θέλησε να τοποθετηθεί στην ξαφνική λύση της συνεργασίας με τον Μάριο Μπερέτα.

Ο Αλέξης Αλεξίου αναφέρθηκε και στην επιλογή του Φερνάντο Σάντος για το πόστο του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος. «Είναι πολύ καλός προπονητής. Δουλευταράς. Γνωρίζει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν θα χρειαστεί χρόνο», τόνισε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τον Άγιαξ και για την απουσία του Μουσλίμοβιτς:
«Πιστεύω ότι έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλά και σοβαρά για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι.

Μιλάμε για μια ομάδα από την Ολλανδία. Μια χώρα που είναι πρώτη στον κόσμο στις Ακαδημίες. Ο Άγιαξ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη δεν τα πάει καλά, γιατί αναγκάζεται και πουλάει παίκτες. Όταν μιλάμε όμως για τον Άγιαξ, μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα. Είναι δουλεμένη, ομάδα και θέλει να πετύχει στην Ευρώπη.

Η απουσία του Μουσλίμοβιτς δεν θα είναι απώλεια. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει κλειστά και θα χτυπήσει στην κόντρα. Θα αναζητήσει την ταχύτητα στην επίθεση».

Για τον Σαλπιγγίδη:
«Τον Σαλπιγγίδη τον ξέρουμε. Θα δώσει την ταχύτητα που έλειπε στην ομάδα και θα είναι ένα σκαλοπάτι για κάτι καλό στην ομάδα».

Για την ξαφνική λύση της συνεργασίας με τον Μπερέτα:
«Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό. Δεν ξέρω τι έχει γίνει».

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη:
«Είναι ένα νέο παιδί που του δίνεται μια ευκαιρία να δουλέψει. Είμαι χαρούμενος που δίνεται μια τέτοια ευκαιρία σε ένα νέο παιδί. Του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει.
Και στον Έλληνα προπονητή και στον Έλληνα ποδοσφαιριστή πρέπει να δίνονται ευκαιρίες. Του Παύλου του δίνουν μια ευκαιρία να καθιερωθεί σαν προπονητής.

Για την καριέρα του:
«Πέρσι ανέλαβα την ομάδα νέων του ΠΑΟΚ. Βγάλαμε τέσσερα παιδιά στην πρώτη ομάδα και άλλα οκτώ παιδιά πήγαν σε άλλες ομάδες. Φέτος δεν θα δουλέψω στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσω σε άλλη ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο. Δεν έχω μιλήσει με κάποια άλλη ομάδα. Στόχος μου είναι να δουλέψω σε υψηλό επίπεδο».

Για την επιλογή του Σάντος στην Εθνική
«Είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι οργανωτικός, δουλευταράς. Γνωρίζει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και ποδόσφαιρο. Ξέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν θα έχει πρόβλημα».

Δερμιτζάκης: "Δεν μας τρομάζει ο Άγιαξ"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο ΠΑΟΚ για το Άμστερνταμ όπου την Τετάρτη το βράδυ έχει ραντεβού με τη ιστορία του. Πίστη και αισιοδοξία από τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Η πτήση για την Ολλανδία ήταν προγραμματισμένη για τις 09:00 και η αποστολή του Δικεφάλου βρέθηκε από νωρίς στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Απών από την αποστολή ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες, λόγω ενοχλήσεων (οίδημα) στον προσαγωγό. Για το Άμστερνταμ δεν ταξίδεψε ούτε και ο έτερος τραυματίας Λίνο.

Οι 21 ποδοσφαιριστές που πέταξαν για την Ολλανδία είναι οι εξής:

Χαλκιάς, Κρέσιτς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Μπουσαΐντι, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Βιεϊρίνια και Ζουέλα.

Δερμιτζάκης: "Να γουστάρουμε"

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο, ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης:

"Στις λίγες μέρες που βρίσκομαι στην ομάδα, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα σε σχέση με την τακτική της ομάδας. Το βασικό είναι σε τόσο σπουδαία ματς είναι οι ποδοσφαιριστές να τα γουστάρουν γιατί έτσι μόνο θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Πάμε να παίξουμε με ένα μεγάλο αντίπαλο, ο οποίος όμως δεν μας τρομάζει"

"Εύχομαι να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας. Προετοιμαστήκαμε κυρίως ψυχολογικά. Έχουμε καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος και όσο περνάει ο καιρός και γνωριζόμαστε καλύτερα θα υπάρχει περαιτέρω βελτίωση. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν είναι 100% έτοιμοι. Ο Άγιαξ έχει θετικά έχει και αρνητικά σαν ομάδα. Εμείς δουλέψαμε πάνω σε αυτά για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς".

Οριστικό διαζύγιο με Σμολάρεκ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Έμπι Σμολάρεκ δε θα συνεχίσει την καριέρα του στην Καβάλα, αφού η επιθυμία του να αποχωρήσει πραγματοποιήθηκε με τις δύο πλευρές να λύνουν τη συνεργασία τους.

ο τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία πώς ο Πολωνός επιθετικός θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, βάζοντας τέλος στο σύντομο πέρασμά του από τη χώρα μας.

Η Πολόνια Βαρσοβίας όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό του 29χρονου στράικερ, καθώς ο σύλλογος της Πολωνίας ήταν σε επαφές με τους "Αργοναύτες".

Η Καβάλα άφησε τον παίκτη ελεύθερο, καθώς ήθελε να αποφορτιστεί το μεγάλο του συμβόλαιο και εκτός απροόπτου ο ΣμΟλάρεκ θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

Σε 15 συμμετοχές ο Σμολάρεκ κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές, με τα δύο τέρματα να τα πετυχαίνει στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού.

Δυνατά οι Ρώσοι για Γκατούζο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με πρόταση 3 εκαταμ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου φέρεται να μπαίνει στο κόλπο της απόκτησης του Τζενάρο Γκατούζο, η Ζενίτ.

Η ομάδα από την Αγία Πετρούπολη ψάχνει ένα σπουδαίο όνομα για τη μεσαία της γραμμής και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου είναι έτοιμη να τινάξει την μπάνκα στον αέρα προσφέροντας γη και ύδωρ στον Ιταλό.
α ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγω και για άλλη μία ρωσική ομάδα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) που έχει στον στόχαστρό της τον άσο της Μίλαν, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν οικονομικές λεπτομέρειες.

Ωστόσο ο Γκατούζο όπως έχει δηλώσει προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα κάτι που διευκολύνει τον Ολυμπιακό σε περίπτωση που αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτησή του.

Στη Ντιναμό ο Ρουκάβινα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Ντιναμό Ζάγρεμπ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αντε Ρουκάβινα, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση της Δευτέρας.

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Αντε Ρουκάβινα, ο Κροάτης μεσοεπιθετικός τελικά φέρεται να επαναπατρίζεται.

Ο άσος των "πράσινων" αποχώρησε απο το Κιτσμπούχελ της Αυστρίας και δεν έδωσε το παρών στην πρωινή προπόνηση της ομάδας, αφού είναι ήδη στο Ζάγκρεμπ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Προς το παρών δεν έχει ξεκαθαρίσει αν μετακίνηση του 24χρονου μεσοεπιθετικού αφορά δανεισμό ή πώληση, ωστόσο δύο χρόνια μετά τον ερχομό του στο "τριφύλλι" ο Κροάτης παίκτης δεν μπόρεσε να πείσει για την αξία του και μετακομίζει στην ομάδα του "γνώριμου" Βέλιμιρ Ζάετς.

Η εξέλιξη αυτή βεβαίως ανήκει στο πλαίσιο της αποχώρησης μερικών παικτών που δεν είναι στα πλάνα της ομάδας και ο τεχνικός διευθυντής Κάρλος Φρέιτας, αναζητά και έχει επαφές με ομάδες για να συμφωνήσει την παραχώρηση παικτών από το έμψυχο υλικό.