Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αλεξίου: «Δεν είναι απώλεια ο Μουσλίμοβιτς»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψη ότι δεν θα είναι απώλεια για τον ΠΑΟΚ η απουσία του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς από την αποστολή του πρώτου αγώνα με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Αλέξης Αλεξίου μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ Fm 94.6. O παλιός αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε γνωστό μέσω των «94.6» ότι αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδα νέων του ΠΑΟΚ διότι θέλει να ασχοληθεί ως προπονητής σε υψηλότερο επίπεδο.

«Είναι ένα νέο παιδί που του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει, και να καθιερωθεί», σχολίασε για την πρόσληψη του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά όμως δεν θέλησε να τοποθετηθεί στην ξαφνική λύση της συνεργασίας με τον Μάριο Μπερέτα.

Ο Αλέξης Αλεξίου αναφέρθηκε και στην επιλογή του Φερνάντο Σάντος για το πόστο του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος. «Είναι πολύ καλός προπονητής. Δουλευταράς. Γνωρίζει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν θα χρειαστεί χρόνο», τόνισε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τον Άγιαξ και για την απουσία του Μουσλίμοβιτς:
«Πιστεύω ότι έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλά και σοβαρά για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι.

Μιλάμε για μια ομάδα από την Ολλανδία. Μια χώρα που είναι πρώτη στον κόσμο στις Ακαδημίες. Ο Άγιαξ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη δεν τα πάει καλά, γιατί αναγκάζεται και πουλάει παίκτες. Όταν μιλάμε όμως για τον Άγιαξ, μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα. Είναι δουλεμένη, ομάδα και θέλει να πετύχει στην Ευρώπη.

Η απουσία του Μουσλίμοβιτς δεν θα είναι απώλεια. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει κλειστά και θα χτυπήσει στην κόντρα. Θα αναζητήσει την ταχύτητα στην επίθεση».

Για τον Σαλπιγγίδη:
«Τον Σαλπιγγίδη τον ξέρουμε. Θα δώσει την ταχύτητα που έλειπε στην ομάδα και θα είναι ένα σκαλοπάτι για κάτι καλό στην ομάδα».

Για την ξαφνική λύση της συνεργασίας με τον Μπερέτα:
«Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό. Δεν ξέρω τι έχει γίνει».

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη:
«Είναι ένα νέο παιδί που του δίνεται μια ευκαιρία να δουλέψει. Είμαι χαρούμενος που δίνεται μια τέτοια ευκαιρία σε ένα νέο παιδί. Του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει.
Και στον Έλληνα προπονητή και στον Έλληνα ποδοσφαιριστή πρέπει να δίνονται ευκαιρίες. Του Παύλου του δίνουν μια ευκαιρία να καθιερωθεί σαν προπονητής.

Για την καριέρα του:
«Πέρσι ανέλαβα την ομάδα νέων του ΠΑΟΚ. Βγάλαμε τέσσερα παιδιά στην πρώτη ομάδα και άλλα οκτώ παιδιά πήγαν σε άλλες ομάδες. Φέτος δεν θα δουλέψω στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσω σε άλλη ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο. Δεν έχω μιλήσει με κάποια άλλη ομάδα. Στόχος μου είναι να δουλέψω σε υψηλό επίπεδο».

Για την επιλογή του Σάντος στην Εθνική
«Είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι οργανωτικός, δουλευταράς. Γνωρίζει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και ποδόσφαιρο. Ξέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν θα έχει πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: