Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΕΜΟΥ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Πήγε ως καλεσμένος στο γκραν πρι της φόρμουλα 1 της Κωνσταντινούπολης και θα επιστρέψει και με έναν ποδοσφαιριστή «δώρο». Ο πρόεδρος του Ηρακλή, Αντώνης Ρέμος επι ευκαιρίας της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον τούρκο διεθνή, Νεκάτι Ατές.
Ο 29χρονος επιθετικός φέτος αγωνίστηκε στην Ρεάλ Σοσιεδάδ δανεικός απο την Γαλατασαράι η οποία έχει τα δικαιώματα του και την επόμενη περίοδο. Οι κυανόλευκοι ενδιαφέρονται ακόμα και με την μορφή δανεισμού.

Στον Άρη ο Αμπρέου

abreou.jpgΟ ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρες έκανε γνωστό ότι ο Σεμπαστιάν Αμπρέου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ομάδα του Άρη.

Ο 23χρονος άσος προετοιμάζεται με την εθνική του ομάδα για προκριματκά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον Ταμπάρες να μιλάει για το μέλλον του παίκτη του «Ο Αμπρέου θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη. Βρίσκεται μια ανάσα από την Ελλάδα αφού όπως του εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο μάνατζερ του τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με τον Αρη».
Ο επιθετικός που αγωνιζόταν δανεικός στην Σοσιεδάδ από την Τίγκρε φέρεται να έχει επιβεβαιώσει στους συμπαίκτες του ότι θα αγωνιστεί με την φανέλα των «κίτρινων».

Μία νίκη, μία ήττα και συνεχίζουν οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη


Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη Μία νίκη και μία ήττα περιλάμβανε για τις Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη η πρώτη ημέρα στο δεύτερο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, το οποίο διεξάγεται στο Μπάντεν της Αυστρίας. Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε με νίκη 2-1 σετ επί των Αυστριακών Σβόμποντα/Γιάσπερ (19-21, 21-17, 15-8), αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από τις Βελγίδες Βαν Μπρένταμ/Μούχα με 2-0 (21-15, 21-11).

Οι δύο αθλήτριες συνεχίζουν στο ταμπλό των ηττημένων και θα παίξουν αργότερα το απόγευμα με τον νικητή του ζεύγους Μούρεν/Βέσελινκ (Ολλανδία)-Μπρζόστεκ/Σόβαλα (Πολωνία). Η νικήτρια ομάδα θα συνεχίσει, ενώ η χαμένη θα καταλάβει την 9η θέση.

Μάχη τριών τερματοφυλάκων στην Αγγλία


Ο Πολ Ρόμπινσον... Τρεις τερματοφύλακες διεκδικούν τη θέση του βασικού στην εθνική Αγγλίας, "επί ίσοις όροις" όπως διευκρίνισε ο Φάμπιο Καπέλο. Ο 39χρονος Ντέιβιντ Τζέιμς, που συνεχίζει πιστά την παράδοση των... υπερήλικων γκολκίπερ στην Αγγλία, είναι τραυματίας κι έτσι το χρίσμα για το ματς με το Καζακστάν διεκδικούν ο Ρόμπερτ Γκριν της Γουέστ Χαμ, ο Πολ Ρομπινσον της Μπλάκμπερν και ο Σκοτ Κάρσον της Γουέστ Μπρομ.

"Εχω κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, αλλά θα πάρω την τελική απόφασή μου αύριο το πρωί. Και οι τρεις πάντως είναι σε απόλυτη αγωνιστική ετοιμότητα", είπε ο Ιταλός προπονητής της Αγγλίας. Το θέμα, βέβαια, είναι όποιος επιλεγεί αύριο να διατηρήσει τη θέση του βασικού, ακόμα κι όταν είναι έτοιμος ο Τζέιμς. Γιατί μόνο τότε θα μιλάμε για... κοσμογονικές αλλαγές στα "Τρία Λιοντάρια" που εδώ και δεκαετίες δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε τερματοφύλακες που... πλησιάζουν τα 40!

Ακόμα μεγαλύτερος (41) ήταν ο Πίτερ Σίλτον όταν υπερασπίστηκε (με επιτυχία, είναι η αλήθεια) την εστία της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Προκάτοχός του ήταν ο Ρέι Κλέμενς που αποχώρησε από το διεθνές ποδόσφαιρο στα 36 (1984) και διάδοχός του ο Ντέιβιντ Σίμαν, που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στην εθνική λίγες ημέρες μετά τα 39α γενέθλιά του (2002).

Αν πάμε ακόμα πιο παλιά, ο Γκόρντον Μπακνς πραγματοποίησε την τελευταία του διεθνή συμμετοχή σε ηλικία 35 ετών, το 1972 χρονιά που μάλιστα ψηφίστηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία. Αλλά ο θρυλικός "κίπερ" της Λέστερ και της Στόουκ είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία, αφού εκείνη τη χρονιά τραυματίστηκε σε τροχαίο, με αποτέλεσμα να χάσει την όραση από το δεξί του μάτι και να διακοπεί πρόωρα η καριέρα του.

Ο Τζέιμς, ήταν βασικός έως το 2005, στη συνέχεια υποσκελίστηκε από τον Ρόμπινσον, αλλά το 2008 ο Φάμπιο Καπέλο του έδωσε ξανά το "Νο 1", το οποίο διατήρησε μέχρι τον τραυματισμό του. Οσο για τους τρεις "δελφίνους", ο μεγαλύτερος είναι ο Ρόμπινσον που μόλις έκλεισε τα 30, έναν χρόνο νεότερος είναι ο Γκριν, ενώ ο Κάρσον κλείνει τον Σεπτέμβριο τα 25.

Ευρώπη Όλες οι μετεγγραφές

Αναλυτικά η λίστα των μετεγγραφών:

Αλεχάντρ Λικατά - Οσέρ από Μονακό
Έρικ Άντο - Ρόντα από Αϊντχόφεν***
Χοάν Βερντού - Εσπανιόλ από Ντεπορτίβο
Μίχαελ Ντελούρα - Αρμίνια από Πανιώνιο
Κρίστιαν Μπενίτες - Μπέρμιγχαμ από Σάντος Λαγκούνα
Ζούκα - Ντεπορτίβο από Παρτιζάν Βελιγραδίου
Γκάρετ Μπάρι - Μάντσεστερ Σίτι από Άστον Βίλα
Ματσέι Ζουράφσκι - Ομόνοια από Λάρισα
Φάμπιο Κουαλιαρέλα - Νάπολι από Ουντινέζε
Κάριμ Χάγκουϊ - Ανόβερο από Λεβερκούζεν
Πάμπλο Μπαριέντος - Κατάνια από FC Μόσχας****
Γιοάν Γκουρκούφ - Μπορντό από Μίλαν***
Ερέν Ντερντιγιόκ - Λεβερκούζεν από Βασιλεία
Τόμας Κάλενμπεργκ - Βόλφσμπουργκ από Οσέρ
Λούκας Βιάτρι - Σιένα από Μπόκα Τζούνιορς
Μαϊκόσουελ - Χόφενχαϊμ από Μποταφόνγκο
Ντιέγκο - Γιουβέντους από Βέρντερ
Άαρον Μοκοένα - Πόρτσμουθ από Μπλάκμπερν
Νικολάς Μπερτόλο - Παλέρμο από Μπάνφιλντ
Σέρτζιο Φλοκάρι - Τζένοα από Αταλάντα
Ρόμπερτ Ακουαφρέσκα - Τζένοα από Ίντερ****
Ντιέγκο Μιλίτο - Ίντερ από Τζένοα
Τιάγκο Μότα - Ίντερ από Τζένοα
Ραμίρες - Μπενφίκα από Κρουζέιρο
Φάμπιο Καναβάρο - Γιουβέντους από Ρεάλ*
Σάμι Χίπια - Λεβερκούζεν από Λίβερπουλ*
Σερτζιάο - ΑΕ Λεμεσού από Δόξα
Χρήστος Πατσατζόγλου - Ομόνοια από Ολυμπιακό*
Χρήστος Καρυπίδης - Ομόνοια από Χαρτς
Ίβιτσα Όλιτς - Μπάγερν από Αμβούργο
Ανατόλι Τίμοστσουκ - Μπάγερν από Ζενίτ

*Ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από την πρώην ομάδα του (είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του)
**Ο ποδοσφαιριστής έχει παραχωρηθεί ως δανεικός
***Ο Γκουρκούφ ήταν στην Μπορντό ως δανεικός από την Μίλαν και ο Άντο στην Ρόντα από την Αϊντχόφεν
****Ο Μπαριέντος αγωνίζεται στην Σαν Λορένσο ως δανεικός από την FC Μόσχας, ενώ ο Ακουαφρέσκα αγωνίζεται στην Κάλιαρι ως δανεικός από την Ίντερ

Τρέλα για Γκρατσιάν...














Ο Λεάντρο Γκρατσιάν "Καλώς ήρθες στην πόλη του Θεού" έγραφε πανό που ανήρτησαν οι φίλοι του ’ρη για να τον υποδεχθούν. Μιλάμε για ένα μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα. Από την Μπόκα Τζούνιορς, ο Λεάρντο Γκρασιάν, πάτησε Θεσσαλονίκη για να πνιγεί μέσα στις αγκαλιές των φιλάθλων του Αρη.

"Θέλω να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", είπε αρχικά ο Γκρασιάν. "Δεν περίμενα μία τέτοια υποδοχή, είναι εκπληκτικό. Είναι κάτι που με κάνει υπερήφανο, που δίνω χαρά σε αρκετούς φιλάθλους και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω την αγάπη τους. Βασικός στόχος μου είναι να παίξω το ποδόσφαιρο που ξέρω και μπορώ, να πετύχει η ομάδα τους στόχους της και να κάνω όλους τους φιλάθλους του Αρη υπερήφανους για μένα αλλά και για τους συμπαίκτες μου", πρόσθεσε.

Ο Αργεντίνος οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει για τις επόμενες 48ώρες. Θα υπογράψει το συμβόλαιό του και γιααύριο έχει οργανωθεί νέα συγκέντρωση όπου αναμένεται να αποθεωθεί και πάλι από τους φίλους της νέας του ομάδας.Τελειώνει του Αμπρέου, κοιτάζει Μπακαγιόκο
Μαζί με τον Αμπρέου, ένας ακόμη επιθετικός θα αποκτηθεί από τον Αρη και αυτός δεν αποκλείεται να είναι ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο. Φτηνή σχετικά και εγγυημένη λύση αν υπολογίσουμε ότι πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ. Οι "κίτρινοι" υποδέχονται σήμερα τον Γκρασιάν και ανακοινώνουν τον Αμπρέου εφόσον ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες για το συμβόλαιο ενός χρόνου με τον Ουρουγουανό διεθνή επιθετικό.

Ο Αμπρέου βρίσκεται στην πατρίδα του με την αποστολή της εθνικής Ουρουγουάης η οποία είναι 5η στη βαθμολογία και παραμένει μέσα στο κυνήγι της πρόκρισης. Μάλιστα πολλά θα εξαρτηθούν από τα δύο προσεχή ματς, αύριο με την Βραζιλία στο Μοντεβιδέο και την Βενεζουέλα , εκτός έδρας, στις 10 του μήνα.
Ανακοινώνεται του Ναφτί
Αν και επρόκειτο να ανακοινωθεί η απόκτηση του διεθνή Τυνήσιου χτες, τελικά όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Ο 31χρονος άσος της Μπέρμπιχαμ συμφώνησε σε όλα με τους "κίτρινους" και περιμένει απλά στο ακουστικό του για να τον ειδοποιήσουν πότε να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Για τον Τσάβι Τόρες, τον διακαή πόθο του Μαζίνι, τα νέα αναμένονται από Δευτέρα. Η Μπαρτσελόνα εξετάζει το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει δανεικό στον Αρη. Σε δημοσίευμα της, η αθλητική εφημερίδα "Sport" της Βαρκελώνης, αναφέρεται στις προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Τσάβι Τόρες.

O νεαρός μέσος της Μπαρτσελόνα, τον οποίο επιθυμεί να φέρει ο Αρης στη Θεσσαλονίκη, εξετάζει πολλές προτάσεις από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας.
Το άρθρο αναφέρει: "Ο Αμπραάμ και ο Τσάβι Τόρες έχουν κινήσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων και η τελική απόφαση τους θα κρίνει το ρόστερ της νέας χρονιάς για την Μπαρτσελόνα Β'. Ήδη έχουν αρχίσει επαφές του Λουίς Ενρίκε με τους καλούς παίκτες που προπονεί και τους οποίους πήρε ο Γκουαρντιόλα στην πρώτη ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Το συμβόλαιο του Τόρες λήγει στο τέλος του Ιουνίου και η Μπαρτσελόνα έχει δικαίωμα να το ανανεώσει για τον επόμενο χρόνο. Το μέλλον του φαίνεται να βρίσκεται σε άλλη ομάδα και ίσως η Μπαρτσελόνα να τον αφήσει ελεύθερο για να συνεχείσει την πρόοδο του σε κάποια από τις πολλές ομάδες της Πριμέρα που ενδιαφέρονται για αυτόν. Η Βαλένθια τον παρακολουθεί , ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει η Μάλαγα, η Σανταντέρ και η Λα Κορούνια. Από το εξωτερικό ο Αρης του Μαζίνιο έχει χτυπήσει την πόρτα του παίκτη".

Ζιντάν: "Ο Κακά έχει ήδη υπογράψει"

Ζιντάν: "Ο Κακά έχει ήδη υπογράψει"
Ο Κακά με το βραβείο Ο Ζινεντίν Ζιντάν όχι απλώς ανακοίνωσε, αλλά... σχολίασε κιόλας τη μεταγραφή του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πράγματι, είναι κοινό μυστικό ότι ο Βραζιλιάνος εγκαταλείπει τη Μίλαν, γι' αυτό άλλωστε χθες διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι οι οπαδοί των "ροσονέρι". Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διευκρίνισε ότι η επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον του Κακά θα εκδοθεί τη Δευτέρα, όμως ο Ζιντάν, ο οποίος εκτελεί πλέον χρέη... προεδρικού συμβούλου της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν κατηγορηματικός:

"Ο Κακά έχει ήδη υπογράψει". Μάλιστα, ο κορυφαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής της τελευταίας 20ετίας ρωτήθηκε για το νούμερο που θα φοράει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της "Βασίλισσας" και δήλωσε: «Δεν το γνωρίζω, αλλά θα ήμουν χαρούμενος αν έπαιρνε το δικό μου νούμερο. Δεν θα ζήλευα καθόλου αν φορούσε το 5».

"Πρόταση για Ζε Ρομπέρτο"

Ο Ζε Ρομπέρτο Για πρόταση στον Ζε Ρομπέρτο κάνουν λόγο Βραζιλιάνικα δημοσιεύματα που τονίζουν ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη μπει σε διαπραγματεύσεις με τον 34χρονο άσο που έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις του Ντουντού που "στάζει μέλι" για τον Ζε Ρομπέρτο και εύχεται να γίνει πραγματικότητα αυτή η μεταγραφή. 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο χωρίς τα μπόνους για συμβόλαιο 1+1 είναι σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους η πρόταση του Ολυμπιακού που είναι δεδομένο ότι έχει συζητήσει με τον Φιγκέρ, τον μάνατζερ του, για την περίπτωση του Ζε Ρομπέρτο. Βέβαια τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και ομάδες από την Γερμανία, την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τον 34χρονο άσο κάτι που σημαίνει αυτομάτως πως μιλάμε για μια πολύ δύσκολη περίπτωση.

Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα μεταγραφικά "μέτωπα" έχουν "παγώσει" με τους "ερυθρόλευκους" να περιμένουν κάποιες νέες συνομιλίες και να αφήνουν λίγο τον χρόνο να κυλήσει για να δουν πως θα χειριστούν τις υποθέσεις των Λέτο και Ντάρμπισαϊρ που έχουν δυσκολέψει πολύ (ειδικά του Αγγλου επιθετικού) και του κεντρικού αμυντικού με τον Ντραγκουτίνοβιτς να είναι μια επιλογή αλλά όχι και η μοναδική. Στα θετικά η υπόθεση του Μπομπό με τον Φιγκέρ να δηλώνει στην Τουρκία πως κατά 99% θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού την νέα σεζόν.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΕ…

Επιμελεια Γιωργος Βενης

Αυτά που είπε σήμερα στην συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ο Μπανε Πρέλεβιτς, αναφορικά με τις εξελίξεις στην ασπρόμαυρη ΚΑΕ, ήταν λόγια ψυχής που άγγιξαν τον κάθε φίλαθλο του Δικεφάλου και είχαν-όπως αποδεικνύεται από δημοσκοπήσεις σε Παοκτσήδικες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο…-θετικότατο αντίκτυπο στον λαό του Δικεφάλου!

Ο τέως αγαπημένος αρχηγός με το Νο 7, είπε-αν και δεν θέλησε να είναι πολύ καυστικός ξεμπροστιάζοντας αυτούς που ξεκίνησαν βρώμικο πόλεμο σε βάρος του, λοιδορώντας τον με συκοφαντίες, για να «ακυρώσουν» την πρόταση που κατέθεσε για διοίκηση πρωτοδικείου στον ΑΣ ΠΑΟΚ, αφού είναι γνωστή η γκεμπελική μέθοδος της συκοφαντίας με αισχρά ψέματα εναντίον πρόσωπων που έχουν λαϊκό έρεισμα…-τις αλήθειες που πολλοί ξέρουν αλλά ελάχιστοι έχουν τα κότσια να τις αποκαλύψουν! Αν και ήταν για άλλη μια φορά διπλωματικός και στωικός, όπως άλλωστε είναι εδώ και χρόνια η φιλοσοφία του…σε ότι αφορά τον ρόλο του Ερασιτέχνη, ο Μπάνε απέδειξε με ακριβή και ξεκάθαρα επιχειρήματα και έναν ορθολογιστικό και συνάμα απλό τρόπο σκέψης, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει βάση συγκεκριμένου προγράμματος και επαφών, είναι να συνδράμει στην οικονομική πρώτα και στην αγωνιστική μετέπειτα εξυγίανση του μπάσκετ του Δικεφάλου (ότι έκανε ουσιαστικά και στην ΠΑΕ ο Ζαγοράκης…). Αντέκρουσε το επιχείρημα των συκοφαντών του, ότι θέλει να διοικεί χωρίς να έχει λεφτά για να βάλει στο μπάσκετ, αποκαλύπτοντας ότι, ήδη έχει στα σκαριά χορηγίες και οικονομικές συνεργασίες με ανθρώπους εντός και εκτός συνόρων, που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει το ποιοι είναι, ενώ δεν θέλησε να στοχοποιήσει τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, που ενώ οι ίδιοι του ζήτησαν να αφήσει τις δουλειές του και να καταθέσει πρόταση διοίκησης της ΚΑΕ, τώρα χωρίς ουσιαστικό και σοβαρό επιχείρημα του αρνούνται αυτό για το οποίο πριν λίγο καιρό τον παρακαλούσαν!

Αφήνοντας στην άκρη τα όσα είπε ο Μπάνε, που προς τιμήν του έδειξε ότι θα περιμένει τον ΑΣ και θα αγωνιστεί για να πετύχει το όραμα που έχει για την ομάδα με την οποία πανηγύρισε ως αθλητής μεγάλες επιτυχίες, την στιγμή που οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του μετά από αυτή την συμπεριφορά, θα διαολόστελνε τους πάντες και θα έφευγε, θέλω να αναφερθώ στις τεράστιες ευθύνες του ΑΣ ΠΑΟΚ και της 5μελούς επιτροπής που ανέλαβε ουσιαστικά να διερευνήσει και να καταλήξει σε μια πρόταση ανάθεσης, σε κάποιον ή κάποιους, για να οργανώσουν μία διοίκηση πρωτοδικείου.

Δεν ξέρω αν έχουν σοβαρό λόγο που δεν ενέκριναν την πρόταση του Μπάνε ή αν έχουν-που μέχρι σήμερα αποδεικνύεται πως δεν έχουν…-κάποια καλύτερη λύση στον ορίζοντα για το μπάσκετ του Δικεφάλου.

Αλλά όπως λέει και το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…Κάπως έτσι λειτουργούν στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ! Άνθρωποι και παράγοντες ως επί το πλείστον αποτυχημένοι-βάση της συμμετοχής τους σε διοικήσεις στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια που έφεραν την ομάδα στα πρόθυρα της διάλυσης και του υποβιβασμού, υπερχρεώνοντας το τμήμα- αρνούνται την διοικητική πρόταση σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο ξέρει πολύ καλύτερα από αυτούς το αντικείμενο και δικαιούται βάση ονόματος, εμπειρίας και πρόσφορα στο σύλλογο να έχει μια ευκαιρία να δοκιμάσει να πετύχει κάτι διαφορετικό! Χειρότερα πάντως από τους προκατόχους του, που σχεδόν διέλυσαν μια ομάδα που κράτησε ζωντανούς τους Παοκτσήδες στα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου την δεκαετία του ’90, κατακτώντας τίτλους στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με τον Μπάνε να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλους…, αποκλείεται να τα πάει! Ισχυρίζονται οι επικριτές του Μπάνε και προβάλλουν ως δικαιολογία γιατί δεν πρέπει να αναλάβει αυτός την ομάδα, το ότι αντιμετωπίζει-λένε…-οικονομικά προβλήματα, λες και ο Μπάνε περιμένει να μπει σε μια χρεωμένη ομάδα για να λύσει τα δικά του! Εκτός κι αν οι «σοφοί» του ΑΣ ΠΑΟΚ, έχουν έτοιμο για να αναλάβει την ΚΑΕ, τον Αμπράμοβιτς και δεν μας το λένε για να μην πάθουμε ανακοπή από την χαρά μας!

Μήπως τελικά αυτοί που δεν θέλουν τον Μπάνε, οι ίδιοι που ελαφρά την καρδία και χωρίς να εξασφαλίσουν καμιά εγγύηση έδωσαν πέρσι το καλοκαίρι εν λευκώ την ΚΑΕ στον Δρόσο και αφού είχαν προλάβει να τορπιλίσουν λύσεις σαν αυτή του Λιανού…, φοβούνται ότι με τον Πρέλεβιτς πρόεδρο στην ΚΑΕ δεν θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ότι πετυχαίνουν εδώ και χρόνια, δηλαδή κρατώντας τον ΠΑΟΚ όμηρο τους, θα τον χρησιμοποιούν σαν «όχημα» για να πετυχαίνουν άλλα πράγματα…? Το μπάσκετ του ΠΑΟΚ και αυτοί που το στήριξαν- στις χαρές και στις πίκρες -θέλει παράγοντες με οράματα, σαν αυτά που είχαν ο Βεζυρτζής και ο Λάκης Οικονομίδης, ακόμη και ο Αλεξόπουλος και όχι παράγοντες –λαμόγια, που παραμένουν οι ίδιοι και οι ίδιοι εδώ και χρόνια και ενώ δεν έχουν την διάθεση, την θέληση, την τρέλα και κυρίως τα χρήματα για να διοικούν, επιμένουν να εμπλέκονται στην ΚΑΕ, με την καραμέλα ότι κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται για να έχουν τον ΠΑΟΚ μικρό, όπως μικρές είναι οι φιλοδοξίες τους!!!
Θα αναγκαστώ σύντομα να μιλήσω και με ονόματα, αν συνεχιστεί το ίδιο τροπάρι, αποκαλύπτοντας με στοιχεία ποιοι κέρδισαν σε επαγγελματικό επίπεδο από την ενασχόληση τους με το μπάσκετ του ΠΑΟΚ, λειτουργώντας όμως σε βάρος της ομάδας, αλλά υπέρ της τσέπης τους και όχι μόνο…Πλέον αποτελεί τεράστια και ιστορική ευθύνη για τον πρόεδρο του Σ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, που ξέρω πόσο πολύ νοιάζεται για την υστεροφημία του, να διορθώσει τα λάθη που έκανε με τον Πανελούδη και τον Μπατατούδη και τους παρατρεχάμενους του που διέλυσαν την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, να δώσει μια λύση στην ΚΑΕ, που θα είναι λύση ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον και όχι λύση που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο πολύπαθο τμήμα της πιο αδικημένης ομάδας στον πλανήτη…

Μπάσκετ "Βόμβα" από ΑΕΛ

Να αλλάξει τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ θα προσπαθήσει η ΑΕΛ με μία απόφαση "βόμβα". Η ομάδα της Λάρισας που υποβιβάστηκε στην Α2 έχει σκοπό να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα με τέσσερις κοινοτικούς και δύο Αμερικάνους κάτι που ασφαλώς είναι εκτός των κανονισμών.

Βέβαια οι άνθρωποι της ΑΕΛ παραθέτουν τα επιχειρήματά τους τα οποία είναι: Εφόσον η ομάδα της Λάρισας δεν είναι ΤΑΚ, αλλά ΚΑΕ κάτι που σημαίνει πως δεν θα πάρει την επιχορήγηση που παίρνουν οι υπόλοιπες ομάδες, άρα μπορεί να αγωνιστεί με όσους ξένους και κοινοτικούς αγωνιζόταν στην Α1. Υπάρχει μία λογική στην σκέψη των ανθρώπων της ομάδας, αλλά σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο αλλάζουν οι ισορροπίες του πρωταθλήματος.

Πήρε και Σαμαρά η Δόξα Δράμας

Πήρε και Σαμαρά η Δόξα Δράμας
Σκόραρε ο Σαμαράς... Την απόκτηση δύο παικτών, των Ρομπίνιο και Σαμαρά, ανακοίνωσε η Δόξα Δράμας. Για τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι οδεύει προς τη Δράμα και η μετακίνησή του επισημοποιήθηκε 24 ώρες μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Πανθρακικό.

"Εύχομαι να ζήσω και με τη Δόξα στιγμές επιτυχιών, όπως και στην προηγούμενη παρουσία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι αποτελεί εγγύηση η παρουσία του κ. Βασιλακάκη, με τον οποίο τόσο η Δόξα όσο και ο Πανθρακικός κατέκτησαν πρωταθλήματα", δήλωσε ο Ρομπίνιο.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Σαμαράς, που τα προηγούμενα πέντε χρόνια αγωνιζόταν στην Βέροια, τόνισε για την συμφωνία του με τη Δόξα. "Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Στον αγωνιστικό χώρο κρινόμαστε και εκεί θα πρέπει να είμαστε συνεπείς".

Α.Ε.Κ Τέλειωσε του Λούκατς, τελειώνει του Μακου

Μίλαν Λούκατς Μία ανάσα από την απόκτηση Μίλαν Λούκατς βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Σέρβος τερματοφύλακας μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των «κιτρινόμαυρων» τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ενώ παραδέχθηκε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία και εύχομαι να τελειώσουν όλα σύντομα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται να με αποκτήσει. Ξέρω ότι υπάρχει σίγουρα μεγάλος ανταγωνισμός στο σύλλογο και ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα. Πιστεύω, όμως, ότι στο άμεσο μέλλον θα ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του συλλόγου ανεβάζοντας και εγώ το επίπεδο μου», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι ο κ. Μπάγιεβιτς και θεωρώ πολύ θετικό ότι θα μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του στην γλώσσα μου. Είναι κάτι που θα με βοηθήσει σίγουρα. Οι επαφές γίνονται από τον ατζέντη μου. Από ό,τι ξέρω, όμως, με θέλει στην ομάδα. Εύχομαι την ερχόμενη εβδομάδα να έρθω στην Αθήνα γιατί όπως σας είπα είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου».

Ο 23χρονος τερματοφύλακας μέχρι και πριν από λίγες ημέρες αγωνιζόταν στην Τσουκαρίτσκι, που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος στην Σερβία, τερματίζοντας στην 9η θέση. Οι «κιτρινόμαυροι» με γρήγορες κινήσεις κατάφεραν να τον κλείσουν, με το κόστος της μεταγραφής να μην ξεπερνά τις 220.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τόσο τα χρήματα της ομάδας, όσο και τις ετήσιες απολαβές του ίδιου). Ο Λούκατς αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιό του, που θα είναι για 3 χρόνια.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση της ΑΕΚ ενημέρωσε την πλευρά του Σεϊντού Γιαχάγια, πως θα κάνει χρήση της οψιόν που έχει στη διάθεσή της για την αγορά των αποκλειστικών δικαιωμάτων του παίκτη. Συγκεκριμένα οι «κιτρινόμαυροι» ειδοποίησαν την Ρεάλ Σπορτίβο πως θα της καταβάλουν τις 200.000 ευρώ (4 δόσεις των 50.000 ευρώ) για την αγορά του 18χρονου Γκανέζου.

Όσον αφορά το θέμα του Γρηγόρη Μάκου, στην Ένωση αισιοδοξούν πως τελικά ο παίκτης θα έρθει στην ΑΕΚ. Το θέμα με το ενδιαφέρον της Μόναχο 1860 έχει «παγώσει», καθώς οι Γερμανοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τη προσφορά τους, που δεν άφησε ικανοποιημένο τον 22χρονο μέσο του Πανιώνιου. Έτσι, οι συζητήσεις μεταξύ των «κυανέρυθρων» και των «κιτρινόμαυρων» συνεχίζονται, όμως το συγκεκριμένο σίριαλ αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Την Πέμπτη η ΑΕΚ κατέθεσε νέα πρόταση στον Πανιώνιο ύψους 700.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη 20%.

Υψηλές απώλειες για τη Λίβερπουλ

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ, να ψάχνουν εναγωνίως πηγή εσόδων, η είδηση των λογιστών περί ζημίας της εταιρίας στην οποία ανήκουν οι "κόκκινοι", της "Kop Football Holdings" ακούστηκε πολύ άσχημα στο Μέρσεϊσαϊντ.

Το οικονομικό έτος 2007-08 έκλεισε με απώλειες της τάξης των 48,3 εκατομμυρίων ευρώ. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το επίμαχο νούμερο φέρει ευθύνη το επιτόκιο, ύψους 40,1 εκατομμυρίων που αφορά το δάνειο με το οποίο οι δύο Αμερικανοί εξαγόρασαν το μετοχικό πακέτο του συλλόγου τον Φεβρουάριο του 2007, μεταφέροντας το χρέος στην ομάδα.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2008, τα χρέη της "Kop Football Holdings" ανέρχονταν στα 340 εκατομμύρια ευρώ, παρότι η Λίβερπουλ ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 11,6 εκατομμύρια για την ίδια οικονομική περίοδο διαχείρισης.

Οι σκέψεις περί αναχρηματοδότησης των πλάνων των διοικούντων με νέο δάνειο μέχρι τις 24 Ιουλίου αντιμετωπίζουν τροχοπέδη, με τους λογιστές να κάνουν λόγο για "αξιοσημείωτες αμφιβολίες" σχετικά με το μέλλον της εταιρίας, εάν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση.

Στον αντίποδα, τα χρήματα αυτά χρειάζονται για την κατασκευή του νέου γηπέδου του συλλόγου στο Στάνλεϊ Παρκ, το οποίο αποτελεί τη βασική υπόσχεση των δύο ιδιοκτητών, που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη νέα χρηματοδότη. Παρ’ όλα αυτά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το γήπεδο θα καθυστερήσει μέχρι το 2012.

Στα 8εκ. ο Ολιβέιρα!

Στα 8εκ. ο Ολιβέιρα!
rica.jpgΑπό την στιγμή που η Μπέτις κούνησε... μαντίλι στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει βγάλει στο «σφυρί» τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της. Ένας εξ' αυτών είναι και ο Ρικάρντο Ολιβέιρα που είχε απασχολήσει έντονα τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιανουάριο ενώ δεν αποκλείεται να βρίσκεται ακόμα στην λίστα του Αντωνίου. Οι Ισπανοί αναφέρουν πως υπάρχει ενδιαφέρον από τους «πράσινους», με τον Βραζιλιάνο φορ να κοστολογείται στα 8εκ. ευρώ! Εκτός από το «τριφύλλι», αναφέρεται και η Γαλατά που θέλει τον πρώην άσο της Μίλαν, ο οποίος μόνο με θαύμα θα μείνει στην Μπέτις, παίζοντας στην Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Έρχεται "πλατεία" ο Μπάλαμπαν

balaban1.jpgΚι όμως στον Πανιώνιο το πίστεψαν και είναι έτοιμοι να κάνουν ένα από τα μεγαλύτερα «κόλπα» της θερινής μεταγραφικής περιόδου, επαναφέροντας ως ένα βαθμό τον άνεμο αισιοδοξίας που είχε χαθεί από την «πλατεία» μετά το «διαζύγιο» με τον Αλβάρο Ρεκόμπα, με την διαφαινόμενη απόκτηση του Κροάτη στράικερ Μπόσκο Μπάλαμπαν!
Ο πρώην άσος της Μπριζ και νυν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είναι έτοιμος να «μετακομίσει» στη Νέα Σμύρνη, καθώς εντός των ημερών αναμένεται να αποκτήσει την «ελευθερία» του από την κροατική ομάδα. Στην Κροατία οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο παίκτης έχει πει ήδη το «ναι» στον Πανιώνιο, έχοντας ρίξει αισθητά τις οικονομικές του απαιτήσεις (εδώ έβαλε το... χεράκι του και ο Εμίλιο Φερέρα με τον οποίο γνωρίζονται από τη Μπριζ) και προχωράει τις διαδικασίες για να πάρει την αποδέσμευσή του από τη Ντινάμο και να «κλείσει» στον «Ιστορικό».

Από εκεί και πέρα, «ναυάγησε» οριστικά η μεταγραφή του Γρηγόρη Μάκου στη Μόναχο 1860, καθώς ο Έλληνας διεθνής ήταν αρνητικός σε μία τέτοια προοπτική και δείχνει έτοιμος να κάνει τα... πάντα για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Ο «διάδοχός» του στη μεσαία γραμμή του Πανιωνίου, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Αργεντινός αμυντικός χαφ της Άρσεναλ Σαραντί, Καστελιόνε, με τον οποίο οι «κυανέρυθροι» τα έχουν βρει σε όλα. Την ίδια ώρα στον Πανιώνιο ψάχνονται για ένα ακόμη αριστερό μπακ-χαφ («παίζει» του Κανακούδη), αλλά και για έναν ακραίο επιθετικό.

Ανανέωσε με Μπετς ο Άρης

bettsandrew_aris.jpgΓια ακόμη έναν χρόνο θα παραμείνει στον Άρη ο Άντριου Μπετς ως επιβράβευση της πολύ καλής παρουσίας του στους «κιτρινόμαυρους» φέτος. Ο Άγγλος σέντερ υπέγραψε στον Άρη μεσούσης της περιόδου και κάλυψε επάξια το κενό του Μπλάγκοτα Σέκουλιτς.
Ο Άντριου Μπετς θα αγωνιστεί και τη σεζόν 2009-10 στον Άρη, κάνοντας πράξη τη θέληση του ίδιου και της ομάδας, δείχνοντας ότι οι Θεσσαλονικείς δεν το βάζουν κάτω μετά με τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα.

Μετά τον Κακά, θέλει και Ριμπερί!

ribery_bayern.jpgΑποφασισμένος να φέρει ξανά τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος είναι πανέτοιμος να φέρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Η «Βασίλισσα» τα έχει βρει σε όλα με τη Μίλαν για την απόκτηση του Κακά, έχει αρχίσει τις επαφές με τη Βαλένθια για την απόκτηση του Σίλβα, ενώ στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Φρανκ Ριμπερί.
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ μπήκε δυνατά στην ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης και φέρεται αποφασισμένος να φέρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν στη «Βασίλισσα» την ώθηση εκείνη που χρειάζεται για να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό της θρόνο. Ο πρόεδρος της μιλώντας στην εφημερίδα «Equipe» εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έλευση του Κακά, επιβεβαίωσε τις επαφές που είχε με τον Αρσέν Βενγκέρ πριν την πρόσληψη του Πελεγκρίνι, ενώ τόνισε πως μαζί με τον Ζιντάν θα ασκήσουν πιέσεις στη Μπάγερν για τον Φρανκ Ριμπερί.

Ψιθυροι......................

  • Στην "Suite 64" υπό τους ήχους της Μαριάντας Πιερίδη και του Χάρη Κωστόπουλου εθέαθη να διασκεδάζει μαζί με την παρέα του τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/6) ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο άσος της Λάρισας έκανε την εμφάνισή του λίγα λεπτά μετά τις 3 το πρωί και μάλιστα γνώρισε την αποθέωση από μια παρέα οπαδών του Ολυμπιακού που δεν τον έχουν ξεχάσει για τα όσα πρόσφερε στους πειραιώτες...

  • Αυτός ο... Στεφανάκος δεν έχει αφήσει μπουζούκια για μπουζούκια αυτή την εβδομάδα. Ρε παλικάρι κάνε και λίγο κράτει! Με αυτά τα μυαλά δεν πρόκεται ποτέ να παίξεις μπάλα... Και δεν θα σου φταίνε οι προπονητές που δεν θα σε βάζουν...
  • Καλό το "Ποσειδώνιο" αλλά λέει νωρίς... καλημέρα. Οπότε ορισμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Βασίλης Σπανούλης, μετά το γλέντι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο μαγαζί όπου τραγουδούν η Θέλξη και ο Χολίδης μεταφέρθηκαν λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα στο "Frangelico", που είναι... after. O "Kill Bill" πέταξε μερικές... πεντάδες στους Μενιδιάτη και Στάμο και με την ανατολή του Ηλίου έφυγε για το σπίτι του...

Στη Γαλατάσαραϊ για 2 χρόνια ο Ράικαρντ

Μετά από πέντε χρόνια παραμονής στον πάγκο της Μπαρτσελόνα (2003-08) αλλά και έναν χρόνο αποχής από τους πάγκους, ο Φρανκ Ράικαρντ ετοιμάζεται για τη δεύτερη σημαντική πρόκληση της προπονητικής καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο.

Η Γαλατάσαραϊ δεν έμεινε για πολύ με σταυρωμένα τα χέρια μετά την παραίτητηση του Μπουλέντ Κορκμάζ και έδωσε επίσημα τα χέρια με τον Ολλανδό τεχνικό, ο οποιος έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Ουσιαστικά, ο Ράικαρντ καλείται να επαναφέρει την "Τσιμπόμ" στον δρόμο των επιτυχιών μετά από μία άκρως αποτυχημένη σεζόν που την βρήκε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, με δύο μάλιστα προπονητές στον πάγκο κατά τη διάρκειά της, τον Γερμανό Μίχαελ Σκίμπε και τον Τούρκο Μπουλέντ Κορκμάζ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, ο 46χρονος τεχνικός αναμένεται στο διεθνές αεροδρόμιο "Ατατούρκ" το απόγευμα της Παρασκευής (05/6), ενώ η επίσημη παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου θα πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες ημέρες

Ίντερ Πουλάει τον "Ίμπρα" με 80.000.000 ευρώ

O Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ολοένα και απομακρύνεται από την Ίντερ μετά από τρία χρόνια παραμονής στο "Τζουζέπε Μεάτσα" και ισάριθμα πρωταθλήματα Ιταλίας, με πιθανότερο προορισμό τη Μπαρτσελόνα...

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Σουηδού σούπερ σταρ προκειμένου να συνθέσει ένα δίδυμο-φωτιά με τον Λιονέλ Μέσι, και μετά τη συνάντηση των Μοράτι-Λαπόρτα το βράδυ της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης, γνωστοποιήθηκε πως οι δύο πλευρές αναζητούν τη "χρυσή τομή" για να γίνει η μετακόμιση του παίκτη στο "Καμπ Νόου".

Όπως αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset.it", ο ιδιοκτήτης της Ίντερ πήρε το "OK" από τον Ζοσέ Μουρίνιο για να παραχωρήσει τον παίκτη, όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να κάνει σκληρά παζάρια με τους "μπλαουγκράνα", αξιώνοντας το ποσό των 80.000.000 ευρώ για να αποχωριστεί το "βαρύ πυροβολικό" της επίθεσης των "νερατζούρι".

Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης πως σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτά τα οικονομικά νούμερα, η Ίντερ είναι διατεθειμένη να "κατεβάσει" την τιμή στα 50.000.000 σε περίπτωση που συμπεριληφθεί στα ανταλλάγματα και ο Σάμουελ Ετό, ενώ το κόστος της μεταγραφής θα πέσει στα 60.000.000 ευρώ αν οι "μπλαουγκράνα" δεχτούν να δώσουν τον Γιάγια Τουρέ.

Όσον αφορά στους δύο ισχυρούς άνδρες, μετά τη συνάντηση που είχαν στο ξενοδοχείο "Majestic" προσπάθησαν να ρίξουν... νερό στη φωτιά όσον αφορά στην περιβόητη τράμπα μεταξύ των δύο παικτών.

"Ήταν ένα δείπνο μεταξύ φίλων", δήλωσε ο Λαπόρτα, με τον Μοράτι να επισημαίνει: "Δεν μιλήσαμε για κάτι συγκεκριμένο, δεν αποφασίστηκε τίποτα. Σε εμένα αρέσει ο Ιμπραΐμοβιτς και στον Λαπόρτα αρέσει ο Ετό και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταλλαγή"

ΤΕΝΟRIO...Σημερινες επιλογες...Στοιχημα..

Επιμελεια-ΤΕΝΟRIO !

Tην καλησπερα μου.

Στα σημερινα αξιζει προσοχης νομιζω, το ΔΙΠΛΟ της ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ στο πρωταθλημα
ιρλανδιας, διοτι στα τελευταια 5 εχει 1 ηττα απο την προτοπορο Μποεμιανς, διοτι η αντιπαλος
της Γκαλγουει εχει 4 ηττες στα τελευταια 5, με 3 σερι ηττες χωρις να σκοραρει σε 4 απο αυτα.
και επειδη στο κατω κατω βρε παιδια, εγω προσωπικα το εχω σε αποδοση 4,00!!!!
στον οππαπ(3,40)


Επισης αλλα δυο σημεια που καλοβλεπω, ειναι τα διπλα των ΝΤΕΡΙ κ ΧΙΟΥΣΤΟΝ.


Το βασικο μου πονταρισμα θα ειναι στο διπλο της ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4,30 ΕΚΤΟΣ ΟΠΠΑΠ ΣΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.


καλα να περνατε τα σεβη μου,,,, ΤΕΝΟRIO !


HΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΞΟΥΖΙΔΗ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Σάββα Εξουζίδη και του εύχεται το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του.

Στοιχηματικος.... Απολογισμος χθεσινης ημερας.....

Επιμελεια-ΤΕΝΟRIO !

Την Καλησπερα μου στη παρεα.

Στον απολογισμο της χθεσινης ημερας, οι επιλογες μας ηταν το διπλο
της ΡΟΖΕΛΑΡ το οποιο και πιασαμε με τελικο σκορ Λιρς-ΡΟΖΕΛΑΡ (1-3).


Στην αλλη επιλογη μας, το διπλο της ΣΑΝΤΟΣ το οποιο χασαμε γυρο στο 70΄οταν
και ισοφαριστικε σε 3-3 απο την Σαντρο αντρε η οποια επαιζε με 10 παικτες.

Η Σ αντος προηγηθηκε 3 φορες 0-1, 1-1, 1-2 ,2-2, 2-3, 3-3(τελικο) αλλα δεν καταφερε
να μας χαρισει το διπλο.


καλο απογευμα τα σεβη μου ΤΕΝΟΡΙΟ !

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ-ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής και μέλος του Γ.Σ κ.Αρταβάνης έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 για τπ θέμα του γηπέδου:
Αρχικά, ο Νίκος Αρταβάνης μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσίαση της προμελέτης για το νέο γήπεδο του Ηρακλή: «Είμαι ικανοποιημένος από την προμελέτη. Η ιδέα είναι πολύ ωραία. Το γήπεδο είναι λειτουργικό, όμορφο και πρωτότυπο. Από όσα ειπώθηκαν σε αυτή την πρώτη επαφή, καταλάβαμε ότι οι άνθρωποι δουλεύουν με πολύ μεράκι. Θα βοηθήσει στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα και για τον δήμο Καλαμαριάς. Θα δούμε πως θα προχωρήσει το θέμα και θα κάνουμε τις απαραίτητες επαφές, μόλις ολοκληρώσουμε τις σκέψεις μας. Περίπου σε ένα μήνα θα συναντηθούμε ξανά με την ομάδα που δουλεύει την προμελέτη και φυσικά θα υπάρξει και τρίτη. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε το διαγωνισμό, που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι».Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής μίλησε για το βόλεϊ κι αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής σεζόν: «Αυτή τη φορά το μπάτζετ μας θα μειωθεί ουσιαστικά και αρκετά. Θα είναι μία νέα ομάδα όσον αφορά την ηλικία των παικτών μας. Στόχος μας είναι να υπάρχει καλή χημεία και όρεξη για δουλειά. Εμείς ψάχνουμε για συγκεκριμένους παίκτες. Την πιστεύω αυτή την ομάδα. Αν υπάρχει η ηρεμία και το ανάλογο περιβάλλον, θα πάνε καλά τα πράγματα».Τέλος, ο Νίκος Αρταβάνης ευχήθηκε στον πρώην πλέον βολεϊμπολίστα του «Γηραιού», Φρέντι Μπρουκς, να πετύχει στην προπονητική σελίδα της καριέρας του: «Εύχομαι να είναι επιτυχημένος προπονητής, όπως ήταν και κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως παίκτης».

Τι μέλλει γενέσθαι με τον Νέντβεντ;

Μπορεί να αποχώρησε από την "μεγάλη κυρία" της Ιταλίας, και ενώ είχε αρχικά ανακοινώσει ότι θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, τώρα ο Πάβελ Νέντβεντ δηλώνει πως τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο για το μέλλον του. Το μόνο πράγμα για το οποίο είναι βέβαιος είναι ότι δεν θα παραμείνει στην Γιουβέντους.
Για τον Τσέχο μέσο η απόφαση σχετικά με το τι θα κάνει στην συνέχεια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν και αναγνωρίζει πως οι "μπιανκονέρ" συμπεριφέρθηκαν σωστά απέναντι του, επιθυμεί όμως να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο:

"Θα πρέπει να το σκεφτώ αν θα ξαναπαίξω ή όχι, και πρέπει να παραμείνω ψύχραιμος. Θα ξεκινήσω πάλι από το μηδέν. Η Γιουβέντους μου φέρθηκε πολύ καλά και θέλουν να με κρατήσουν σε επαφή. Εχω πολλές προσφορές για να αγωνιστώ και να κάνω και άλλα πράγματα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνω άνεργος", δήλωσε στο Denik Sport και συνέχισε:

"Θα είναι δύσκολη απόφαση για μένα. Θα πάω διακοπές και θα το σκεφτώ. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον μου από τώρα, αλλά σίγουρα έχει τελειώσει με την Γιουβέντους. Δεν βιάζομαι να αποφασίσω, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος να πω ότι όλα έχουν τελειώσει".

Αμπρέου στον Άρη ;

Ο ερχομός του Λεάντρο Γκρασιάν από τη μια και η πιθανολογούμενη από την άλλη συμφωνία με τον Σεμπαστιάν Αμπρέου, που πλησιάζει ολοένα και περισσότερο προς την πλευρά του Άρη, έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο της ομάδας και έχουν ζεστάνει για τα καλά πλέον την ατμόσφαιρα.
Η σημερινή μέρα, όπως άλλωστε και όλες οι τελευταίες, είναι επικεντρωμένη στην μεγάλη κίνηση της διοίκησης και στην άφιξη του Αργεντίνου στράϊκερ, που μπορεί-αν επιβεβαιωθούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τον συνοδεύουν- να αλλάξει τις ισορροπίες και να ανεβάσει τον Άρη ένα επίπεδο παραπάνω.
Παράλληλα πάντως με την άφιξη του πρώτου μεταγραφικού αποκτήματος αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα των πολυήμερων επαφών-διαπραγματεύσεων με τους υπόλοιπους υποψήφιους κιτρινόμαυρους , με πρώτο και καλύτερο τον Ουρουγουανό Αμπρέου, που είναι ο «υπ΄ αριθμόν 2» μεγάλος στόχος, αλλά και τις δύο βασικές προτεραιότητες(ένα αριστερό μπακ και ένα σέντερ μπακ).
« Έκλεισε» στην Ελλάδα
Το καλό μαντάτο για τον Άρη ήρθε από την μακρινή Ουρουγουάη , εκεί όπου προετοιμάζεται η εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ που θα γίνει στην Ν. Αφρική.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή Όσκαρ Ταμπάρες σε εφημερίδα της πατρίδας του, ο «Σεμπαστιάν Αμπρέου βρίσκεται μια ανάσα από την Ελλάδα αφού όπως του εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο μάνατζερ του τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με τον Άρη».
Βέβαια, αυτή τη στιγμή και ο Αμπρέου και ο Ταμπάρες έχουν στραμμένη την προσοχή τους όχι τόσο στη μεταγραφή του πρώτου όσο στην προσπάθεια της εθνικής Ουρουγουάης η οποία είναι 5η στη βαθμολόγία και παραμένει μέσα στο κυνήγι της πρόκρισης. Μάλιστα πολλά θα εξαρτηθούν από τα δύο προσεχή ματς με την Βραζιλία αύριο στο Μοντεβιδέο(10μμ) και την Βενεζουέλα , εκτός έδρας, στις 10 του μήνα.
Αμπρέου ή Σμολάρεκ;
Δύο «παίζουν» ένας …Ουρουγουανός κερδίζει.
Μετά τη θετική εξέλιξη που είχε το θέμα Γκρασιάν, η βούληση των ανθρώπων του Άρη, σε συνεννόηση πάντα με τον Ιομάρ Μαζίνιο, είναι να αποκτηθεί ένας από τους δύο επιθετικούς που βρίσκονται στην «κιτρινόμαυρη μεταγραφική λίστα».
Επειδή το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και οι ελλείψεις της ομάδας πολλές και σημαντικές έχει προκριθεί η άποψη να αποκτηθεί ένας επιθετικός πρώτης γραμμής και ένας δεύτερης.
Λογικά λοιπόν την κούρσα κερδίζει ο Αμπρέου που είναι πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος μέσα στην περιοχή ενώ ο Σμολάρεκ, που παίζει λίγο πιο περιφερειακά , χάνει το τρένο(άλλωστε και ο ίδιος δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένος ούτε ιδιαίτερα ζεστός για την μετακίνησή του στην Ελλάδα).
Εξετάζεται του Μπακαγιόκο
Αν ισχύσει η παραπάνω εκδοχή, τότε είναι πολύ πιθανόν να αποκτηθεί , μαζί με τον Αμπρέου, ένας ακόμη επιθετικός, ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο, που είναι και πιο φτηνή σχετικά και πιο εγγυημένη λύση αφού ξέρει «να κάνει καλά τη δουλειά του».
Αριστερός μπακ-σεντερ μπακ
Οι δύο βασικές προτεραιότητες των ανθρώπων του Άρη είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ και ενός σέντερ μπακ. Για τις δύο αυτές θέσεις γίνεται πραγματικό σαφάρι και μελετώνται όλες οι υποψηφιτότητες προκειμένου να βρεθούν οι καλύτεροι.
Το όνομα του Φαμπιάνο Λίμα , που είχε ανακοινωθεί στην περιβόητη γενική συνέλευση της Λέσχης, θα πρέπει να αποκλειστεί, αφού η περίπτωσή του απομακρύνεται κάθε μέρα και περισσότερο.
Ανακοινώνεται σήμερα του Ναφτί
Αν και επρόκειτο να ανακοινωθεί η απόκτηση του διεθνή Τυνήσιου χτες, τελικά όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί σήμερα.
Ο 31χρονος άσος της Μπέρμπιχαμ-που έχει Γαλλικό διαβατήριο- συμφώνησε σε όλα με τους «κίτρινους» και περιμένει απλά στο ακουστικό του για να τον ειδοποιήσουν πότε να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Μένουν μόνο οι υπογραφές για Πρίττα
Στις ευχάριστες ειδήσεις έρχεται να προστεθεί, όπως έγραψε και χτες το «Μ», η συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας με τον Σάκη Πρόττα.
Ο Έλληνας μέσος συμφώνησε σε όλα και το μόνο που απομένει είναι μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του στην Τήνο να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Αλκμήνης και να βάλει την υπογραφή του στο νέο τριετές και με αυξημένες αποδοχές συμβόλαιό του.
Δευτέρα «κληρώνει» για Τσάβι Τόρες
Για τελευταίο αφήσαμε ένα θέμα που αφορά μια βασική όμως προτεραιότητα του Άρη. Πρόκειται για τον Τσάβι Τόρες που ήταν και είναι ο διακαής πόθος του Ιομάρ Μαζίνιο μια και είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις σε δύο γραμμές, στην άμυνα και στο κέντρο.
Το πρέσιγκ του Βραζιλιάνου τόσο προς τη Μπάρτσα όσο και προς τον ίδιο τον Γκουαρντιόλα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης θα αποφασίσει για την τελική λίστα(απαραίτητων και μη) την ερχόμενη εβδομάδα(μετά τη Δευτέρα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις).

Ποιος θέλει φανέλα Gracian με αριθμό 11;

Τα ράφια του ARIS MEGASTORE κοσμούν από χθες το μεσημέρι, οι επίσημες εμφανίσεις της ομάδας, με το όνομα του Λέαντρο Γκρασιάν και το νούμερο 11 στη πλάτη. Οι υπάλληλοι της μπουτίκ, από νωρίς το πρωί, τύπωσαν αμέτρητες φανέλες του Αργεντινού άσου, μιας και η ζήτηση τους αναμένεται να είναι μεγάλη.

Κάτι που φάνηκε κιόλας από χθες το απόγευμα, καθώς σύμφωνα με τους υπευθύνους του καταστήματος, μέχρι τις 20:00, είχαν “φύγει” 300 φανέλες!
Δεν χρειάζεται φυσικά να ειπωθεί, την “πλάκα” που θα πάθει ο Γκρασιάν, όταν αντικρίσει αρκετούς φίλους των “κίτρινων”- που θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν-να φοράνε την φανέλα με το όνομα του. Βέβαια οι πωλήσεις θα κορυφωθούν αύριο, όταν ο Λεάντρο Γκρασιάν θα βρεθεί το πρωί στη μπουτίκ των “κίτρινων”.
Τέλος να σημειωθεί ότι το όνομα του Γκρασιάν με τον αριθμό 11, τυπώθηκε στις μαύρες και στις κίτρινες εμφανίσεις, με τις φανέλες να κοστίζουν 55 ευρώ.

Γήπεδο για τον Ηρακλή

Για περισσότερες από δυόμισι ώρες συζητούσαν στα γραφεία του Ερασιτέχνη Ηρακλή η αντιπροσωπεία των Ιταλών αρχιτεκτόνων με την επιτροπή αξιοποίησης της περιουσίας του Συλλόγου. Ήταν επί της ουσίας η πρώτη κουβέντα από κοντά, μετά από την υπογραφή της σύμβασης των δυο πλευρών. Άλλωστε, ο Μπάμπης Καρακάσης βρισκόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Φλωρεντία, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της προμελέτης για την κατασκευή του γηπέδου του Ηρακλή στη Μίκρα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης έφτασε στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από δυο Ιταλούς αρχιτέκτονες, τον Οράσιο Μιρόντι και τον Τομάζο Βερλούτσο, που αποτελούν μέλη της ομάδας από τη Φλωρεντία. Οι τρεις τους έφτασαν χθες το απόγευμα λίγο μετά από τις 5 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κατσανείου. Μάλιστα, για αρκετά λεπτά της ώρας είχαν συζήτηση με… φόντο τους Χορτατζήδες.
Στη συνέχεια, πέρασαν την πόρτα των γραφείων του Ερασιτέχνη, όπου και συζήτησαν τις πρώτες λεπτομέρειες της πορείας της προμελέτης με την επιτροπή. Μαζί τους ήταν και ο Μενέλαος Βαρβέρης, ενώ από την πλευρά του Ερασιτέχνη ήταν οι Αρταβάνης, Αδαμίδης, Γωγάκος.

Παραγωγική συζήτηση

“Αυτά που υποσχεθήκαμε τα κάναμε πράξη, προχωράμε για τη δεύτερη φάση, θα είναι πιο σαφής όσον αφορά τα σχέδια”, τονίζει χαρακτηριστικά η πλευρά των Ιταλών με αφορμή τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία, αλλά και τη δουλειά, που έχει ξεκινήσει στη Φλωρεντία. “Η σύμβαση προχωράει 100%. Θα έλεγα, πώς ήταν μία παραγωγική συζήτηση, άλλωστε υπάρχει κατανόηση”, επισήμανε από την πλευρά του ο Μπάμπης Καρακάσης για να συμπληρώσει. “Σε ένα εικοσαήμερο θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες”, πρόσθεσε με νόημα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινιστεί, ότι το προσχέδιο, που παρουσιάστηκε έχει να κάνει με το 1/4 του γηπέδου. Ίσως και μικρότερο απ’ αυτό. “Θα πρέπει να το δείτε ολοκληρωμένο. Τότε, θα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα”, υποστήριξε ο Μπάμπης Καρακάσης στο “Μ”, που βρέθηκε φυσικά στη συνάντηση. Κάπου κατά τον Αύγουστο, εν ολίγοις, θα έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη.

Επισκέφθηκαν τη Μίκρα

Ένα επίσης χαρακτηριστικό σημείο, που θα πρέπει να καταγραφεί, είναι ότι οι δυο Ιταλοί αρχιτέκτονες και ο Μπάμπης Καρακάσης βρέθηκαν χθες και στιες εγκαταστάσεις της Μίκρας. Είδαν το χώρο από κοντά και σίγουρα είναι ένα γεγονός, που δείχνει, ότι οι άνθρωποι ασχολούνται σοβαρά. Άλλωστε, οι γενικότερες εντυπώσεις που προκύπτουν από τις πρώτες λεπτομέρειες που κατατέθηκαν από την πλευρά των Ιταλών και τις αναφέρουν οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, είναι θετικές. “Θα πάμε και εμείς. Ίσως στα τέλη του μηνός. Στις αρχές Ιουλίου”, έλεγαν χαρακτηριστικά χθες οι άνθρωποι της επιτροπής του ΓΣ Ηρακλής. “Ήταν μία πρώτη ενημέρωση, μία πρώτη αξιολόγηση. Και για τους εσωτερικούς χώρους. Ήταν καλή η παρουσίαση. Φαίνεται ότι το κατέχουν το αντικείμενο. Ίσως ταιριάζει η έκφραση, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”, ήταν οι κουβέντες του Ντίνου Γωγάκου, μετά από το τέλος της συνάντησης στα γραφεία του Ερασιτέχνη.

Πρόσβαση από τη θάλασσα

Πέρα από κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, που έχει μεταφέρει το “Μ”, όπως για το επίγειο πάρκινγκ, το χώρο για το πυροσβεστικό όχημα, για το γεγονός ότι οι εμπορικές χρήσεις θα είναι από την πλευρά των επισήμων, για το “Π” που θα σχηματίσει το γήπεδο, θα πρέπει να καταγραφεί ακόμη ένα… Σύμφωνα με το προσχέδιο και αυτά που έχουν μελετήσει οι Ιταλοί, αν η πρόσβαση από τη θάλασσα είναι εφικτή για τον κόσμο, τότε ίσως ο χώρος του πάρκινγκ για τις 900 θέσεις να είναι υπεραρκετός. Στη δεύτερη φάση του έργου, θα κατατεθούν περισσότερα στοιχεία. Όπως για παράδειγμα, από τι υλικό θα είναι το σκέπαστρο, από τι υλικό θα είναι οι κερκίδες.

Ως και 30.000 θέσεις το γήπεδο

Παράλληλα, μέσα από τη συζήτηση που έγινε στα γραφεία του Ερασιτέχνη, προκύπτει και ένα ακόμη θέμα. Το γεγονός, ότι το γήπεδο στη Μίκρα, μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 30.000 θέσεις. Είναι πλέον δεδομένο, ότι θα ξεκινάει από τις 22.000 θέσεις. Είναι σίγουρο. Υπάρχει η προοπτική επέκτασης, όχι μέχρι τις 24.000 θέσεις, αλλά και ως τις 30.000 θέσεις. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν οι Ιταλοί, “βολεύει το έδαφος και δεν θα χρειαστούν πολλές χωματουργικές εργασίες”.

Ελευθερόπουλος σε ΠΑΣ Γιάννινα

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην free press εφημερίδα "Ole", ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον ΠΑΣ Γιάννινα για να κάνει την επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε ακόμα για τις πιθανότητες που υπάρχουν να φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, για τα χρόνια που πέρασε στην Ιταλία, αλλά και για τις στιγμές που έζησε κατά την 7ετή παρουσία του στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του 33χρονου τερματοφύλακα στην "Ole":

- Καταρχάς, Δημήτρη, τι μέτρησε στην απόφασή σου να πεις το "ναι" στον ΠΑΣ, δεδομένου του ότι είχες στα χέρια σου κι άλλες προτάσεις;

"Ναι, είχα προτάσεις και από θεωρητικά πιο ισχυρές ομάδες, αλλά έκρινα ότι η πιο σωστή επιλογή ήταν ο ΠΑΣ. Ηταν ο τρόπος προσέγγισης της διοίκησης, που μου έδωσε το έξτρα κίνητρο, όπως επίσης και η παρουσία του κ. Παράσχου στον πάγκο. Είναι σημαντικό να λείπεις τόσα χρόνια στο εξωτερικό και να βλέπεις ομάδες να ενδιαφέρονται για σένα και σ' αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο να σου δίνουν τα χρήματά τους. Χρήματα δεν χαρίζει κανένας. Το να σου κάνουν μια πρόταση συνεπάγεται ότι πιστεύουν σε σένα, ειλικρινά, είναι κάτι που με τιμά και πραγματικά τους ευχαριστώ".

- Αλήθεια, τι ρόλο παίζει το οικονομικό σκέλος μιας συμφωνίας;

"Είναι δευτερευούσης σημασίας. Ετσι το βλέπω".

- Δηλαδή, δεν το εισπράττεις, δεν το χρησιμοποιείς ως ένα διαπραγματευτικό όπλο στις συζητήσεις σου με ομάδες;

"Τρία δευτερόλεπτα με απασχολεί. Από την εποχή του Ολυμπιακού ισχύει αυτό. Την ίδια τακτική ακολούθησα στην Ιταλία, την ίδια και τώρα. Οχι ότι σνομπάρω ή υποτιμάω το χρήμα, εξάλλου δεν έχω μεγαλώσει σε εύπορη οικογένεια, αλλά δεν είναι το Νο 1 κριτήριο για μένα".

- Πότε πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

"Τον περασμένο Γενάρη. Είχα κάποιες προτάσεις από την Ιταλία, αλλά είχα ξεκαθαρίσει πως πρόθεσή μου ήταν να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ακόμα και τώρα που μιλάμε, γράφουν ότι με θέλει η Φιορεντίνα. Κοίταξε, έχει μεγαλώσει αρκετά και η κόρη μου, συνεπώς έπρεπε να γυρίσω και μπορεί να με καταλάβει οποιοσδήποτε είναι γονιός. Ισως και να άργησα να επιστρέψω, αλλά ήταν τέτοια η συμπεριφορά των ανθρώπων στην Ιταλία που δεν σου έδιναν και πολλά περιθώρια επιλογών. Ηταν άψογοι".

- Τι προσδοκάς με την επιστροφή σου;

"Να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο και να σωθεί η ομάδα. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας και γι’ αυτό νομίζω ότι πρέπει να θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή και στη συνέχεια να πηγαίνουμε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Προσωπικά, θέλω να έχω μια χρονιά γεμάτη. Τη χρειάζομαι…".

- Υποθέτω και για να χτυπήσεις εκ νέου την πόρτα της Εθνικής. `Η είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο μυαλό σου;

"Το έχω στο μυαλό μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαιτώ ή ζητάω κάτι. Εχω φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους. Δεν μπορεί κανένας να μου βάλει φρένο στη φιλοδοξία μου να παίξω ξανά στην Εθνική. Αν τα καταφέρω, τα κατάφερα. Αν όχι, θα ξέρω ότι εγώ έκανα την προσπάθειά μου. Μου αρέσει να έχω φιλοδοξίες και στόχους κι όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο".

- Σε έχει δυσαρεστήσει ή ενδεχομένως να σε έχει πεισμώσει κιόλας το γεγονός ότι βρίσκεσαι εκτός επιλογών Ρεχάγκελ;

"Οχι. Ξέρεις, είμαι πάντα υπέρ των προπονητών. Ετσι το βλέπουν, έτσι αποφασίζουν και λειτουργούν με γνώμονα το καλό της ομάδας. Στο χέρι μου είναι να πείσω τον προπονητή για το αντίθετο".

- Ποιες στιγμές κρατάς και σε ποιες θα ήθελες να κάνεις delete; Και αναφέρομαι κυρίως στην επταετούς διάρκειας θητεία σου στον Ολυμπιακό.

"Τις κρατάω όλες και δεν κάνω delete σε καμία. Και αυτό είναι πάγια τακτική μου, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο".

- Μα, υπήρχαν και δύσκολες στιγμές…

"Φυσικά και υπήρχαν. Μα, οι δύσκολες είναι αυτές που σε βοηθάνε. Αν δεν υπήρχαν, μπορεί να βαριόμασταν κιόλας. Ολα τα κρατάω στη ζωή μου, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Κι αυτή η τακτική μ’ έχει κάνει καλύτερο και ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο".

- Κοιτάς πίσω; Κάνεις αυτοκριτική; Εχεις σκεφτεί, για παράδειγμα, τα όσα έγιναν στο περιβόητο ματς του Ολυμπιακού με τη Λίβερπουλ;

"Λάθος μου. Οταν είσαι μικρός σε ηλικία, δεν μπορείς να διαχειριστείς σωστά κάποιες καταστάσεις. Κι ένα από τα καλά που μου έκανε η θητεία μου στην Ιταλία είναι το γεγονός ότι έγινα λιγότερο παρορμητικός. Λειτουργούσα παρορμητικά, γιατί με τον Ολυμπιακό έμπαινε και το συναίσθημα στη μέση".

- Ναι, αλλά δεν θυμάμαι να "πούλησες" ποτέ οπαδιλίκι.

"Δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Λειτουργώ με το συναίσθημα, αλλά δεν πάω κόντρα στα πιστεύω μου. Η φωνή που έχεις μέσα σου, είναι πιο δυνατή από τη φωνή ολόκληρου του Πλανήτη. Όλοι ξέρουν ότι είμαι Πειραιώτης κι ότι ήμουν οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού. Και δεν νομίζω ότι είναι κακό αυτό. Κακό είναι να βγαίνεις και να το φωνάζεις. Τουλάχιστον, απ’ αυτή την οπτική το βλέπω εγώ. Για παράδειγμα, μου άρεσε που ο Ντέμης πήρε την ΑΕΚ, που ο Καραγκούνης γύρισε στον Παναθηναϊκό ή που ο Τζόρβας έχει tattoo του τριφύλλι. Ναι, συμφωνώ, είμαστε σ’ έναν δύσκολο χώρο, αλλά φτάνει πια μ' αυτόν τον επαγγελματισμό που αγγίζει το 100%. Ας έχουμε και λίγο συναίσθημα κι ας μη μας βγαίνει σε καλό".

- Πόσο εύκολο είναι να ακροβατείς ανάμεσα στον επαγγελματισμό και το συναίσθημα;

"Καθόλου εύκολο. Να, για παράδειγμα αυτό που είπες πριν με τη Λίβερπουλ. Αντέδρασα λάθος. Πόναγα για την ομάδα και αντέδρασα λάθος, όπως ενδεχομένως και να έχω πράξει και σε άλλες περιπτώσεις".

- Εχεις αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να απολογηθείς για ένα λάθος σου;

"Απλώς, λυπάμαι, γιατί έχω υπάρξει κι εγώ οπαδός και ξέρω πως είναι να χάνει η ομάδα σου. Μερικοί, για παράδειγμα, πάνε σπίτι τους όταν χάνουν και δεν μιλιούνται, δεν φιλάνε τη γυναίκα τους. Το έχω νιώσει. Δεν κοροϊδεύω κάποιον, για να απολογηθώ. Ολοι οι αθλητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στη διάρκεια της εβδομάδας. Κι αυτό που μου αναγνώρισαν στη ν Ιταλία είναι ότι δούλευα σε καθαρά επαγγελματικά πλαίσια".

- Αλήθεια, υπήρξε κάποια νέα προσέγγιση από την πλευρά του Ολυμπιακού τα χρόνια που ήσουν στην Ιταλία; Επί ημερών Βαλβέρδε, για παράδειγμα, είχε κυκλοφορήσει μια πληροφορία ότι σε είχε στη λίστα του ο ισπανός.

"Κι εγώ το είχα ακούσει, αλλά όχι δεν είχε γίνει κάτι. Απλώς, κάποιες φορές χρειάστηκε να μεσολαβήσω για κάποιες περιπτώσεις που εξέταζε ο Ολυμπιακός, όπως για τον Περέτα και τον Μακαρόνε. Μου είχαν ζητήσει να μεσολαβήσω, να προετοιμάσω το έδαφος και το έκανα με χαρά, όπως το έχω κάνει και για άλλες ελληνικές ομάδες. Για παράδειγμα, ο Βερόν δεν είχε ιδέα τι εστί ΠΑΟΚ. Τον έψηνα ένα ολόκληρο βράδυ (γέλια)".

- Αρα, έχεις έτοιμη δουλειά, όταν αποφασίσεις να τερματίσεις την καριέρα σου. Το σκέφτεσαι για μάνατζερ;

"Α, δεν κάνω τέτοιες σκέψεις ακόμα. Θέλω να απολαύσω αυτό που κάνω. Υπάρχει στο μυαλό μου, αλλά ζω το παρόν".

- Σκέφτεσαι την επιστροφή στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλος;

"Ιδιαίτερη στιγμή".

- Πώς πιστεύει ότι θα σε υποδεχτεί ο κόσμος;

"Δεν ξέρω".

- Οφείλει χειροκρότημα; Ποια είναι η γνώμη σου;

"Κανείς δεν οφείλει τίποτα. Ο,τι νιώσουν, θα κάνουν. Αν αισθανθούν την ανάγκη να με χειροκροτήσουν, για μένα θα είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Από τον Ολυμπιακό πήρα και έδωσα".

- Με τι συναισθήματα είχες φύγει. Αισθάνθηκες ότι κάποιος σε είχε "πουλήσει";

"Οχι, όχι. Κανείς δεν με πούλησε. Απλώς ήθελα να βρω τον εαυτό μου, γιατί τον είχα χάσει και τα κατάφερα γρήγορα.

- Ο ανταγωνισμός στη θέση του τερματοφύλακα πώς είναι; Σε βελτιώνει;

"Είναι ανασφαλής από τη φύση της η θέση και έχει διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες. Δεν είναι εγωιστικό, αλλά και ο ίδιος μου ο εαυτός με βελτιώνει. Προσδιορίζω ως αντίπαλο τον εαυτό μου. Είναι αυτό που λέγαμε με τους στόχους. Δεν σταματάω ποτέ να βάζω νέους στόχους. Το να φτάσω ένα κλικ παραπάνω είναι ο καθημερινός μου στόχος".

- Σε ποιους τερματοφύλακες, με τους οποίους έχεις συνεργαστεί, οφείλεις;

"Οφείλω στον Στρακόσια πολλά. Ολα τα παιδιά στον Ολυμπιακό με βοήθησαν. Στην Ιταλία, ήμουν με τον Ντίντα, τον Ντόνι, 'έφαγα' τη θέση του Παλιούκα, που είναι η ζωντανή ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου".

- Με τον Παλιούκα τι ακριβώς είχε γίνει; Ισχύει ότι είχε πει ότι όσο παίζει ο Ελέ, εγώ δεν θα πατάω στο γήπεδο;

"Ναι. Παρόλα αυτά η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν άψογη. Δεν μπορούσε να κάτσει στον πάγκο. Ηταν η πρώτη φορά που έπρεπε να το κάνει. Ήταν 37 χρονών. Μια ζωή Εθνική Ιταλίας, μια ζωή διακρίσεις. Προφανώς και του ήταν δύσκολο να μπει σε μια άγνωστη για αυτόν διαδικασία".

- Ποιος είναι ο καλύτερος αμυντικός;

"Μαλντίνι. Θεός. Το απόλυτο".

- Ναι, όμως, το "αντίο" του συνοδεύτηκε και από αποδοκιμασίες...

"Από μια μικρή μερίδα. Τι να λέμε για τον Μαλντίνι; Όλη η Ιταλία τον προσκυνάει. Μια μερίδα των οργανωμένων είχε κάποιες αντιρρήσεις, αλλά ΟΚ… Τον προσκυνάμε. Και ως άνθρωπο και ως παίκτη".

- Ο επιθετικός που ξέρεις πως θα περάσεις δύσκολη βραδιά απέναντί του ποιος είναι;

"Ηταν. Ο Ζιντάν. Τρέλα. Τον έβλεπα στην τηλεόραση και τον θαύμαζα, αλλά από κοντά είναι χορευτής. Πραγματικά… Και στην Ελλάδα έχουν περάσει μεγάλοι επιθετικοί, όπως ο Βαζέχα, ο Ντέμης και ο Λυμπερόπουλος".

- Με τον Τύπο και την τηλεόραση τι σχέσεις έχεις;

"Μιλάς για ελληνικά Μέσα;".

- Ναι.

"Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχω ελληνική τηλεόραση, ούτε διαβάζω ελληνικές εφημερίδες".

- Δεν ήθελες;

"Αν ήθελα, θα είχα".

- Σε έχουν ενοχλήσει ποτέ δημοσιεύματα του Τύπου, είτε είναι προϊόν καλοπροαίρετης είτε κακοπροαίρετης κριτικής;

"Ναι. Με αγγίζει η κριτική. Το ξεπερνάω όμως. Δεν μιλάω μόνο για τα άσχημα, όσον αφορά στα αγωνιστικά ζητήματα. Εννοείται πως όταν έχεις 'πνίξει' ένα γκολ, θα σε 'σκίσουν'. Αν έχει γραφτεί κάτι, όμως, που δεν ισχύει, ε, αυτό σε ενοχλεί. Και είναι κρίμα, γιατί δεν το διαβάζεις μόνο εσύ. Το διαβάζει η μάνα σου, η κοπέλα σου, τα αδέρφια σου, η κόρη σου..."

- Εχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να διαψεύσεις κάτι που έχει γραφτεί και σε έχει ενοχλήσει;

"Οχι, γιατί ανοίγει ένας φαύλος κύκλος. Ο,τι είναι να πω, θα το πω στις συνεντεύξεις. Και λέω πάντα αλήθειες".

- Και στην Ιταλία ο Τύπος είναι "σκληρός"...

"Ναι, αλλά δεν ασχολούνται με το τι κάνεις εκτός γηπέδου".

- Σε είχε ενοχλήσει η "ταμπέλα" που σας είχαν κολλήσει για την περιβόητη "τριάδα του φραπέ";

"Γελάω μ' αυτά. Εχουν πλάκα. Δεν είναι κακοπροαίρετα. Και τώρα που ερχόμουν στην Ελλάδα, στο καράβι, διάβαζα ένα άρθρο του Πανούτσου και γέλαγα. Εχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ, που μου αρέσει. Το καλύτερο 'ψυχογράφημα' που μου έχει κάνει ποτέ κάποιος ήταν σ' ένα άρθρο του Καρπετόπουλου με τίτλο 'ο Ελέ αυτοεξορίστηκε'. Χωρίς να με γνωρίζει ο άνθρωπος, με είχε πετύχει 100%;".

- Και γιατί "αυτοεξορίστηκες";

"Γιατί φτάνει η στιγμή που πρέπει να πας σε ένα άλλο στάδιο, που κλείνει ο κύκλος σου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είχα κάνει τον κύκλο μου. Επρεπε να φύγω, ίσως μάλιστα έπρεπε να το κάνω και πιο νωρίς".

- Και τώρα έπρεπε να επιστρέψεις, όπως είπες στην αρχή…

"Ναι και πρέπει να δικαιώσω όλους, όσοι με πίστεψαν. Φυσικά και τον κόσμο του ΠΑΣ που με υποδέχτηκε θερμά. Ο δρόμος είναι ένας: δουλειά".

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Απέκτησε τον Βαγγέλη Τσιώλη

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεταγραφών συνέχεια για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος προχώρησε στην απόκτηση του Βαγγέλη Τσιώλη. Ο 25χρονος αριστερός μπακ θα προσπαθήσει να συντείνει στην προσπάθεια των ερυθρολεύκων να επιστρέψουν στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ.
Ο Τσιώλης συναντήθηκε την Πέμπτη με τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού και συμφώνησαν σε όλα για την υπογραφή συμβολαίου διετούς διάρκειας. Ετσι, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Θρασύβουλου αποτελεί την τρίτη μεταγραφική κίνηση των Λιονταριών, που αναμένεται να ενισχυθούν κι άλλο, δεδομένης της επιθυμίας του Πέτρου Θεοδωρίδη να ξαναδεί την ομάδα του άμεσα στην πρώτη τη τάξει Εθνική κατηγορία.

Τέλος ο Σοριάνο από τη Βαλένθια

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη Βαλένθια οδήγησαν και σε διοικητικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα χθες παραιτήθηκε από την προεδρία του ισπανικού συλλόγου ο Βιθέντε Σοριάνο. Ο επιχειρηματίας εξήγησε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, καθώς δεν μπόρεσε να βγάλει την ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, στον ένα χρόνο που κάθεται στην προεδρική καρέκλα των «νυχτερίδων». Τη θέση του Σοριάνο πήρε, προσωρινά, ο τρίτος μεγαλομέτοχος της ομάδας, Βιθέντε Σίλβα και το νέο διοικητικό σχήμα εξετάζει το ενδεχόμενο παραχώρησης των μεγάλων «αστέρων» της ομάδας, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα τεράστια χρέη του συλλόγου.
Η «Marca» αναφέρει ότι οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Νταβίντ Βίγια και πως η Μπαρτσελόνα θα επανέλθει στη διεκδίκηση του Νταβίντ Σίλβα. Η Βαλένθια, η οποία ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα από τη δεκαετία του ‘80, φέρεται να έχει χρέη που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ και δεν αποκλείεται σύντομα να κηρύξει πτώχευση. Επίσης, η κατασκευή του νέου σταδίου της Βαλένθια, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του από τη νέα σεζόν, θα κοστίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Σοριάνο ανέλαβε τον Αύγουστο τα «ηνία» της Βαλένθια, διαδεχόμενος τον Χουάν Σολέρ. Μάλιστα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου αναφέρουν ότι ο Σοριάνο δεν έχει πληρώσει ακόμη τον Σολέρ για τις μετοχές του και αυτός ήταν ο λόγος της παραίτησης, καθώς διάφορες τράπεζες είχαν απορρίψει τα αιτήματά του για μεγαλύτερη πίστωση.

Βατσινάς αποχωρεί από ΟΦΗ

Την αποχώρησή του από την διοίκηση του ΟΦΗ προανήγγειλε ο Φανούρης Βατσινάς στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στην Κρήτη! Ο πρόεδρος της ηρακλειώτικης ΠΑΕ, αφού αρχικά ζήτησε συγγνώμη για τον υποβιβασμό της ομάδας, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το γεγονός οτι ο ΟΦΗ τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Β' Εθνική. Παράλληλα τόνισε ότι ότι οι οπαδοί της ομάδας δεν του φέρθηκαν καλά, όπως και στην οικογένειά του, γνωστοποιώντας πως ο ίδιος, αλλά και ο αδελφός θα "παγώσει" τις μετοχές του και θα αποχωρήσει απο την διοίκηση καλώντας τους υποψήφιους να αναλάβουν τον ΟΦΗ. Ωστόσο, το θέμα, πλέον είναι το ποιος απο τους ενδιαφερόμενους θα δεχθεί να χρηματοδοτήσει την ομάδα και να διοικήσει τον ΟΦΗ απο την στιγμή που μετοχικά οι "μελανόλευκοι" θα εξακολουθούν να ανήκουν στην οικογένεια Βατσινά...

"Θα ήθελα να σας καλοσωρίσω όλους. Ζητάω συγγνώμη απο τους φίλους του ΟΦΗ για τον υποβιβασμό της ομάδας. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του υποβιβασμού της ομάδας. Μαζί με την οικογένεια μου το καλοκαίρι του 2005 αγοράσαμε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΟΦΗ ξκαι βάλαμε πολλά λεφτά μέχρι σήμερα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η ομάδα να προχωρήσει και να πάει μπροστά και να επιστρέψει στη Super league. Οι φίλοι του ΟΦΗ δεν φέρθηκαν καλά σε μένακαι την οικογένεια μου. Θέλω να κάνω γνωστώ ότι θέλουμε να παγώσουμε τις Μετοχές και να αποχωρήσουμε απο τη διοίκηση του ΟΦΗ", είπε αρχικά ο Φανούρης Βατσινάς.

"Να μην αφήσουμε την ομάδα στην τύχη της"

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Καλώ όποιος θέλει να έρθει και να συζητησουμε να αναλάβει την αγαπημένη μας ομάδα τον ΟΦΗ. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ομάδα στην τύχη της. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο ΟΦΗ μόνο ενωμένος μπορεί να πάει μπροστά. Είναι άδικο να δίνεις χρήματα σου για τον ΟΦΗ και να έχεις άδικες συμπεριφορές όπως είχα εγώ απο τους φιλάθλους του ΟΦΗ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν παλιοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές όπως οι Νιόπλιας, Μαχλάς, Σηφάκης, Παπαβασιλείου και πολλοί άλλοι που με ειλικρίνεια μπορούν να βοηθήσουν".

"Πουλάμε, δεν χαρίζουμε όμως..."

Κατόπιν αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, αλλά και στα όσα είχαν ακουστεί περί προτάσεων που του είχαν γίνει, λέγοντας: "Η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι ιδέα, όμως είναι και εταιρία που θέλει χρήματα για να προχωρήσει για αυτό όλοι πρέπει να συστρατευτούμε σ' αυτή την προσπάθεια. Η ομάδα δεν είναι χρεωμένη έχει ένα φετινό άνοιγμα περίπου στο 1.700.000€. Προτάσεις 6 και 7 εκατ. ευρώ δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν έχω πει ότι δεν πουλάμε. Οι πωλήσεις αυτές δεν γίνονται στα μικρόφωνα και στις τηλεοράσεις. Καμία πρόταση δεν ήταν ικανοποιητική για την ομάδα. Δεν κάνω αγοραπωλησίες στο γυαλί. Πουλάμε δεν χαρίζουμε όμως. Θέληση και συσπέιρωση χρειάζεται για να πάει ο ΟΦΗ μπροστά. Η πώληση είναι ανοιχτή είτε φέτος, είτε του χρόνου, είτε τον άλλο χρόνο. Είμαστε μεγαλομέτοχοι δεν χαρίζουμε τις μετοχες".

Αναφερόμενος στις προσφυγές που έχουν καταθέσει κάποιοι παίκτες του ΟΦΗ, τόνισε: "Εχουμε τέσσερις προσφυγές. Δεν μπορούν οι παίκτες να κάνουν ότι θέλουν. Για προβλήματα τέτοιου είδους υπάρχει εγγύηση σε όλες τις ΠΑΕ. Δεν μπορεί κανένας να χάσει χρήματα. Θεωρώ απαράδεκτους αυτούς τους παίκτες που έκαναν προσφυγή στην ομάδα. Ίσως ήθελαν να καλύψουν τους εαυτούς τους με αυτό".

Τσιρίλο στον ΠΑΟΚ

Ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται στην Ιταλία και «έκλεισε» τη μεταγραφή του Μπρούνο Τσιρίλο στον ΠΑΟΚ.O τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» απέσπασε την θετική απάντηση του μάνατζερ του Ιταλού αμυντικού, Φεντερίκο Παστορέλο. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, που θα αποφέρει στον παίκτη 200.000 ευρώ το χρόνο, αλλά με τον όρο ότι αυτή η συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει από τις 20 Ιουνίου όταν και θα μπορέσει ο παίκτης να αποδεσμευτεί από την Ρετζίνα, με την οποία έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο.

Απαντάει την Δευτέρα η Πόρτο για Αντράντε

Στην Πορογαλία βρίσκεται ο Φερνάντο Σάντος που συζητάει με τους ανθρώπους της Πόρτο για δύο ποδοσφαιριστές. Τον Ζοάο Πάουλο Αντράντε και τον Βιερίνια. Ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να ξοδέψει συγκεκριμένα ποσά για τους δύο παίκτες αλλά σε περίπτωση που τα νούμερα ξεφύγουν για την περίπτωση Αντράντε, υπάρχει πλέον έτοιμη η λύση του Τσιρίλο. Στον ΠΑΟΚ θα «τρέξουν» και το θέμα του Σίτο Ριέρα με τον οποίο υπάρχει μία πρώτη συμφωνία ενή τηρείται στάση αναμονής για τον Βίτορ Βιτόλο.

Γιαννάκης στο τιμόνι του Ολυμπιακού

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο τιμόνι του θα συνεχίσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ολυμπιακός και τη νέα σεζόν. Την Πέμπτη (4/6) το απόγευμα ο "Δράκος" συναντήθηκε με τους αδερφούς Αγγελόπουλος και συζήτησαν για το σχεδιασμό του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας σεζόν. Αυτή η εξέλιξη φυσιολογικά σημαίνει πως ο Γιαννάκης παραμένει αμετακίνητος, καθώς έχει και συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Σε συνεργασία με τους αδερφούς Αγγελόπουλους ο "Δράκος" θα βάλει μπροστά το σχέδιο για την επόμενη χρονιά.
Πρώτο μέλημα των ερυθρόλευκων είναι η ανανέωση της συνεργασίας τους με τους Γιάννη Μπουρούση και Γιώργο Πρίντεζη. Τα συμβόλαια των δύο παικτών λήγουν και ο Ολυμπιακός θέλει να τους δέσει στο Λιμάνι. Από την πλευρά των παικτών είναι δεδομένη η επιθυμία να ανανεώσουν και την Πέμπτη (4/6) έγινε μια πρώτη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Μπουρούση. Τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά, αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε ότι ο παίκτης έχει κι άλλες προτάσεις, τόσο από την Ευρώπη όσο και από το ΝΒΑ.

Η εξέλιξη σε αυτές τις δύο υποθέσεις ουσιαστικά θα καθορίσει και το υπόλοιπο πλάνο των ερυθρόλευκων. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι παίκτες μείνουν στο Λιμάνι ο Ολυμπιακός έχει ήδη έτοιμο το πλάνο του. Θα αποκτήσει ένα σέντερ, που εκτός απροόπτου θα είναι ο Γλυνιαδάκης και έναν αμερικανό που θα αντικαταστήσει τον Γκριρ. Ο στόχος έχει εντοπιστεί και δεν είναι άλλος από τον Αντονι Πάρκερ. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση χρειάζεται χρόνο.

Επίσης, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει και δύο πλέι μέικερ, ώστε να μην είναι μόνος στο οργανωτικό κομμάτι ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Το δίδυμο των Χόλντεν και Ζήση από την ΤΣΣΚΑ... παίζει δυνατά για τους ερυθρόλευκους, αλλά σίγουρα θα εξεταστούν και άλλες λύσεις. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα δοθεί δανεικός ο Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ την ίδια μοίρα μπορεί να έχει και ο Ζόραν Ερτσεγκ σε περίπτωση βέβαια που βρεθεί μία καλύτερη λύση στη θέση "4".

Ποιοι θα φύγουν; Σχορτσανίτης και Γκριρ δεν θα βρουν θέση στο νέο ρόστερ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Βουγιούκα, Μιλόσεβιτς που το πιθανότερο αναμένεται να δοθούν δανεικοί. Κάτι ανάλογο πιθανότατα να γίνει και με τον Χάρη Γιαννόπουλο, ενώ από τους "μικρούς" του Ολυμπιακού μόνο ο Σλούκας αναμένεται να παραμείνει στο Λιμάνι.

Τέλος, αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με τον Μάνο Μανουσέλη να αποχωρεί και τον Νίκο Λινάρδο να είναι φαβορί για να τον αντικαταστήσει να βρίσκεται στο πλευρό του Γιαννάκη.

ΗΡΑΚΛΗΣ:2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Ο Ηρακλής με όσα προκύπτουν από τις τελευταίες πληροφορίες έχει κλήσει ήδη δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αποκλείεται να ανακοινωθούνε την ερχόμενη εβδομάδα!Ψηλά στην μεταγραφική λίστα του γηραιού φένεται να είναι ο Τουρκος επιθετικός Νεκάτι Ατές που είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στην γειτονική μας χώρα.Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Αντώνης Ρέμος θα βρεθεί στην Τουρκία προκειμένου να τραγουδήσει στο πάρτυ που διωργανώνει η F1(formula1) στην πόλη της Κωνσταντινούπολης.Εκει θα έχει την ευκαιρία να συζητήση το ενδεχόμενο μεταγραφής του Νεκάτι είτε με μεταγραφή είτε με δανεισμό,πέρσι πήγε για Χακάν Σουκούρ φέτος για τον Ατές.Η Γαλατάσαραϊ θέλει να κρατήσει τον παίκτη για να πέρνει χρήματα από δανεισμούς του όπως κάνει εδω και τρια χρόνια που τον δίνει δανεικό.Δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα τον θέμα να ξεκαθαρίσει ειτε θετικά είτε αρνητικά.
*Ξενιάδης
Μετά τις δηλώσεις του επειχηριματία κ.Ξενιάδη ο οποίος είναι διατεθημένος να μπει στα κοινά της ΠΑΕ Ηρακής και να βοηθήσει τον κ.Ρέμο.Αυτό το γεγονός πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα για να μην έχουμε πάλι εκατέροθεν ανακοινώσεις για προβολές και αερολογίες.
*Μάρκες
Το θέμα Μάρκες είναι ένα ακόμη θέμα που ταλαιπώρησε αρκετά τους ανθρώπους του Ηρακλή.Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάνατζερ του Μανέλ Φερερ τον ψάχνει ομάδα στην χώρα των ταύρων με dvd τα οποία δήχνει στις ομάδες.Φήμες κυκλοφόρησαν εχθές για ενδιαφέρον του Αρη για τον Ισπανό ενώ και ο Αστέρας Τριπολης φένεται να είναι μέσα στις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Μάρκες.
Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Ο Μάρκες παικταράς αλλά πολύ ατίθασος χαρακτήρας και πολύ ισχυρογώμον δύσκολα θα μήνει στον Ηρακλή.Κάποιοι νόμιζανε οτι ο Μάρκες θα φύγει τζάμπα-ελεύθερος γελιέστε.Μην κένεται το λάθος και τον αφήσεται ελεύθερο κ.Ρέμο τουλάχιστον ας επωφεληθεί η ομάδα με ένα ικανό ποσό.
*Ο Νεκάτι Ατές είναι πολύ καλός παίκτης αλλά τον έκαψε η Γαλατάσαραϊ με τους συνεχείς δανεισμούς χωρίς να κάτσει σε ομάδα πάνω από ένα χρόνο.Η συνεχόμενη αλλαγή κλίματος αλλάζει τον παίκτη ψυχολογικά.
*Φήμες για Νέρυ Καστίγιο στον Ηρακλή-πάρα πολυ δύσκολο λόγο οικονομικού θέματος.
*Την άλλη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να ανακοινωθούνε συο παίκτες πιοι να είναι αραγέ(Λόβρεκ,Νεκάτι,Παρασίφ,Μπέτο)μήπως κανένας απ'αυτούς;
*Το γήπεδο είναι ενα μεγάλο συν για μεγάλο επειχηριματία.Μακάρι να κυλήσουνε όλλα ομαλά και να γίνει αυτό το πολυπόθητο γήπεδο.
*Ανοιχτή μιια θέση για την Α1 μπάσκετ λέτε;