Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Τέλος ο Σοριάνο από τη Βαλένθια

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη Βαλένθια οδήγησαν και σε διοικητικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα χθες παραιτήθηκε από την προεδρία του ισπανικού συλλόγου ο Βιθέντε Σοριάνο. Ο επιχειρηματίας εξήγησε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, καθώς δεν μπόρεσε να βγάλει την ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, στον ένα χρόνο που κάθεται στην προεδρική καρέκλα των «νυχτερίδων». Τη θέση του Σοριάνο πήρε, προσωρινά, ο τρίτος μεγαλομέτοχος της ομάδας, Βιθέντε Σίλβα και το νέο διοικητικό σχήμα εξετάζει το ενδεχόμενο παραχώρησης των μεγάλων «αστέρων» της ομάδας, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα τεράστια χρέη του συλλόγου.
Η «Marca» αναφέρει ότι οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Νταβίντ Βίγια και πως η Μπαρτσελόνα θα επανέλθει στη διεκδίκηση του Νταβίντ Σίλβα. Η Βαλένθια, η οποία ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα από τη δεκαετία του ‘80, φέρεται να έχει χρέη που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ και δεν αποκλείεται σύντομα να κηρύξει πτώχευση. Επίσης, η κατασκευή του νέου σταδίου της Βαλένθια, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του από τη νέα σεζόν, θα κοστίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Σοριάνο ανέλαβε τον Αύγουστο τα «ηνία» της Βαλένθια, διαδεχόμενος τον Χουάν Σολέρ. Μάλιστα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου αναφέρουν ότι ο Σοριάνο δεν έχει πληρώσει ακόμη τον Σολέρ για τις μετοχές του και αυτός ήταν ο λόγος της παραίτησης, καθώς διάφορες τράπεζες είχαν απορρίψει τα αιτήματά του για μεγαλύτερη πίστωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: