Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Υψηλές απώλειες για τη Λίβερπουλ

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ, να ψάχνουν εναγωνίως πηγή εσόδων, η είδηση των λογιστών περί ζημίας της εταιρίας στην οποία ανήκουν οι "κόκκινοι", της "Kop Football Holdings" ακούστηκε πολύ άσχημα στο Μέρσεϊσαϊντ.

Το οικονομικό έτος 2007-08 έκλεισε με απώλειες της τάξης των 48,3 εκατομμυρίων ευρώ. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το επίμαχο νούμερο φέρει ευθύνη το επιτόκιο, ύψους 40,1 εκατομμυρίων που αφορά το δάνειο με το οποίο οι δύο Αμερικανοί εξαγόρασαν το μετοχικό πακέτο του συλλόγου τον Φεβρουάριο του 2007, μεταφέροντας το χρέος στην ομάδα.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2008, τα χρέη της "Kop Football Holdings" ανέρχονταν στα 340 εκατομμύρια ευρώ, παρότι η Λίβερπουλ ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 11,6 εκατομμύρια για την ίδια οικονομική περίοδο διαχείρισης.

Οι σκέψεις περί αναχρηματοδότησης των πλάνων των διοικούντων με νέο δάνειο μέχρι τις 24 Ιουλίου αντιμετωπίζουν τροχοπέδη, με τους λογιστές να κάνουν λόγο για "αξιοσημείωτες αμφιβολίες" σχετικά με το μέλλον της εταιρίας, εάν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση.

Στον αντίποδα, τα χρήματα αυτά χρειάζονται για την κατασκευή του νέου γηπέδου του συλλόγου στο Στάνλεϊ Παρκ, το οποίο αποτελεί τη βασική υπόσχεση των δύο ιδιοκτητών, που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη νέα χρηματοδότη. Παρ’ όλα αυτά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το γήπεδο θα καθυστερήσει μέχρι το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: