Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Αμπρέου στον Άρη ;

Ο ερχομός του Λεάντρο Γκρασιάν από τη μια και η πιθανολογούμενη από την άλλη συμφωνία με τον Σεμπαστιάν Αμπρέου, που πλησιάζει ολοένα και περισσότερο προς την πλευρά του Άρη, έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο της ομάδας και έχουν ζεστάνει για τα καλά πλέον την ατμόσφαιρα.
Η σημερινή μέρα, όπως άλλωστε και όλες οι τελευταίες, είναι επικεντρωμένη στην μεγάλη κίνηση της διοίκησης και στην άφιξη του Αργεντίνου στράϊκερ, που μπορεί-αν επιβεβαιωθούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τον συνοδεύουν- να αλλάξει τις ισορροπίες και να ανεβάσει τον Άρη ένα επίπεδο παραπάνω.
Παράλληλα πάντως με την άφιξη του πρώτου μεταγραφικού αποκτήματος αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα των πολυήμερων επαφών-διαπραγματεύσεων με τους υπόλοιπους υποψήφιους κιτρινόμαυρους , με πρώτο και καλύτερο τον Ουρουγουανό Αμπρέου, που είναι ο «υπ΄ αριθμόν 2» μεγάλος στόχος, αλλά και τις δύο βασικές προτεραιότητες(ένα αριστερό μπακ και ένα σέντερ μπακ).
« Έκλεισε» στην Ελλάδα
Το καλό μαντάτο για τον Άρη ήρθε από την μακρινή Ουρουγουάη , εκεί όπου προετοιμάζεται η εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ που θα γίνει στην Ν. Αφρική.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή Όσκαρ Ταμπάρες σε εφημερίδα της πατρίδας του, ο «Σεμπαστιάν Αμπρέου βρίσκεται μια ανάσα από την Ελλάδα αφού όπως του εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο μάνατζερ του τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με τον Άρη».
Βέβαια, αυτή τη στιγμή και ο Αμπρέου και ο Ταμπάρες έχουν στραμμένη την προσοχή τους όχι τόσο στη μεταγραφή του πρώτου όσο στην προσπάθεια της εθνικής Ουρουγουάης η οποία είναι 5η στη βαθμολόγία και παραμένει μέσα στο κυνήγι της πρόκρισης. Μάλιστα πολλά θα εξαρτηθούν από τα δύο προσεχή ματς με την Βραζιλία αύριο στο Μοντεβιδέο(10μμ) και την Βενεζουέλα , εκτός έδρας, στις 10 του μήνα.
Αμπρέου ή Σμολάρεκ;
Δύο «παίζουν» ένας …Ουρουγουανός κερδίζει.
Μετά τη θετική εξέλιξη που είχε το θέμα Γκρασιάν, η βούληση των ανθρώπων του Άρη, σε συνεννόηση πάντα με τον Ιομάρ Μαζίνιο, είναι να αποκτηθεί ένας από τους δύο επιθετικούς που βρίσκονται στην «κιτρινόμαυρη μεταγραφική λίστα».
Επειδή το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και οι ελλείψεις της ομάδας πολλές και σημαντικές έχει προκριθεί η άποψη να αποκτηθεί ένας επιθετικός πρώτης γραμμής και ένας δεύτερης.
Λογικά λοιπόν την κούρσα κερδίζει ο Αμπρέου που είναι πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος μέσα στην περιοχή ενώ ο Σμολάρεκ, που παίζει λίγο πιο περιφερειακά , χάνει το τρένο(άλλωστε και ο ίδιος δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένος ούτε ιδιαίτερα ζεστός για την μετακίνησή του στην Ελλάδα).
Εξετάζεται του Μπακαγιόκο
Αν ισχύσει η παραπάνω εκδοχή, τότε είναι πολύ πιθανόν να αποκτηθεί , μαζί με τον Αμπρέου, ένας ακόμη επιθετικός, ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο, που είναι και πιο φτηνή σχετικά και πιο εγγυημένη λύση αφού ξέρει «να κάνει καλά τη δουλειά του».
Αριστερός μπακ-σεντερ μπακ
Οι δύο βασικές προτεραιότητες των ανθρώπων του Άρη είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ και ενός σέντερ μπακ. Για τις δύο αυτές θέσεις γίνεται πραγματικό σαφάρι και μελετώνται όλες οι υποψηφιτότητες προκειμένου να βρεθούν οι καλύτεροι.
Το όνομα του Φαμπιάνο Λίμα , που είχε ανακοινωθεί στην περιβόητη γενική συνέλευση της Λέσχης, θα πρέπει να αποκλειστεί, αφού η περίπτωσή του απομακρύνεται κάθε μέρα και περισσότερο.
Ανακοινώνεται σήμερα του Ναφτί
Αν και επρόκειτο να ανακοινωθεί η απόκτηση του διεθνή Τυνήσιου χτες, τελικά όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί σήμερα.
Ο 31χρονος άσος της Μπέρμπιχαμ-που έχει Γαλλικό διαβατήριο- συμφώνησε σε όλα με τους «κίτρινους» και περιμένει απλά στο ακουστικό του για να τον ειδοποιήσουν πότε να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Μένουν μόνο οι υπογραφές για Πρίττα
Στις ευχάριστες ειδήσεις έρχεται να προστεθεί, όπως έγραψε και χτες το «Μ», η συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας με τον Σάκη Πρόττα.
Ο Έλληνας μέσος συμφώνησε σε όλα και το μόνο που απομένει είναι μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του στην Τήνο να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Αλκμήνης και να βάλει την υπογραφή του στο νέο τριετές και με αυξημένες αποδοχές συμβόλαιό του.
Δευτέρα «κληρώνει» για Τσάβι Τόρες
Για τελευταίο αφήσαμε ένα θέμα που αφορά μια βασική όμως προτεραιότητα του Άρη. Πρόκειται για τον Τσάβι Τόρες που ήταν και είναι ο διακαής πόθος του Ιομάρ Μαζίνιο μια και είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις σε δύο γραμμές, στην άμυνα και στο κέντρο.
Το πρέσιγκ του Βραζιλιάνου τόσο προς τη Μπάρτσα όσο και προς τον ίδιο τον Γκουαρντιόλα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης θα αποφασίσει για την τελική λίστα(απαραίτητων και μη) την ερχόμενη εβδομάδα(μετά τη Δευτέρα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: