Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Α.Ε.Κ Τέλειωσε του Λούκατς, τελειώνει του Μακου

Μίλαν Λούκατς Μία ανάσα από την απόκτηση Μίλαν Λούκατς βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Σέρβος τερματοφύλακας μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των «κιτρινόμαυρων» τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ενώ παραδέχθηκε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία και εύχομαι να τελειώσουν όλα σύντομα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται να με αποκτήσει. Ξέρω ότι υπάρχει σίγουρα μεγάλος ανταγωνισμός στο σύλλογο και ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα. Πιστεύω, όμως, ότι στο άμεσο μέλλον θα ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του συλλόγου ανεβάζοντας και εγώ το επίπεδο μου», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι ο κ. Μπάγιεβιτς και θεωρώ πολύ θετικό ότι θα μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του στην γλώσσα μου. Είναι κάτι που θα με βοηθήσει σίγουρα. Οι επαφές γίνονται από τον ατζέντη μου. Από ό,τι ξέρω, όμως, με θέλει στην ομάδα. Εύχομαι την ερχόμενη εβδομάδα να έρθω στην Αθήνα γιατί όπως σας είπα είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου».

Ο 23χρονος τερματοφύλακας μέχρι και πριν από λίγες ημέρες αγωνιζόταν στην Τσουκαρίτσκι, που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος στην Σερβία, τερματίζοντας στην 9η θέση. Οι «κιτρινόμαυροι» με γρήγορες κινήσεις κατάφεραν να τον κλείσουν, με το κόστος της μεταγραφής να μην ξεπερνά τις 220.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τόσο τα χρήματα της ομάδας, όσο και τις ετήσιες απολαβές του ίδιου). Ο Λούκατς αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιό του, που θα είναι για 3 χρόνια.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση της ΑΕΚ ενημέρωσε την πλευρά του Σεϊντού Γιαχάγια, πως θα κάνει χρήση της οψιόν που έχει στη διάθεσή της για την αγορά των αποκλειστικών δικαιωμάτων του παίκτη. Συγκεκριμένα οι «κιτρινόμαυροι» ειδοποίησαν την Ρεάλ Σπορτίβο πως θα της καταβάλουν τις 200.000 ευρώ (4 δόσεις των 50.000 ευρώ) για την αγορά του 18χρονου Γκανέζου.

Όσον αφορά το θέμα του Γρηγόρη Μάκου, στην Ένωση αισιοδοξούν πως τελικά ο παίκτης θα έρθει στην ΑΕΚ. Το θέμα με το ενδιαφέρον της Μόναχο 1860 έχει «παγώσει», καθώς οι Γερμανοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τη προσφορά τους, που δεν άφησε ικανοποιημένο τον 22χρονο μέσο του Πανιώνιου. Έτσι, οι συζητήσεις μεταξύ των «κυανέρυθρων» και των «κιτρινόμαυρων» συνεχίζονται, όμως το συγκεκριμένο σίριαλ αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Την Πέμπτη η ΑΕΚ κατέθεσε νέα πρόταση στον Πανιώνιο ύψους 700.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: