Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Χαλαρή 3άρα της Σάλκε στο Ανόβερο!!

Όπως μαρτυρά και το τελικό 3-0, η Σάλκε δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στο Ανόβερο.
Χαλαρή 3άρα της Σάλκε στο Ανόβερο
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Φαρφάν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ραούλ, που πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, πήρε την κεφαλιά και η μπάλα αφού βρήκε στο δεξί δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα του Τσίλερ.
Στη συνέχεια η Σάλκε φρόντισε να διατηρήσει το προβάδισμα και όταν ο Ραούλ έκανε το 2-0 με το καλημέρα του δευτέρου μέρους, μετά από ασίστ του Φαρφάν, η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος της.
Από ενέργεια του Φαρφάν προήλθε και το τρίτο γκολ της ομάδας του Χουμ Στίβενς. Με τη συμπλήρωση 63 λεπτών παιχνιδιού, ο Περουβιανός έκανε το γύρισμα και ο συνήθης Χούντελαρ δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα σε κενή εστία.
Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 1-3
(22' Λεβαντόφσκι, 49' Γκουντογάν, Λεβαντόφσκι 90' / 61' Μάντζουκιτς)
Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 2-1
(1', 60' Γκόμεζ / 23' Κου)
Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-2
(53' Καλιγκιούρι, 79' Μακιαντί / 8' Ντινταβί, 45' + 2' Πέκχαρτ)
Καϊζερσλάουτερν - Χόφενχαϊμ 1-2
(86' Μπουγκέρα / 26' Σαλίλχοτζιτς, 71' Βούκσεβιτς)
Στουτγκάρδη - Μάιντζ 4-1
(7' Χάιναλτ, 49', 85' Ιμπίσεβιτς, 65' Κουζμάνοβιτς / 3' Ίβανσιτς)
Κολονία - Βέρντερ 1-1
(39' Τζεμάλ / 24' Ρόζεμπεργκ)
Γκλάντμπαχ-Χέρτα 0-0
Σάλκε - Ανόβερο 3-0
(6', 47' Ραούλ, 63' Χούντελαρ)
Αμβούργο - Λεβερκούζεν (18:30)

πηγή: sportdog.gr

Ενοικιάζεται η ΕΛ.ΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Ναι καλά διαβάσατε! Η Κυβέρνηση έβαλε ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία, κάτι που αποκαλύφτηκε σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και επιβεβαιώνεται στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
Ενοικιάζεται η ΕΛ.ΑΣ! (ΦΩΤΟ)
Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες που θέλουν να κοιμούνται ασφαλείς και ήσυχοι τα βράδια.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, ό,τι και όσοι ενοικιάζονται από εκείνους που μπορούν να πληρώσουν θα αφαιρούνται βέβαια από τις δυνάμεις που προστατεύουν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού μέχρι και 1.500 ευρώ αν θέλετε να νοικιάσετε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Δείτε και το σχετικό ΦΕΚ:

«Ο Μπαλοτέλι καλύτερος του Ρούνεϊ στο σεξ»!!

Την αποκάλυψη ότι πέρασε δύο βραδιές πάθους με τον Μάριο Μπαλοτέλι έκανε η πρώην συνοδός πολυτελείας Τζένι Τόμπσον!
«Ο Μπαλοτέλι καλύτερος του Ρούνεϊ στο σεξ»!
Ωστόσο η αποκάλυψη αυτή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν συνυπολογίσουμε ότι η Τζένι είχε… βρεθεί και με τον Γουέιν Ρούνεϊ αναστατώνοντας έτσι τον έγγαμο βίο του πέρυσι.
Φυσικά τα φώτα «έπεσαν» πάνω στην 23χρονη Τζένη που μιλώντας στην Sunday Post έκανε και μία σύγκριση για τις... επιδόσεις των δύο επιθετικών των ομάδων του Μάντσεστερ.
«Ίσως ο Ρούνεϊ να είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής, αλλά στις προσωπικές στιγμές ο Μπαλοτέλι είναι καλύτερος», είπε χαρακτηριστικά η πρώην συνοδός πολυτελείας που βαθμολόγησε τον επιθετικό της Γιουνάιτεντ με 9,5 κι εκείνο της Σίτι με 10!
Η… αποθέωση για τον «Super Mario» δεν σταματάει, αφού η Τόμπσον είπε ότι είναι, «έξυπνος, με χιούμορ και φιλάει υπέροχα», ενώ τον «κάρφωσε», αφού υπογράμμισε ότι βρέθηκαν δύο φορές καθώς δεν γνώριζε ότι διατηρεί σχέση (σ.σ. με το μοντέλο Ραφέλα Φίκο). Ωστόσο ο Μπαλοτέλι δεν πλήρωσε για να πάει μαζί της, όπως ο Ρούνεϊ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, αλλά το 'κανε από... έρωτα (προφανώς).
Πηγή: sentra-goal.gr

H Formula 1 πάει Αργεντινή!!

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 θα περνάει και από την Αργεντινή από την επόμενη σεζόν, καθώς αναμένεται η λατινική χώρα να υπογράψει τριετές συμβόλαιο τον ερχόμενο Μάιο.
H Formula 1 πάει Αργεντινή!
Άλλο ένα Γκραν Πρι της Formula1 φαίνεται πως θα αποκτήσει η Νότιος Αμερική, καθώς αναμένεται η Αργεντινή να υπογράψει τριετές συμβόλαιο τον προσεχή Μάιο. Η λατινική χώρα, έτσι, θα επιστρέψει στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού πιθανότατα το 2013, καθώς ο τελευταίος αγώνας έγινε το 1998, στον οποίο τελευταίος νικητής ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ.
Για το γεγονός αυτό μίλησε ο Υπουργός τουρισμού της χώρας, Κάρλος Ενρίκε Μάγιερ στο περιοδικό Autosprint, όπου επιβεβαίωσε το συμβόλαιο διαρκείας τριών ετών. «Η κυβέρνηση δέχεται την πρόκληση να διοργανώσει το Γκραν Πρι Αργεντινής για να προωθήσουμε την εικόνα της χώρας μας στον κόσμο.
Τον Μάιο θα υπογραφεί το τριετές συμβόλαιο ανάμεσα σε όλες τις πλευρές», ήταν τα λόγια του. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η πίστα που θα φιλοξενήσει το Γκραν Πρι θα είναι ξανά η Όσκαρ Αλφρέντο Γκάλβεζ στο Μπουένος Άιρες, ενώ υπάρχει επιπλέον και η επιλογή να γίνει στους δρόμους της παράκτιας πόλης, Μαρ ντελ Πλάτα.
Πηγή: gazzetta.gr

"Έφαγε" ξύλο και χάνει τη σεζόν!!

Ο Μάικ Τέιλορ της Καβάλας είχε μπλεξίματα σε νυχτερινή έξοδο και τέθηκε νοκ άουτ από κάταγμα στο σαγόνι! Αυτό σημαίνει ότι η Καβάλα θα χάσει τον καλύτερό της παίκτη.
"Έφαγε" ξύλο και χάνει τη σεζόν!
Σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος η Καβάλα θα πρέπει να αντεπεξέλθει χωρίς τον βασικό της παίκτη. Ο Μάικ Τέιλορ έμπλεξε σε καβγά με αποτέλεσμα να γρονθοκοπηθεί και να τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, αφού υπέστη κάταγμα στο σαγόνι.
Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα χάσει 13,9 πόντους μέσο όρο, 3,8 ριμπάουντ και δ2 ασίστ ανά παιχνίδι.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Η αποθέωση του "τίκι-τάκα"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε από το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Σαραγόσα τις 32 πάσες που άλλαξαν οι παίκτες των "μπλαουγκράνα" μέχρι να σκοράρει ο Πέδρο!
Η αποθέωση του "τίκι-τάκα"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια Ελλάδα που δεν ψάχνει για δικαιολογίες!!

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, τα καλοκαίρια στην Αθήνα μας "έβγαζαν" αναγκαστικά στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Μια Ελλάδα που δεν ψάχνει για δικαιολογίες!
Κάθε απόγευμα, από τις πέντε έως το βράδυ, το πρωτάθλημα του πόλο συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα.
Ήταν οι εποχές της ανίκητης ομάδας του Εθνικού, με τον Ολυμπιακό να τον κοντράρει μάταια κάθε χρόνο. Αλλά και με τον Παναθηναϊκό, την Πάτρα, το Παλαιό Φάληρο, τη Χίο, το Καλαμάκι, την Κέρκυρα.
Κόσμος στις εξέδρες, που θα ζήλευε και το ποδόσφαιρο. Και αστέρια πρώτης γραμμής.
Ο Κουβεγιετόπουλος, ο Καρολόγος, ο Κώνστας, ο Ιωσηφίδης. Και μετά, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80, ο Καπράλος, ο Σιταρένιος, ο Σταθάκης, ο Αρώνης, ο Μουδάτσιος. Παράλληλα, η Βουλιαγμένη έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα, ενώ στη Γλυφάδα ανέτειλε το άστρο του Γιαννόπουλου, του πρώτου Ελληνα που πήγε απο οποιοδήποτε ομαδικό σπορ σε τέσσερις σερί Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το 1983 εμφανίζεται και το παιδί-θαύμα του αθλήματος, ο Γιώργος Μαυρωτάς στη Βουλιαγμένη, ο οποίος τελειώνοντας την καριέρα του, θα είχε πάρει μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες!
Τη συνέχεια την έδωσαν ο Καϊάφας, ο Πάτρας, ο Τάσος Παπαναστασίου, ο αείμνηστος Νώντας Σαμαρτζίδης, ο Λούδης, ο Βενετόπουλος, ο Καλακόνας.
Η υδατοσφαiριση ήταν πάντα εκεί. Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ευρωπαϊκοί αγώνες. Χωρίς διακοπή και χωρίς ανάσα κάθε καλοκαίρι. Πραγματικοί αθλητές, που κάλυπταν τις ατελείωτες ώρες προπόνησης μετρώντας πλακάκια. Με υποτυπώδεις εγκαταστάσεις, χωρίς βοήθεια από την Πολιτεία, που έσπευδε όμως να στείλει τηλεγράφημα και να έχει εκπρόσωπο στο αεροδρόμιο ύστερα από κάθε επιτυχία.
Και μετά πάλι τίποτα.
Ο χειμώνας έβρισκε τους αθλητές μόνους και έρημους. Με τα οδοιπορικά «ξεχασμένα» πολλές φορές. Και όμως, θαρρείς πως αυτά τα προβλήματα έβγαζαν μέσα από τους πολίστες κάθε ικμάδα δύναμης και αυταπάρνησης.
Ο δρ Σκοτ Πεν έγραφε στο βιβλίο του «Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος» πως χρειάζεται να έχεις γεννηθεί με πολύ πείσμα για ψάξεις τα σκοτεινά μονοπάτια του εαυτού σου.
Τα παιδιά του πόλο το έχουν αυτό στο αίμα τους. Αθλητές υψηλής στάθμης, θα μπορούσαν οι περισσότεροι να έπαιρναν τον εύκολο δρόμο στα σπορ. Ένα συμβόλαιο σε μικρή ομάδα στο ποδόσφαιρο θα έδινε σε οποιονδήποτε από αυτούς πολύ περισσότερα χρήματα από όσα παίρνει τώρα ο σταρ της ομάδας! Ή, αν είχαν ασχοληθεί με το μπάσκετ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, τότε που ο θρίαμβος του ’87 απογείωσε τα κασέ, πολλοί από αυτούς που πάλεψαν με τα κύματα σαν τον Οδυσσέα θα είχαν βρει την Ιθάκη τους πανεύκολα!
Το 2005 στο Καναδά ήρθε και το πολυπόθητο μετάλλιο σε μία μεγάλη διοργάνωση, ένα επίτευγμα που είχε πλέον πάρει σάρκα και οστά χάρη στη τρέλα κάποιων ανθρώπων όπως ο Γιάννης Γιαννουρής στη Βουλιαγμένη (με την υποδειγματική πολιτική στο σπορ), ο Δημήτρης Μαυρωτάς στο Φάληρο, ο αείμνηστος Μάκης Γελιδής στον Εθνικό, η Χίος, τα Χανιά, ο Ηλυσιακός, ο Πανιώνιος και φυσικά ο Ολυμπιακός που την τελευταία δεκαπενταετία είναι κυρίαρχος και πήρε και ευρωπαικές διακρίσεις.
Στο πόλο, η διάσπαση των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών, κυρίως της Γιουγκοσλαβίας, δημιούργησε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο ψηλό… σκαρφάλωμα.
Μαζί με την Ουγγαρία, που είναι διαχρονικά η μεγάλη Κυρία του σπορ, η Κροατία, η Σερβία, η Ρωσία, η Ιταλία και η Ισπανία ξεκινούν πάντα ως φαβορί για μετάλλια. Προσθέστε και το Μαυροβούνιο που προέκυψε στο δρόμο (πήρε ακόμη και πρωτάθλημα Ευρώπης) συν τα πάντα επικίνδυνα (όπως διαπίστωσαν οι Γερμανοί στο προολυμπιακό τουρνουά) Σκόπια και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη έγινε η δουλειά της ομάδας των ανδρών.
Από το 1991 ήταν σταθερά στην εξάδα, κάτι πάρα πολύ δύσκολο και στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του νέου αιώνα, μέσα στη τετράδα ακόμη και στο βάθρο!
Την ίδια εποχή οι επιτυχίες των γυναικών που πήραν μετάλλια στους Ολυμπιακούς και έφτασαν στη κορυφή του κόσμου, κατακτώντας σε κάθε διοργάνωση μετάλλια, έβαλε στη σκιά τα αγόρια. Οι δύσκολες στιγμές που πέρασε το αντρικό πόλο την τελέυταία εξαετία του αμάυρωσαν κάπως την εικόνα, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει καλύτερη απάντηση από αυτή που έδωσαν μέσα στο νερό οι πολίστες μας.
Πάνω από όλα, όμως, νίκησαν τον εαυτό τους γιατί αυτόν έπρεπε να ξεπεράσουν για να πάνε σε ένατη σερί Ολυμπιάδα!
Αυτη η ομάδα, μαεστρικά δουλεμένη από τον Ντράγκαν Αντριτς (με τα χρυσά του ’84 και του ’88 σαν πάικτης της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας σαν παράσημο της αγωνιστικής τους καριέρας) βασίστηκε στη ψυχή των γεννημένων το 1976, του αληθινού αρχηγού Γιώργου Αφρουδάκη, του Χατζηθεοδώρου, του Δεληγιάννη και του Κοκιννάκη που συδυάστηκαν άψογα με τους πρωταθλητές εφήβων του 2001 στην Πόλη Χρήστο Αφρουδάκη και Θεοδωρόπουλο συν τη νέα γενιά του Μίραλη του Μυλωνάκη και του Φουντούλη.
Δεν ξέρω τι θα κάνουν στο Λονδίνο, αλλά πάντως δεν θα πάνε για τουρισμό. Γιατί όποιος φορά το σκουφάκι της εθνικής ομάδας ξέρει τι βάρος κουβαλά μαζί του μέσα στο νερό!
Αυτά τα παιδιά, όπως και η εθνική των γυναικών, που σε κάθε τουρνουά ξεπερνούν την ανθρώπινη δύναμη, είναι προϊόντα μίας άλλης Ελλάδας.
Μίας Ελλάδας που δεν βολεύεται και δεν ξεγελά, που δεν φυγοπονεί και δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Μίας πραγματικά άλλης Ελλάδας που αντιστέκεται. Ενα ευχαριστώ από την καρδιά μου σε αυτά τα παλληκάρια, γιατί δίνουν το αληθινό νόημα του τι είναι προσπάθεια σε αυτή τη ζωή!
Πηγή: aixmi.gr

Η «καυτή» κυρία Κιριλένκο (ΦΩΤΟ)

Ο άνθρωπος που οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα και ο λόγος που όλοι θεωρούν τους Ρώσους ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχει τη δική του πηγή έμπνευσης και ενέργειας.
Η «καυτή» κυρία Κιριλένκο (ΦΩΤΟ)
Ο λόγος για τον Αντρέι Κιριλένκο και τη σύζυγό του Μάσα. Ο AK47 θα είναι σίγουρα ο MVP της φετινής Ευρωλίγκα, αλλά για τον ίδιο, MVP είναι η «καυτή» σύζυγός του που παρότι είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερή του παραμένει εκθαμβωτική…
ΠΗΓΗ: Superbasket.gr

Ομάδα Δ' Εθνικής κάνει sold out για πλάκα!!

Μπορεί από το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να γνωρίζουμε ομάδες όπως η Santos, η Botafogo ή η Fluminense, ωστόσο η ομάδα με το μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων δεν είναι κάποια από τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της χώρας.
Ομάδα Δ' Εθνικής κάνει sold out για πλάκα!
Για την ακρίβεια, η ομάδα που απολαμβάνει τη στήριξη του κόσμου της περισσότερο από κάθε άλλη, δεν αγωνίζεται καν στα “σαλόνια” της Α’ Κατηγορίας της Βραζιλίας.
Η άσημη, σε όλους μας μέχρι τώρα, Santa Cruz Futebol Clube έχει μέσο όρο 40.514 εισιτήρια ανά αγώνα, ενώ από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς έχουν περάσει από τις εξέδρες του σταδίου της 243.087 θεατές. Το εντυπωσιακότερο όλων, όμως, είναι ότι η Santa Cruz αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική Κατηγορία του Πρωταθλήματος Βραζιλίας!
ΠΗΓΗ: angrybets

"ΟΑΚΑ και μόνο ΟΑΚΑ", λένε στον Ατρόμητο!!

Στον Ατρόμητο θέλουν ο τελικός με τους πρωταθλητές Ελλάδας να γίνει μόνο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
"ΟΑΚΑ και μόνο ΟΑΚΑ", λένε στον Ατρόμητο
Ο σύλλογος του Περιστερίου δεν συναινεί στο να μεταφερθεί το ματς αυτό σε κάποιο άλλο γήπεδο της Αθήνας, θεωρώντας το ΟΑΚΑ ως το πλέον κατάλληλο γήπεδο για την διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα.
Η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν πρόκειται να συμφωνήσει φυσικά ούτε με το να γίνει ο τελικός στο Καραϊσκάκη, κάτι που έχει ήδη ακουστεί. Και αυτό διότι θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να φιλοξενηθεί ένα τέτοιο ματς στην έδρα του αντιπάλου του.
Πηγή: gazzetta.gr

«Δεν χάνουμε το πρωτάθλημα»

«Δεν χάνουμε το πρωτάθλημα»
Έτοιμοι για το παιχνίδι της χρονιάς είναι οι παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ, σύμφωνα με τον αμυντικό της γερμανικής ομάδας, Ματς Χούμελς. Ο Γερμανός ποδοσφαριστής πιστεύευει πως τόσο αυτός, όσο και οι συμπαίκτες του, είναι έτοιμοι ενόψει του καθοριστικού αγώνα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου την Τετάρτη(11/4).

«Αν νικήσουμε δεν πιστεύω πως μπορούν οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου να πάρουν το πρωτάθλημα από εμάς», τόνισε ο κεντρικός αμυντικός της πρωτοπόρου ομάδας της Μπουντεσλίγκα, Ματς Χούμελς.

Παράλληλα, για τον καθοριστικό αγώνα της Τετάρτης μίλησε και ο προπονητής των Βεστφαλών, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ματς κόντρα στους Βαυαρούς: «Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τους τρείς βαθμούς, τους οποίους θέλουμε τόσο πολύ. Θέλουμε να προσφέρουμε στους 80.000 οπαδούς μας έναν όμορφο αγώνα».

πηγή: sportfm.gr

Φάνηκε η αδιαφορία τους!!

Φάνηκε η αδιαφορία τους
Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση της Χιμπέρνιαν κόντρα στην Μάδεργουελ (1-1), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής (33η) της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι η Μάδεργουελ, η οποία «γλίτωσε» την ήττα από την ουραγό της βαθμολογίας μόλις στο 81’ λεπτό.

Η Χιμπέρνιαν άνοιξε το σκορ στο 30’ λεπτό με τον Ο’ Κόνορ, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν εννιά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Λο στο 81’ λεπτό ισοφάρισε , διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (1-1).

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Σάββατο 07/04 (17.00)

Κιλμάρνοκ-Σέλτικ 0-6
(8’, 35’ Μούλγκροου, 17’, 90’ Λόβενς, 45' Χούπερ, 88' Λέντλεϊ)

Αμπερντίν-Νταντί Γιουν. 3-1
(12’ Μακί, 68’ Κλαρκ, 78’ Τζακ-29’ Ντέιλι)

Ντανφέρμλιν-Χαρτς 1-2
(85’ αυτ. Ζαλιούκας-49’ Γκλεν, 53’ Μπαρ)

Ρέιντζερς-Σεντ Μίρεν 3-1
(1’ ΜακΚάλοχ, 40’ Λιτλ, 60’ πεν. Λάφερτι-49’ Μακγκόουαν)

Σεντ Τζόνστον-Ινβερνές 0-0

Κυριακή 08/04

Χιμπέρνιαν-Μάδεργουελ 1-1
(30’ Ο΄Κόνορ- 81’ Λο )
Η επόμενη αγωνιστική (1η των πλέι οφ):

Σάββατο 21/04 (17.00)

Σεντ Τζόνστον-Νταντί Γιουν. (14.30)
Χαρτς-Ρέιντζερς
Ινβερνές-Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν-Ντανφέρμλιν

Κυριακή 22/04

Μάδεργουελ-Σέλτικ (16.00)
Χιμπέρνιαν-Κιλμάρνοκ (17.00)

πηγή: sportfm.gr

Η καλύτερη πρόταση γάμου είναι μπασκετική (video)

Η καλύτερη πρόταση γάμου είναι μπασκετική (video)
Ένας τρελαμένος φίλαθλος των Μιλγουόκι Μπακς ήθελε να συνδυάσει την αγάπη του για την ομάδα με μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής του.

Με τη βοήθεια του Καμερουνέζου c Mbah a Moute πρότεινε στην κοπέλα του να τον παντρευτεί.

Λίγο έλειψε όμως τα σχέδια του τολμηρού άνδρα να τιναχθούν στον αέρα. Γιατί; Όταν ο Καμερουνέζος έσπρωξε προς το μέρος της κοπέλας μια μπάλα που έγραφε την ερώτηση: Will you marry me?, αυτή δεν το αντιλήφθηκε και τη γύρισε πίσω…








πηγή: www.superbasket.gr

(Με) Σκόουλς και… με τη βούλα!!

(Με) Σκόουλς και… με τη βούλα!
Αυτά τα δύο χρειάστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΚΠΡ στο «Ολντ Τράφορντ» και να παραμείνει άνετη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Ένα πέναλτι – εφεύρημα του διαιτητή και ένα μακρινό σουτ του Πολ Σκόουλς έγραψαν το 2-0 στο Μάντσεστερ! Με δέκα από τα… αποδυτήρια οι Ρέιντζερς.

Οι γηπεδούχοι, ευτύχησαν να αποκτήσουν – έστω και λανθασμένα – αριθμητικό πλεονέκτημα από το 14ο λεπτό, όταν ο Ντέρι είδε τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι σε πέσιμο του Άσλεϊ Γιάνγκ μέσα στην περιοχή και επιπλέον, να τον αποβάλλει με κόκκινη κάρτα! Ο Ρούνεϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα, ενώ ο Σκόουλς έκλεισε το σκορ στο 68’ με μακρινό σουτ.

Δύο δοκάρια για τους «κόκκινους διαβόλους» με τους Ράφαελ και Κάρικ.

Α’ ημίχρονο:

Καλώς ή κακώς, το παιχνίδι κρίθηκε από μια απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης. Όσο μεγάλη κι αν ήταν η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και η Γιουνάιτεντ έπαιζε την ΚΠΡ σα τη γάτα με το ποντίκι, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στο γκολ στο 14ο λεπτό, από πέναλτι που δεν έπρεπε να υποδειχθεί ποτέ. Ο Σον Ντέρι, αποβλήθηκε για ανατροπή στον Άσλεϊ Γιάνγκ, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ μόλις έγινε αποδέκτης της μπάλας, ο Ρούνεϊ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0 και οι Ρέιντζερς, με παίκτη λιγότερο πλέον, δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά προς τιμήν τους, δεν άφηναν τους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Β’ ημίχρονο:

Το παιχνίδι εξελισσόταν μονάχα στο μισό γήπεδο της ΚΠΡ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον πλήρη έλεγχο και το μοναδικό ενδιαφέρον της αναμέτρησης ήταν το εύρος του σκορ. Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά αυτή τη φορά η απόφαση του ρέφερι ήταν σωστή καθώς δεν μέτρησε ποτέ το τέρμα που πέτυχε ο Γουέλμπεκ στο 47ο λεπτό. Ο Ράφαελ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Σκόουλς τον βρήκε με εξαιρετική ψιλή μπαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο δεξιός μπακ της Γιουνάιτεντ αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Κένι κι έπειτα στο οριζόντιο δοκάρι! Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Πολ Σκόουλς με μακρινό σουτ στο 68ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Ράφαελ (74’ Τζόουνς), Κάρικ, Γιάνγκ (61’ Γκιγκς), Σκόουλς (74’ Σκόουλς), Βαλέντσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

ΚΠΡ: Κένι, Χιλ, Ταϊβό, Φέρντιναντ, Ονουόχα, Ντιακιτέ (71’ Ράιτ – Φίλιπς), Ντέρι, Τααράμπτ (71’ Σμιθ), Μπουζάκι, Μπόθροϊντ (81’ Ντι Τζέι Κάμπελ), Μακί

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/4

Σουίνσι-Νιούκαστλ 0-2
(5', 69' Σισέ)

Σάββατο 7/4

Σάντερλαντ-Τότεναμ 0-0

Μπόλτον-Φούλαμ 0-3
(30’, 45’ Ντέμπσεϊ, 80’ Ντιαρά)

Τσέλσι-Γουίγκαν 2-1
(62’ Ιβάνοβιτς, 90’ + 3’ Μάτα – 82’ Ντιαμέ)

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 1-1
(82’ Σουάρες – 10’ Χερντ)

Νόριτς-Έβερτον 2-2
(39’ Χόουσον, 76’ Χολτ – 22’, 61’ Γέλαβιτς)

Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν 3-0
(7’ αυτ. Όλσον, 69’ Φορτουνέ, 85’ Ρίτζουελ)

Στόουκ-Γουλβς 2-1
(37' Χουτ, 61' Κράουτς - 26' Κάιτλι)

Κυριακή 8/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ 2-0
(14' Ρούνεϊ, 68' Σκόουλς)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι

πηγή: england365.gr

Πού πας χωρίς τον Κόμπι;

Πού πας χωρίς τον Κόμπι;
Τη συντριβή με 125-105 από τους Σανς στην Αριζόνα γνώρισαν οι Λέικερς χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στην κνήμη και απουσίασε για πρώτη φορά μετά από 138 συνεχείς εμφανίσεις στην κανονική περίοδο. Ο άλλοτε άσος των «λιμνανθρώπων», Σάνον Μπράουν, πέτυχε 20 από τους 24 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, ενώ ο Πάου Γκασόλ με 30 πόντους και 13 ριμπάουντ πάλεψε περισσότερο για τους ηττημένους.

Οι Κλίπερς είχαν εύκολο βράδυ απέναντι στους Κινγκς, 109-94, έφτασαν τις οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους και πλησίασαν σε απόσταση βολής τους Λέικερς στη μάχη για την κορυφή της Pacific Division. Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 27 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Κρις Πολ πρόσθεσε 19 πόντους και 15 ασίστ, ενώ ο Ράντι Φόι πρόσθεσε 25 πόντους με 7/9 τρίποντα.

Οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 92-87 των Μάβερικς και αύξησαν τη διαφορά τους από τους πρωταθλητές για την πέμπτη θέση της Δύσης. Ο Ρούντι Γκέι με 25 πόντους βοήθησε τις «αρκούδες» να φτάσουν τις επτά νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους, ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και το +20 για το Μέμφις. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έμεινε στους 17 πόντους με 5/16 σουτ για το Ντάλας, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στην έκτη θέση της Δύσης.

Οι Σέλτικς επικράτησαν 86-72 των Πέισερς στην Ιντιανάπολις με 24 πόντους του Πολ Πιρς, ενώ ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 20 πόντους και 22 ριμπάουντ οδήγησε το Ορλάντο στη νίκη με 88-82 στη Φιλαδέλφεια.

Τέλος, η καλή εμφάνιση του Κώστα Κουφού (11π., με 3/4 βολές, 4/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 17:36) δεν ήταν αρκετή για τους Νάγκετς, που ηττήθηκαν από τους Ουόριορς με 112-97.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Μπόστον Σέλτικς 72-86
Γκρέιντζερ 20, Γουέστ 16, Κόλισον 13, Χίμπερτ 9 (17 ριμπ.), Μπαρμπόσα 8-Πιρς 24, Άλεν 19, Γκαρνέτ 15, Στίσμα 10, Ρόντο 4 (12 ασίστ).

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ατλάντα Χοκς 96-116
Χίγκινς 22, Μάλενς 17, Γουόκερ 10, Κάρολ 9-Τζ. Τζόνσον 18, Ι. Τζόνσον 17, Πάργκο 15, Σμιθ 15, Ουίλιαμς 14, Πατσούλια 12 (16 ριμπ.), Τιγκ 11, Γκριν 11.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ορλάντο Μάτζικ 82-88
Γιανγκ 20, Μικς 16, Ουίλιαμς 15, Μπραντ 7 (11 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 6 (10 ασίστ)-Ντέιβις 23 (12 ριμπ.), Χάουαρντ 20 (22 ριμπ.), Ρέντικ 19, Ρίτσαρντσον 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Ντάλας Μάβερικς 94-89
Γκέι 25, Ράντολφ 15 (11 ριμπ.), Αρίνας 14, Κόνλεϊ 12-Νοβίτσκι 17, Ράιτ 16, Κάρτερ 14, Μάριον 12 (11 ριμπ.), Τέρι 12.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 99-90
Σμιθ 26 (10 ριμπ.), Κέιμαν 21 (10 ριμπ.), Βάσκεζ 11 (10 ασίστ), Γκόρντον 10-Λοβ 29 (12 ριμπ.), Μπίσλεϊ 20, Πέκοβιτς 11, Μπαρέα 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 116-94
Τζένινγκς 21, Ούντριχ 21, Ιλιάσοβα 20 (12 ριμπ.), Έλις 17, Σάντερς 14-Όλντριτζ 21, Μάθιους 14, Μπάμπιτ 12, Κρόφορντ 11, Φέλτον 10 (10 ασίστ), Πρτσμπίλα 4 (10 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Λος Άντζελες Λέικερς 125-105
Μπράουν 24, Ρεντ 23, Γκορτάτ 14, Νας 13 (11 ασίστ), Μόρις 13, Τέλφερ 13, Φράι 11-Γκασόλ 30 (13 ριμπ.), Μπάινουμ 23 (18 ριμπ.), Πις 19, Ίμπανκς 12, Σέσιονς 11.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σακραμέντο Κινγκς 109-94
Γκρίφιν 27 (14 ριμπ.), Φόι 25, Πολ 19 (15 ασίστ, 7 κλεψ.), Μπάτλερ 12-Κάζινς 15 (20 ριμπ.), Έβανς 14, Άουτλο 14, Γκαρσία 13, Γκριν 11, Φριντέτ 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ντένβερ Νάγκετς 112-97
Ρας 20, Λι 17, Τόμπσον 15, Ρόμπινσον 14, Ράιτ 11, Τάιλερ 10, Τζέφερσον 10-Λόσον 21, Χάρινγκτον 19, Αφλάλο 16, Μίλερ 14, Κουφός 11, Μπρούερ 9.

πηγή: sportfm.gr

Μπόλονι: «Μην αφήσουμε τον Μήτρογλου»

Μπόλονι: «Μην αφήσουμε τον Μήτρογλου»
«Τον Μήτρογλου και τα μάτια σας» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ομιλίας του Λάζλο Μπόλονι προς τους παίκτες του στην τελευταία προπόνηση της ομάδας. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ζήτησε επίσης από τους ποδοσφαιριστές του στο ματς με τον Ατρόμητο να πάρουν εκείνοι τον έλεγχο του ρυθμού.

«Ο Ατρόμητος διαθέτει μία καλή ομάδα, με αξιόλογες μονάδες. Στην επίθεσή της διαθέτει τον Μήτρογλου, ένα πολύ αξιόλογο παίκτη, στον οποίο δεν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα να μας κάνει τη ζημιά. Ο αντίπαλος μας έχει την τάση να πρεσάρει ψηλά και εμείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην κάνουμε λάθη που θα τους δώσουν την ευκαιρία να πετύχουν κάποιο γκολ», είπε στους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ο Ρουμάνος προπονητής.

Στη συνέχεια τόνισε στους παίκτες του πως θα πρέπει να καταφέρουν να έχουν κατοχή της μπάλας και να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα.

πηγή: sportfm.gr

«Βλέπει» Λάουντρουπ, αρέσει ο Γκαρθία!!

«Βλέπει» Λάουντρουπ, αρέσει ο Γκαρθία
Προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα θέλουν να είναι στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες παρουσιάζονται αποφασισμένοι να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως ταυτόχρονα εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις προπονητών. Μία από αυτές είναι ο Μίκαελ Λάουντρουπ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γαύρος».

Ο 47χρονος τεχνικός παραμένει άνεργος αυτή τη στιγμή, παρότι αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι είχαν συζητήσει μαζί του, και περιμένει κάποια ικανοποιητική πρόταση.

Η καριέρα του Δανού προπονητή ξεκίνησε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του ως βοηθός του Μόρτεν Όλσεν από το 2000 μέχρι την τελική φάση του Μουντιάλ του 2002 στην Άπω Ανατολή. Στη συνέχεια, ο Λάουντρουπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπρόντμπι (από το 2002 μέχρι το τέλος της σεζόν 2005/06). Εκείνο τον Ιούλιο ανέλαβε τη Χετάφε, με την οποία κατάφερε να τερματίσει ως φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και να συμμετάσχει μέχρι την προημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA εκείνης της χρονιάς.

Η συνεργασία του με τους Μαδριλένους κράτησε μέχρι τον Μάιο του 2008. Από τότε το όνομά του συνδέθηκε με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Βαλένθια, η Τσέλσι, η Μπλάκμπερν, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Γουέστ Χαμ. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 υπέγραψε 18μηνο συμβόλαιο με την Σπαρτάκ Μόσχας, όμως κάθισε μόνο επτά μήνες μετά την ήττα 3-0 από την Ντιναμό Μόσχας.

Στις 22 Οκτωβρίου 2009 φημολογήθηκε ότι επρόκειτο να αναλάβει την Ατλέτικο Μαδρίτης (μετά το «διαζύγιο» με τον Αμπέλ Ρεσίνο), όμως δεν συμφώνησαν στους οικονομικούς όρους του συμβολαίου του.

Τον Ιούλιο του 2010 ο Δανός τεχνικός προσλήφθηκε από τη Μαγιόρκα και στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, επειδή είχε διαφορές και κακή συνεργασία με τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ (διευθυντής ποδοσφαίρου της ισπανικής ομάδας και πρώην τεχνικός της ΑΕΚ).

Από τότε δεν έχει εργαστεί ξανά σε κάποια ομάδα, όμως η περίπτωσή του μοιάζει ενδιαφέρουσα. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι όλα εξαρτώνται από την υπόθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε και την απάντηση που θα δώσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το Πάσχα. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεως και ακολουθούν την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…»!

Αρέσει στον Βαλβέρδε ο Γκαρθία

Την ίδια ώρα, στα μεταγραφικά έρχεται στο προσκήνιο η περίπτωση του Ραούλ Γκάρθια. Ο 25χρονος μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης φέρεται - σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής» - να αρέσει πολύ στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο Ισπανός χαφ αγωνίζεται στο στυλ του Ιμπαγάσα στους «ροχιμπλάνκος», δηλαδή οργανώνει παιχνίδι μπροστά από τους αμυντικούς χαφ Λόλο ή Πουνιάλ με τον Νεκουνάμ.

Τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 29 ματς (2013 λεπτά συμμετοχής) σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 7 γκολ και 6 ασίστ στο ενεργητικό του. Οι Μαδριλένοι λέγεται πως παραχωρούν με τη μορφή δανεισμού τον Γκαρθία έναντι 700.000 ευρώ και τον πωλούν με 3,5-4 εκατ. ευρώ.

πηγή: sportfm.gr

Τελευταία… υπομονή στον Άρη!!

Τελευταία… υπομονή στον Άρη
Από αύριο θα αρχίσουν οι καταβολές της πρώτης δόσης, σύμφωνα με τους διακανονισμούς που έχουν υπογράψει οι ποδοσφαιριστές του Άρη, όπως διαβεβαίωαν οι διοικούντες την ΠΑΕ.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες επρόκειτο να εισπράξουν τα χρήματα στις 5 και 6 του μήνα, όμως τους ζητήθηκε να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή.

Όπως γράφει η «SportDay», η διοίκηση ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες της εισροής των απαραίτητων κεφαλαίων από το εξωτερικό, βάσει της συμφωνίας με τον χρηματοπιστωτικό όμιλο.

Το παραπάνω πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα οι καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα και οι τράπεζες στο εξωτερικό ήταν κλειστές και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να μπουν λεφτά στα ταμεία των Θεσσαλονικέων.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι ποδοσφαιριστές αφήνουν να εννοηθεί ότι αν δεν τηρηθεί η νέα υπόσχεση, το πιθανότερο είναι ότι θα προχωρήσουν σε νέα αποχή.

Όσον αφορά τα αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης υποδέχεται απόψε τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:00, Novasports 1).

Σήμερα οι Θεσσαλονικείς παίζουν σε μεγάλο βαθμό την έκτη θέση στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που μπορεί υπό προϋποθέσεις να δώσει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» στην ομάδα που θα την καταλάβει. ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ομάδα που θα την καταλάβει.

Ο Μανουέλ Μασάδο αναμένεται να τοποθετήσει στην «κίτρινη» εστία τον Βελλίδη, ο στην άμυνά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Καζναφέρη, Λαζαρίδη, Σανκαρέ και Μίσελ. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Φατί και ο Παπαζαχαρίας, ενώ πιο μπροστά θα είναι ο Νέτο, ο Καστίγιο και ο Ουμπίδες. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τριανταφυλλάκος. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκης, Κατίδης, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Τσουκάνης, Πρίττας και Κανούλας.

πηγή: sportfm.gr

Σουμπίνιο: «Είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση»

Σουμπίνιο: «Είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση»
Πανέτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού δήλωσε ο Σουμπίνιο, μιλώντας στην εφημερίδα SportDay. «Θέλω να βρίσκομαι σε μια ομάδα που θα μου δίνει ευκαιρίες, αλλά όπως απέδειξα και φέτος θα κάνω ό,τι μου πει ο Ολυμπιακός», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Λεβαδειακό από τους Πειραιώτες. «Η φετινή εμπειρία στον Λεβαδειακό μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σουμπίνιο στη SportDay

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό

«Νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ να επιστρέψω στον Ολυμπιακό και να εκμεταλλευτώ όποια ευκαιρία μου δοθεί. Θέλω να βρίσκομαι σε μια ομάδα που θα μου δίνει ευκαιρίες, αλλά όπως απέδειξα και φέτος θα κάνω ό,τι μου πει ο Ολυμπιακός».

Για τις στιγμές που ζει στη Λειβαδιά

«Η φετινή εμπειρία στον Λεβαδειακό μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. Οπως και οι συμπαίκτες μου έτσι και εγώ ξεπέρασα τα προσωπικά μου όρια. Ενιωσα τι πάει να πει κούραση και ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές σφίγγαμε όλοι τα δόντια μέχρι να ακούσουμε το σφύριγμα της λήξης. Το μυστικό του Λεβαδειακού, είναι ότι δεν υπάρχει το "εγώ". Παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Το σημερινό παιχνίδι είναι "τελικός" για όλους μας.

Θέλουμε να "κλειδώσουμε" την παραμονή και ο κόσμος μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση με την παρουσία του. Το αξίζουμε έπειτα από τη φετινή προσπάθεια. Κάθε μου παιχνίδι το αφιερώνω στην οικογένειά μου και ειδικά στο κοριτσάκι μου που μένει στη Βραζιλία και θέλω όσο τίποτα να βρεθώ κοντά του
».

Για το φετινό πρωτάθλημα

«Ηταν η πιο ενδιαφέρουσα χρονιά με μάχες από την κορυφή ως την ουρά της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ικανός να παλέψει το πρωτάθλημα, άλλα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν (οικονομικά και διοικητικά) και οι περισσότερες επιλογές που έχει ο Ολυμπιακός έκριναν τον τίτλο».

Μάτα: «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται»

Μάτα: «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται»
Την πεποίθησή του πως ακόμη και αν η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, η Τσέλσι έχει πιθανότητες να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, εξέφρασε ο Χουάν Μάτα.

Ο μεσοεπιθετικός των «μπλε», χαρακτήρισε τους Καταλανούς, σπουδαία ομάδα, ωστόσο τόνισε πως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν.

«Για να νικήσεις την Μπαρτσελόνα πρέπει αγωνιστείς πολύ καλά. Είναι μία σπουδαία ομάδα και όλοι ξέρουμε πως έχει έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες και προσεκτικοί στην άμυνα. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι
», ήταν τα λόγια του Μάτα, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε.

«Από την αρχή του Champions League, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα φαβορί για να το κατακτήσουν. Ξέρουμε πως αν παίξουμε καλά, έχουμε ελπίδες να περάσουμε», συμπλήρωσε ο 23χρονος Ισπανός.

Συνεχίζει με ακέραιες ελπίδες!!

Συνεχίζει με ακέραιες ελπίδες
Η Γκενκ συνεχίζει να το «παλεύει» όσον αφορά τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου μέσω των πλέι-οφ κορυφής στο Βέλγιο και στο πλαίσιο αυτό, επικράτησε 2-0 της Γάνδης.

Οι Σιμάες και Μπεντέκε πέτυχαν τα γκολ των νικητών που μπορούν να θεωρήσουν ρεαλιστικό τον στόχο για την κατάκτηση του «εισιτηρίου» για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, απέχοντας πέντε βαθμούς από την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Εντυπωσιακό ήταν το παιχνίδι της Σερκλ Μπριζ με τη Λέουβεν που βρήκε νικήτρια την πρώτη με το εκπληκτικό 6-4! Η ομάδα του Πίτερς δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, ανησύχησε μονάχα στην ανάπαυλα που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, έχοντας πετύχει από τρία τέρματα, αλλά κατέκτησε το «τρίποντο» και παρέμεινε στην κορυφή του πρώτου γκουπ, στο οποίο συμμετέχει.

Στο δεύτερο γκρουπ των πλέι-οφ, η Μονς επικράτησε 2-0 της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το 36ο λεπτό λόγω αποβολής του Λέιγε, βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Νικάις (83’) και Περμπέτ (90’ + 1’) να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα και να διατηρούν τη Μονς στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

Στην ουρά, η Σιντ Τρούιντεν ξεπέρασε το εμπόδιο της Βέστερλο με σκορ 3-1.

πηγή: sportfm.gr

«Αφεντικό»

«Αφεντικό»
Άρχισε σιγά σιγά η Πόρτο να δείχνει ποιος είναι και φέτος το αφεντικό στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 1-0 της Μπράγκα στο «Μουνισιπάλ», στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Superliga και παρέμειναν σταθερά στην κορυφή, αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Μπενφίκα στους τέσσερις βαθμούς και στους πέντε από την αποψινή τους αντίπαλο, με τους «αετούς» να έχουν, όμως, ένα αγώνα λιγότερο και τους κατόχους του Europa League να περιμένουν «γκέλα» των Λουζιτανών στο παραδοσιακό ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη Δευτέρα.

Αντίθετα, οι φιναλίστ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έδειξαν πως δεν άντεξαν στα ψηλά τη μια εβδομάδα που βρέθηκαν εκεί.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και σημείωσαν το γκολ της νίκης με τον Χουλκ στο 55’.


ΜΠΡΑΓΚΑ: Κιμ, Νούνο Κοέλιο, Ελντερσον, Ντουγκλάο, Μοσσορό, Μπαρμπόσα (75’ Καρλάο), Μιγκέλ Λόπες, Κουστόντιο (83’ Νούνο Γκόμες), Ούγκο Βιάνα, Λίμα, Αλαν (68’ Πάουλο Σέζαρ)

ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Μαϊκόν, Αλβαρο Περέιρα (63’ Αλεξ Σάντρο), Σαπουνάρου, Οταμέντι, Λούτσο Γκονζάλες, Μουτίνιο, Τζ. Ροντρίγκεζ (83’ Ρολάντο), Ντεφούρ, Κλέμπερ (45’ +1’ Βαρέλα), Χουλκ


«Στραπάτσο» για τη Μαρίτιμο, που έχασε με 4-2 στην έδρα της από την αδιάφορη Νασιονάλ και κινδυνεύει να βρεθεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, εφόσον η Σπόρτινγκ νικήσει τη Δευτέρα την Μπενφίκα στο ντέρμπι της πρωτεύουσας.

«Καθάρισε» με την υπόθεση παραμονή η Πάσος Φερέιρα, μετά το 2-1 στην έδρα της αδιάφορης Ολιανένσε. Παρέμεινε κάπως μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις η Ρίο Αβε, μετά το 2-2 που παραχώρησε στην ουραγό Φεϊρένσε, που δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο.



Η 26η αγωνιστική:


Παρασκευή 6/4:

Λεϊρία-Ζιλ Βιθέντε 0-0

Μπέιρα Μαρ- Ακαντέμικα 2-1
(57’, 67’ Νίλντο-31’ Μαρίνιο)

Σετούμπαλ-Γκιμαράες 1-0
(57' Αμάρο)

Σάββατο 7/4

Ολιανένσε- Πάσος Φερέιρα 1-2

Ρίο Άβε- Φεϊρένσε 2-2

Μαρίτιμο- Νασιονάλ 2-4

Μπράγκα- Πόρτο 0-1

Δευτέρα 9/4

Σπόρτινγκ-Μπενφίκα (22:15)


Η επόμενη αγωνιστική 27η :

Πάσος Φερέιρα- Μπράγκα
Μπενφίκα- Μαρίτιμο
Γκιμαράες- Λεϊρία
Πόρτο- Μπέιρα Μαρ
Ζιλ Βιθέντε- Ρίο Άβε
Φεϊρένσε- Σετούμπαλ
Νασιονάλ- Σπόρτινγκ
Ακαντέμικα- Ολιανένσε

πηγή: sportfm.gr

Έγινε το δέκα το καλό από… τύχη!!

Έγινε το δέκα το καλό από… τύχη!
Καθαρά θέμα τύχης ήταν το γεγονός πως ο Πελέ ξεκίνησε να φοράει τη φανέλα με το νούμερο δέκα, για όσα χρόνια αγωνιζόταν στην εθνική Βραζιλίας. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο κατά τεκμήριο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, σε δηλώσεις του.

«Το νούμερο δέκα μου δόθηκε σε ένα παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958. Κανείς δεν κρίθηκε τόσο σημαντικός για να φορέσει τη φανέλα με αυτό τον αριθμό. Παρόλο που δεν ήμουν ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής, έτσι συμπτωματικά σε έναν αγώνα έτυχε να τη φορέσω», τόνισε ο 72χρονος παλαίμαχος άσος.

Παράλληλα, μίλησε και για μερικά πράγματα που του είχαν συμβεί στην καριέρα του, για τα οποία δεν έχει… εξήγηση: «Υπάρχουν γεγονότα που σκέφτομαι πριν πάω για ύπνο, όπου δεν μπορώ να τα εξηγήσω και ρωτάω τον Θεό γιατί μου συνέβησαν».

Ο Ετό στο «Παρκ ντε Πρενς»!!

Ο Ετό στο «Παρκ ντε Πρενς»!
Την αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μαρσέιγ (8/4, 22:00), για την 31η αγωνιστική της Ligue 1, θα παρακολουθήσει από το «Παρκ ντε Πρενς» ο Σαμουέλ Ετό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Equipe».

Όπως είναι φυσικό, η επίσκεψη του επιθετικού της Ανζί φουντώνει ακόμη περισσότερο τα σενάρια περί μετακόμισής του στο Παρίσι, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να προτίθεται να ξοδέψει αρκετά χρήματα για την ενίσχυσή της και το καλοκαίρι που έρχεται.

πηγή: sportfm.gr

Το παλεύει για Κακά ο Αντσελότι!!

Το παλεύει για Κακά ο Αντσελότι
Μεγάλα ονόματα για να ενισχύσει το ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν ψάχνει ο Κάρλο Αντσελότι.

Ο Ιταλός τεχνικός πήγε στους πρωτευουσιάνους στα μέσα της σεζόν και το προσεχές καλοκαίρι θα προσπαθήσει να χτίσει τη δική του ομάδα, εκμεταλλευόμενος τα χρήματα από τους Άραβες ιδιοκτήτες.

Ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του Αντσελότι βρίσκεται ο Κακά, ο οποίος αγωνίζεται με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Προπονητής και ποδοσφαιριστής είχαν συνεργαστεί εξαιρετικά στη Μίλαν, όπου κατάφεραν να κατακτήσουν μαζί το Champions League το 2007.

«Ελπίζω να έρθει ο Κακά στο Παρίσι, αλλά δε νομίζω πως θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίσει να τον παραχωρήσει, η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή», τόνισε ο Αντσελότι στην Parisien.

πηγή: sportfm.gr

«Ζορίστηκε» η Λιόν…!!

«Ζορίστηκε» η Λιόν…
… αλλά έκανε τη δουλειά της και με το παραπάνω.

Η ομάδα του Ρεμί Γκαρντ επικράτησε με σκορ 2-1 της Οσέρ, για την 31η αγωνιστική και μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά της από την τρίτη Λιλ.

Αντίθετα, όλο και πιο κοντά στη Ligue 2 βρίσκεται η «AJA», καθώς παρέμεινε τελευταία στη βαθμολογία.

Με αρκετές χαμένες ευκαιρίες ξεκίνησε η Λιόν την αναμέτρηση, όπου κατάφερε να προηγηθεί με το εύστοχο πέναλτι του Λισάντρο Λόπες στο 29’. Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι «λιονέ», ωστόσο το τραγικό λάθος του Ουμτιτί στο 42’, έδωσε την ευκαιρία στον Τραορέ, να περάσει τον Γιορίς και να φέρει το ματς στα ίσα (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκομίς σπαταλούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη Λιόν, με αποτέλεσμα το άγχος να έχει κυριεύσει τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, τη λύση έδωσε και πάλι ο Λισάντρο Λόπες, ο οποίος στο 72ο λεπτό μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε, κάνοντας το 2-1.



Πρώτη και… περιμένει


Στους τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν αύξησε τη διαφορά της η πρωτοπόρος Μονπελιέ, μετά το 2-1 επί της Σοσό, για την 31η αγωνιστική της Ligue 1 και πλέον περιμένει το ντέρμπι των πρωτευουσιάνων κόντρα στη Μαρσέιγ.

Το σερί των τριών νικών της Λιλ σταμάτησε η Μπρεστ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-1.

Σημαντική απώλεια για την κατάληψη μία θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη είχε η Τουλούζ, μετά την εκτός έδρας (2-0) από τη Βαλενσιέν.

Μάλιστα, για την Μονπελιέ εκκρεμεί η εξ αναβολής αναμέτρηση κόντρα στη Μαρσέιγ.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, από το 34ο λεπτό, η Ρεν πήρε το «διπλό» κόντρα στην Εβιάν με σκορ 3-1, επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές. Στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της έφτασε η Νανσί, η οποία επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Ντιζόν.

Τέλος, στο 1-1 έμειναν Αζαξιό και Σεντ Ετιέν, σε μία αναμέτρηση που καθυστέρησε να λήξει, καθώς έσβησαν τα φώτα, λόγω της δυνατής βροχής.

Αναλυτικά η 31η αγωνιστική

Σάββατο 7/4 20:00

Αζαξιό-Σεντ Ετιέν 1-1
(79’ Μεντζανί-71’ Σιναμά-Πονγκόλ)

Ντιζόν-Νανσί 0-2
(6’, 84’ Τραορέ)

Εβιάν-Ρεν 1-3
(34’ Λερουά-47’ Χάτζι, 88’ Ανγκουλά, 90+2’ Ερντίνγκ)

Μονπελιέ-Σοσό 2-1
(4’ Μπελαντά, 56’ Καμαρά-27’ Μαϊγκά)

Μπρεστ-Λιλ 3-1
(5’ Νταφ, 10’ πεν. Γκρουγκί, 53’ Αλφόνς -27’ Παγιέ)

Βαλενσιέν-Τουλούζ 2-0
(63’ Ντάνιτς, 89’ πεν. Σαμασά)

Λιόν-Οσέρ 2-1
(29’ πεν., 72’ πεν. Λισάντρο-42’ Τραορέ)

Κυριακή 8/4

Καέν-Μπορντό (18.00)
Νις-Λοριάν
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ (22.00)

πηγή: sportfm.gr

«Δεν υπάρχουν εύκολες αναμετρήσεις»

«Δεν υπάρχουν εύκολες αναμετρήσεις»
Μόνο νίκες θέλει ο Μάριο Γκόμες για την Μπάγερν Μονάχου μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι «Βαυαροί» βρίσκονται στο κυνήγι του πρωταθλήματος, απέχοντας τρεις βαθμούς από την πρώτη Ντόρτμουντ, με τον επιθετικό της Μπάγερν να τονίζει πλέον δεν υπάρχουν εύκολες αναμετρήσεις.

«Έχουμε μπροστά μας πέντε δύσκολες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και εμείς θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα και σε αυτό τη φάση δεν υπάρχουν εύκολες νίκες. Η Άουγκσμπουργκ έτρεχε ένα σερί, στο οποίο δεν είχε χάσει στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Με δεδομένη τη θέση μας στη βαθμολογία, έπαιξαν υπέροχο ποδόσφαιρο και πραγματικά αγωνίστηκαν, ωστόσο καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη (σ.σ 2-1)
», ήταν τα λόγια του Γκόμεζ.

Μεθυσμένος «τράγος»

Μεθυσμένος «τράγος»
Όλα τα είχε η Κολωνία, τα πειθαρχικά παραπτώματα παικτών τής έλειπαν… Λίγες ώρες μετά την ισοπαλία των «τράγων» με τη Βέρντερ (1-1), αποτέλεσμα που τους διατηρεί στη ζώνη του υποβιβασμού, ο Σλάβιμορ Πέτσκο συνελήφθη καθώς οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Ο Πολωνός εξτρέμ πέρα από τις δεδομένες συνέπειες που θα έχει από τον γερμανικό νόμο, αναμένεται να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο από τη διοίκηση του συλλόγου, ενώ έχει τεθεί εκτός πλάνων του Στάλε Σολμπάκεν τουλάχιστον για το ματς της ερχόμενης Τρίτης με τη Μάιντς για την 30η αγωνιστική.

πηγή: sportfm.gr

Αυτά κάνει και τον πήρε η Μπάγερν (video)

Αυτά κάνει και τον πήρε η Μπάγερν (video)
Δέκα εκατομμύρια ευρώ συμφώνησε να δώσει η Μπάγερν για την απόκτηση του Σερντάν Σακίρι από τη Βασιλεία το καλοκαίρι και ο 20χρονος Ελβετός φροντίζει να δείχνει για ποιον λόγο κόστισε τόσα χρήματα.

Στο ισόπαλο 1-1 με τη Λουκέρνη, ο νεαρός μεσοεπιθετικός σκόραρε με ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ, που σίγουρα θα έφερε πολλά χαμόγελα στο Μόναχο.











πηγή: sportfm.gr

Βαθμό με συνταγή... Euro 2004!!

Βαθμό με συνταγή... Euro 2004
Έναν βαθμό που δεν τη βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος στη συνέχεια, απέσπασε η Χέρτα από την Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ» για την 29η αγωνιστική. Η ομάδα του Βερολίνου κράτησε στο 0-0 τους γηπεδούχους, με τη συνταγή... Euro 2004 του Ότο Ρεχάγκελ να αποδίδει καρπούς.

Οι καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν φιλοξενούμενοι κράτησαν τη Γκλάντμπαχ μακριά από τη νίκη για τρίτο συνεχές παιχνίδι κι έφτασαν τους 27 βαθμούς, δύο λιγότερους από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής και τρεις από αυτή που οδηγεί στη σωτηρία. Η Μπορούσια έφτασε τους 52 και παραμένει τέταρτη, δίχως να απειλείται από την πέμπτη Στουτγκάρδη (43), αλλά πλέον είναι στο -2 από τη Σάλκε, που έχει κι ένα ματς λιγότερο, στη μάχη για τη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Champions League άνευ προκριματικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο 7/4 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-3
(62’ Μάντζουκιτς-23’, 90’ Λεβαντόφσκι, 49’ Γκουντογκάν)

Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(39’ Τζεμάλ-24’ Ρόζενμπεργκ)

Στουτγκάρδη-Μάιντς 4-1
(8’ Χάιναλ, 49’, 85’ Ιμπίσεβιτς, 65’ πεν. Κουζμάνοβιτς-3’ πεν. Ίβανσιτς)

Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-2
(53’ πεν. Καλιγκιούρι, 79’ Μακιάντι-8’ Ντιντάβι, 45+2’ Πέκχαρτ)

Καϊζερσλάουτερν-Χόφενχαϊμ 1-2
(86’ Μπουγκέρα-26’ πεν. Σαλίχοβιτς, 71’ Βούκτσεβιτς)

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 2-1
(1’, 60’ Γκόμεζ-24’ Κο)

Γκλάντμπαχ-Χέρτα 0-0

Κυριακή 8/4

Σάλκε-Ανόβερο 16:30
Αμβούργο-Λεβερκούζεν 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Μ. Τριτη 10/4 (21:00)

Χέρτα-Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Μάιντς-Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ

Μ. Τετάρτη 11/4 (21:00)

Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Σάλκε
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ

πηγή: sportfm.gr

Ευτυχισμένος στην Άρσεναλ ο Σανιά!!

Ευτυχισμένος στην Άρσεναλ ο Σανιά
Να παραμείνει μέλος της Άρσεναλ θέλει ο Μπακαρί Σανιά, καθώς αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος στους «κανονιέρηδες» και θα ήθελε να δει τον εαυτό του να αγωνίζεται για χρόνια στο Λονδίνο. Επίσης, αναφέρθηκε στους πρώην συμπαίκτες του, που πλέον αγωνίζονται στην Μάντσεστερ Σίτι και θα βρεθούν αντιμέτωποι σήμερα (8/4) στο «Έμιρεϊτς».

«Είμαι πολύ χαρούμενος στην Άρσεναλ. Θα ήθελα να μείνω ακόμα περισσότερο αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Εάν συμβεί, συνέβη. Ελπίζω να είμαι μέλος της ομάδας, διότι έχουμε πολύ καλό ρόστερ με νέους ποδοσφαιριστές και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Το αποδείξαμε και πρόσφατα με την είσοδο μας στη τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ είχαμε βρεθεί τόσο πίσω», σχολίασε αρχικά για το μέλλον του ο 29χρονος Γάλλος.

«Ακόμα και τώρα όταν βλέπω τον Γκαέλ (Κλισί) να αγωνίζεται με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, είναι περίεργο, γιατί στα δικά μου μάτια παραμένει παίκτης της Άρσεναλ! Αρκετοί έφυγαν, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Είχαν συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα και θέλησαν να αλλάξουν και να πάρουν μέρος στο πλάνο της Σίτι», κατέληξε ο διεθνής αμυντικός σε συνέντευξη του στη «Daily Sunday».

Σίλβα:«Νίκη γιατί… χανόμαστε»!!

Σίλβα:«Νίκη γιατί… χανόμαστε»!
Με… τελικό παρομοίασε το παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, Νταβίντ Σίλβα, αφού σε περίπτωση ήττας από τους «κανονιέρηδες» η διαφορά με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα «εκτοξευθεί» στους οκτώ βαθμούς.

«Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε το ματς με την Γιουνάιτεντ, αλλά μόνο το παιχνίδι με την Άρσεναλ, το οποίο για εμάς είναι σαν τελικός. Οι σημερινοί μας αντίπαλοι προέρχονται από ήττα, ωστόσο είχαν επτά σερί νίκες και στην έδρα τους εμφανίζονται ιδιαίτερα δυνατοί», τόνισε ο Ισπανός μέσος.

Παράλληλα, μίλησε και για τους λόγους που έκαναν την Σίτι να μοιάζει με… άλλη ομάδα στον δεύτερο γύρο της Πρέμιερ:«Η μεγάλη μας διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες είναι πως σημειώναμε πιο εύκολα γκολ, απ’ ότι τώρα. Δεν ξέρω τι φταίει. Ίσως είναι οι αρκετοί τραυματισμοί που μεσολάβησαν».

«Κονέ» με Champions League!!

«Κονέ» με Champions League
Σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Champions League έκανε η Λεβάντε, καθώς για την 32η αγωνιστική επικράτησε 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης. Δύο κεφαλιές, από τον Βάλντο στο πρώτο και τον Κονέ στο δέκατο λεπτό, ήταν αρκετά για να χαρίσουν στους γηπεδούχους τη νίκη επί των «ροχιμπλάνκος», που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο 83’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιράντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με τη νίκη αυτή η Λεβάντε σκαρφάλωσε τουλάχιστον προσωρινά στην τρίτη θέση με 48 βαθμούς, όσους και η Βαλένθια αλλά κι έναν πάνω από τη Μάλαγα, ενώ η Ατλέτικο παρέμεινε έβδομη και πλέον αρχίζει να δυσκολεύει η προσπάθειά της να πάρει έστω και μία θέση στο Europa League.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστική της Primera Division

Σάββατο, 07/04
Χετάφε – Σπόρτινγκ Χιχόν 2-0
(22’ Κάστρο, 47’ Κάστρο)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Οσασούνα 6-0
(5’ Μοβίγια, 17’, 28’ Μίτσου, 36’ Κόστα, 57’ Αρμεντέρος, 79’ Τίτο)

Εσπανιόλ – Σοσιεδάδ 2-2
(45+1’ αυτ. Ντέμιντοφ, 47’ Βάις-12’, 15’ Βέλα)

Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 1-4
(30’ Αράντα-36’ Πουγιόλ, 39’, 86’ πεν. Μέσι, 92’ Πέδρο)

Μπέτις – Βιγιαρεάλ 3-1
(35’ Σάντα Κρουζ, 38’ Κάστρο, 59’ Μπενάτ-93’ πεν. Ρουμπέν)

Κυριακή, 08/04

Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(1’ Βάλντο, 10’ Κονέ)

Μαγιόρκα – Γρανάδα (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 09/04
Μάλαγα – Ρασίνγκ Σανταντέρ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική:
Τρίτη, 10/04
Οσασούνα – Εσπανιόλ (21:00)
Σοσιεδάδ – Μπέτις (21:00)
Μπαρτσελόνα – Χετάφε (22:00)

Τετάρτη, 11/04
Γρανάδα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Λεβάντε (21:00)
Βαλένθια – Ράγιο Βαγιεκάνο (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Πέμπτη, 12/04
Βιγιαρεάλ – Μάλαγα (21:00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Μαγιόρκα (22:00)
Σεβίλλη – Σαραγοσα (23:00)

πηγή: sportfm.gr

Λένε «αντίο» στο Μπερναμπέου Ντιαρά, Καρβάλιο!!

Λένε «αντίο» στο Μπερναμπέου Ντιαρά, Καρβάλιο
Την πόρτα της εξόδου από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αναμένεται να περάσουν το ερχόμενο καλοκαίρι ο Λασανά Ντιαρά και ο Ρικάρντο Καρβάλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας «AS» υποστηρίζει οι δύο ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός αποστολής από τον αποψινό αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια και το συγκεκριμένο γεγονός αυξάνει τις πιθανότητες να πουν «αντίο» στη Μαδρίτη.

Ο Γάλλος χαφ και ο Πορτογάλος στόπερ δεν υπολογίζονται από τον Ζοσέ Μουρίνιο, λόγω διάφορων προβλημάτων τραυματισμών που έχουν τις τελευταίες εβδομάδες. Οι «μερένχες» τα… ‘σπασαν με τον Ντιαρά, το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο και εκείνοι ήθελαν να ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί του.

Ωστόσο, εκείνος ζήτησε περισσότερα από 4 εκατ .ευρώ και η επιθυμία του δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για έναν παίκτη που δεν λογίζεται βασικός. Ο διεθνής μέσος είναι 27 ετών και ψάχνεται για ένα καλό τετραετές ή πενταετές συμβόλαιο, όμως είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League.

Όσον αφορά την υπόθεση του Καρβάλιο, μένει εκτός λόγω του επεισοδίου που είχε με τον Μουρίνιο για το γεγονός πως ο Πέπε ξεκινάει ως βασικός στους αγώνες της Ρεάλ. Το συμβόλαιο του 34χρονο αμυντικού λήγει το 2013 και είναι πιθανό να μείνει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

πηγή: sportfm.gr

Πρόβλημα με Άλβες στην «Μπάρτσα»

Πρόβλημα με Άλβες στην «Μπάρτσα»
Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις της Μπαρτσελόνα για την κατάσταση του Ντάνιελ Άλβες. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ αποχώρησε από τη χθεσινή αναμέτρηση με τη Σαραγόσα στο «Λα Ρομαρέδα» με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και σήμερα δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί. Η συμμετοχή του στο ματς της Τρίτης με τη Χετάφε στο «Καμπ Νου» για το πρωτάθλημα θα κριθεί αύριο.

Ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Ζεράρ Πικέ, που απουσίασε από το χθεσινό παιχνίδι με πρόβλημα στο μηρό, ωστόσο εκτιμάται πως θα είναι στην αποστολή για το ερχόμενο παιχνίδι.

πηγή: sportfm.gr

Πάλι ρεκόρ, ρε Μέσι;

Πάλι ρεκόρ, ρε Μέσι;
Για μία ακόμη φορά, Λιονέλ Μέσι υποχρέωσε τους λάτρεις των αριθμών να ανατρέξουν στα κιτάπια τους για να δουν πόσα ρεκόρ πέτυχαν μετά τη χθεσινή νίκη με 4-1 επί της Σαραγόσα στο «Λα Ρομαρέδα».

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε τα 60 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή περίοδο και είναι πλέον ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε μία χρονιά με ευρωπαϊκό σύλλογο μετά τα 67 γκολ του Γκερντ Μίλερ με την Μπάγερν την περίοδο 1972/73. Ο «Λέο» έχει πετύχει πλέον 38 γκολ στο πρωτάθλημα, 14 στο Champions League, 2 στο Κύπελλο Ισπανίας, 3 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Παράλληλα ο Μέσι έφτασε τα 156 γκολ στην καριέρα του με την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα πιάνοντας στη 15η θέση όλων των εποχών τον Φέρεντς Πούσκας.

Η λίστα των σκόρερ (όνομα, γκολ/συμμετοχές, χρόνια που αγωνίστηκε:

1. Τέλμο Θάρα: 251/277 (1940-1955)
2. Ούγκο Σάντσες: 234/347 (1981-1994)
3. Ραούλ: 228/550 (1994-2010)
4. Αλφρέδο Ντι Στέφανο: 227 (1953-1966)
5. Σέζαρ Ροντρίγκες: 223/353 (1939-1955)
6. Κίνι: 219/448 (1970/1987)
7. Παΐνιο: 210/278 (1943/1956)
8. Εντμούντο Σουάρεθ: 195/231 (1939-1950)
9. Κάρλος Σαντιγιάνα: 186/461 (1970/1988)
10. Χουάν Άρθα: 182/349 (1943/1959)
11. Γκιγέρμο Γκοροστίθα: 178/256 (1929-1945)
12. Νταβίντ Βίγια: 163/287 (2003-)
13. Σαμουέλ Ετό: 162/280 (1998-2009)
14. Λουίς Αραγονές: 160/360 (1960-1974)
15. Λιονέλ Μέσι: 157/207 (2004-)

πηγή: sportfm.gr

Ασυγκράτητη Μπαρτσελόνα!!

Ασυγκράτητη Μπαρτσελόνα!
Και πιέζει την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ! Η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-1 τη Σαραγόσα εκτός έδρας, μείωσε ξανά την απόσταση από την κορυφή στους 3 βαθμούς και έγινε η πρώτη ισπανική ομάδα που έχει πετύχει 161 γκολ σε μία σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν... πανικοβλήθηκε με το γκολ του Αράντα στο 30’ και κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά να φέρει τούμπα την αναμέτρηση. Αρχικά στο 36’ ο Πουγιόλ άνοιξε το σκορ, για να έρθει στο 39’ ο Μέσι να βάλει τους «μπλαουγκράνα» σε θέση οδηγού!

Μία από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Καταλανοί συνέχισαν την πίεση και «κλείδωσαν» το τρίποντο με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μέσι στο 86’. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Πέδρο να χριστεί σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 45’, λόγω της αποβολής του Μινέρο.

"Καθάρισε" με την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία η Μπέτις, που νίκησε με 3-1 τη Βιγιαρεάλ στο "Ντε Λοπέρα" και ξέφυγε με δέκα βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, αφήνοντας το "κίτρινο υποβρύχιο" στο -4 από τη 18η Σαραγόσα.


πηγή: sportfm.gr